Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 62 Η συγχώρεση είναι η λειτουργία μου ως φως του κόσμου.





ΜΑΘΗΜΑ 62

Η συγχώρεση είναι η λειτουργία μου ως φως του κόσμου.

1. Η συγχώρεσή σου θα φέρει τον κόσμο του σκότους στο φως. Η συγχώρεσή σου θα σε αφήσει ν’ αναγνωρίσεις το φως με το οποίο βλέπεις. Η συγχώρεση είναι η απόδειξη ότι είσαι το φως του κόσμου. Μέσω της συγχώρεσής σου επιστρέφει η αλήθεια στην μνήμη σου. Επομένως, στην συγχώρεσή σου βρίσκεται η σωτηρία σου.
2. Οι ψευδαισθήσεις για τον εαυτό σου και τον κόσμο είναι το ίδιο πράγμα. Αυτός είναι ο λόγος που όλη η συγχώρεση είναι ένα δώρο προς τον εαυτό σου. Ο στόχος σου είναι να βρεις ποιος είσαι, εφόσον έχεις αρνηθεί την Ταυτότητά σου και έχεις επιτεθεί στην δημιουργία και τον Δημιουργό της. Τώρα μαθαίνεις πώς να θυμηθείς την αλήθεια. Γι αυτό, η επίθεση πρέπει ν’ αντικατασταθεί από την συγχώρεση, έτσι ώστε οι σκέψεις ζωής να μπορέσουν ν’ αντικαταστήσουν τις σκέψεις θανάτου.
3. Να θυμάσαι ότι σε κάθε επίθεση επικαλείσαι την δική σου αδυναμία, ενώ κάθε φορά που συγχωρείς επικαλείσαι στην δύναμη του Χριστού μέσα σου. Δεν καταλαβαίνεις, λοιπόν, τι θα κάνει για σένα η συγχώρεση; Θα αφαιρέσει κάθε αίσθηση αδυναμίας, έντασης και κόπωσης από το νου σου. Θα απομακρύνει κάθε φόβο και ενοχή και πόνο. Θα επανορθώσει στην επίγνωσή σου την ιδιότητά σου να είσαι άτρωτος και την δύναμη που έδωσε ο Θεός στον Υιό Του.
4. Ας χαρούμε που αρχίζουμε και τελειώνουμε την μέρα μας ασκώντας την σημερινή ιδέα, και που την χρησιμοποιούμε όσο πιο συχνά γίνεται όλη την ημέρα. Θα σε βοηθήσει να κάνεις την ημέρα σου τόσο χαρούμενη όσο θέλει ο Θεός να είναι για σένα. Και θα βοηθήσει και τους άλλους γύρω σου, όπως και εκείνους που φαίνεται πως είναι μακριά από σένα στον χωροχρόνο, να μοιραστούν αυτή την ευτυχία μαζί σου.
5. Όσο πιο συχνά μπορείς, αν είναι δυνατόν κλείνοντας τα μάτια σου, πες στον εαυτό σου σήμερα:
Η συγχώρεση είναι η λειτουργία μου ως φως του κόσμου. Θέλω να εκπληρώσω την λειτουργία έτσι ώστε να είμαι ευτυχισμένος.
Έπειτα αφιέρωσε ένα ή δύο λεπτά για να αναλογιστείς την λειτουργία σου και την ευτυχία και την απελευθέρωση που θα σου φέρει. Άφησε να έρθουν ελεύθερα σχετικές σκέψεις, διότι η καρδιά σου θα αναγνωρίσει αυτά τα λόγια, και μέσα στο νου σου βρίσκεται η επίγνωση ότι είναι αληθινά. Σε περίπτωση που η προσοχή σου αποσπαστεί, επανάλαβε την ιδέα και πρόσθεσε:
Θέλω να θυμηθώ αυτό διότι θέλω να είμαι χαρούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...