Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΜΑ 42 Ο Θεός είναι η δύναμή μου. Η πραγματική όραση είναι το δώρο Του.


ΜΑΘΗΜΑ 42

Ο Θεός είναι η δύναμή μου. Η πραγματική όραση είναι το δώρο Του.

1. Η σημερινή ιδέα συνδυάζει δύο πολύ ισχυρές σκέψεις, και οι δύο μείζονος σημασίας. Επίσης ξεκινά μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος η οποία εξηγεί γιατί δεν γίνεται να μην πετύχεις τον στόχο αυτών των μαθημάτων. Θα δεις διότι αυτό είναι το Θέλημα του Θεού. Είναι η δική Του δύναμη και όχι η δική σου, που σου δίνει δύναμη. Και είναι το δικό Του δώρο, και όχι το δικό σου, που σου προσφέρει την όραση.

2. Ο Θεός είναι πραγματικά η δύναμή σου, και ό,τι δίνει Αυτός δίνεται πραγματικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το λάβεις οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, όπου και να είσαι, και σε όποια κατάσταση και να βρίσκεσαι. Το πέρασμά σου από τον χρόνο και τον χώρο δεν είναι τυχαίο. Δεν γίνεται παρά να είσαι στο σωστό μέρος στον σωστό χρόνο. Αυτή είναι η δύναμη του Θεού. Αυτά είναι τα δώρα Του.

3. Σήμερα, θα έχουμε δύο πρακτικές περιόδους των τριών έως πέντε λεπτών, η μία όσο το δυνατόν πιο σύντομα αφού ξυπνήσεις, και άλλη μία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα που θα πέσεις για ύπνο. Είναι καλύτερο, όμως,  να περιμένεις μέχρι να μπορέσεις να καθίσεις ήσυχα μόνος σου, την ώρα που θα νιώθεις έτοιμος, παρά να ανησυχείς για την ώρα αυτή καθ’ εαυτή.

4. Άρχισε αυτές τις περιόδους πρακτικής επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα αργά, με τα μάτια ανοιχτά, κοιτώντας γύρω σου. Έπειτα κλείσε τα μάτια σου και επαναλάμβανε την ιδέα ξανά, ακόμα πιο αργά από πριν. Μετά από αυτό, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο εκτός από σκέψεις που σου έρχονται στο νου σχετικές με την σημερινή ιδέα. Μπορεί για παράδειγμα να σκεφτείς:

Η πραγματική όραση πρέπει να είναι δυνατή. Ο Θεός δίνει αληθινά,

Ή:

Τα δώρα του Θεού σε μένα πρέπει να είναι δικά μου, διότι Αυτός τα έδωσε σε μένα.

5. Οποιαδήποτε σκέψη έχει σχέση με την σημερινή ιδέα είναι κατάλληλη. Μπορεί, πραγματικά, να εκπλαγείς με το πόση κατανόηση του μαθήματος αυτού περιέχουν μερικές από τις σκέψεις σου. Άφησέ τες να έρχονται χωρίς λογοκρισία εκτός κι αν βρίσκεις ότι ο νους σου απλά περιπλανιέται, και προφανώς έχεις αφήσει άσχετες σκέψεις να εισβάλλουν. Μπορεί ακόμα να φτάσεις σε ένα σημείο όπου να σου φαίνεται πως καθόλου σκέψεις δεν έρχονται στο νου σου. Αν συμβαίνουν τέτοιες παρεμβάσεις, άνοιξε τα μάτια σου και επανάλαβε την σκέψη αυτή για άλλη μια φορά όσο κοιτάς γύρω σου αργά ∙ κλείσε τα μάτια σου, επανέλαβε άλλη μια φορά την ιδέα, και έπειτα συνέχισε να ψάχνεις για σχετικές σκέψεις μέσα στο νου σου.

6. Να θυμάσαι, όμως, ότι η έντονη αναζήτηση σχετικών σκέψεων δεν είναι κατάλληλη για τις σημερινές ασκήσεις. Απλά προσπάθησε να αποσυρθείς και να αφήνεις τις σκέψεις να έρχονται. Αν αυτό το βρίσκεις δύσκολο, είναι καλύτερα να περάσεις τις περιόδους άσκησης με εναλλαγές αργών επαναλήψεων της ιδέας με ανοιχτά μάτια, έπειτα με κλειστά, από ό,τι να πιέζεσαι να βρεις τις κατάλληλες σκέψεις.

7. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των σύντομων περιόδων πρακτικής που θα ήταν ωφέλιμες σήμερα. Η σημερινή ιδέα είναι ένα αρχικό βήμα για την συγκέντρωση των σκέψεων, και για να σε διδάξει ότι μελετάς ένα ενοποιημένο σύστημα σκέψης στο οποίο τίποτα δεν λείπει από ό,τι χρειάζεται, και δεν συμπεριλαμβάνεται τίποτα που να είναι αντιφατικό ή άσχετο.

8. Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεις την ιδέα κατά την διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερο θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι ο στόχος αυτών των μαθημάτων είναι σημαντικός για σένα, και ότι δεν τον έχεις ξεχάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: