Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΜΑΘΗΜΑ 123 Ευχαριστώ τον Πατέρα μου για τα δώρα Του σε μένα


ΜΑΘΗΜΑ 123

Ευχαριστώ τον Πατέρα μου για τα δώρα Του σε μένα

1.  Σήμερα ας είμαστε ευγνώμονες. Έχουμε φτάσει σε ήπια μονοπάτια και σε ομαλότερους δρόμους. Δεν υπάρχει σκέψη πισωγυρίσματος, και ούτε ιδιαίτερα σθεναρή αντίσταση προς την αλήθεια. Μπορεί να παραμένει μια μικρή αμφιταλάντευση, μερικές μικρές αντιρρήσεις και ένας μικρός δισταγμός, αλλά μπορείς σίγουρα να είσαι ευγνώμων για τα οφέλη σου, τα οποία είναι πολύ σπουδαιότερα από ό,τι μπορείς να συνειδητοποιήσεις.
2. Τώρα μια μέρα αφιερωμένη στην ευγνωμοσύνη θα προσθέσει τη χάρη κάποιας βαθιάς γνώσης του πραγματικού μεγέθους όλων των απολαβών που έχεις κερδίσει ∙ των δώρων που έχεις λάβει. Να είσαι χαρούμενος σήμερα, με στοργική ευγνωμοσύνη, που ο Πατέρα σου δεν σε εγκατέλειψε μόνο, ούτε σε άφησε να περιπλανιέσαι στο σκοτάδι αβοήθητος. Να είσαι ευγνώμων που σε έσωσε από τον εαυτό που νόμισες ότι έφτιαξες για να πάρει την θέση Εκείνου και της δημιουργίας Του. Δώσε Του τις ευχαριστίες σου σήμερα.
3. Δώσε τις ευχαριστίες σου που δεν σε έχει εγκαταλείψει, και που η Αγάπη Του θα παραμένει παντοτινά λαμπερή επάνω σου, για πάντα αμετάβλητη. Δώσε ακόμα τις ευχαριστίες σου που είσαι αμετάβλητος, διότι ο Υιός που Αυτός αγαπά είναι αμετάβλητος όπως ο Ίδιος. Να είσαι ευγνώμων που σώζεσαι. Να είσαι χαρούμενος που έχεις μια λειτουργία στην σωτηρία να εκπληρώσεις. Να είσαι ευγνώμων που η αξία σου υπερβαίνει κατά πολύ τα πενιχρά δώρα και τις τιποτένιες κρίσεις αυτού που ο Θεός καθιέρωσε ως Υιό Του.
4. Σήμερα με ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τις καρδιές μας πάνω από την απελπισία, και υψώνουμε τα μάτια μας με ευγνωμοσύνη, χωρίς να κοιτάμε πια προς τα κάτω την σκόνη. Τραγουδούμε το τραγούδι των ευχαριστιών σήμερα, προς τιμήν του Εαυτού που ο Θεός έχει θελήσει να είναι η αληθινή μας Ταυτότητα μέσα σε Εκείνον. Σήμερα χαμογελάμε σε όλους όσους βλέπουμε, και περπατούμε με ανάλαφρα βήματα καθώς πηγαίνουμε να πράξουμε αυτό που έχει οριστεί για μας να κάνουμε.
5. Δεν πορευόμαστε μόνοι. Και δίνουμε τις ευχαριστίες μας που μέσα στην μοναξιά μας ένας Φίλος έχει έρθει να μας μιλήσει για τον σωτήριο Λόγο του Θεού. Ευχαριστίες αξίζουν και σε σένα που Τον ακούς. Ο Λόγος του είναι άηχος όταν δεν ακουστεί. Ευχαριστώντας Αυτόν οι ευχαριστίες είναι και δικές σου. Ένα μήνυμα που δεν έχει ακουστεί δεν θα σώσει τον κόσμο, όσο ισχυρή και να είναι η Φωνή που το λέει, όσο στοργικό και να είναι το μήνυμα.
6. Ευχαριστίες σε σένα που το άκουσες, γιατί γίνεσαι ο αγγελιαφόρος που φέρνει την Φωνή Του μαζί σου, και αφήνει την ηχώ Της να γυρίσει τον κόσμο. Δέξου τις ευχαριστίες του Θεού σήμερα, καθώς δίνεις σε Εκείνον τις δικές σου. Διότι Αυτός θα σου προσφέρει τις ευχαριστίες που δίνεις, εφόσον λαμβάνει τα δώρα σου με στοργική ευγνωμοσύνη, και τα επιστρέφει χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερα από ό,τι δόθηκαν. Θα ευλογεί τα δώρα σου με το να τα μοιράζεται μαζί σου. Και έτσι θα αυξάνονται σε δύναμη και σε ισχύ, μέχρι να γεμίσουν τον κόσμο όλο με χαρά και ευγνωμοσύνη.
7. Δέξου τις ευχαριστίες Του και πρόσφερε τις δικές σου σε Αυτόν, για δεκαπέντε λεπτά δύο φορές σήμερα . Και θα συνειδητοποιήσεις σε Ποιον προσφέρεις τις ευχαριστίες σου, και Ποιον ευχαριστεί Εκείνος όταν Τον ευχαριστείς. Γι αυτό το ιερό μισάωρο που Του δίνεις θα σου επιστραφεί το κάθε δευτερόλεπτο σε χρόνια ∙ δύναμη για να σώσεις τον κόσμο αιώνες πιο γρήγορα χάρη των ευχαριστιών σου προς Αυτόν.
8. Δέξου τις ευχαριστίες Του, και θα καταλάβεις πόσο στοργικά Αυτός σε κρατά μέσα στο Νου Του, και πόσο βαθιά και απεριόριστη είναι η φροντίδα Του για σένα, πόσο τέλεια είναι η ευγνωμοσύνη Του προς εσένα. Να θυμάσαι να Τον σκέφτεσαι κάθε ώρα, και να Του δίνεις ευχαριστίες για όλα όσα έχει δώσει στον Υιό Του, ώστε να μπορέσει να ανυψωθεί πάνω από τον κόσμο, θυμούμενος τον Πατέρα του και τον Εαυτό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...