Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Η Μεταφυσική στις Αρχές των Θαυμάτων.του Michael Murray σε μετάφραση Κέλλης Παλαντζίδου 


Η Μεταφυσική στις Αρχές των Θαυμάτων. 

Εδώ είναι μόνο 3 από τις 50 Αρχές των Μαθημάτων Θαυμάτων( A Course In Miracles ) που θα τις χρησιμοποιήσω σαν παραδείγματα διδασκαλίας της μεταφυσικής των Μαθημάτων χρησιμοποιώντας τα Επίπεδα της «Γένεσις».
Μέχρι που εμφανίστηκε η «Γένεσις» υπήρχε μεγάλη σύγχυση επιπέδων σε πολλούς από τους μαθητές και τους δασκάλους στη κοινότητα των Μαθημάτων.

Τώρα τελικά, οποιοδήποτε λάθος αλλά και όλα τα λάθη μπορούν να διορθωθούν στη στιγμή, αν μπορέσεις να μάθεις τι αντιπροσωπεύει το κάθε επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η σύγχυση των επιπέδων στα Μαθήματα Θαυμάτων μπορεί να ξεριζωθεί δια παντός.

Για παράδειγμα κάθε φορά που διαβάζεις τη λέξη Θαύματα στα Μαθήματα διαβάζεις για το επίπεδο 2. Και κάθε φορά που διαβάζεις για το εγώ, το φόβο, την ενοχή ή την ιδιαίτερη σχέση διαβάζεις για το επίπεδο 1. Δεν είναι πυρηνική επιστήμη για να το καταλάβεις αυτό αλλά το εγώ απλά αρνείται ακόμη και να αναλογιστεί τη Μεταφυσική.

Η σύγχυση των επιπέδων είναι η ρίζα όλων των λαθών στην κοινότητα των Μαθημάτων αυτή την εποχή, και αν η σύγχυση των επίπεδων μπορεί να ξεριζωθεί δια παντός τότε μαθητές και δάσκαλοι μαζί μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία αφύπνισης στο Επίπεδο 2, την αληθινή Ενιαιότητα.

1.1. ΑΡΧΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

12. Τα θαύματα είναι σκέψεις.2. Οι σκέψεις μπορεί να αντιπροσωπεύουν το κατώτερο ή το σωματικό επίπεδο εμπειρίας, ή το ανώτερο ή πνευματικό επίπεδο εμπειρίας. Οι μεν φτιάχνουν τον φυσικό κόσμο, και οι δε δημιουργούν τον πνευματικό κόσμο.

Η Μεταφυσική της Αρχής 12.
1. Τα Θαύματα είναι σκέψεις.
Στη Μεταφυσική: αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν είτε στο επίπεδο 1 είτε στο επίπεδο 2. Υπάρχουν μόνο δύο συστήματα σκέψης.

2. Οι σκέψεις μπορεί να αντιπροσωπεύουν το κατώτερο ή το σωματικό επίπεδο εμπειρίας, ή το ανώτερο ή πνευματικό επίπεδο εμπειρίας.
Στη Μεταφυσική: οι σκέψεις μπορούν να αντιπροσωπεύουν το επίπεδο 1 ή το επίπεδο 2. Το εγώ ή το Θεό.

3. Οι μεν φτιάχνουν τον φυσικό κόσμο, και οι δε δημιουργούν τον πνευματικό κόσμο.
Στη Μεταφυσική: Το επίπεδο 1 φτιάχνει το φυσικό κόσμο και το επίπεδο 2 τον πνευματικό.

ΑΡΧΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

23. Τα θαύματα επανατοποθετούν την αντίληψη σε σωστή βάση και δίνουν σε όλα τα επίπεδα την αληθινή τους διάσταση. Αυτό είναι θεραπευτικό διότι η ασθένεια προέρχεται από τη σύγχυση των επιπέδων.

Η Μεταφυσική της Αρχής 23.

1. Τα θαύματα επανατοποθετούν την αντίληψη σε σωστή βάση και δίνουν σε όλα τα επίπεδα την αληθινή τους διάσταση.

Στη Μεταφυσική: στο Επίπεδο 2 θα έχεις την αληθινή αντίληψη και θα δεις όλα τα επίπεδα από αυτή την διάσταση.

2. Αυτό είναι θεραπευτικό διότι η ασθένεια προέρχεται από τη σύγχυση των επιπέδων.

