Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Η Μεταφυσική των Σχέσεων.


Του Michael Murray
Μετάφραση: Κέλλη Παλλαντζίδου
Η Μεταφυσική των Σχέσεων.

Με μεταφυσικούς όρους, υπάρχουν μόνο πέντε πρωταρχικές σχέσεις στο όνειρο του διαχωρισμού. Και μόνο μια είναι πραγματική!
Οι πέντε Σχέσεις σου.
1 Έχεις μια σχέση με τον Θεό στο Επίπεδο 5.
2 Έχεις μια σχέση με τον Χριστικό σου Εαυτό στο Επίπεδο 4
3 Έχεις επίσης μια σχέση με τον Ανώτερο σου Εαυτό στο Επίπεδο 3
4 Έχεις μια σχέση με τον Ένα Νου και την Αληθινή Αντίληψη στο Επίπεδο 2.
5 Και τέλος, έχεις μια σχέση με τον εγωϊκό σου διχασμένο νου στο Επίπεδο 1.
Όλες αυτές οι σχέσεις μπορούν να βρεθούν στα Μαθήματα Θαυμάτων
Τώρα, όταν λέω ότι έχεις πέντε πρωταρχικές σχέσεις αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ ή κάποιος άλλος έχει μόνο αυτές τις πέντε, οπωσδήποτε όχι.
Μερικοί άνθρωποι έχουν πάνω από 50 σχέσεις μόνο στο Επίπεδο 1 και αυτές δεν είναι με κάποιον άλλο μοναδικό άνθρωπο. Όχι δεν μιλώ γι άλλους ανθρώπους, όταν μιλώ για σχέσεις εδώ.
Μιλάω γι αυτόν που έχει πολλές σχέσεις και είναι όλες με το εγώ και τις πολλές μάσκες που φοράει μέσα στον εγωικό διχασμένο νου της περσόνα. Όλες αυτές οι μάσκες εκπληρώνουν την ψευδή εικόνα με την οποία θέλει να φαίνεται.
Ας κοιτάξουμε την τελευταία στην λίστα, την σχέση που έχεις με τον εγωικό σου διχασμένο νου. Αυτή τώρα θα κατακερματιστεί και θα θρυμματιστεί σε πολλές διαφορετικές μικρές σχέσεις μέσα σ’ αυτήν την μια πρωταρχική σχέση του εγωικού διχασμένου νου.
Εντάξει, έχεις μια σχέση με τον εγωικό διχασμένο νου, ας ξεκινήσουμε από εδώ. Κατόπιν έχεις μια σχέση με την περσόνα. Και μέσα σ’ αυτήν την περσόνα θα βρεις πολλές, πολλές μάσκες να φορέσεις.
Θα καταλήξεις με μια μάσκα που θα περιέχει όλα όσα χρειάζεσαι από την περσόνα, και σύντομα θα ολοκληρώσεις την σχέση της ψευδούς σου εικόνας.
Η ψευδής εικόνα είναι η καινούργια σου σχέση τώρα και όλες οι άλλες που έχεις με άλλους ανθρώπους θα πηγάζουν από την ψευδή εικόνα που καλλιέργησες για τον εαυτό σου.
Τώρα θα φαίνεται πως είσαι ένας καλός άνθρωπος με πολλά καλά χαρακτηριστικά, όπως:
Θα βοηθάς τους άπορους και τους εύπορους, θα ακούς τα προβλήματα των φίλων σου και θα δίνεις συμβουλές, θα επισκέπτεσαι τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους. Θα καλλιεργήσεις μια καλή οικογενειακή εικόνα για το κοινωνικό σου στάτους. Χρειάζονται χρόνια για να κτίσεις αυτή την ψευδή εικόνα αλλά χρειάζεται μόνο μια μικρή προθυμία από μέρους σου για να την γκρεμίσεις.
Μια από τις πιο συνηθισμένες μάσκες από όλες για την ψευδή εικόνα είναι η μάσκα του θύματος. Στους ανθρώπους αρέσει να χρησιμοποιούν αυτήν την μάσκα όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελαν.
Θα χρησιμοποιήσουν την μάσκα του εγώ για να σε κάνουν να νοιώσεις ένοχος ξανά και ξανά. Όταν το θύμα φωνάζει, όλοι τρέχουν να βοηθήσουν, αυτό είναι Μεταφυσικό αδιαμφισβήτητο γεγονός και όλοι καταδικάζουν τον θύτη.
Αυτό είναι ένα κλασσικό παιχνίδι του εγώ, επειδή σ’ αυτό το παιχνίδι, το εγώ κερδίζει κάθε φορά. Αν δεν υπάρχουν θύματα, δεν μπορεί να υπάρχουν θύτες, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο Μεταφυσικό γεγονός.
Μια άλλη σπουδαία μάσκα για την ψευδή εικόνα είναι ο εξυπηρετητής, ο οποίος τρελαίνεται να βοηθάει όσους δεν είναι καλά, όλους αυτούς τους καημένους βασανισμένους ανθρώπους αυτού του κόσμου. Αυτή η μάσκα συνοδεύεται από ένα ευγενικό χαμόγελο και μια σκληρή καρδιά επειδή από κάτω υποβόσκει η ανεντιμότητα. Είναι η μάσκα των καλών προθέσεων.
Η μάσκα του «Προσπαθούσα μόνο να βοηθήσω», αλλά όταν η βοήθεια δεν εκτιμάται όπως θα έπρεπε, ο αληθινός σκοπός του εξυπηρετητή αποκαλύπτεται πίσω από την μάσκα.
Τώρα, το μίσος, η κακεντρέχεια, και ο θυμός αναδύονται μέσα σ’ αυτόν τον «καλό» άνθρωπο που προσπαθούσε μόνο να βοηθήσει! Αυτό είναι το εγώ μεταμφιεσμένο αγαπημένοι μου φίλοι. «Ευχαριστώ», αλλά « Όχι ευχαριστώ, είμαι καλά!»
Μετά η ψευδής εικόνα θα φοράει την μάσκα του ανθρώπου που προσπαθεί να ικανοποιεί τους πάντες,(people pleaser) μπορώ να το δω να έρχεται από χιλιόμετρα μακριά αυτό, εσύ; Ο άνθρωπος που προσπαθεί να τους έχει όλους ικανοποιημένους και δεν χαλάει χατίρια είναι στην πραγματικότητα ο χειριστής, είναι καθαρό προσωποποιημένο εγώ. Δεν υπάρχει η παραμικρή ειλικρίνεια σ’ αυτήν την μάσκα του εγώ.
Πόσοι πολλοί άνθρωποι ξεγελιούνται από αυτήν την μάσκα είναι τρομακτικό! O συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου πάντα και το εννοώ ότι πάντα θα σου την φέρνει. Υπάρχει ένα πολύτιμο μάθημα να μάθεις όταν έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με αυτήν την μάσκα, συγχωρείστε μου το λογοπαίγνιο!
Μετά υπάρχει η μάσκα του ιεροκήρυκα, στον οποίο αρέσει να μιλάει για τον Θεό σε όποιον συναντάει, θα μιλάει σαν να είναι οι καλύτεροι φίλοι με τον Θεό και θα μιλάει πολύ για θαύματα και τον Ιησού.
Αν ακούσεις προσεκτικά και κοιτάξεις ότι γράφεται, θα δεις ότι ο ιεροκήρυκας αναλαμβάνει τον ρόλο του Θεού! Και αυτό είναι που κάνει η ψευδής εικόνα, είναι το εγώ που παίρνει τον ρόλο του Θεού, και είναι το εγώ τώρα που εκπροσωπεί τον Θεό.
Αυτό το παιχνίδι παίζεται καιρό τώρα και το εγώ ευημερεί παίζοντας τον Θεό αλλά το παιχνίδι τελειώνει πια επειδή όταν οι άνθρωποι μάθουν να διαβάζουν Μεταφυσική, το εγώ θα αποκαλυφτεί στον κόσμο για πρώτη φορά πίσω από όλες αυτές τις μάσκες.
Επειδή όταν συνεχώς μιλάς σε όλους για τον Θεό και σε μερικούς ανθρώπους είναι ξεκάθαρο ότι λες «παπαριές»- αυτό είναι το εγώ που παίρνει την θέση του Θεού! Και ο ιεροκήρυκας ο ίδιος δεν το βλέπει.
Το παιχνίδι που παίζει η περσόνα εγώ, ονομάζεται λεκτικός συνειρμός. Αυτό σημαίνει ότι όταν μιλάς πολύ για τον Θεό συμπεραίνεις ότι δουλεύεις μαζί με τον Θεό.
Αυτός είναι ένας κλασσικός αμυντικός μηχανισμός του εγώ. Ο ιεροκήρυκας έχει ξεπεράσει και τα 5 επίπεδα ενώ θα έπρεπε να εστιάζεται στο Επίπεδο 1 και όχι στα 4&5.
Μετά υπάρχει ο επιδιορθωτής,( διακανονιστής ) αυτή η μάσκα τα ξέρει όλα για όλους. Χώνει την μύτη του στις δουλειές του καθενός προσπαθώντας να διορθώσει όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του.
Ο διακανονιστής είναι αυτός που αρνείται να δει το πραγματικό πρόβλημα που είναι πάντα ο εαυτός του.
Θα προβάλλει την δική του οπτική του σωστού και του λάθους σε κάθε λύση που σου δίνει. Όσο κακά συμβουλεύει τον εαυτό του το ίδιο θα συμβουλεύει και τους άλλους.
Θέλεις στ’ αλήθεια συμβουλές από κάποιον που δεν βλέπει τα δικά του χάλια και τα προβάλλει πάνω σου;
Παιδιά, αν συναντήσετε έναν διακανονιστή τρέξτε μακριά, είναι το εγώ μεταμφιεσμένο, δεν είναι αληθινή βοήθεια! Το εγώ πρόκειται να σε βάλει στην κόλαση!
Μετά έχουμε την μάσκα του καλού ανθρώπου, αυτήν όπου χρησιμοποιεί κανείς την παθητική επιθετικότητα με την σκέψη ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Τώρα όταν κοιτάξει κανείς την Μεταφυσική στο Επίπεδο 1 είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο καλός άνθρωπος, είναι η μάσκα της ψευδούς εικόνας.
Στην πραγματικότητα γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν όλες αυτές οι μάσκες, όλοι όσοι χρησιμοποιούν την περσόνα θα τις χρησιμοποιήσουν όλες για να διευκολύνουν την ψευδή εικόνα του εαυτού τους.
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να αναγνωρίσουν στον εαυτό τους το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν να κοιτάξουν είναι η ψευδής εικόνα επειδή πιστεύουν ότι αυτή η ψευδής εικόνα είναι οι ίδιοι.
Αυτή είναι μια κλασσική περίπτωση του να αγωνίζεσαι να επιβιώσεις, όλο αυτόν τον καιρό, ενώ είναι το εγώ, η ψευδής εικόνα που αγωνίζεσαι να κρατήσεις ζωντανή.
Πολλοί μαθητές έπεφταν σ΄αυτήν την παγίδα.
Δεν μπορούσαν να δουν ποιο ήταν τι, και εδώ ερχόταν για αυτούς το δώρο μου της όρασης . Μπορούσα να δω πολύ καθαρά την ψευδή εικόνα που καλλιεργούσαν και που προσπαθούσε να επιβιώσει.
Αλλά όταν το συνειδητοποίησαν αυτό, άλλαξαν την εστίαση τους στον αληθινό τους εαυτό, την προσωπικότητα τους και κατόπιν απαλά άφησαν την ψευδή τους εικόνα. Αν δεν της δώσεις ενέργεια δεν θα επιβιώσει για πολύ.
Αυτές είναι απλά μερικές από τις μάσκες που φοράμε στην καθημερινότητα μας. Το κλειδί εδώ είναι το εξής: πού θα ήθελες να λύσεις το πρόβλημα; Μπορείς να το λύσεις με την ψευδή εικόνα ή με την περσόνα ή με τον εγωϊκό διχασμένο νου. Αν αντιμετωπίσεις τον διχασμένο νου, αντιμετωπίζεις τα πάντα, και έτσι λοιπόν πώς αντιμετωπίζεις τον διχασμένο νου;
Βγες όσο πιο γρήγορα μπορείς ολοκληρωτικά από το Επίπεδο 1. Κάνε ότι μπορείς για να αναλάβεις την ευθύνη, επειδή αν δεν αναλάβεις την ευθύνη το εγώ θα διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να πας πουθενά.
Κάνε ένα σχέδιο και μείνε σ’ αυτό…
Νάμαστε!
Michael.

Δεν υπάρχουν σχόλια: