Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Φωτογραφία της Christina Tsintea.


Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣΤα 5 Φύλλα της Ιστορίας της Ζωής! 

Η Μεταφυσική της Ιστορίας της Ζωής.

Αυτά τα τελευταία επτά χρόνια, πήγα τόσο βαθιά μέσα στο εγωικό σύστημα σκέψης για να ξεσκεπάσω και να αποκαλύψω τα πιο κρυφά μυστικά του. Νόμιζα ότι γι άλλη μια φορά χάθηκα και ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να βγω. Αλλά πραγματικά επέστρεψα και σήμερα θα σας δείξω πώς το έκανα.
Σήμερα θα μπούμε ακόμα πιο βαθιά από ποτέ μέσα σε ολόκληρο το εγωικό σύστημα σκέψης. Σήμερα θα μπούμε πιο βαθιά από τα Επίπεδα, τα Στρώματα που έχουμε ήδη καλύψει. Σήμερα θα αποκαλύψω όλα όσα το εγώ δεν θέλει να γνωρίζεις…
Θυμήσου, στο Επίπεδο 1, η γνώση είναι δύναμη. Και όσο περισσότερη γνώση μπορείς να έχεις για το εγώ και το πώς λειτουργεί, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχεις, στο Επίπεδο 1.
Έχουμε καλύψει τα πέντε Επίπεδα. Έχουμε επίσης καλύψει τα πέντε στρώματα στο Επίπεδο 1. Τώρα είναι ώρα να πάμε ακόμα βαθύτερα στην τρύπα του κουνελιού, και θα καλύψουμε τα πέντε «Φύλλα» που διαμένουν στα πέντε Στρώματα του Επιπέδου 1.
Και αρχίζουμε σήμερα με τα 5 Φύλλα της ιστορίας. Υπάρχουν πραγματικά αρκετές ιστορίες που εκτυλίσσονται μέσα στην μία ιστορία, και σχεδόν όλες συγχρόνως. Να σας εξηγήσω!
Τα 5 Φύλλα της Ιστορίας
1ο Φύλλο: Το Σώμα
Στο Φύλλο 1, έχεις μια ιστορία με το δικό σου σώμα. Μάλιστα νομίζεις ότι το σώμα σου είσαι εσύ, και το σώμα σου κάνει το ίδιο, πιστεύει ότι είναι εσύ. Τώρα είναι δυνατόν αυτό; Ναι;
Ναι, γιατί η πίστη που δίνεις στον εαυτό σου ότι είσαι σώμα, δίνει πίστη στο σώμα, ότι είναι εσύ. Είναι αιτία και αποτέλεσμα. Τώρα σε αυτή την ιστορία που έχεις με το σώμα σου, τι είδους ιστορία είναι αυτή;
Πώς νιώθεις για το σώμα σου; Το αγαπάς; Ή το μισείς; Ή ίσως κάτι ενδιάμεσο; Βλέπεις κάποια στραβά σ’ αυτό; Και βλέπεις κάποια άλλα σωστά;
Ή ίσως κάτι ενδιάμεσο σε αυτά τα δύο. Αν έχεις απαντήσει ναι και στα δύο, ή και στα τρία, τότε εσύ και το σώμα σου είστε πολύ προσκολλημένοι στον εγωικό διχασμένο νου στο Επίπεδο 1, γιατί βλέπεις το σώμα, μέσα από τα μάτια του εγώ.
Δεν είναι μια αληθινή αντανάκλαση αυτού που είσαι αληθινά, ούτε καν αυτού που βλέπεις ! Όχι! Αυτό είναι εκείνο που θέλει το εγώ να βλέπεις!
Τα αποτελέσματα αυτής της πίστης σημαίνουν επίσης ότι είσαι απόλυτα εκτεθειμένος στον εξωτερικό κόσμο, σαν σώμα, μέσα σε ένα σώμα. Θα πληγώνεσαι από αυτόν τον κόσμο, πάρα πολλές φορές, όταν το σώμα παθαίνει ατυχήματα και όταν αρρωσταίνει!