Στη Μεταφυσική: η Θεραπεία συμβαίνει μόνο όταν πας στο επίπεδο 2 και παραμείνεις εκεί, επειδή όλη η ασθένεια είναι στο επίπεδο 1 σ’ αυτούς που είναι σε σύγχυση για το πού πραγματικά βρίσκονται.

Ίσως πιστεύουν ότι βρίσκονται στο Επίπεδο 2,3 ή 4 αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται στη Ψευδή Εικόνα, στη Περσόνα, στο Επίπεδο 1. Η αρρώστια θα ακολουθήσει αν δεν έχει ήδη έρθει.

ΑΡΧΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.

26. Τα θαύματα αντιπροσωπεύουν την ελευθερία από τον φόβο. Εξιλέωση (*Επανόρθωση) σημαίνει «καταργώ». Η κατάργηση του φόβου είναι ουσιαστικό κομμάτι της Εξιλεωτικής (*Επανορθωτικής) αξίας των θαυμάτων.

Η Μεταφυσική της Αρχής 26.

1. Τα θαύματα αντιπροσωπεύουν την ελευθερία από τον φόβο.
Στη Μεταφυσική: Το επίπεδο 2 αντιπροσωπεύει την ελευθερία από τον φόβο, ο φόβος υπάρχει μόνο στη Περσόνα στο επίπεδο 1.
2. Εξιλέωση (*Επανόρθωση) σημαίνει «καταργώ».
Στη Μεταφυσική: Το Επίπεδο 2 Σημαίνει κατάργηση του Επιπέδου 1. Εξιλέωση (*Επανόρθωση) σημαίνει ότι αποστασιοποιείσαι από το επίπεδο 1 και ότι έχεις πλήρως αποστασιοποιηθεί από το επίπεδο 1 έχεις αποδεχτεί την Εξιλέωση (*Επανόρθωση)  και έχεις αφυπνιστεί στο Επίπεδο 3. Ευδαιμονία…..

3. Η κατάργηση του φόβου είναι ουσιαστικό κομμάτι της Εξιλεωτικής (*Επανορθωτικής) αξίας των θαυμάτων.

Στη Μεταφυσική: η αποστασιοποίηση από το Επίπεδο 1 είναι ουσιαστικό μέρος της ολοκλήρωσης του Επιπέδου 2 και της αποδοχής της Εξιλέωσης (*Επανόρθωσης).

Περίληψη.

Μπορούμε να δούμε ξανά και ξανά σε όλες και τις 50 Αρχές των Θαυμάτων ότι τα θαύματα συμβαίνουν και βιώνονται στο Επίπεδο 2. Η πραγματική δύναμη των Θαυμάτων αναδύεται μέσα σου όταν έχεις αποδεχτεί ολοκληρωτικά την Εξιλέωση (*Επανόρθωση) που σημαίνει ότι έχεις αποστασιοποιηθεί ή έχεις συγχωρέσει το Επίπεδο 1. Τώρα θα λες στο βουνό να μετακινηθεί και θα μετακινείται.

Έτσι λοιπόν αν θες να εξαλείψεις κάθε φόβο από τη ζωή σου πήγαινε στο επίπεδο 2 και επέτρεψε τα Θαύματα στο Επίπεδο 2 να το κάνουν να συμβεί. Αν θες να δώσεις ένα τέλος σε όλη την ενοχή, τότε πήγαινε στο Επίπεδο 2 , και επέτρεψε αυτό το Θαύμα να συμβεί και θα είναι μόνιμο.

Αν θες να δώσεις ένα τέλος στη μοναξιά, την εγκατάλειψη, την έλλειψη, την αγωνία, την κατάθλιψη, ή απλά θέλεις να βιώσεις πώς είναι η αληθινή αγάπη πήγαινε στο Επίπεδο 2 και όλα αυτά τα Θαύματα θα συμβούν σε μια στιγμή για σένα και μέσα από σένα.

Και τελικά αν θες να γίνεις Δάσκαλος του Θεού πήγαινε στο Επίπεδο 2, Αποδέξου την Εξιλέωση (*Επανόρθωση) και τότε ο Θεός θα μιλήσει μέσα από σένα!
Ή μπορείς να παραμένεις στο επίπεδο 1 και να μιλάς για το Θεό που σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για το τι πραγματικά έχει να πει ο Θεός, σημαίνει ότι θα προτιμούσες να ακούσεις τι λέει το εγώ…

«Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις, αλλά δεν είσαι ελεύθερος από τις συνέπειες της επιλογής σου»

Νάμαστε
Michael

Like

Love

Δεν υπάρχουν σχόλια: