Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ, 19 Ιουνίου, 1968



19 Ιουνίου, 1968
 [ Όπως βλέπετε αυτόν έτσι θα βλέπετε τον εαυτό σου. Είτε αυτό γίνεται μέσω ψυχολογικών τεστ, είτε κάνοντας κρίσεις με κάποιον άλλον τρόπο, το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι το ίδιο. Όποτε έχετε κρίνει κάποιον, είναι αδύνατον να μην κάνετε αυτή την κρίση και στον εαυτό σας. Αν βλέπετε κάποιον από τους αδελφούς σας, που τυχαίνει να είναι κάποιος ασθενής, σαν να παρουσιάζει σημάδια διαταραχής στην σκέψη του, τότε θα βιώνετε την ίδια διαταραχή στην δική σας αντίληψη. Γιατί όποια και να είναι η σκέψη σας για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ καθορίζει το πώς θα ανταποκρίνεστε και θα αντιδράτε στον εαυτό σας και σε όλους γύρω σας. Προσέξτε λοιπόν όταν λάβετε το κάλεσμα να εκπληρώσετε την λειτουργία σας ως δάσκαλοι να διδάξετε την αλήθεια για τον Υιό του Θεού. Ο μόνος τρόπος που μπορείτε να βιώσετε οποιαδήποτε ειρήνη για όσο καιρό ακόμα εξακολουθεί να παραμένει αυτή η ατυχής ανάγκη για ερμηνεία των ψευδαισθήσεων είναι να αναγνωρίσετε ότι ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, και ότι αυτό δεν έχει κανένα πραγματικό νόημα. Προσπαθήστε να πείτε μια προσευχή για τον αδελφό σας όσο το κάνετε αυτό και θα προσκαλέσετε και θα βιώσετε ένα θαύμα αντί για όλα αυτά.]

ΜΑΘΗΜΑ 32 Εγώ Έχω Επινοήσει Τον Κόσμο Που Βλέπω.



ΜΑΘΗΜΑ 32

Εγώ Έχω Επινοήσει Τον Κόσμο Που Βλέπω.

Σήμερα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το θέμα της αιτίας και του αποτελέσματος. Δεν είσαι το θύμα του κόσμου που βλέπεις επειδή εσύ τον επινόησες. Μπορείς να τον καταργήσεις όσο εύκολα τον δημιούργησες. Θα τον βλέπεις ή δεν θα τον βλέπεις ανάλογα με την επιθυμία σου. Όσο τον θέλεις θα τον βλέπεις× όταν πια δεν θα τον θέλεις, δεν θα βρίσκεται πια εκεί για να τον δεις. 

Η σημερινή ιδέα, όπως και οι προηγούμενες, ισχύει και για τον εσωτερικό και για τον εξωτερικό σου κόσμο, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα οι ίδιοι. Όμως, εφόσον τους βλέπεις σαν διαφορετικούς, οι περίοδοι πρακτικής σήμερα, πάλι θα περιλαμβάνουν δύο φάσεις, η μία για τον κόσμο που βλέπεις απ’ έξω, και μια για τον κόσμο που βλέπεις μέσα στο νου  σου. Στις σημερινές ασκήσεις προσπάθησε να εισάγεις την ιδέα ότι και οι δύο είναι στην δική σου φαντασία.

Πάλι θα αρχίσουμε τις περιόδους πρακτικής για το πρωί και το βράδυ επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα δύο ή τρεις φορές όσο κοιτάς γύρω σου στον κόσμο που βλέπεις σαν έξω από σένα. Έπειτα κλείσε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου στον εσωτερικό σου κόσμο. Προσπάθησε να τους μεταχειρίζεσαι και τους δύο σαν ίσους όσο το δυνατόν περισσότερο. Επανέλαβε την σημερινή ιδέα χωρίς βιασύνη όσο συχνά επιθυμείς, καθώς παρατηρείς τις εικόνες που η φαντασία σου φέρνει στην επίγνωσή σου.

Για τις δύο μεγαλύτερες περιόδους, σας συνιστούμε τρία έως πέντε λεπτά, όχι λιγότερο από τρία. Πάνω από πέντε μπορούν να αξιοποιηθούν, αν βρίσκεις ότι η άσκηση σε χαλαρώνει. Για να διευκολύνεις κάτι τέτοιο, διάλεξε κάποια ώρα που νομίζεις ότι δεν θα έχεις πολλούς περισπασμούς, και αισθάνεσαι έτοιμος εσύ ο ίδιος.

Αυτές οι ασκήσεις επίσης πρέπει να συνεχίζονται κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο πιο συχνά γίνεται. Οι πιο σύντομες εφαρμογές να περιλαμβάνουν την αργή επανάληψη της ιδέας, καθώς ερευνάς είτε τον εσωτερικό, ή τον εξωτερικό κόσμο. Δεν έχει σημασία ποιον από τους δύο επιλέγεις.

Η σημερινή ιδέα θα πρέπει επίσης να εφαρμόζεται άμεσα σε όποια κατάσταση μπορεί να σε στενοχωρεί. Εφάρμοσε την ιδέα λέγοντας στον εαυτό σου.

Εγώ έχω δημιουργήσει αυτήν την κατάσταση έτσι όπως την βλέπω.       

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...