Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 125 Ησυχάζω και λαμβάνω το Λόγο του Θεού σήμερα




ΜΑΘΗΜΑ 125

Ησυχάζω και λαμβάνω το Λόγο του Θεού σήμερα

1. Αυτή η μέρα ας είναι μια μέρα ηρεμίας και ήσυχης ακρόασης. Ο Πατέρας σου θέλει να ακούσεις το Λόγο Του σήμερα. Σε καλεί μέσα από τα τρίσβαθα του νου σου όπου ενοικεί. Άκουσέ Τον σήμερα. Η ειρήνη δεν είναι εφικτή μέχρι να ακουστεί ο Λόγος Του σε όλο τον κόσμο ∙ μέχρι ο νους σου, ησυχάζοντας, να δεχτεί το μήνυμα που πρέπει να ακούσει ο κόσμος για να εισέλθει στον ήσυχο χρόνο της ειρήνης.
2. Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει μέσα από σένα. Δεν υπάρχει άλλο μέσο για να σωθεί, γιατί το σχέδιο του Θεού είναι απλά αυτό: Ο Υιός του Θεού είναι ελεύθερος να σώσει  τον εαυτό του, αφού του δίδεται ο Λόγος του Θεού για να είναι ο Οδηγός του, για πάντα μέσα στο νου του και στο πλευρό του για να τον οδηγήσει με ασφάλεια στο σπίτι του Πατέρα του με την δική του βούληση, η οποία είναι πάντα ελεύθερη όπως του Θεού. Δεν οδηγείται με την βία, παρά μόνο με την αγάπη. Δεν κρίνεται, παρά μόνο εξαγνίζεται.
3. Μέσα στην σιωπή θα ακούσουμε την Φωνή του Θεού σήμερα χωρίς την παρεμβολή των δικών μας ασήμαντων σκέψεων, χωρίς τις προσωπικές μας επιθυμίες, και χωρίς καμία κρίση προς τον άγιο Του Λόγο. Δεν θα κρίνουμε τον εαυτό μας σήμερα, γιατί αυτό που είμαστε δεν γίνεται να κριθεί. Στεκόμαστε μακριά από όλες τις κρίσεις που έχει κάνει ο κόσμος για τον Υιό του Θεού. Ο κόσμος δεν τον γνωρίζει. Σήμερα δεν  θα ακούσουμε τον κόσμο, παρά θα περιμένουμε ήσυχα τον Λόγο του Θεού.
4. Άκουσε, άγιε Υιέ του Θεού, τον Πατέρα σου να μιλά. Η Φωνή Του θα σου δώσει τον άγιο Του Λόγο, να διαδώσεις σε όλο τον κόσμο τα νέα της σωτηρίας και την άγια ώρα της ειρήνης. Μαζευόμαστε στο θρόνο του Θεού σήμερα, το ήσυχο μέρος μέσα στο νου μας όπου Αυτός ενοικεί για πάντα, με την αγιότητα που Αυτός δημιούργησε και ποτέ δεν θα εγκαταλείψει.
5. Αυτός δεν περίμενε να επιστρέψεις το νου σου σ’ Αυτόν για να σου δώσει τον Λόγο Του. Δεν έχει κρυφτεί από σένα, όσο εσύ περιπλανήθηκες για λίγο μακριά Του. Δεν τρέφει τις ψευδαισθήσεις που έχεις εσύ για στον εαυτό σου. Αυτός γνωρίζει τον Υιό Του, και θέλει αυτός να παραμείνει ως μέρος δικό Του άσχετα με το τι ονειρεύεται εκείνος  ∙ άσχετα με την τρελή του σκέψη ότι η θέλησή του δεν είναι δική του.
6. Σήμερα Αυτός σου μιλά. Η Φωνή Του περιμένει να ησυχάσεις, γιατί ο Λόγος Του δεν μπορεί να ακουστεί αν ο νους σου δεν ησυχάσει για λίγο, και οι ασήμαντες επιθυμίες του δεν γαληνέψουν. Περίμενε τον Λόγο Του ησυχάζοντας. Υπάρχει ειρήνη μέσα σου για να την επικαλεστείς σήμερα, για να σε βοηθήσει να ετοιμάσεις τον αγιότατο νου σου ν’ ακούσει την Φωνή του Δημιουργού του να μιλά.
7. Τρεις φορές σήμερα, τις πιο κατάλληλες για σιωπή,  αφιέρωσε δέκα λεπτά μακριά από τον κόσμο, και επέλεξε ν’ ακούσεις την απαλή Φωνή που σου λέει τον Λόγο του Θεού. Σου μιλά από πιο κοντά από την ίδια την καρδιά σου. Η Φωνή Του είναι κοντύτερα από το χέρι σου. Η αγάπη Του είναι όλα όσα είσαι και όλα όσα είναι Αυτός ∙ το ίδιο όπως και συ, και συ το ίδιο όπως κι Αυτός.
8. Την δική σου φωνή είναι που ακούς καθώς σου μιλάει Εκείνος. Είναι ο δικός σου λόγος που λέει. Είναι ο Λόγος της ελευθερίας και της ειρήνης, της ενότητας θέλησης και σκοπού, χωρίς διαχωρισμό ή διχασμό μέσα στον ένα Νου του Πατέρα και του Υιού. Ησύχασε και άκουσε τον Εαυτό σου σήμερα, και άφησέ Τον να σου πει ότι ο Θεός ποτέ δεν εγκατέλειψε τον Υιό Του, και ότι εσύ ποτέ δεν εγκατέλειψες τον Εαυτό σου.

9. Μόνο ησύχασε. Δεν χρειάζεται άλλος κανόνας από αυτόν, για να αφήσεις τις σημερινές σου ασκήσεις να σε ανυψώσουν πάνω από τον τρόπο σκέψης του κόσμου, και να ελευθερώσουν την όρασή σου από τα μάτια του σώματος. Μόνο ησύχασε και άκου. Θα ακούσεις το Λόγο μέσα στον οποίο η Θέληση του Θεού και του Υιού ενώνονται μέσα στην Θέληση του Πατέρα. Καθώς περνά κάθε ώρα σήμερα, ησύχαζε για μια στιγμή και υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι έχεις έναν ειδικό σκοπό για την σημερινή ημέρα ∙ να ησυχάσεις και να λάβεις τον Λόγο του Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...