Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 49 Η Φωνή του Θεού μιλά μέσα από εμένα όλη την ημέρα.


ΜΑΘΗΜΑ 49


Η Φωνή του Θεού μιλά μέσα από εμένα όλη την ημέρα.

Είναι απόλυτα δυνατό να ακούς την Φωνή του Θεού όλη την ημέρα χωρίς να διακόπτεις τις κανονικές σου δραστηριότητες με κανένα τρόπο. Το μέρος του νου σου στο οποίο κατοικεί η αλήθεια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Θεό, είτε το γνωρίζεις είτε όχι. Το άλλο μέρος είναι που λειτουργεί στον κόσμο και υπακούει τους νόμους του κόσμου. Αυτό το μέρος είναι που διαρκώς αποσπάται, αποδιοργανώνεται και νιώθει μεγάλη αβεβαιότητα.
Το μέρος που ακούει την Φωνή του Θεού είναι ήρεμο, πάντα αναπαυμένο και απόλυτα βέβαιο. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο μέρος που υπάρχει. Το άλλο μέρος είναι μια άγρια ψευδαίσθηση, έξαλλη και αλλόφρων, αλλά χωρίς καμιά πραγματικότητα. Σήμερα προσπάθησε να μην το ακούς. Προσπάθησε να ταυτιστείς με το μέρος του νου σου όπου βασιλεύει πάντα η ηρεμία και η γαλήνη. Προσπάθησε να ακούς την Φωνή του Θεού να σε καλεί με αγάπη, θυμίζοντάς σου ότι ο Δημιουργός σου δεν έχει ξεχάσει τον  Υιό Του.

Θα χρειαστούμε τουλάχιστον τέσσερεις πεντάλεπτες περιόδους πρακτικής σήμερα, και περισσότερες αν είναι δυνατόν. Θα προσπαθήσουμε πραγματικά να ακούσουμε την Φωνή του Θεού να σου θυμίζει Αυτόν και τον Εαυτό σου.

Θα προσεγγίσουμε αυτή την πιο ευτυχισμένη και ιερή από τις σκέψεις με εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι όταν το κάνουμε αυτό ενώνουμε την θέλησή μας με την Θέληση του Θεού. Αυτός θέλει ν’ ακούσεις την Φωνή Του. Σου Την έδωσε για να Την ακούς.

Άκουσε μέσα σε βαθιά σιγή. Ησύχασε και άνοιξε το νου σου. Προσπέρασε όλες τις βραχνές στριγκλιές και τις αρρωστημένες φαντασιώσεις που καλύπτουν τις αληθινές σου σκέψεις και σκιάζουν τον αιώνιο σύνδεσμό σου με τον Θεό. Βυθίσου βαθιά μέσα στην γαλήνη που σε περιμένει πέρα από τις φρενήρεις, ταραχώδεις σκέψεις, θεάματα και ήχους αυτού του παρανοϊκού κόσμου. Δεν ζεις εδώ. Προσπαθείς να φτάσεις στο αληθινό σου σπίτι. Προσπαθούμε να φτάσουμε το μέρος στο οποίο είσαι πραγματικά καλοδεχούμενος. Προσπαθούμε να φτάσουμε τον Θεό.

Μην ξεχνάς να επαναλαμβάνεις την σημερινή ιδέα πολύ συχνά. Κάνε το με τα μάτια ανοιχτά όποτε είναι απαραίτητο, αλλά και με κλειστά όποτε αυτό είναι δυνατό. Και βεβαιώσου πως κάθεσαι ήσυχα και επαναλαμβάνεις την σημερινή ιδέα όποτε μπορείς, κλείνοντας τα μάτια σου στον κόσμο, και συνειδητοποιώντας ότι προσκαλείς την Φωνή του Θεού να σου μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...