Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Η Μεταφυσική της Ολοκληρωτικής Συγχώρεσης.


του Michael Murray
Μετάφραση: Κέλλυ Παναντζίδου

Η Μεταφυσική της Ολοκληρωτικής Συγχώρεσης.

Υπάρχουν τρία κύρια μαθήματα στο Βιβλίο Εργασιών που συνιστούν την Ολοκληρωτική Συγχώρεση.
Η Ολοκληρωτική Συγχώρεση συντελείται όταν κάνεις μια επιλογή βασιζόμενος στην συναισθηματική κατάσταση του νου σου. Το πρώτο συστατικό της Ολοκληρωτικής Συγχώρεσης είναι από το Μάθημα 5 του Βιβλίου Εργασιών.
Μάθημα 5- Δεν είμαι ποτέ ταραγμένος για τον λόγο που νομίζω.
Το Μάθημα αυτό σου λέει Μεταφυσικά ότι κάθε φορά που ταράζεσαι εκλογικεύεις αυτή την ταραχή. Και, αν πας βαθύτερα στη μεταφυσική αυτής της εκλογίκευσης, κάθε αρνητικό συναίσθημα που το εκλογικεύεις το κρατάς.
Και κάθε θετικό συναίσθημα που το εκλογικεύεις το χάνεις. Αυτό σημαίνει ότι το εγώ ρουφάει όλη την ενέργεια σου και εσύ ίσως πιστεύεις ότι περνάς τέλεια εκλογικεύοντας όλες σου τις καλές στιγμές.
Αν εκλογικεύεις τα καλά σου συναισθήματα δημιουργείς την κόλαση που θα ακολουθήσει. 
Όταν θυμώνεις, είσαι αγχωμένος, φοβάσαι ή θα νοιώθεις ενοχή, και πάντα πιστεύουμε την ιστορία που λέμε στον εαυτό μας, αλλά όπως λέει το μάθημα ταραζόμαστε αλλά ποτέ δεν ταραζόμαστε για τον λόγο που πιστεύουμε. Στην Μεταφυσική αυτό το ονομάζουμε Εκλογίκευση.
Παρατήρησε την λέξη “ ποτέ” στο μάθημα , δεν λέει μερικές φορές ή πότε-πότε, λέει “ Ποτέ” που σημαίνει ότι εκλογικεύουμε συνεχώς χωρίς σταματημό…
Έτσι λοιπόν ποιά είναι η πιο αληθινή απάντηση σε όλες τις συναισθηματικές μας εμπειρίες οι οποίες είναι και πολλές; Το Μάθημα 107 θα μας εξηγήσει. Θυμήσου επίσης ότι δεν υπάρχει ιεραρχία στις ψευδαισθήσεις, και έτσι όταν χρησιμοποιείς τις σκέψεις και ιδέες του Επιπέδου 2, αυτές καλύπτουν κάθε αρρώστια, και κάθε συναισθηματική κατάσταση του νου, άσχετα με το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το πρόβλημα.
Μάθημα 107-“ Η Αλήθεια θα διορθώσει όλα τα λάθη μέσα στο νου μου”.
«Τι άλλο μπορεί να διορθώσει τις ψευδαισθήσεις εκτός από την αλήθεια; Και τι άλλο είναι τα σφάλματα εκτός από ψευδαισθήσεις που δεν αναγνωρίζονται γι αυτό που είναι; Όπου εισέρχεται η αλήθεια τα σφάλματα εξαφανίζονται. Έτσι απλά, χάνονται, μην αφήνοντας ούτε ίχνος που να θυμίζει την παρουσία τους. Φεύγουν, επειδή χωρίς πίστη, δεν έχουν καμιά ζωή. Κι έτσι εξαφανίζονται στο τίποτα, επιστρέφοντας εκεί από όπου ήλθαν. Από σκόνη έρχονται και σε σκόνη πηγαίνουν, γιατί μόνο η αλήθεια παραμένει.»
«Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν η κατάσταση του νου σου χωρίς τις ψευδαισθήσεις; Πώς θα ένιωθες; Προσπάθησε να θυμηθείς πώς ήταν όταν υπήρξε κάποια φορά, ίσως για ένα λεπτό, ή ακόμα λιγότερο – όταν τίποτα δεν μπορούσε να διακόψει την γαλήνη σου ∙ όταν ήσουν βέβαιος ότι σε αγαπούν και ότι είσαι ασφαλής. Τώρα προσπάθησε να οραματιστείς πώς θα ήταν αν μπορούσες να επεκτείνεις αυτή την στιγμή έως το τέλος του χρόνου μέχρι την αιωνιότητα. Έπειτα, άφησε αυτή την αίσθηση γαλήνης που ένιωσες να πολλαπλασιαστεί με το εκατό, και μετά πολλαπλασίασέ την άλλες εκατό φορές.»
“Και τώρα έχεις μια νύξη, όχι περισσότερο από ένα αμυδρότατο υπαινιγμό για την κατάσταση που θα αναπαύεται ο νους σου όταν θα έχει έρθει η αλήθεια. Χωρίς τις ψευδαισθήσεις δεν θα μπορούσε να υπάρχει ούτε φόβος, ούτε αμφιβολία και επίθεση. Όταν έρθει η αλήθεια όλος ο πόνος τελειώνει, γιατί δεν υπάρχει πια χώρος για παροδικές σκέψεις και νεκρές ιδέες που να γυροφέρνουν στο μυαλό σου.”
Νάτο λοιπόν, δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις, δεν υπάρχει πόνος που να μην μπορεί να διορθωθεί με την αλήθεια στο Επίπεδο 2. Χρειάζεται όμως να δούμε ακόμη ένα μάθημα από το Βιβλίο Εργασιών για να συλλάβουμε την πλήρη εικόνα της Ολοκληρωτικής Συγχώρεσης.
Και το τελευταίο κομμάτι του παζλ βρίσκεται στο Μάθημα 190, που ακολουθεί…
Μάθημα 190-“ Επιλέγω την Χαρά του Θεού αντί για τον Πόνο”
Παράγραφος 5. 
“Μόνο οι σκέψεις σου, σου προκαλούν πόνο. Τίποτα έξω από το νου σου δεν μπορεί να σε βλάψει ή να σε πληγώσει με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν υπάρχει αιτία πέρα από σένα που να μπορεί να φτάσει να σε συνθλίψει. Κανένας άλλος εκτός από σένα τον ίδιο δεν σε επηρεάζει. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να έχει την δύναμη να σε κάνει άρρωστο ή λυπημένο, αδύναμο ή εύθραυστο. Αλλά εσύ είσαι που έχεις την δύναμη να κυριαρχείς σε όλα τα πράγματα που βλέπεις απλά αναγνωρίζοντας τι είσαι.”
Περίληψη.
Μπορείς να δεις τώρα πολύ καθαρά, ότι όλος ο πόνος που έχεις βιώσει δεν προήλθε από κανένα άλλο πρόσωπο, ή από τον κόσμο, ή από οτιδήποτε εξωτερικό. Όλος ο πόνος είναι και ήταν από πάντα μέσα σου.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι αδύνατον να πλήγωσες ποτέ κάποιον ή να σε πλήγωσε ποτέ κανείς. 
Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, επειδή είναι ευκολότερο για μας να προβάλλουμε τον πόνο μας πάνω σε κάποιον άλλο και εδώ είναι που δημιουργούμε την δική μας κόλαση.
Η ελευθερία σ’ αυτό το μάθημα είναι απίστευτη αν μπορείς να χωνέψεις αυτές τις σκέψεις και ιδέες από το Επίπεδο 2. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι υπεύθυνος για το ότι πλήγωσες κάποιον και το αντίστροφο, οποτεδήποτε στο παρελθόν!
Ας συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα μαθήματα από το Επίπεδο 2 και έχουμε την Ολοκληρωτική Συγχώρεση.
-Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ-
-Δεν είμαι ποτέ ταραγμένος για τον λόγο που νομίζω.
-Η Αλήθεια θα διορθώσει όλα τα λάθη μέσα στο νου μου. 
- Επιλέγω την Χαρά του Θεού αντί για τον Πόνο.
Εδώ είμαστε λοιπόν, όταν υποφέρεις, για οποιοδήποτε πόνο ή πρόβλημα, έχεις κατ’ ευθείαν την επιλογή! Μπορείς να το φέρεις στο Επίπεδο 2 και να επιτρέψεις να θεραπευτεί μόνιμα.
Ή μπορείς να το εκλογικεύσεις, στο Επίπεδο 1, και να το κρατήσεις μόνιμα. Το θέμα είναι ότι όταν επιλέγεις να εκλογικεύεις οτιδήποτε, επιλέγεις το εγώ και το Επίπεδο 1, να το θυμάσαι αυτό την επόμενη φορά που θα εκλογικεύσεις.
«Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις, αλλά δεν είσαι ελεύθερος από τις συνέπειες της επιλογής σου».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα βίντεο στο YouTube για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ολοκληρωτική Συγχώρεση.
Νάμαστε.
Michael.


Δεν υπάρχουν σχόλια: