Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.



Η ΙΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

- Από το Κεφάλαιο 15, VI. THE HOLY INSTANT AND THE LAWS OF GOD -

1. Είναι αδύνατον να χρησιμοποιείς μια σχέση εις βάρος μιας άλλης και να μην υποφέρεις από ενοχή. Και είναι εξίσου αδύνατον να καταδικάζεις μέρος μιας σχέσης και να βρίσκεις ειρήνη μέσα σε αυτήν. Κάτω από την διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος όλες οι σχέσεις γίνονται ορατές ως ολοκληρωτική δέσμευση, κι εν τούτοις, δεν συγκρούονται η μία με την άλλη με κανένα τρόπο. Η τέλεια πίστη στην κάθε μία, για την ικανότητά της να σε ικανοποιεί απόλυτα, προκύπτει μόνο από την τέλεια πίστη στον εαυτό σου. Κι αυτό δεν μπορείς να το έχεις για όσο διάστημα παραμένει η ενοχή. Και θα υπάρχει ενοχή όσο δέχεσαι την πιθανότητα, και την ασπάζεσαι, ότι μπορείς να μετατρέψεις έναν αδελφό σε κάτι που δεν είναι, διότι εσύ τον θέλεις να είναι έτσι.

2. Έχεις τόση λίγη πίστη στον εαυτό σου διότι δεν είσαι πρόθυμος να δεχτείς το γεγονός ότι η τέλεια αγάπη βρίσκεται μέσα σου. Κι έτσι την αναζητάς έξω, εκεί όπου δεν μπορείς να την βρεις. Σου προσφέρω την τέλεια πίστη μου σε σένα, στην θέση όλων σου των αμφιβολιών. Αλλά μην ξεχνάς ότι η πίστη μου πρέπει να είναι τα ίδιο τέλεια σε όλους τους αδελφούς σου όπως και σε σένα, αλλιώς το δώρο μου σε σένα θα ήταν περιορισμένο. Στην ιερή στιγμή μοιραζόμαστε την πίστη μας στον Υιό του Θεού διότι αναγνωρίζουμε, μαζί, ότι είναι απόλυτα άξιος αυτής, και εκτιμώντας την αξία του δεν μπορούμε να αμφιβάλλουμε για την ιερότητά του. Κι έτσι τον αγαπούμε.

3. Όλος ο διαχωρισμός εξαφανίζεται καθώς μοιράζεται η ιερότητα. Διότι η ιερότητα είναι δύναμη, και μοιράζοντάς την, κερδίζει σε ισχύ. Αν αναζητάς την ευχαρίστηση στην ικανοποίηση των αναγκών σου έτσι όπως τις αντιλαμβάνεσαι, πρέπει να πιστεύεις ότι η δύναμη προέρχεται από κάποιον άλλο, και αυτό που εσύ κερδίζεις αυτός το χάνει. Κάποιος πρέπει πάντα να χάνει αν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως αδύναμο. Εν τούτοις, υπάρχει μια άλλη ερμηνεία των σχέσεων που υπερβαίνει ολοκληρωτικά την αντίληψη της απώλειας δύναμης.

4. Δεν το βρίσκεις δύσκολο να πιστέψεις ότι όταν κάποιος άλλος επικαλείται τον Θεό για αγάπη, ότι και το δικό σου κάλεσμα παραμένει το ίδιο ισχυρό. Ούτε νομίζεις ότι όταν ο Θεός του απαντήσει, ότι η δική σου ελπίδα για απάντηση μειώνεται. Αντίθετα, τείνεις περισσότερο να θεωρείς την δική του επιτυχία ως μάρτυρα της πιθανότητας και της δικής σου επιτυχίας. Αυτό συμβαίνει επειδή αναγνωρίζεις, έστω και αμυδρά, ότι ο Θεός είναι μια ιδέα, κι έτσι η πίστη σου σε Αυτόν ενισχύεται με το μοίρασμα. Αυτό που βρίσκεις δύσκολο να δεχτείς είναι το γεγονός ότι, όπως ο Πατέρας σου, κι εσύ είσαι μια ιδέα. Και σαν Αυτόν, μπορείς να δίνεις τον εαυτό σου ολοκληρωτικά, εξολοκλήρου χωρίς απώλεια και μόνο με όφελος. Εδώ βρίσκεται η ειρήνη, διότι εδώ δεν υπάρχει σύγκρουση.

5. Μέσα σε ένα κόσμο ελλείψεων, η αγάπη δεν έχει κανένα νόημα και η ειρήνη είναι αδύνατη. Διότι το όφελος και η απώλεια είναι και τα δύο αποδεκτά, κι έτσι κανείς δεν έχει επίγνωση της τέλειας αγάπης μέσα του. Την ιερή στιγμή αναγνωρίζεις την ιδέα της αγάπης μέσα σου, κι ενώνεις αυτή την ιδέα με το Νου που την σκέφτηκε, και δεν θα μπορούσε να αφήσει. Εφόσον την κρατά μέσα του, δεν υπάρχει απώλεια. Επομένως, η ιερή στιγμή γίνεται ένα μάθημα στο πώς να κρατάς όλους σου τους αδελφούς μέσα στο νου σου, μην βιώνοντας απώλεια αλλά ολοκλήρωση. Από αυτό είναι επακόλουθο ότι μπορείς μόνο να δίνεις. Κι αυτή είναι η αγάπη, διότι αυτό μόνο είναι φυσικό και σύμφωνο με τους νόμους του Θεού. Την ιερή στιγμή επικρατούν οι νόμοι του Θεού, και μόνο αυτοί έχουν νόημα. Όταν ο Υιός του Θεού δέχεται τους νόμους του Θεού ως αυτό που θέλει και ο ίδιος με χαρά, είναι αδύνατον να είναι δέσμιος, ή περιορισμένος με οποιοδήποτε τρόπο. Εκείνη την στιγμή είναι τόσο ελεύθερος όσο θα ήθελε ο Θεός να είναι. Διότι την στιγμή που αρνηθεί να είναι δέσμιος, δεν είναι.

6. Την ιερή στιγμή δεν συμβαίνει τίποτα που να μην συνέβαινε από πάντα. Μόνο το πέπλο που είχε τραβηχτεί μπροστά στην πραγματικότητα ανασηκώνεται. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Όμως, η επίγνωση της σταθερότητας έρχεται γρήγορα την στιγμή που το πέπλο του χρόνου παραμερίζεται. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει βιώσει ακόμα το ανασήκωμα του πέπλου και την ακαταμάχητη έλξη του φωτός πίσω από αυτό, που να μπορεί να έχει πίστη στην αγάπη δίχως να φοβάται. Εν τούτοις, το Άγιο Πνεύμα σου δίνει αυτή την πίστη, διότι την πρόσφερε σε μένα κι εγώ την δέχτηκα. Μην φοβάσαι ότι κανείς θα σου αρνηθεί την ιερή στιγμή, διότι εγώ δεν την αρνήθηκα. Και μέσα από μένα το Άγιο Πνεύμα την δίνει σε σένα, όπως θα την δίνεις κι εσύ. Μην αφήνεις καμιά ανάγκη που αντιλαμβάνεσαι να σου κρύψει την ανάγκη σου γι αυτή. Διότι την ιερή στιγμή θα αναγνωρίσεις την μόνη ανάγκη που μοιράζονται εξίσου οι Υιοί του Θεού, και με αυτή την αναγνώριση θα ενωθείς μαζί μου και θα προσφέρουμε αυτό που χρειάζεται.

7 Μέσα από εμάς θα έρθει η ειρήνη. Ενώσου μαζί μου στην ιδέα της ειρήνης, διότι με τις ιδέες μπορούν να επικοινωνούν οι νόες. Αν θέλεις να δίνεις τον εαυτό σου όπως ο Πατέρας σου δίνει τον δικό Του Εαυτό, θα μάθεις να καταλαβαίνεις την σχέση με τον Εαυτό. Κι εκεί γίνεται κατανοητό το νόημα της αγάπης. Αλλά θυμήσου ότι η κατανόηση είναι του νου, και μόνο. Άρα η γνώση είναι του νου, και οι προϋποθέσεις της βρίσκονται στο νου μαζί με αυτή. Αν δεν ήσουν ιδέα, και τίποτα άλλο, δεν θα μπορούσες να είσαι σε πλήρη επικοινωνία με όλα όσα υπήρχαν παντοτινά. Εν τούτοις όσο προτιμάς να είσαι κάτι άλλο, ή όσο θέλεις να επιχειρείς να μην είσαι τίποτα άλλο αλλά και κάτι άλλο συγχρόνως, δεν θα θυμάσαι την γλώσσα της επικοινωνίας, την οποία γνωρίζεις άπταιστα.

8. Την ιερή στιγμή θυμάσαι τον Θεό, και μαζί με Αυτόν θυμάσαι και την γλώσσα της επικοινωνίας με όλους τους αδελφούς σου. Διότι την επικοινωνία την θυμόσαστε από κοινού, όπως και την αλήθεια. Την ιερή στιγμή δεν υπάρχει καμιά εξαίρεση διότι το παρελθόν έχει φύγει, και μαζί με αυτό φεύγει και η όλη βάση για εξαίρεση. Χωρίς την πηγή του, η εξαίρεση εξαφανίζεται. Κι αυτό επιτρέπει στην δική σου Πηγή, και όλων των αδελφών σου, να την αντικαταστήσει στην επίγνωσή σου. Ο Θεός και η δύναμη του Θεού θα πάρουν την θέση που Τους αρμόζει μέσα σου, κι εσύ θα βιώνεις την ολοκληρωμένη επικοινωνία των ιδεών με ιδέες. Μέσα από την ικανότητά σου να το κάνεις αυτό θα μάθεις τι πρέπει να είσαι, διότι θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι είναι ο Δημιουργός σου, και τι πρέπει να είναι και η δημιουργία Του μαζί με Αυτόν.

ΜΑΘΗΜΑ 213


Δεν είμαι σώμα. Είμαι ελεύθερος. Γιατί είμαι ακόμα όπως με δημιούργησε ο Θεός

(193) Όλα τα πράγματα είναι μαθήματα που ο Θεός θα ήθελε να μάθω.

Ένα μάθημα είναι ένα θαύμα που μου προσφέρει ο Θεός, στην θέση των σκέψεων που έφτιαξα εγώ για να με πληγώνουν. Αυτό που μαθαίνω από Αυτόν γίνεται ο τρόπος που απελευθερώνομαι. Κι έτσι επιλέγω να μάθω τα δικά Του μαθήματα και να ξεχάσω τα δικά μου.

Δεν είμαι σώμα. Είμαι ελεύθερος. Γιατί είμαι ακόμα όπως με δημιούργησε ο Θεός

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...