Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 45 Ο Θεός είναι ο Νους με τον Οποίο σκέφτομαι.



  ΜΑΘΗΜΑ 45

 Ο Θεός είναι ο Νους με τον Οποίο σκέφτομαι.

Η σημερινή ιδέα κρατά το κλειδί για το τι είναι οι πραγματικές σου σκέψεις. Δεν είναι τίποτα από ό,τι νομίζεις ότι σκέφτεσαι, όπως και τίποτα από ό,τι νομίζεις ότι βλέπεις δεν έχει καμιά σχέση με την όραση. Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα σε αυτό που είναι πραγματικό και σε αυτό που εσύ θεωρείς πραγματικό. Τίποτα από ό,τι νομίζεις ότι είναι οι πραγματικές σου σκέψεις δεν μοιάζει καθόλου με τις πραγματικές σκέψεις. Τίποτα από ό,τι νομίζεις πως βλέπεις δεν φέρει καμία ομοιότητα με αυτό που θα σου δείξει η πραγματική όραση.

Σκέφτεσαι με το Νου του Θεού. Επομένως μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με Αυτόν, όπως και Αυτός μοιράζεται τις δικές Του μαζί σου. Είναι οι ίδιες σκέψεις, διότι είναι σκέψεις του ίδιου Νου. Το να μοιράζεσαι σημαίνει πως κάνεις το ίδιο, ή το κάνεις ένα. Ούτε οι σκέψεις που σκέφτεσαι μαζί με το Νου του Θεού φεύγουν από το νου σου, διότι οι σκέψεις δεν αφήνουν την πηγή τους. Επομένως, οι σκέψεις σου βρίσκονται μέσα στο Νου του Θεού, όπως και εσύ. Βρίσκονται και στον δικό σου νου, όπως βρίσκεται και Αυτός. Όπως εσύ είσαι μέρος του δικού Του νου, έτσι και οι σκέψεις σου είναι μέρος του Νου Του.

Που είναι, λοιπόν, οι αληθινές σου σκέψεις; Σήμερα θα επιχειρήσουμε να τις προσεγγίσουμε. Θα χρειαστεί να τις αναζητήσουμε μέσα στο νου σου, διότι εκεί βρίσκονται. Πρέπει ακόμα να βρίσκονται εκεί, διότι δεν γίνεται να έχουν αφήσει την πηγή τους. Αυτό που σκέφτεται ο Νους του Θεού είναι αιώνιο, εφόσον είναι μέρος της δημιουργίας.

Οι τρεις πεντάλεπτες περίοδοι πρακτικής για σήμερα θα πάρουν την ίδια γενική μορφή που χρησιμοποιήσαμε στην εφαρμογή της χτεσινής ιδέας. Θα επιχειρήσουμε να αφήσουμε το μη πραγματικό και να αναζητήσουμε το πραγματικό. Θα αρνηθούμε τον κόσμο για χάρη της αλήθειας. Δεν θ’ αφήσουμε τις σκέψεις του κόσμου να μας κρατήσουν πίσω. Δεν θα αφήσουμε τις σκέψεις του κόσμου να μας λένε ότι αυτό που θέλει να κάνουμε ο Θεός είναι αδύνατον. Αντί γι αυτό, θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίζουμε ότι μόνο αυτό που θέλει ο Θεός να κάνουμε είναι δυνατό.

Επίσης θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ότι μόνο αυτό που ο Θεός θέλει να κάνουμε είναι αυτό που θέλουμε κι εμείς να κάνουμε. Και, ακόμα, θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ότι δεν γίνεται να αποτύχουμε στο να κάνουμε αυτό που Αυτός θέλει από εμάς. Έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε σήμερα. Αυτό είναι το Θέλημα του Θεού.

Άρχισε τις σημερινές ασκήσεις επαναλαμβάνοντας την ιδέα από μέσα σου, κλείνοντας τα μάτια σου καθώς το κάνεις. Έπειτα πέρασε ένα σχετικά σύντομο διάστημα σκεπτόμενος κάποιες δικές σου σχετικές σκέψεις, κρατώντας την ιδέα στο νου σου. Αφού έχεις προσθέσει περίπου τέσσερις ή πέντε σκέψεις δικές σου στην ιδέα, επανάλαβε την πάλι και πες από μέσα σου γλυκά:

Οι αληθινές μου σκέψεις βρίσκονται μέσα στο νου μου. Θα ήθελα να τις βρω.

Έπειτα προσπάθησε να προσπεράσεις όλες τις μη πραγματικές σκέψεις που καλύπτουν την αλήθεια μέσα στο νου σου, και να φτάσεις το αιώνιο.

Κάτω από όλες τις ανούσιες σκέψεις και τις τρελές ιδέες με τις οποίες έχεις κατακλύσει το νου σου βρίσκονται οι σκέψεις που σκεφτόσουν μαζί με τον Θεό στην αρχή. Βρίσκονται μέσα στο νου σου τώρα, εντελώς αναλλοίωτες. Πάντα θα είναι μέσα στο νου σου, ακριβώς έτσι όπως ήταν πάντα. Όλα όσα έχεις σκεφτεί από τότε θα αλλάξουν, αλλά η βάση στην οποία βασίζονται είναι εξ ολοκλήρου αναλλοίωτη.  Σε αυτή την βάση απευθύνονται οι σημερινές ασκήσεις. Εδώ ο νους σου είναι ενωμένος με το Νου του Θεού. Εδώ οι σκέψεις σου είναι ένα με τις δικές Του. Γι αυτό το είδος άσκησης μόνο ένα πράγμα είναι αναγκαίο ∙ προσέγγισέ την όπως θα προσέγγιζες ένα ιερό άδυτο αφιερωμένο στον Ουρανό στον Θεό Πατέρα και στον Θεό Υιό. Γιατί τέτοιο είναι το μέρος που προσπαθείς να φτάσεις. Πιθανόν να μην μπορέσεις ακόμα να συνειδητοποιήσεις πόσο ψηλά προσπαθείς να πας. Όμως, ακόμα και με την μικρή κατανόηση που έχεις ήδη αποκτήσει, θα πρέπει να μπορείς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι αυτό δεν είναι ένα αργόσχολο παιχνίδι, παρά είναι μια άσκηση ιερότητας και μια προσπάθεια να φτάσεις την Βασιλεία των Ουρανών.

Στις πιο σύντομες περιόδους άσκησης για σήμερα, προσπάθησε να θυμηθείς πόσο σημαντικό είναι να κατανοήσεις την ιερότητα του νου που σκέφτεται μαζί με τον Θεό. Αφιέρωσε ένα ή δύο λεπτά, καθώς επαναλαμβάνεις την σημερινή ιδέα κατά την διάρκεια της ημέρας, για να εκτιμήσεις την ιερότητα του νου σου. Στάσου παράμερα, για λίγο όμως, από όλες τις σκέψεις που είναι ανάξιες Αυτού του Οποίου είσαι ο οικοδεσπότης. Και ευχαρίστησέ Τον για τις σκέψεις που σκέφτεται μαζί σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...