Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

ΜΑΘΗΜΑΤΑ 357 - 365

ΜΑΘΗΜΑ 357

Η αλήθεια απαντά σε κάθε κάλεσμα που κάνουμε προς τον Θεό, απαντώντας πρώτα με θαύματα, και έπειτα επιστρέφοντας σ’ εμάς για να είναι ο εαυτός της.

Η συγχώρεση, η αντανάκλαση της αλήθειας, μου λέει πώς να προσφέρω θαύματα, κι έτσι να ξεφύγω από την φυλακή στην οποία νομίζω ότι ζω. Μου υποδεικνύει τον άγιο Υιό Σου, πρώτα στον αδελφό μου, και έπειτα σε μένα. Η Φωνή Σου με καθοδηγεί υπομονετικά να ακούσω τον Λόγο Σου, και να δίνω καθώς λαμβάνω. Και καθώς κοιτώ τον Υιό Σου σήμερα, ακούω την Φωνή Σου να με οδηγεί να βρω τον δρόμο προς Εσένα, έτσι όπως Εσύ όρισες να είναι:

«Δες την αθωότητά του, και θεραπεύσου.»
ΜΑΘΗΜΑ 358

Κανένα κάλεσμα προς τον Θεό δεν γίνεται να μην εισακουστεί ούτε να μείνει αναπάντητο. Και γι αυτό μπορώ να είμαι σίγουρος ∙ η απάντησή Του είναι αυτή που πραγματικά θέλω.

Εσύ που θυμάσαι τι είμαι στην πραγματικότητα, μόνο εσύ θυμάσαι και τι πραγματικά θέλω. Εσύ μιλάς εκ μέρους του Θεού, άρα και εκ μέρους μου. Και ό,τι μου δίνεις Εσύ έρχεται από τον Θεό τον Ίδιο. Η Φωνή Σου, λοιπόν Πατέρα μου, είναι και δική μου, και αυτό που θέλω είναι ό,τι μου προσφέρεις Εσύ, ακριβώς στην μορφή που επιλέγεις για να είναι δική μου. Ας θυμηθώ όλα όσα δεν ξέρω, και η φωνή μου ας σιωπήσει, όσο θυμάμαι. Αλλά ας μην ξεχνώ την Αγάπη και την φροντίδα Σου, κρατώντας στην επίγνωσή μου πάντα την υπόσχεσή Σου προς τον Υιό Σου. Ας μην ξεχνώ ότι ο εαυτός που έφτιαξα εγώ δεν είναι τίποτα, ενώ ο Εαυτός μου είναι τα πάντα.ΜΑΘΗΜΑ 359

Η απάντηση του Θεού είναι κάποια μορφή ειρήνης. Κάθε πόνος θεραπεύεται ∙ κάθε δυστυχία αντικαθίσταται με χαρά. Όλες οι πόρτες της φυλακής ανοίγουν. Και όλη η αμαρτία γίνεται κατανοητή ως απλά ένα λάθος.

Πατέρα, σήμερα θα συγχωρέσουμε τον κόσμο Σου, και θ’ αφήσουμε την δημιουργία να είναι δική Σου. Έχουμε παρανοήσει τα πάντα. Αλλά δεν έχουμε κάνει αμαρτωλούς τους άγιους Υιούς του Θεού. Ό,τι Εσύ δημιούργησες αναμάρτητο παραμένει έτσι παντοτινά. Έτσι είμαστε. Και χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι έχουμε κάνει λάθη που δεν είχαν καμιά πραγματική επίδραση επάνω μας. Η αμαρτία είναι αδύνατη, και πάνω σε αυτό το γεγονός η συγχώρεση βασίζεται σε μια σίγουρη βάση πιο στερεή από τον κόσμο των σκιών που βλέπουμε. Βοήθησέ μας να συγχωρέσουμε, διότι θέλουμε να λυτρωθούμε. Βοήθησέ μας να συγχωρέσουμε διότι θέλουμε να είμαστε σε ειρήνη.


ΜΑΘΗΜΑ 360

Ειρήνη σε μένα, τον άγιο Υιό του θεού. Ειρήνη στους αδελφούς μου, που είναι ένα μαζί μου. Ας είναι όλος ο κόσμος ευλογημένος με ειρήνη μέσα από εμάς.

Πατέρα, την δική Σου ειρήνη θέλω να δίνω, λαμβάνοντάς την από Σένα. Είμαι ο Υιός Σου, για πάντα ακριβώς όπως με δημιούργησες Εσύ, διότι οι Μεγάλες Αχτίδες παραμένουν για πάντα ακλόνητες και ατάραχες μέσα μου. Θέλω να τις φτάσω με ησυχία και βεβαιότητα, διότι πουθενά αλλού δεν μπορεί να βρεθεί η βεβαιότητα. Ειρήνη σε μένα, και ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Μέσα στην αγιότητα δημιουργηθήκαμε, και μέσα στην αγιότητα παραμένουμε. Ο Υιός Σου είναι όμοιος με Σένα στην τέλεια αθωότητα. Και με αυτή την σκέψη με χαρά λέμε Αμήν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Εισαγωγή

1. Τα τελευταία μας μαθήματα θα είναι όσο το δυνατόν ελεύθερα από λέξεις. Τα χρησιμοποιούμε μόνο στην αρχή της πρακτικής μας, και μόνο για να μας υπενθυμίζουν ότι αναζητούμε να πάμε πέρα από αυτά. Ας στραφούμε προς Αυτόν που μας δείχνει τον δρόμο και κάνει βέβαια τα βήματα μας. Σε Αυτόν αφήνουμε αυτά τα μαθήματα, όπως σε Αυτόν αφήνουμε και την ζωή μας από τώρα και στο εξής. Διότι δεν θέλουμε να επανέλθουμε στην πίστη της αμαρτίας που έκανε τον κόσμο να μοιάζει άσχημος και ανασφαλής, επιθετικός και καταστροφικός σε όλους του τους δρόμους, και προδοτικός πέρα από ελπίδα εμπιστοσύνης και διαφυγής από τον πόνο. 

2. Δικός Του είναι ο μόνος τρόπος για να βρούμε την ειρήνη που μας έχει δώσει ο Θεός. Δικός Του είναι ο δρόμος που ο καθένας πρέπει να ταξιδέψει στο τέλος, διότι αυτό είναι το τέλος που όρισε ο Ίδιος ο Θεός. Μέσα στο όνειρο του χρόνου φαίνεται πως είναι μακριά. Ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι ήδη εδώ ∙ ήδη μας υπηρετεί ως ευσπλαχνική καθοδήγηση στην πορεία μας. Ας ακολουθήσουμε μαζί τον δρόμο που μας δείχνει η αλήθεια. Και ας είμαστε εμείς οι οδηγοί πολλών αδελφών μας που αναζητούν τον δρόμο αλλά δεν τον βρίσκουν. 

3. Και σε αυτό τον σκοπό ας αφιερώσουμε το νου μας, κατευθύνοντας τις σκέψεις μας έτσι ώστε να υπηρετούν την λειτουργία της σωτηρίας. Σ’ εμάς δίδεται ο στόχος να συγχωρέσουμε τον κόσμο. Είναι ο στόχος που μας έχει δώσει ο Θεός. Το δικό Του τέλος στο όνειρο είναι που αναζητούμε, και όχι το δικό μας. Γιατί όλα όσα συγχωρούμε δεν θα αποτύχουμε να τα αναγνωρίσουμε ως μέρος του Θεού του Ίδιου. Κι έτσι η θύμηση Του επιστρέφει, ολοκληρωμένη και πλήρης.ΜΑΘΗΜΑΤΑ 361 – 365

Αυτή την άγια στιγμή δίνω σε Σένα. Ας είσαι Εσύ ο υπεύθυνος. Διότι εγώ θέλω να Σε ακολουθώ. Βέβαιος ότι η καθοδήγησή Σου μου δίνει ειρήνη.

Και αν χρειαστώ ένα λόγο να με βοηθήσει, Αυτός θα μου τον δώσει. Αν χρειαστώ μια σκέψη, και αυτή θα μου την δώσει. Και αν χρειαστώ μόνο ησυχία και ένα γαλήνιο, ανοιχτό νου, αυτά θα είναι τα δώρα που θα λάβω από Αυτόν. Αυτός είναι υπεύθυνος μετά από δικό μου αίτημα. Και θα ακούει και θα μου απαντά, διότι μιλά εκ μέρους του Θεού του Πατέρα μου και του Αγίου Του Υιού.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ1. Αυτά τα μαθήματα είναι μια αρχή, όχι ένα τέλος. Ο Φίλος σου πηγαίνει μαζί σου. Δεν είσαι μόνος. Κανένας που Τον καλεί δεν καλεί μάταια.  Ό,τι και να σε απασχολεί, να είσαι βέβαιος ότι Αυτός έχει την απάντηση, και ότι θα σου την δώσει με χαρά, αν απλά στραφείς σε Αυτόν και την ζητήσεις από Αυτόν. Αυτός δεν θα παρακρατήσει καμιά απάντηση που χρειάζεσαι για οτιδήποτε φαίνεται να σε απασχολεί. Αυτός γνωρίζει τον τρόπο να λύνει όλα τα προβλήματα, και να διαλύει όλες τις αμφιβολίες. Η βεβαιότητά Του είναι δική σου. Δεν χρειάζεται παρά να την ζητήσεις από Αυτόν, και θα σου δοθεί.

2. Είναι τόσο βέβαιη η επιστροφή σου στο σπίτι όσο είναι το μονοπάτι του ήλιου που ξεδιπλώνεται πριν αυτός ανατείλει, μετά την δύση του, και στο ημίφως ενδιαμέσως. Πραγματικά, το δικό σου μονοπάτι είναι ακόμα πιο βέβαιο. Διότι δεν μπορεί να είναι δυνατόν να αλλάξει η πορεία εκείνων που ο Θεός έχει καλέσει κοντά Του. Επομένως υπάκουσε στην θέλησή σου, και ακολούθησε Αυτόν που δέχτηκες ως δική σου φωνή, για να μιλά γι αυτό που πραγματικά θέλεις και πραγματικά χρειάζεσαι. Δική Του είναι η Φωνή που μιλά εκ μέρους του Θεού αλλά και δική σου. Κι έτσι Αυτός μιλά για την ελευθερία και την αλήθεια.

3.  Δεν ορίζεται κανένα συγκεκριμένο μάθημα, διότι δεν υπάρχει πια ανάγκη γι αυτά. Από τώρα και στο εξής, άκου την Φωνή που μιλά εκ μέρους του Θεού και του Εαυτού σου όταν αποσύρεσαι από τον κόσμο, για να αναζητήσεις την πραγματικότητα στην θέση του. Αυτός θα σου καθοδηγεί τις προσπάθειες, λέγοντάς σου ακριβώς τι να κάνεις, πώς να κατευθύνεις το νου σου, και πότε να έρχεσαι σε Αυτόν μέσα στην σιωπή, ζητώντας την σίγουρη καθοδήγησή Του και τον βέβαιο Λόγο Του. Δικός Του είναι ο Λόγος που ο Θεός σου έχει δώσει. Δικός Του είναι ο Λόγος που διάλεξες να είναι δικός σου.

4. Και τώρα σε αφήνω στα χέρια Του, να είσαι ο πιστός Του ακόλουθος, μαζί με Αυτόν για Οδηγό σε κάθε δυσκολία και κάθε πόνο που μπορεί να νομίσεις ότι είναι πραγματικός. Ούτε Αυτός θα σου δώσει απολαύσεις που θα περάσουν, διότι Αυτός δίνει μόνο το αιώνιο και το καλό. Άφησε Τον να σε προετοιμάσει κι άλλο. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σου μιλώντας σου καθημερινά για τον Πατέρα σου, τον αδελφό σου και τον Εαυτό σου. Θα συνεχίσει.  Τώρα περπατάς μαζί Του, τόσο βέβαιος όσο είναι Αυτός για το πού πηγαίνεις ∙ τόσο σίγουρος όσο Αυτός για το πώς θα πρέπει να προχωρήσεις ∙ τόσο βέβαιος όσο είναι Αυτός για τον στόχο, και για την ασφαλή σου άφιξη στο τέλος.

5. Το τέλος είναι βέβαιο, και το μέσον επίσης. Σε αυτό λέμε «Αμήν». Θα σου ειπωθεί ακριβώς τι θέλει για σένα ο Θεός κάθε φορά που υπάρχει κάποια επιλογή για να κάνεις. Και Αυτός θα μιλά εκ μέρους του Θεού και εκ μέρους του Εαυτού σου, διασφαλίζοντας έτσι ότι η κόλαση δεν θα σε διεκδικήσει, και ότι κάθε επιλογή που κάνεις φέρνει τον Ουρανό όλο και πιο κοντά σου. Κι έτσι πορευόμαστε μαζί Του από τώρα και στο εξής, και στρεφόμαστε σε Αυτόν για καθοδήγηση και για ειρήνη και βέβαιη κατεύθυνση. Η χαρά μας συνοδεύει. Διότι πηγαίνουμε προς τον οίκο μας σε μια ανοιχτή πόρτα την οποία ο Θεός έχει κρατήσει ανοιχτή για να μας καλωσορίσει.

6. Εμπιστευόμαστε τον δρόμο μας σε Αυτόν και λέμε «Αμήν.» Με ειρήνη θα συνεχίσουμε στον δικό Του δρόμο, και εμπιστευόμαστε όλα τα πράγματα σε Αυτόν. Με εμπιστοσύνη περιμένουμε τις απαντήσεις Του, καθώς ρωτάμε την Θέλησή Του στο καθετί που κάνουμε. Αυτός αγαπά τον Υιό του Θεού όπως τον αγαπούμε κι εμείς. Και μας διδάσκει πώς να τον βλέπουμε μέσα από τα δικά Του μάτια, και να τον αγαπούμε όπως Αυτός. Δεν πορεύεσαι μόνος. Οι άγγελοι του Θεού πετούν παντού γύρω σου. Η Αγάπη Του σε περιβάλλει, και γι αυτό να είσαι σίγουρος ∙ ότι εγώ ποτέ δεν θα σε αφήσω χωρίς παρηγοριά.Δεν υπάρχουν σχόλια: