Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΜΑΘΗΜΑ 122 Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω


ΜΑΘΗΜΑ 122

Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω

1. Τι θα μπορούσες να ήθελες και δεν μπορεί να το δώσει η συγχώρεση; Θέλεις ειρήνη; Η συγχώρεση την προσφέρει. Θέλεις ευτυχία, ήσυχο νου, βεβαιότητα σκοπού, αίσθηση αξίας και ομορφιάς που υπερβαίνει αυτόν τον κόσμο; Θέλεις φροντίδα και ασφάλεια, και την ζεστασιά της σίγουρης προστασίας παντοτινά; Θέλεις ησυχία που να μην μπορεί να απειληθεί, γλυκύτητα που ποτέ δεν μπορεί να ενοχληθεί, μια βαθιά αίσθηση άνεσης, και ανάπαυσης τόσο απόλυτης που ποτέ δεν διαταράσσεται;

2. Όλα αυτά σου τα προσφέρει η συγχώρεση, και ακόμα περισσότερα. Λαμπυρίζει στα μάτια σου καθώς ξυπνάς, και σου δίνει χαρά για να περάσεις την ημέρα σου. Σου καθησυχάζει το μέτωπο την ώρα που κοιμάσαι, και αναπαύεται στα ματόκλαδά σου για να μη βλέπεις όνειρα φόβου και κακού, μοχθηρίας και επίθεσης. Και όταν ξυπνήσεις πάλι, σου προσφέρει άλλη μια μέρα ειρήνης και χαράς. Όλα αυτά σου τα προσφέρει η συγχώρεση και ακόμα πιο πολλά.

3. Η συγχώρεση αφήνει να σηκωθεί το πέπλο που κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από εκείνους που κοιτούν τον κόσμο με μάτια που δεν συγχωρούν. Σε αφήνει να αναγνωρίσεις τον Υιό του Θεού, και καθαρίζει την μνήμη σου από όλες τις νεκρές σκέψεις έτσι ώστε η θύμηση του Πατέρα να μπορέσει να ανατείλει στο κατώφλι του νου σου. Τι θα ήθελες που να μην μπορεί να το δώσει η συγχώρεση; Ποια άλλα δώρα αξίζει να αναζητήσεις εκτός από αυτά; Ποιες ψεύτικες αξίες, τιποτένιους σκοπούς ή περαστικές υποσχέσεις, που ποτέ δεν τηρούνται, είναι ικανές να φέρουν περισσότερη ελπίδα από αυτή που φέρνει η συγχώρεση;

4. Γιατί ν’ αναζητάς απάντηση άλλη από εκείνη που θα σου απαντήσει σε όλα; Εδώ βρίσκεται η τέλεια απάντηση, που δίνεται σε ατελείς ερωτήσεις, ανούσια αιτήματα, χλιαρή προθυμία ν’ ακουστεί, μέτρια επιμέλεια και μερική εμπιστοσύνη. Εδώ είναι απάντηση! Μην την αναζητάς άλλο. Δεν θα βρεις άλλη στην θέση της.

5. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία σου δεν μπορεί ν’ αλλάξει, ούτε να αποτύχει. Να είσαι ευγνώμων που παραμένει έτσι ακριβώς όπως το σχεδίασε Αυτός. Στέκει αμετάβλητο μπροστά σου σαν μία ανοιχτή πόρτα, με ζεστό καλωσόρισμα καλώντας σε από πέρα από την είσοδο, και σε προσκαλεί να μπεις μέσα και να νιώσεις άνετα στο σπίτι σου, εκεί όπου ανήκεις.

6. Εδώ είναι η απάντηση! Θέλεις να στέκεσαι απέξω ενώ όλος ο Ουρανός σε περιμένει μέσα; Συγχώρησε και συγχωρέσου. Όπως δίνεις θα λάβεις. Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο από αυτό για την σωτηρία του Υιού του Θεού. Σήμερα ας αγαλλιάσουμε που έτσι είναι, διότι εδώ έχουμε μια απάντηση, ξεκάθαρη και απλή, αδύνατον να εξαπατήσει μέσα στην απλότητά της. Όλες οι πολυπλοκότητες που έχει υφάνει ο κόσμος με εύθραυστους ιστούς εξαφανίζονται μπροστά στην δύναμη και το μεγαλείο αυτής της εξαιρετικά απλής δήλωσης της αλήθειας.

7. Εδώ είναι η απάντηση! Μην στρέφεσαι αλλού σε μάταιες αναζητήσεις ξανά. Δέξου την σωτηρία τώρα. Είναι το δώρο του Θεού, και όχι του κόσμου. Ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει δώρα αξίας σε ένα νου που έχει λάβει αυτό που του έχει δώσει ως δικό του ο Θεός. Ο Θεός θέλει να λάβεις την σωτηρία σήμερα, και οι περιπλοκές των ονείρων σου να μην σου κρύβουν πια την ανυπαρξία τους.

8. Άνοιξε τα μάτια σου σήμερα και κοίταξε ένα χαρούμενο κόσμο ασφάλειας και ειρήνης. Η συγχώρεση είναι το μέσο με το οποίο αυτός ο κόσμος έρχεται να πάρει την θέση της κόλασης. Ήσυχα ανατέλλει για να χαιρετίσει τα ανοιχτά σου μάτια, και να γεμίσει την καρδιά σου με βαθιά γαλήνη καθώς αρχαίες αλήθειες, γεννιούνται εκ νέου για να παραμείνουν αιώνια στην επίγνωσή σου. Αυτό που θα θυμηθείς είναι πέρα από κάθε περιγραφή. Και όμως, αυτό σου το προσφέρει η συγχώρεση.

9. Όταν θυμόμαστε τα δώρα που δίνει η συγχώρεση, αρχίζουμε την πρακτική μας σήμερα με ελπίδα και πίστη ότι αυτή θα είναι η μέρα που η σωτηρία θα γίνει δική μας. Θα την αναζητήσουμε σήμερα με ζέση και χαρά, γνωρίζοντας ότι κρατούμε το κλειδί στα χέρια μας, δεχόμενοι την απάντηση του Ουρανού στην κόλαση που φτιάξαμε, αλλά που δεν θα μείνουμε άλλο.

10. Το πρωί και το βράδυ με χαρά αφιερώνουμε ένα τέταρτο της ώρας για την αναζήτηση αυτή που εγγυάται το τέλος της κόλασης. Άρχισε με ελπίδα, διότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής στο οποίο ο δρόμος γίνεται πολύ πιο εύκολος. Και τώρα ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι σύντομος. Είμαστε πραγματικά κοντά στο καθορισμένο τέλος του ονείρου.

11. Βυθίσου μέσα στην ευτυχία καθώς αρχίζεις αυτές τις ασκήσεις, διότι αυτές φέρουν τις σίγουρες ανταμοιβές των ερωτήσεων που έχουν απαντηθεί και αυτό που φέρει η δική σου αποδοχή της απάντησης. Σήμερα θα σου δοθεί να νιώσεις την ειρήνη που φέρνει η συγχώρεση, και την χαρά που σου προσφέρει το ανασήκωμα του πέπλου.

12. Μπροστά στο φως που θα λάβεις σήμερα ο κόσμος θα ξεθωριάσει μέχρι που θα εξαφανιστεί, και θα δεις έναν άλλο κόσμο να ανατέλλει, τον οποίο δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν. Τώρα βαδίζουμε κατευθείαν μέσα στο φως, και λαμβάνουμε τα δώρα που είχαν φυλαχτεί για μας από τότε που άρχισε ο κόσμος, και μας περίμεναν μέχρι σήμερα.

13. Η συγχώρεση σου προσφέρει όλα όσα θέλεις. Σήμερα σου δίνονται όλα τα πράγματα που θέλεις. Μην αφήσεις τα δώρα σου να απομακρυνθούν κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς επιστρέφεις πάλι να συναντήσεις ένα κόσμο συνεχών αλλαγών και αποθαρρυντικών φαινομένων. Κράτησε τα δώρα σου σε καθαρή επίγνωση καθώς θα βλέπεις το αναλλοίωτο μέσα στην καρδιά της αλλαγής ∙ το φως της αλήθειας πίσω από τα φαινόμενα.

14. Μην ενδώσεις στον πειρασμό και αφήσεις τα δώρα σου να ξεγλιστρήσουν από τα χέρια σου περνώντας στην λησμονιά, παρά κράτα τα σφικτά μέσα στο νου σου προσπαθώντας να τα σκέφτεσαι για τουλάχιστον ένα λεπτό κάθε τέταρτο της ώρας. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου πόσο πολύτιμα είναι αυτά τα δώρα με αυτή την υπενθύμιση, που έχει την δύναμη να κρατά τα δώρα στην επίγνωσή σου όλη την ημέρα:

-Η συγχώρεση προσφέρει όλα όσα θέλω.
- Σήμερα αυτό το έχω δεχτεί ως αληθινό.
- Σήμερα έχω δεχτεί τα δώρα του Θεού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...