Θα πιστεύεις μάλιστα ότι εσύ είσαι αυτός που πονάει και ότι εσύ είσαι αυτός που αρρωσταίνει. Όχι, όλες αυτές οι σκέψεις ανήκουν στο εγώ, απλά εσύ νομίζεις ότι είναι δικές σου. Και όταν βγαίνεις από το Επίπεδο 1 και μπαίνεις στο Επίπεδο 2, θα γνωρίζεις, ότι δεν μπορεί να υπάρχει πόνος, ούτε αρρώστια.
Ακόμα θα φαίνεται ότι πληγώνεσαι από τους ανθρώπους, άλλα σώματα που κατοικούν σε αυτόν τον κόσμο, πάρα πολλές φορές. Επειδή μερικοί δεν θα σου λένε και τόσο ωραία πράγματα, ή δεν θα λένε για σένα ωραία πράγματα κι εσύ και το σώμα σου θα τους μισείς γι αυτά που λένε και κάνουν.
Έπειτα, κάποιοι άνθρωποι θα λένε ωραία πράγματα για σένα και θα κάνουν ωραία πράγματα για σένα και αυτό επίσης θα σε πληγώνει, αλλά δεν θα έχεις επίγνωση αυτού του κομματιού, θα το εξηγήσω στο Φύλλο για τις φιλίες, που ακολουθεί.
Η ιστορία που έχεις με το σώμα σου, είναι η ίδια ιστορία που έχεις με το καθετί στην ζωή σου, είναι η ιστορία του διχασμένου εγωικού νου!
2ο Φύλλο: Σύντροφοι/ Σύζυγοι
Στο 2ο Φύλλο της ιστορίας, έχεις μια ιστορία με τον σύζυγο/ σύντροφο σου και μπορεί να είναι στο παρελθόν, στο παρόν, ή στο μέλλον, αλλά έχεις μια ιστορία μ’ αυτούς που συνεχίζεται όλη την ώρα.
Μπορεί να αρνείσαι αυτή την ιστορία και να την κρατάς έξω από την επίγνωση σου τον περισσότερο καιρό, αλλά από κάτω αυτή η ιστορία εξακολουθεί να είναι ένα κομμάτι της ζωής σου που συνεχίζεται. Δεν έχει φύγει! Σε αυτή την ιστορία, θα αναζητάς την ολοκλήρωση, θα νομίζεις ότι αναζητάς την αγάπη, αλλά στην πραγματικότητα θα αναζητάς την ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων σου.
Ακόμα θα έχεις πολλές προσδοκίες που θα θέλεις να εκπληρωθούν και μερικές πολύ επιτακτικές παθιασμένες επιθυμίες να ικανοποιηθούν! Και πάλι, σε αυτή την ιστορία, θα βλέπεις κάποια καλά πράγματα στο άλλο άτομο και θα βλέπεις και κάποια κακά πράγματα.
Ακόμα, θα βλέπεις κάποια πράγματα που είναι σωστά σε αυτό το άτομο και γι αυτό θα βλέπεις και κάποια άλλα πράγματα που είναι λάθος στο ίδιο άτομο. Δεν γίνεται να έχεις το ένα χωρίς το άλλο.
Και φυσικά τώρα, θα νομίζεις ότι αυτές οι σκέψεις που κάνεις γι αυτό το άτομο είναι οι δικές σου σκέψεις. Θα νομίζεις ότι αυτές οι σκέψεις είναι σωστές και κατάλληλες και ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένες! Και φυσικά γι άλλη μια φορά θα έχεις ξεγελαστεί από το εγώ, όπως ξέρουμε τώρα πια. Όλες αυτές οι σκέψεις ανήκουν στο εγώ και τον εγωικό διχασμένο νου.
3ο Φύλλο: Οι Φίλοι
Στο 3ο Φύλλο, έχεις επίσης μια ιστορία, θα έχεις μια ιστορία με τους φίλους σου και τους παλιούς και τους τωρινούς. Δεν έχει σημασία που μπορεί να αρνείσαι τους παλιούς σου φίλους, ή τις σχέσεις και τις ιστορίες που δημιούργησαν.
Όσο παραμένεις στο Επίπεδο 1, όλες οι ιστορίες που έχεις με τους φίλους σου, παλιούς και καινούριους, μένουν μαζί σου. Σε αυτό το 3ο Φύλλο, το εγώ κάνει ένα κυριολεκτικό «φονικό». Βλέπεις το εγώ να κερδίζει από όλες τις απόψεις στο Φύλλο αυτό, γιατί δεν γίνεται να χάσει. Θα εξηγήσω!
Θα έχεις πολλές ιστορίες από τότε που ήσουν παιδί και με πολλούς φίλους, μερικούς που νόμιζες ότι ήταν καλοί για σένα και μερικούς που νόμιζες ότι ήταν κακοί για σένα! Και μερικοί που νόμιζες ότι ήταν οι κατάλληλοι για σένα και μερικοί που νόμισες ότι ήταν ακατάλληλοι για σένα.
Γι αυτό, απέρριψες τους λάθος φίλους και κράτησες τους καλούς και τους σωστούς φίλους. Όμως, εξακολουθείς να έχεις μια ιστορία μαζί με όλους τους που συνεχίζεται.
Θα εξηγήσω!
Η αλήθεια που βγαίνει όταν κοιτάμε την Μεταφυσική, είναι ότι οι καλοί και οι σωστοί φίλοι ήταν εκείνοι που εκπλήρωναν τις απαιτήσεις σου, τις προσδοκίες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.
Και αν είσαι απόλυτα ειλικρινής, στην Μεταφυσική, οι κακοί και οι λάθος φίλοι, απλά ποτέ δεν σου έδωσαν αυτό που ήθελες, που χρειαζόσουν, που απαιτούσες, ή επιθυμούσες, αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς η αλήθεια! Είναι; Σταμάτα και σκέψου το για μια στιγμή!
Ας κοιτάξουμε πρώτα εκείνους τους φίλους που ήταν λάθος και κακοί για σένα. Εξάλλου οι κακοί και λάθος φίλοι πράγματι σου έδωσαν αυτό που ήθελες! Απαιτούσες να είναι ένοχοι, γι αυτό πρόβαλλες την ενοχή σου σε αυτούς.
Περίμενες από αυτούς να αμαρτήσουν, άρα πρόβαλλες την αμαρτία σου πάνω τους. Είχες ανάγκη να είναι κακοί, άρα δεν θα μπορούσαν να είναι καλοί! Επιθυμούσες να είναι λάθος, άρα δεν θα μπορούσαν να είναι σωστοί. Άρα, αυτοί έκαναν αυτό που ζήτησες, σου έδωσαν όλα όσα θέλησες! Αλλά εσύ ήσουν αυτός που έδωσες την κόλαση σε Σένα!
Έτσι, όταν χρησιμοποιείς τους φίλους σου σαν «σκουπιδοτενεκέ», απλά να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου! Αυτό θα βγάλει εντελώς το εγώ από την μέση και θα σε βγάλει από την κόλαση.
Τώρα ας δούμε εκείνους τους φίλους που νομίζεις ότι είναι καλοί για σένα και ότι είναι οι σωστοί για σένα.
Όπως ήδη εξήγησα, χρησιμοποιούμε τους κακούς και τους λάθος φίλους μας σαν «σκουπιδοτενεκέ» για να προβάλλουμε όλο το μίσος εναντίον του εαυτού μας και την ανειλικρίνεια προς τον εαυτό μας. Άρα, τι κάνουν στην πραγματικότητα οι καλοί μας φίλοι κι εκείνοι που είναι σωστοί για μας, τι κάνουν πραγματικά για μας;
Λοιπόν, μας δίνουν αυτό που θέλουμε κι επίσης μας βοηθούν να θάψουμε την βρωμιά μέσα στο νου μας, ακόμα πιο βαθιά, έτσι ώστε να νιώσουμε λιγάκι καλύτερα για τον εαυτό μας και μετά τους ευχαριστούμε!
Τους ευχαριστούμε που είναι τόσο υποστηρικτικοί και τους λέμε κάτι τέτοιο: «δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσένα, με έχεις στηρίξει πολύ!!!». Ο φίλος σου, ή οι φίλοι σου απλά σε έχουν βοηθήσει να αρνηθείς, να απωθήσεις και μετά να προβάλλεις όλη την βρωμιά σου πάνω σε κάποιον άλλο. Και μάντεψε ποιος παίρνει την βρωμιά;
Ναι, το κατάλαβες, οι κακοί και οι λάθος φίλοι σου παίρνουν την βρωμιά σου! Και δεν τελειώνει ούτε εκεί το πράγμα, ούτε για σένα ούτε για τους φίλους σου!
Είναι κι αυτοί το ίδιο υπεύθυνοι που σε βοήθησαν να αρνηθείς, να απωθήσεις και μετά σε βοήθησαν να προβάλλεις όλη σου την βρωμιά πάνω στους κακούς και τους λάθος φίλους σου, σε βοήθησαν και σε καθησύχασαν, έτσι η προβολή, που έστειλες έξω, όχι μόνο επιστρέφει σε σένα, αλλά και σε κείνους που σε βοήθησαν στο έγκλημα! Πόσο μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται το εγώ! Το εγώ κερδίζει συνέχεια!
Έτσι, όπως βλέπεις, το εγώ κερδίζει ακόμα κι αν έχεις ιδιαίτερα καλούς φίλους κι εσύ χάνεις. Ή, αν έχεις πολλούς κακούς και λάθος φίλους, το εγώ πάλι κερδίζει κι εσύ πάλι χάνεις! Όλες οι σκέψεις για το ποιος είναι ο σωστός ή ο λάθος για σένα, προέρχονται από την σκέψη του εγώ.
Όλες οι σκέψεις για το ποιος είναι κακός ή καλός για σένα, είναι επίσης από τον τρόπο σκέψης του εγώ. Αν είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου, θα δεις αυτό που βλέπω κι εγώ πολύ σύντομα! Ή μπορεί να το βλέπεις ήδη.
Τώρα τι κάνεις με αυτές τις πληροφορίες; Δεν αλλάζεις το απέξω του φλιτζανιού, δηλαδή την συμπεριφορά σου προς τους φίλους σου είτε είναι καλοί ή κακοί.
Όχι, πλένεις το εσωτερικό του φλιτζανιού, αλλάζεις το νου σου και για τους καλούς και για τους κακούς σου φίλους και ξεπερνάς τον τρόπο σκέψης του εγώ εντελώς.
Οι άνθρωποι που νόμιζες ότι ήταν οι κακοί και οι λάθος για σένα, είσαι Εσύ! Μπορείς να το δεχτείς αυτό, ή θέλεις να συνεχίσεις να αρνείσαι αυτό το γεγονός;
Οι άνθρωποι που νομίζεις ότι είναι καλοί και σωστοί για σένα, δεν διαφέρουν από τους κακούς και τους λάθος ανθρώπους! Μπορείς να το δεχτείς αυτό, μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη γι αυτό; Αυτός είναι ο τρόπος που καταργείς τον εγωικό τρόπο σκέψης όσον αφορά τους φίλους σου.
4ο Φύλλο, Οικογένεια
Είτε έχεις γεννηθεί σε μια φάτνη, ή σε κάποιο ορφανοτροφείο, ή σε μια κανονική οικογένεια, έχεις μια οικογένεια. Δεν υπάρχει κάποιο σώμα, που να γεννήθηκε ποτέ σε αυτόν τον κόσμο και να μην έχει κάποια οικογένεια!
Η ιστορία που έχεις με την οικογένεια σου θα είναι η ίδια ιστορία που έχεις με το σώμα σου, με τον σύντροφο σου, και με τους φίλους σου. Θα υπάρχουν κάποιοι στην οικογένεια σου που είναι σωστοί και καλοί. Θα υπάρχουν κι εκείνοι στην οικογένεια σου που είναι κακοί και λάθος!
Και ίσως να έχεις κάποιους στο ενδιάμεσο αυτών των δύο πολικών αντιθέτων. Άρα, τι συμβαίνει με την οικογένεια; Επειδή όλοι έχουμε μια ιστορία με τις οικογένειες μας, παλιά, τωρινή και μελλοντική.
Όταν έγραφες το σενάριο σου, πριν γεννηθείς, διάλεξες κάποιους ανθρώπους να παίξουν συγκεκριμένους ρόλους για σένα σε αυτή την ζωή κι εκείνους τους ανθρώπους που θα είναι κοντινοί συγγενείς σου και στενοί φίλοι σου. Επομένως, γιατί είναι τόσο σημαντικοί στην ζωή σου; Ορίστε γιατί!
Όταν φτάσεις στο Επίπεδο 2, εξακολουθείς να έχεις περίπου 33.33%, ή, περίπου δέκα σκέψεις του εγώ που παραμένουν μαζί σου και είναι κρυμμένες. Να θυμάσαι, το εγώ θα έχει βάλει λουκέτο τώρα πια, έτσι παίρνεις εκείνες τις 10 σκέψεις μαζί σου στο Επίπεδο 2.
Και τότε λοιπόν, η κάθε μια από αυτές τις δέκα σκέψεις θα σε τραβάει πίσω στο επίπεδο 1. Και αυτό θα είναι καλό, επειδή χρειάζεται να αποκοπείς από αυτές, θα πρέπει να είναι πολύ κοντά σου, όταν τις χρειαστείς.
Γι αυτό τις τοποθετείς κάπου πολύ ασφαλείς, όπου να μπορείς να τις βρεις εύκολα. Ζήτησες από τους φίλους σου και την οικογένεια σου να τις κρατήσουν για σένα. Οι σκέψεις που χρειάζεσαι για να αποκοπείς από το εγώ, είναι όλες στην οικογένεια σου και στους στενούς σου φίλους και αυτοί κρατούν αυτές τις σκέψεις για σένα και τις καλές και τις κακές και τις σωστές και τις λανθασμένες.
Ο τρόπος που βλέπεις τους φίλους σου, είναι οι ίδιες σκέψεις από τις οποίες πρέπει να αποκοπείς. Αυτός είναι ο αληθινός σκοπός όλης της οικογένειας σου και των φίλων σου και των καλών και των κακών και των σωστών και των λάθος!
5ο Φύλλο
Στο 5ο Φύλλο, αυτή είναι η τελευταία και τελική ιστορία που έχεις να εκτυλίσσεται στην αιώνια μάχη που αντιμετώπισες και από την οποία έτρεχες να ξεφύγεις όλη σου την ζωή. Αυτή η μάχη είναι μέσα στο νου σου και είναι ανάμεσα στον φόβο και την αγάπη, είναι ανάμεσα στην ενοχή και την γαλήνη.
Είναι ανάμεσα στην αγάπη υπό όρους και στην χωρίς όρους αγάπη. Είναι ανάμεσα στον εξωτερικό και τον εσωτερικό κόσμο. Είναι ανάμεσα στην Ενιαιότητα και τον διαχωρισμό. Είναι ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο. Είναι ανάμεσα στον Θεό και το εγώ, είναι ανάμεσα στο Επίπεδο 1 και στο Επίπεδο 2.
Έτσι, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτές τις πληροφορίες για να ξεφορτωθείς το εγ και να βγεις από όλες τις ιστορίες και τα δράματα από τα οποία είναι γεμάτη η ζωή σου σε παρακαλώ συνέχισε να διαβάζεις.
Απλά ακολούθησε αυτά τα βήματα.
Στο 1ο Φύλλο:
Αν μπορείς να βγεις από την ιδέα ότι είσαι ένα σώμα, αυτό θα ήταν μια καλή αρχή. Στην Μεταφυσική, το σώμα σου, είναι απλά ένας ταξιδιωτικός διακανονισμός για σένα, για όσο βιώνεις αυτόν τον κόσμο, για να πας από το –α- στο –β-.
Είναι απλά σαν ένα αυτοκίνητο, ή οποιοδήποτε μέσον μεταφοράς. Δεν είναι αυτό που είσαι! Όταν κοιτάς το σώμα, να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου αυτή την πρόταση λέγοντας φωναχτά, «Είμαι το Αιώνιο Πνεύμα του Θεού που κατοικεί μέσα σε αυτή την Εικόνα!
Κάντο αυτό τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, κοίτα στον καθρέφτη πρώτα το πρωί και πες το, μετά το μεσημέρι πες το άλλη μια φορά για να το υπενθυμίσεις ξανά στον εαυτό σου. Μετά στο τέλος το βράδυ, πες το άλλη μια φορά και θα αναπαυτείς μέσα στον Θεό την νύχτα.
Στο 2ο Φύλλο:
Αν τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την σχέση για τον αληθινό της σκοπό, ο σύντροφος σου ή ο σύζυγος σου θα σου δείχνουν την σκιά σου και θα σου δείχνουν κάθε σκέψη με την οποία είσαι προσκολλημένος.
Θα σου δείξουν αυτό για το οποίο χρειάζεται να αναλάβεις πλήρη ευθύνη, θα σου δείξουν τι σημαίνει πραγματικά αποδοχή. Θα σου δείξουν όλες αυτές τις σκέψεις και τις καλές και τις κακές και τις σωστές και τις λάθος με τις οποίες είσαι προσκολλημένος.
Εσύ τότε πρέπει να αποκοπείς από αυτές τις σκέψεις και όταν το κάνεις, αποκόπτεσαι από το εγώ. Χρειάζεσαι τους συντρόφους σου και τους πρώην συντρόφους σου το ίδιο, για να αφυπνιστείς. Οι σύντροφοι σου, ή οι πρώην σύντροφοι σου έχουν τα χρυσά κλειδιά για να το κάνουν αυτό να συμβεί!!
Στο 3ο Φύλλο
Στο 3ο Φύλλο, είναι οι φίλοι σου που θα κρατούν μερικές από τις δέκα σκέψεις που χρειάζεσαι για να παραμείνεις στο Επίπεδο 2, έτσι έχε το αυτό κατά νου από τώρα και στο εξής.
Ακόμα, είναι οι φίλοι σου που θα σου δείξουν όλα τα εργαλεία του εγώ που χρησιμοποιείς μαζί τους αν επιθυμείς να κοιτάξεις πραγματικά! Ερμήνευε εκ νέου τι σημαίνουν οι φίλοι σου για σένα, κοίτα την αλήθεια αυτού που πραγματικά κάνουν για σένα.
Επίσης, κοίτα ξανά τους κακούς και λάθος φίλους σου, δες τους το ίδιο όπως τους καλούς και τους σωστούς, και τότε το εγώ θα έχει χάσει, κι εσύ θα έχεις κερδίσει!! Το εγώ χάνει!
Στο 4ο Φύλλο
Στο 4ο Φύλλο, είναι μέσα στα μέλη της οικογένεια σου που θα κρατούν τις υπόλοιπες από τις δέκα σκέψεις τις οποίες χρειάζεσαι για να αφυπνιστείς, να αποκοπείς από το εγώ και να παραμείνεις αφυπνισμένος στο Επίπεδο 2.
Η αληθινή σου οικογένεια είναι ο καθένας και το καθετί που βλέπεις … Κοίτα ξανά την οικογένεια σου, όλους τους επειδή θα χρειαστεί να τους κοιτάξεις όλους για να αφυπνιστείς. Επειδή, ο καθένας από αυτούς θα κρατά το φάρμακο που θα σε αφυπνίσει!
Στο 5ο Φύλλο
Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 4 φύλλα σωστά και τώρα μπορείς να φτάσεις σε αυτό το σημείο, έχεις βγει με επιτυχία έξω από όλες τις ιστορίες και τα δράματα της ζωής σου. Ακριβώς εδώ τώρα, έχεις μια καθαρή επιλογή.
Αυτή η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα, στο τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο. Και αν μπορέσεις να φτάσεις στο να κάνεις αυτή την επιλογή στα πάντα στην ζωή σου, αυτή η επιλογή θα είναι μόνιμη.
Όταν μπορείς να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα είσαι σε θέση να κάνεις αυτή την επιλογή που σημαίνει ότι σύντομα θα αφυπνιστείς. Σύντομα, αφού έχεις κάνει αυτή την επιλογή, θα έχεις αφυπνιστεί ολοκληρωτικά από τον εφιάλτη του εγώ!
Εδώ θα αναλαμβάνεις πλήρως την ευθύνη για το καθετί που βλέπεις, ακούς, νιώθεις, αγγίζεις και μυρίζεις. Εδώ θα έχεις απόλυτη αποδοχή ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω από σένα που να μπορεί να σε βλάψει, να σε αρρωστήσει, ή να σου στερήσει με οποιοδήποτε τρόπο την γαλήνη σου.
Εδώ θα βλέπεις μόνο τι είναι αληθινό και τι είναι ψεύτικο. Οι σκέψεις του σωστού και του λάθους θα ανήκουν στο μακρινό παρελθόν! Εδώ θα βλέπεις με ειλικρίνεια όλες σου τις σχέσεις και κάνοντας το αυτό, θα πάρεις πίσω όλες τις προβολές σου χρησιμοποιώντας την αληθινή συγχώρεση.
Εδώ θα συναισθάνεσαι μόνο την αλήθεια σε όλα όσα βλέπεις. Δεν θα υπάρχει πια εσφαλμένη ενσυναίσθηση, δεν θα υπάρχει πια οίκτος ή συμπόνια για κανέναν, θα ξέρεις ότι αυτό είναι το εγώ.
Εδώ όλες οι σχέσεις σου είναι χωρίς όρους. Δεν θα είσαι πια ένας εγωιστής που χρησιμοποιείς τους φίλους σου και την οικογένεια σου σαν «σκουπιδοτενεκέ». Εδώ δεν θα έχεις ανάγκες, καθόλου απαιτήσεις, καθόλου προσδοκίες, και καθόλου επιθυμίες σε καμιά από τις σχέσεις σου.
Στην Ενιαιότητα, όλα αυτά εκπληρώνονται χωρίς καμιά προσπάθεια κι έτσι όλα δίνονται ελεύθερα.
Όταν έχεις φτάσει σε αυτό το σημείο και έχεις μάθει όλα αυτά που είπαμε, και όχι μόνο αυτό, αλλά τα έχεις εφαρμόσει όλα, τότε είσαι έτοιμος για το μονοπάτι που οδηγεί έξω από το επίπεδο 1, είσαι τώρα έτοιμος για το επίπεδο 2.
Τότε, στο επίπεδο 2, δεν θα υπάρχει φόβος πια να σε τυφλώνει, δεν θα υπάρχει πια ενοχή να σε μουδιάζει, και δεν θα υπάρχουν πια ταλαιπωρίες να εμποδίζουν το φως και την αλήθεια του Θεού που κατοικεί σε κάθε κομμάτι της ύπαρξης σου.
Δεν θα υπάρχει πια μοναξιά μέσα στην καρδιά σου, δεν θα υπάρχει πια έλλειψη στην αφθονία σου. Δεν θα υπάρχει πια θάνατος να φοβηθείς, ποτέ ξανά, δεν θα βιώσεις διαχωρισμό από κανέναν, ή από τίποτα. Μόνο στην Ενιαιότητα υπάρχουν όλα αυτά, και ακόμα πιο πολλά!
Θα υπάρχει μια αιώνια διαρκής γαλήνη μέσα στην ψυχή σου. Θα υπάρχει μόνο μια ολοένα αυξανόμενη χαρά μέσα στο νου σου. Θα υπάρχει πάντα μόνο μια αγάπη τόσο θεϊκή, μέσα στο πνεύμα σου, που είναι τόσο θεϊκή σήμερα, όσο ήταν πάντα, από την ημέρα που σε δημιούργησε ο Θεός.
Και όταν μπορείς να αντέξεις κάτι περισσότερο, θα υπάρχει μια αιώνια φλόγα ευδαιμονίας που θα ρέει μέσα από κάθε ίνα της εσώτερης ύπαρξης σου … αιώνια.
Έτσι, τι άλλο χρειάζεται να δει κανείς για να συνεχίσει….και «Να ξυπνήσει»!!!
Namaste!
Michael

Δεν υπάρχουν σχόλια: