Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΜΑΘΗΜΑ 14 Ο Θεός δεν δημιούργησε ένα κόσμο χωρίς νόημα.



ΜΑΘΗΜΑ 14

Ο Θεός δεν δημιούργησε ένα κόσμο χωρίς νόημα.

1. Η σημερινή ιδέα είναι, φυσικά, η αιτία που ένας κόσμος χωρίς νόημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει. Ό,τι δεν δημιούργησε ο Θεός δεν υπάρχει. Και όλα όσα υπάρχουν, υπάρχουν έτσι όπως τα δημιούργησε Εκείνος. Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Είναι δικής σου επινόησης, και δεν υπάρχει.

2. Οι σημερινές ασκήσεις πρέπει να γίνουν από την αρχή ως το τέλος με κλειστά τα μάτια. Η περίοδος διερεύνησης του νου πρέπει να είναι σύντομη, ένα λεπτό το πολύ. Μην έχεις πάνω από τρεις περιόδους πρακτικής με την σημερινή ιδέα  εκτός κι αν τις βρίσκεις άνετες. Αν συμβαίνει αυτό, είναι γιατί καταλαβαίνεις το σκοπό τους.

3. Η σημερινή ιδέα είναι άλλο ένα βήμα στο να μάθεις να απελευθερώνεις τις σκέψεις που έχεις γράψει πάνω στον κόσμο, και να δεις τον Κόσμο του Θεού στην θέση τους. Τα πρώτα βήματα σ’ αυτή την ανταλλαγή, η οποία μπορεί πραγματικά να ονομαστεί σωτηρία, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολα, ακόμα και αρκετά οδυνηρά. Μερικά απ’ αυτά θα σε οδηγήσουν κατευθείαν στον φόβο. Δεν θα μείνεις εκεί. Θα φτάσεις πολύ μακρύτερα. Η κατεύθυνσή μας είναι προς την τέλεια ασφάλεια και την τέλεια ειρήνη.

4. Με μάτια κλειστά, σκέψου όλα τα τρομακτικά πράγματα του κόσμου που περνούν από το νου σου. Δώσε όνομα στο κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά, και μετά αρνήσου την πραγματικότητά τους. Ο Θεός δεν τα δημιούργησε, άρα δεν είναι πραγματικά.

Πες για παράδειγμα:

Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτό το πόλεμο, άρα δεν είναι πραγματικός.
Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα, άρα δεν είναι πραγματικό.
Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτή την καταστροφή (εξειδικεύστε), άρα δεν είναι πραγματική.

5. Ένα κατάλληλο αντικείμενο για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας μπορεί να είναι οτιδήποτε φοβάσαι ότι μπορεί να συμβεί σε σένα, ή σε κάποιο για τον οποίο ενδιαφέρεσαι. Σε κάθε περίπτωση να ονομάζεις την «καταστροφή» αρκετά συγκεκριμένα. Μην χρησιμοποιείς γενικούς όρους. Για παράδειγμα, μην λες, «ο Θεός δεν δημιούργησε την ασθένεια», αλλά να λες, «ο Θεός δεν δημιούργησε τον καρκίνο», ή τα εμφράγματα, ή ό,τι σου προξενεί φόβο.

6. Αυτό είναι η προσωπική σου συλλογή φόβων που βλέπεις τώρα. Αυτά τα πράγματα είναι μέρος του κόσμου που βλέπεις. Μερικά απ’ αυτά είναι κοινές ψευδαισθήσεις, και άλλα είναι κομμάτι της προσωπικής σου κόλασης. Δεν έχει σημασία. Ό,τι δεν δημιούργησε ο Θεός μπορεί να βρίσκεται μόνο στο δικό σου νου διαχωρισμένο από το δικό Του. Άρα, δεν έχει κανένα νόημα. Με την αναγνώριση αυτού του γεγονότος, τελείωσε την περίοδο άσκησης επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα:

Ο Θεός δεν δημιούργησε ένα κόσμο χωρίς νόημα.

7. Η ιδέα αυτή, φυσικά, μπορεί να εφαρμοστεί στο καθετί που σε ενοχλεί κατά την διάρκεια της ημέρας, πέρα από τις περιόδους πρακτικής. Να είσαι πολύ συγκεκριμένος όταν την εφαρμόζεις. Να λες:

Ο Θεός δεν δημιούργησε ένα κόσμο χωρίς νόημα.
Δεν δημιούργησε αυτή την κατάσταση (ονόμασε την κατάσταση που σε ενοχλεί), άρα δεν είναι πραγματική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...