Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ 3 Δεν Καταλαβαίνω Τίποτα Από ό,τι Βλέπω Μέσα Σε Αυτό Το Δωμάτιο (σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος).

ΜΑΘΗΜΑ 3

Δεν Καταλαβαίνω Τίποτα Από ό,τι Βλέπω Μέσα Σε Αυτό Το Δωμάτιο

(σε αυτό το δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος).

Εφάρμοσε αυτή την ιδέα όπως τις προηγούμενες, χωρίς να κάνεις κανενός είδους διακρίσεις. Ό,τι βλέπεις γίνεται κατάλληλο θέμα για να εφαρμόσεις την ιδέα.

Βεβαιώσου ότι δεν αμφισβητείς την καταλληλότητα του οτιδήποτε για την εφαρμογή αυτής της ιδέας. Αυτές δεν είναι ασκήσεις κρίσης. Οτιδήποτε βλέπεις είναι κατάλληλο αν το βλέπεις. Μερικά από τα πράγματα που βλέπεις μπορεί να έχουν σημασία που σε φορτίζει συναισθηματικά. Προσπάθησε να αφήνεις τέτοια συναισθήματα κατά μέρος, και απλά χρησιμοποίησε και αυτά τα πράγματα ακριβώς όπως όλα τα άλλα.

Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι να σε βοηθήσει να καθαρίσεις το νου σου από όλους τους προηγούμενους συσχετισμούς, για να βλέπεις τα πράγματα καθαρά όπως εμφανίζονται μπροστά σου τώρα, και να συνειδητοποιήσεις το πόσο λίγα καταλαβαίνεις γι αυτά.

Επομένως είναι βασικό να διατηρείς ανοιχτό μυαλό, ανεπηρέαστο από κρίσεις, στην επιλογή των πραγμάτων στα οποία θα εφαρμόσεις την ιδέα της ημέρας. Γι αυτό το σκοπό το ένα πράγμα είναι σαν το άλλο, εξίσου κατάλληλο και γι αυτό εξίσου χρήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: