Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Η Μεταφυσική της Προσωπικότητας & της Ψευδούς Εικόνας


Του Michael Murray
Μετάφραση: Κέλλυ Παλαντζίδου

Η Μεταφυσική της Προσωπικότητας & της Ψευδούς Εικόνας.

Τη στιγμή που γεννιόμαστε αρχίζει μια σειρά από διαχωρισμούς ξεκινώντας από την προσωπικότητα μας στην κορυφή, στην ψευδή μας εικόνα και στην ιστορία στη βάση του στρώματος. Αυτό το τελευταίο στρώμα είναι συνήθως η κόλαση για πολλούς ανθρώπους και μπορεί να είναι ο παράδεισος για κάποιους άλλους. Θα είναι ο παράδεισος αν αποκτάει κανείς αυτό που θέλει, και θα είναι η κόλαση αν δεν το αποκτάει…

5ο Στρώμα. Η Προσωπικότητα & Ο Εγωϊκός Διχασμένος Νους.
Η Προσωπικότητα γεννιέται μέσα σε ένα σώμα και μπαίνει στην επίγνωση και την ασυνειδησία του εγωϊκού διχασμένου νου στο Επίπεδο 1. Αυτός είναι ο νους του σωστού & λάθους, του καλού και του κακού.
Ύστερα στο 4ο Στρώμα, η προσωπικότητα εισάγεται βαθμιαία στη περσόνα κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων ζωής.

4ο Στρώμα. Η Προσωπικότητα & Η Περσόνα
Η Προσωπικότητα τώρα απορροφάται από τη περσόνα, με την μόρφωση, τους γονείς κ.λ.π. Η Προσωπικότητα εκπαιδεύεται να γίνει ένα καλό αγόρι/κορίτσι, και έτσι θα επιδιώξει να γίνει ένα καλό αγόρι/κορίτσι. Αυτό προσκαλεί το εγώ μέσα στην επίγνωση.
H Προσωπικότητα με το που βρίσκεται στη Περσόνα καταλήγει να ψάχνει, ψάχνει φιλίες, ψάχνει την ευτυχία, ψάχνει φήμη, ψάχνει αγάπη, και ίσως ακόμη και την φώτιση. Ο αναζητητής είναι η Περσόνα/εγώ.
Όσο πιο πολύ η Προσωπικότητα παραμείνει στη Περσόνα τόσο πιο πολύ θα αποδυναμωθεί και θα χάσει την αληθινή επίγνωση της αλήθειας ή του Θεού, τώρα η Ψευδής Εικόνα/ εγώ έχει τον πλήρη έλεγχο της Προσωπικότητας. Η Προσωπικότητα δεν γνωρίζει καθόλου ότι αυτό συμβαίνει!
Κατόπιν η προσωπικότητα γνωρίζεται με την ψευδή εικόνα!

3ο Στρώμα. Η Προσωπικότητα & η Ψευδής Εικόνα
Η Προσωπικότητα έχει τώρα αποδυναμωθεί τελείως από την Ψευδή Εικόνα. Η ψευδή εικόνα κυριαρχεί έναντι της προσωπικότητας. Η Περσόνα δεν θέλει να ενδυναμωθεί η προσωπικότητα, αλλά η ψευδής εικόνα, χρησιμοποιώντας την ενέργεια της προσωπικότητας!

Κατόπιν τον έλεγχο τον έχει η Ψευδής Εικόνα…

2ο Στρώμα. Η Ψευδής Εικόνα & Η Ιστορία
Η Ψευδής Εικόνα γίνεται τώρα ο αναζητητής, αναζητάει την ιδιαιτερότητα, την αγάπη, τον πλούτο, αναζητάει όλων των ειδών τα όμορφα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων την αναζήτηση όμορφων ανθρώπων.
Σ’ αυτό το σημείο τώρα είναι που το εγώ έχει τον πλήρη έλεγχο της προσωπικότητας και θα ρουφήξει κάθε σπιθαμή ενέργειας από αυτήν μέχρι την μέρα που θα πεθάνει…
Εδώ είναι τώρα που οδεύεις στη κόλαση!!
Κατόπιν, η ψευδής εικόνα δημιουργεί μια ιστορία και ένα δράμα…

1ο Στρώμα. Η Ψευδής Εικόνα-η Ιστορία-το Θύμα-ο Θύτης
Η κόλαση έχει έρθει.
Η Ψευδής Εικόνα είναι τώρα το θύμα στην ιστορία, επειδή γίνεσαι το θύμα όλων όσων αναζητάς.
Αλλά μόνο εσύ, η Προσωπικότητα, θα νοιώσει τον πόνο και τα βάσανα της ιστορίας και όχι η ψευδής εικόνα ή το εγώ!
Εδώ στο τελευταίο στρώμα, δεν γνωρίζεις ποιος στ’ αλήθεια δεν είσαι!

Νάμαστε!
Michael!

Δεν υπάρχουν σχόλια: