Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣτου Michael Murray

Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ

Η μεταφυσική λειτουργεί σε δύο επίπεδα. Το επίπεδο 1 και το επίπεδο 2. Τι είναι λοιπόν η Μεταφυσική; Η Μεταφυσική είναι απλά σκέψεις και ιδέες, και όταν τις εφαρμόζεις, αυτές θα καθορίσουν τι είδους ζωή θα έχεις.
Αν χρησιμοποιείς τις σκέψεις και τις ιδέες του επιπέδου 1, θα νιώθεις τα εξής:
Πόνο, θυμό, φόβο, ενοχή, άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, διαχωρισμό, αμαρτία, αρρώστια, και τελικά θάνατο. Υπάρχουν πραγματικά και χιλιάδες άλλα που θα μπορούσα να αναπτύξω, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε τι εννοώ!
Όμως, αν χρησιμοποιείς τις σκέψεις και τις ιδέες του επιπέδου 2, θα βιώνεις τα εξής: Γαλήνη, πολλή γαλήνη. Χαρά, ατέλειωτες ευλογίες. Αγάπη, μια αγάπη που δεν εξαρτάται από όρους, καμία έλλειψη, προσδοκία, ανάγκη ή επιθυμία. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις!
Δεν είναι ο συνηθισμένος τύπος αγάπης, όχι…. Αυτή η αγάπη είναι μια πραγματικά Ανιδιοτελής (Απεριόριστη) Αγάπη, που θα γεμίσει κάθε πόρο έλλειψης που έχεις νοιώσει ποτέ. Σε αυτή την αγάπη, υπάρχει μόνο γαλήνη και χαρά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να χρειαστεί κάποιος μετά από αυτή την εμπειρία.

Επίπεδο 1 Μεταφυσική:
Θα σας δείξω μερικά παραδείγματα Μεταφυσικής στο επίπεδο 1,
Θυμόμαστε ότι η Μεταφυσική είναι σκέψεις και ιδέες, και το εγώ έχει πάρα πολλές στο επίπεδο 1, όλες πονηρές και πανούργες, και μερικές μάλιστα αρκετά μοχθηρές.
Λανθασμένη διάκριση (τι είναι σωστό & και τι λάθος. Καλό & κακό). Εκλογικεύσεις. Ενοχή, Άρνηση, Απώθηση, Προβολή, Σχηματισμός Αντίδρασης. Αλτρουισμός, Ανεντιμότητα. Διαχωρισμός. Φόβος, Θυμός. Έλλειψη. Υπευθυνότητα ( με κατηγόρια). Αποδοχή (χωρίς επιλογή: θύμα). Διαφορές. Ρατσισμός, Φανατισμός, Μίσος. Φόνος. Καρκίνος. Αρρώστια. Πόνος. Θάνατος. Κόλαση. Θεός (επικριτικός). Διάβολος. Κόλαση. Ψέματα. Αναξιοπιστία. Ανισότητα. Πλούσιοι & φτωχοί. Υγιείς & ασθενείς.
Όλα τα παραπάνω, και είναι μόνο ένα δείγμα, είναι οι σκέψεις και οι ιδέες που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι άνθρωποι, χωρίς να το ξέρουν, και που τους κρατούν στην κόλαση κάθε μέρα. Και ας θυμηθούμε, η κόλαση μπορεί να είναι ένα ωραίο μέρος για λίγο, και αυτό συμβαίνει όταν όλα πηγαίνουν όπως τα θέλεις, όταν όμως τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν όπως τα θέλεις θα βιώνεις την κόλαση!

Επίπεδο 2 Μεταφυσική:
Οι σκέψεις και οι ιδέες του επιπέδου 2 είναι οι εξής: Ευθύνη (χωρίς κατηγόρια). Αποδοχή (χωρίς να είσαι θύμα). Αληθινή διάκριση. (Τι είναι αληθινό και τι ψευδές). Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση, Αληθινή Ενσυναίσθηση. Ενδυνάμωση του Εαυτού. Ολοκληρωτική Συγχώρεση. Χωρίς όρους. Μη προσκόλληση. Σιωπηλή προσευχή. Αγάπη (χωρίς όρους), χαρά. Γαλήνη. Ισότητα. Αιώνια ζωή. Και τελικά όλα αυτά θα σε οδηγήσουν στην ευδαιμονία!!!!!!
Και πάλι, υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα, αυτά είναι απλά κάποια παραδείγματα. Αν και όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς αυτές τις σκέψεις και ιδέες του Επιπέδου 2 στην ζωή σου, ο Ουρανός σε περιμένει.
Έτσι, ας δούμε τώρα τι είναι η Μεταφυσική, και στην λανθασμένη και στην Αληθινή Συγχώρεση, χρησιμοποιώντας παραδείγματα ιδεών και σκέψεων από αυτές που ανάφερα παραπάνω. Ας θυμηθούμε τι δίδασκε πάντα ο καλός μου φίλος και συνδιδάσκαλος Dr. Kenneth Wapnick, έλεγε «οι ιδέες δεν αφήνουν την πηγή τους».

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδέες και οι σκέψεις στο επίπεδο 2, θα παραμένουν στο επίπεδο 2. Δεν μπορείς να τις χρησιμοποιείς κάθε μέρα όσο επιλέγεις το επίπεδο 1. Είναι ώρα να αφυπνιστείς, γι αυτό αποφάσισε ποιο επίπεδο θέλεις να βιώνεις. Η επιλογή είναι δική σου!!

Η Μεταφυσική της Συγχώρεσης
Το Ευαγγέλιο του Θωμά

(26) Ο Ιησούς είπε «Βλέπεις την ακίδα στο μάτι του αδελφού σου, αλλά δεν βλέπεις το δοκάρι στο δικό σου μάτι. Όταν αφαιρέσεις το δοκάρι από το δικό σου μάτι, τότε θα δεις καθαρά ώστε να αφαιρέσεις την ακίδα από το μάτι του αδελφού σου.»

Στην Μεταφυσική είναι σημαντικό να παίρνεις μία - μία πρόταση κάθε φορά… γι αυτό ας δοκιμάσουμε και πάλι και αυτή την φορά να δούμε την μεταφυσική αυτής της παραβολής…

«Βλέπεις την ακίδα στο μάτι του αδελφού σου, αλλά δεν βλέπεις το δοκάρι στο δικό σου μάτι.» Το δοκάρι στο δικό σου μάτι, ονομάζεται «προβολή». Θα μπορούσε να είναι ένα δοκάρι φωτός, ή ένα δοκάρι ενοχής. Σε αυτή την περίπτωση, η ακίδα στο μάτι του αδελφού σου είναι «ενοχή»
Βλέπεις την ενοχή στο μάτι του αδελφού σου, γιατί το δοκάρι (η δική σου προβολή) στο δικό σου μάτι (που είναι στην πραγματικότητα το εγώ), την έβαλε εκεί. Την βλέπεις εκεί, γιατί θέλεις να την δεις εκεί! Εξάλλου αυτό είναι το παιχνίδι του εγώ…
«Όταν αφαιρέσεις το δοκάρι από το δικό σου μάτι, τότε θα δεις καθαρά ώστε να αφαιρέσεις την ακίδα από το μάτι του αδελφού σου.»
Μεταφυσικά αυτό σημαίνει πως όταν αναλαμβάνεις την Ευθύνη για τις αντιδράσεις σου, (τις προβολές σου) όπως στην Αληθινή Συγχώρεση, αυτός είναι ο τρόπος που αφαιρείς το δοκάρι από το δικό σου μάτι. Τότε θα δεις καθαρά ότι….δεν υπάρχει ενοχή πια …στον αδελφό σου …
Τώρα ας δούμε πρώτα την Μεταφυσική της εσφαλμένης συγχώρεσης, και μετά της Προχωρημένης Αληθινής Συγχώρεσης. (Π.Α.Σ)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΕΙΔΗ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ
1. Το πρώτο βρίσκεται όχι μόνο στις οργανωμένες θρησκείες αυτού του κόσμου, αλλά χρησιμοποιείται ευρέως και από πολλούς δασκάλους που διδάσκουν τα Μαθήματα Θαυμάτων σήμερα.
Η Μεταφυσική που θα μάθεις μια μέρα είναι, ότι πρέπει να είσαι απόλυτα και ολοκληρωτικά αθώος από όλη την αμαρτία, την ενοχή και τον φόβο, για να συγχωρείς τον οποιοδήποτε για το οτιδήποτε. Έτσι, καταλαβαίνεις γιατί το κάνουν αυτό οι άνθρωποι, κλέβουν την αθωότητα τους από κάποιον άλλο, και μετά προβάλλουν όλη την δική τους αίσθηση αμαρτίας και ενοχής πάνω σε αυτόν τον ίδιο άνθρωπο.
Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα!
Επίσης σε αυτή την περίπτωση, στην Μεταφυσική υπάρχει ανεντιμότητα, γιατί όταν βλέπεις τον οποιοδήποτε και εννοώ τον οποιοδήποτε, διαφορετικό ή διαχωρισμένο από σένα, με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό είναι ανεντιμότητα. Και η ανεντιμότητα είναι Μεταφυσική Επιπέδου 1, είναι μια επιλογή υπέρ του εγώ.
2.Ο δεύτερος τύπος της εσφαλμένης συγχώρεσης είναι εκεί που ενώνεσαι με αυτόν τον άλλον άνθρωπο. Τώρα το θέμα είναι, το εγώ δεν θέλει να ενωθείς με κανέναν, εκτός κι αν……ενωθείς στην αμαρτία, την ενοχή, το φόβο, ή την ιδιαιτερότητα…
Έτσι αυτή είναι η Μεταφυσική αυτού του παραδείγματος …
Μεταφυσικά ενώνεσαι στην ενοχή, και αυτό σημαίνει ότι έχεις επιλέξει το εγώ, πράγμα που επίσης σημαίνει ότι έχεις επιλέξει το Επίπεδο 1. Η ενοχή είναι το αποτέλεσμα της Αμαρτίας (Διαχωρισμού), άρα όταν ενώνεσαι με οποιονδήποτε στην ενοχή, γιορτάζεις τον διαχωρισμό σου … το εγώ απλά λατρεύει αυτόν τον τύπο της συγχώρεσης … αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω, ότι εσένα δεν θα σου αρέσει… απλά έχεις επιλέξει το Επίπεδο 1.

