Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑ 8 Ο νους μου είναι απορροφημένος από σκέψεις για το παρελθόν.


ΜΑΘΗΜΑ 8

Ο νους μου είναι απορροφημένος από σκέψεις για το παρελθόν.

Αυτή η ιδέα είναι φυσικά, ο λόγος που μπορείς να δεις  μόνο το παρελθόν. Κανένας πραγματικά δεν βλέπει τίποτα. Βλέπει μόνο τις σκέψεις του που προβάλλονται προς τα έξω. Η απορρόφηση του νου με το παρελθόν είναι η αιτία για την παρανόηση για το χρόνο από την οποία υποφέρει η όρασή σου. Ο νους σου δεν μπορεί να συλλάβει το παρόν, το οποίο είναι ο μόνος χρόνος που υπάρχει. Έτσι δεν μπορεί να κατανοήσει το χρόνο, κι έτσι, δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα.
Η μόνη αληθινή σκέψη που μπορεί να έχει κάποιος για το παρελθόν είναι ότι δεν είναι εκεί. Έτσι λοιπόν το να το σκέφτεσαι καθόλου σημαίνει ότι σκέφτεσαι για ψευδαισθήσεις. Πολύ λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει τι επιπτώσεις έχει να φαντάζεσαι το παρελθόν ή να προσδοκείς το μέλλον. Ο νους είναι στην ουσία κενός όταν το κάνει αυτό, επειδή αυτό δεν είναι πραγματική σκέψη για τίποτα.
Ο σκοπός αυτής της άσκησης σήμερα είναι να αρχίσεις να εκπαιδεύεις το νου σου να αναγνωρίζει πότε πραγματικά δεν σκέφτεται καθόλου. Όσο καταλαμβάνουν το νου σου αδιάφορες σκέψεις , η αλήθεια εμποδίζεται. Το να αναγνωρίζεις ότι ο νους είναι απλά κενός, αντί να πιστεύεις ότι είναι γεμάτος με πραγματικές ιδέες, είναι το πρώτο βήμα για να ανοίξει το δρόμο στην πραγματική όραση.
Οι σημερινές ασκήσεις πρέπει να γίνουν με τα μάτια κλειστά. Αυτό, γιατί στην πραγματικότητα δεν βλέπεις τίποτα, και είναι ευκολότερο να αναγνωρίσεις ότι άσχετα με το πόσο ζωηρά μπορεί να απεικονίζεις μια σκέψη, δεν βλέπεις τίποτα. Με όσο το δυνατό λιγότερη σπουδή, ερεύνησε το νου σου για περίπου ένα λεπτό, απλά παρατηρώντας τις σκέψεις που βρίσκεις εκεί. Ονόμασε την κάθε μία από την κεντρική φιγούρα ή θέμα που περιέχει, και πέρασε στην επόμενη. Κάνε μια εισαγωγή περίοδο πρακτικής λέγοντας:

              Φαίνεται ότι σκέφτομαι ____________________________

Έπειτα ονόμασε κάθε μία από τις σκέψεις σου με συγκεκριμένο τρόπο, για παράδειγμα:

Φαίνεται ότι σκέφτομαι τον/ την(όνομα ανθρώπου),
Το (όνομα ενός αντικειμένου), για (το όνομα ενός συναισθήματος)

Και ούτω καθεξής, καταλήγοντας στο τέλος αυτής της ερευνητικής περιόδου του νου με:

Αλλά ο νους είναι απορροφημένος με σκέψεις για το παρελθόν.

Αυτό μπορεί να γίνει τέσσερις ή πέντε φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, εκτός κι αν βρίσκεις ότι αυτό σε εκνευρίζει. Αν το βρίσκεις δύσκολο, τρεις ή τέσσερις φορές είναι αρκετές. Μπορεί να σε βοηθήσει να περιλάβεις και το συναίσθημα του εκνευρισμού, ή οποιοδήποτε συναίσθημα μπορεί να σου προκαλέσει η ιδέα της ημέρας, στην έρευνα του νου σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: