Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 2 Έχω δώσει σε όλα όσα βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο (σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος) όλη την σημασία που έχουν για μένα.



ΜΑΘΗΜΑ 2

Έχω δώσει σε όλα όσα βλέπω μέσα σε αυτό το δωμάτιο
(σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος)
όλη την σημασία που έχουν για μένα.

1. Οι ασκήσεις με αυτή την ιδέα είναι οι ίδιες όπως του πρώτου μαθήματος. Άρχισε με τα πράγματα που είναι κοντά σου, και εφάρμοσε την ιδέα σε ό,τι πέφτει το μάτι σου. Μετά επέκτεινε το πεδίο έξω. Γύρισε το κεφάλι σου έτσι ώστε να συμπεριλάβεις ό,τι βρίσκεται και στις δύο πλευρές σου. Αν είναι δυνατόν, γύρισε το κεφάλι σου και συμπερίλαβε και ό,τι βρίσκεται πίσω σου. Να μην κάνεις καθόλου διακρίσεις όσο είναι δυνατόν ως προς την επιλογή των αντικειμένων που θα εφαρμόσεις αυτή την ιδέα, μην επικεντρώνεσαι σε τίποτα συγκεκριμένο, και μην επιχειρήσεις να συμπεριλάβεις τα πάντα μέσα σε μια περιοχή, αλλιώς θα δημιουργήσεις ένταση.

2. Απλά κοίταζε γύρω σου χαλαρά και σχετικά γρήγορα, προσπαθώντας να αποφύγεις την επιλογή ανάλογα με το μέγεθος, την φωτεινότητα, το χρώμα, το υλικό, ή με την σημασία που έχουν για σένα. Πάρε τα θέματα για εφαρμογή απλά όπως τα βλέπεις. Προσπάθησε να εφαρμόσεις την άσκηση με την ίδια άνεση σε ένα σώμα, ή ένα κουμπί, μια μύγα ή ένα πάτωμα, ένα χέρι ή ένα μήλο. Το μοναδικό κριτήριο για την εφαρμογή αυτής της ιδέας σε οτιδήποτε, είναι απλά να έχει πέσει στο πεδίο της όρασής σου. Μην κάνεις προσπάθεια να συμπεριλάβεις τίποτα συγκεκριμένο, αλλά βεβαιώσου και ότι δεν έχεις αποκλείσει και τίποτα συγκεκριμένο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...