Επίσης μεταφυσικά σε αυτόν τον τύπο της εσφαλμένης συγχώρεσης, σκέφτεσαι και μετά λες στον εαυτό σου, «Θα σε συγχωρέσω, επειδή κι εγώ είμαι τόσο ένοχος όσο εσύ!» Η μεταφυσική αυτού του τύπου συγχώρεσης είναι πάλι η ανεντιμότητα, η εκλογίκευση, και η άρνηση. Όταν την χρησιμοποιείς, πρέπει να ξέρεις ότι όλα αυτά είναι μεταφυσική του Επιπέδου 1, είναι επίσης επιλογές σου υπέρ του εγώ!
«Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις, αλλά δεν είσαι ελεύθερος από τις συνέπειες της επιλογής σου»

3.Το τρίτο παράδειγμα και τύπος της εσφαλμένης συγχώρεσης είναι εκεί που κάθεσαι στην σιωπή, και προσποιείσαι ότι είσαι άγιος και θεϊκός, ενώ μέσα σου βράζεις από θυμό για το πώς αυτός ο άλλος άνθρωπος σε έχει πληγώσει. Δεν λες τίποτα, επειδή είναι το θέλημα του Θεού να υποφέρεις σιωπηλά.

Η μεταφυσική εδώ είναι και πάλι η άρνηση, απώθηση, και ανεντιμότητα, όλα σκέψη του επιπέδου 1. Επίσης, το εργαλείο του εγώ «παθητικά επιθετικός» χρησιμοποιείται για να κρύψει τα αληθινά συναισθήματα. Και, μέσα στο παιχνίδι μπαίνει και η χρήση του εργαλείου του εγώ «εκλογίκευση».

Γι αυτό και πάλι μπορείς να δεις την Μεταφυσική του Επιπέδου 1, πράγμα που σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιείς αυτόν τον τύπο της ψεύτικης συγχώρεσης η κόλαση καραδοκεί … όπως ασθένεια, καρκίνος, φόβος, μοναξιά, διαχωρισμός, άγχος, και τελικά κατάθλιψη. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι τώρα θα πρέπει να έχεις καταλάβει, ότι αυτό είναι το εγώ, που χρησιμοποιεί την ενέργεια σου για να τραφεί. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το «παθητικά επιθετικός», θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα γι αυτή την χρήση.

4. Το τελευταίο παράδειγμα της ψεύτικης συγχώρεσης είναι «εκεί που σκέφτεσαι και μετά λες … «θα σε συγχωρέσω, αλλά πρέπει εσύ να κάνεις αυτό για μένα, αλλιώς …», «θα σε συγχωρέσω, αν δεν το ξανακάνεις …» και όλοι το έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό, και οι πιο πολλοί εξακολουθούν να το κάνουν αυτό και σήμερα … γι αυτό ας δούμε τι δεν πάει καλά με αυτό με Μεταφυσικούς όρους …
Πρώτον, όπως έχουμε ήδη συζητήσει στο πρώτο μας παράδειγμα, δεν μπορείς να συγχωρέσεις κάποιον, ή αυτό που κάνει κάποιος, αυτό είναι ανάμεσα σε αυτούς και τον Θεό. Γι αυτό μεταφυσικά, είσαι ανέντιμος. Δηλώνεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι διαφορετικός και διαχωρισμένος από σένα. Όταν το κάνεις αυτό, είσαι στο επίπεδο 1 με το εγώ, επειδή αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του εγώ!

Επιπλέον, τώρα προσάπτεις προϋποθέσεις στην ‘ανεντιμότητα’ … και πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι είναι μόνο το εγώ που προσάπτει τις προϋποθέσεις. Και, τελικά όταν επίσης χρησιμοποιείς αυτόν τον τύπο της συγχώρεσης, σκλαβώνεις αυτόν τον άλλον άνθρωπο, προσάπτεις ένα τίμημα στην συγχώρεση σου.
Και, όταν προσπαθείς να σκλαβώσεις κάποιον, καταλήγεις να σκλαβώνεις μόνο τον εαυτό σου. Άρα μπορείς να δεις ξεκάθαρα την Μεταφυσική κάθε παραδείγματος, είναι όλες αποφάσεις υπέρ του εγώ, και Επίπεδο 1.

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ
Έχουμε κοιτάξει την μεταφυσική της ψεύτικης συγχώρεσης, γι αυτό τώρα ας ρίξουμε μια ματιά στην μεταφυσική της Προχωρημένης Αληθινής συγχώρεσης. Δεν θα ασχοληθώ αναλυτικά εδώ με τα πέντε βήματα, μόνο τα πιο σημαντικά.
Βήμα 1: Αναγνωρίζεις ότι αυτό είναι ένα κάλεσμα γι αγάπη, ή μια επέκταση αγάπης; Μεταφυσικά αυτό ονομάζεται «Επίγνωση». Χρειάζεται να έχεις επίγνωση για να αναγνωρίσεις το κάλεσμα εξ αρχής. Οι πιο πολλοί αντιδρούν με το εγώ, και μετά το εγώ είναι που μιλά πρώτα. Όταν συμβαίνει αυτό, δεν έχεις επίγνωση ότι δεν έχεις επίγνωση. Χρειάζεται να εργαστείς σε αυτόν τον τομέα.
Βήμα 2: Αναγνώρισε ότι αυτό που βλέπεις σε κάποιον άλλον, είναι αυτό που δεν έχεις συγχωρέσει στον εαυτό σου. Μεταφυσικά, σε αυτό το βήμα έχεις ‘Επίγνωση’ & ‘Εντιμότητα’. Πρέπει να έχεις επίγνωση για να αναγνωρίσεις όταν βλέπεις την ενοχή σε κάποιον άλλον, να μπορείς να πεις, αυτή η ενοχή είναι δική μου, αυτή που δεν έχω συγχωρέσει στον εαυτό μου˙ τότε αυτό είναι Εντιμότητα, αυτό είναι σκέψη επιπέδου 2.
Βήμα 3: Κατάργηση της κρίσης
Μεταφυσικά σε αυτό το βήμα δεν κάνεις κρίση, πράγμα που είναι και πάλι σκέψη Επιπέδου 2. Η μη κρίση είναι σκέψη και ιδέα Επιπέδου 2.
Βήμα 4: Επαναφορά των προβολών σου
Μεταφυσικά σε αυτό το βήμα, αναλαμβάνεις την «Ολοκληρωτική Ευθύνη» που σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη χωρίς κατηγόρια. Αυτή είναι μια άλλη σκέψη και ιδέα Επιπέδου 2. Επίσης έχεις την κατάργηση της άρνησης, της απώθησης, της προβολής και επίσης καταργείται και η αντίδραση σου προς αυτό το άτομο. Αυτή είναι η αληθινή θεραπεία!

Βήμα 5: Παράδοση …
Όταν έχεις φτάσει σε αυτό βήμα, το έχεις ήδη παραδώσει στο Άγιο Πνεύμα, επειδή είσαι Ένα με το Άγιο Πνεύμα στο επίπεδο 2. Όλες οι σκέψεις και οι ιδέες στην Προχωρημένη Αληθινή Συγχώρεση, είναι σκέψεις και ιδέες που ανήκουν στο Επίπεδο 2.

Έτσι, όταν κάνεις αυτές τις σκέψεις, και τις εφαρμόζεις στην ζωή σου, είσαι ολοκληρωτικά Ένα με το Άγιο Πνεύμα, άρα και Ένα με τον Θεό. Η ειρήνη θα εισέλθει αμέσως σε όποιο νου μπορεί πρώτα να επιλέξει τον τρόπο σκέψης του Επιπέδου 2, και μετά να τις εφαρμόσει˙ όταν μπορείς να το κάνεις αυτό, θα είσαι στο Επίπεδο 2, μέσα στο Νου του Αγίου Πνεύματος και του Θεού.

Νάμαστε.
Michael.

μετάφραση: Χριστίνα Τσιντέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: