Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ)



Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ)


"Αυτή είναι η ώρα που πολύ σύντομα θα γεννηθεί ένας νέος χρόνος από την ώρα του Χριστού. Έχω τέλεια πίστη σε εσένα ότι θα κάνεις αυτό που χρειάζεται να πετύχεις. Τίποτα δεν θα σου λείψει, θα ολοκληρώνεις και δεν θα καταστρέφεις. Πες, λοιπόν, στον αδελφό σου:

Σε προσφέρω στο Άγιο Πνεύμα ως μέρος του εαυτού μου. Γνωρίζω ότι θα απελευθερωθείς, εκτός κι αν θέλω να σε χρησιμοποιήσω για να φυλακίσω τον εαυτό μου. Στο όνομα της ελευθερίας επιλέγω την απελευθέρωσή σου, διότι αναγνωρίζω ότι θα απελευθερωθούμε μαζί.

Έτσι θα αρχίσει ο νέος χρόνος με χαρά κι ελευθερία. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, και έχουμε καθυστερήσει πολύ. ………. Κάνε αυτό τον χρόνο διαφορετικό κάνοντας τα πάντα ίδια. Και άφησε όλες σου τις σχέσεις να γίνουν άγιες για σένα. Αυτό είναι το θέλημά μας. Αμήν." (Κεφάλαιο 15-15.XI)



«Κάνε αυτό τον χρόνο διαφορετικό κάνοντας τα πάντα ίδια.» Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε κατάσταση, συμβάν, και σχέση μας προσφέρει μια ευκαιρία για συγχώρεση. Μας φέρνει ένα βήμα ακόμα πιο κοντά προς τον τελικό μας στόχο που είναι η αφύπνιση. Έτσι απελευθερωνόμαστε σταδιακά και με γλυκύτητα από το εγωικό σύστημα σκέψης. Το σύστημα σκέψης της ενοχής, του πόνου και του θανάτου. Και μαζί με εμάς απελευθερώνεται όλη η Υιότητα, όλοι οι αδελφοί μας. 
Όχι μόνο αυτή την χρονιά, αλλά κάθε χρονιά.  
Ας επιλέξουμε, λοιπόν, αυτή την χρονιά και όλες τις επόμενες να υιοθετήσουμε αυτή την οπτική: να τα βλέπουμε όλα ίδια. 
Με αυτό τον στόχο κατά νου η καθημερινή μας ζωή αποκτά ένα νέο νόημα, ένα νέο περιεχόμενο. Ποιος άλλος σκοπός εκτός από την απελευθέρωση μας από τον πόνο θα μπορούσε να δώσει στην ζωή μας περισσότερο νόημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...