Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 38 Δεν Υπάρχει Κάτι Που η Ιερότητά Μου Να Μην Μπορεί Να Κάνει.


ΜΑΘΗΜΑ 38

Δεν Υπάρχει Κάτι Που η Ιερότητά Μου Να Μην Μπορεί Να Κάνει.

Η ιερότητά σου αναιρεί όλους τους νόμους αυτού του κόσμου. Είναι πέρα από κάθε περιορισμό χρόνου, χώρου, απόστασης και οποιουδήποτε ορίου. Η ιερότητά σου είναι ολοκληρωτικά απεριόριστη στην δύναμή της διότι σε καθιερώνει σαν Υιό του Θεού, ο οποίος είναι ένα με το Νου του Δημιουργού του.

Μέσα από την ιερότητά σου εκδηλώνεται η δύναμη του Θεού. Μέσα από την ιερότητά σου η δύναμη του Θεού γίνεται προσιτή. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει η δύναμη του Θεού. Η ιερότητά σου, λοιπόν, μπορεί να διώξει κάθε πόνο, μπορεί να δώσει τέλος σε κάθε θλίψη, και μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Μπορεί να το κάνει αυτό σε σχέση με τον εαυτό σου και με οποιοδήποτε άλλον. Είναι ίση στην δύναμή της να βοηθήσει τον οποιοδήποτε διότι είναι ίση στην δύναμή της να σώσει οποιονδήποτε.

Αν εσύ είσαι ιερός, το ίδιο είναι και όλα όσα δημιούργησε ο Θεός. Είσαι ιερός διότι όλα τα πράγματα που Αυτός δημιούργησε είναι ιερά. Και όλα τα πράγματα που Αυτός δημιούργησε είναι ιερά επειδή είσαι και εσύ. Στις σημερινές ασκήσεις θα εφαρμόσουμε την δύναμη της ιερότητάς σου σε όλα τα προβλήματα, τις δυσκολίες ή τα βάσανα σε όποια μορφή μπορεί να σκεφτείς, σε σένα ή σε κάποιον άλλο. Δεν θα κάνουμε καθόλου διακρίσεις επειδή δεν υπάρχουν διακρίσεις.

Στις τέσσερις μεγαλύτερες περιόδους πρακτικής, από τις οποίες η κάθε μια κατά προτίμηση να διαρκεί ένα πλήρες πεντάλεπτο, να επαναλαμβάνεις την σημερινή ιδέα, κλείσε τα μάτια σου, και έπειτα ερεύνησε το νου σου για οποιαδήποτε αίσθηση απώλειας ή δυστυχίας με όποια μορφή και να είναι. Προσπάθησε να μην κάνεις καθόλου διακρίσεις ανάμεσα σε μια κατάσταση που είναι δύσκολη για σένα και σε μια κατάσταση που είναι δύσκολη για κάποιον άλλο. Αναγνώρισε την κατάσταση εξειδικευμένα, καθώς και το όνομα του ατόμου που αφορά. Χρησιμοποίησε αυτή την μορφή για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας:

Σε αυτή την κατάσταση __________________ στην οποία βλέπω τον εαυτό μου, δεν υπάρχει κάτι που η ιερότητά μου να μην μπορεί να κάνει.
Σε αυτή την κατάσταση____________________στην οποία ο/η _________________βλέπει τον εαυτό της δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει η ιερότητά μου.

   Περιστασιακά μπορεί να θέλεις να προσθέσεις λίγη ποικιλία σε αυτή τη διαδικασία, και να προσθέσεις  κάποιες σχετικές σκέψεις δικές σου. Μπορεί να σου αρέσει για παράδειγμα, να συμπεριλάβεις σκέψεις όπως:

Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει η ιερότητά μου επειδή η δύναμη του Θεού βρίσκεται σε αυτήν.

Μπορείς να βάλεις όποια ποικιλία σου αρέσει, αλλά να κρατάς τις ασκήσεις επικεντρωμένες στο θέμα, «Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορεί να κάνει η ιερότητά μου». Ο σκοπός των σημερινών ασκήσεων είναι ν’ αρχίσουν να σου εμφυσούν την αίσθηση ότι είσαι κυρίαρχος όλων των πραγμάτων εξαιτίας αυτού που είσαι.
   Στις συχνές σύντομες εφαρμογές, να εφαρμόζεις την ιδέα στην αρχική της μορφή εκτός κι αν περάσει από το νου σου κάποιο πρόβλημα που αφορά εσένα ή κάποιον άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε την πιο εξειδικευμένη μορφή της ιδέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...