Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ.



ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ.

- Από το Κεφάλαιο 26, IV. Where Sin Has Left -

1. Η συγχώρεση είναι το ισοδύναμο της Ουράνιας δικαιοσύνης σε αυτόν τον κόσμο. Μετουσιώνει τον κόσμο της αμαρτίας σε έναν απλό κόσμο, όπου η δικαιοσύνη μπορεί να αντανακλάται πέρα από την πύλη πίσω από την οποία βρίσκεται η ολική απουσία περιορισμών. Τίποτα στην απεριόριστη αγάπη δεν θα μπορούσε να χρειάζεται συγχώρεση. Και αυτό που είναι η ευσπλαχνία στον κόσμο δίνει έδαφος στην απλή δικαιοσύνη πέρα από την πύλη που ανοίγει στον Ουρανό. Κανείς δεν συγχωρεί εάν δεν έχει πιστέψει στην αμαρτία, και εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει πολλά ακόμα να του συγχωρεθούν. Έτσι η συγχώρεση γίνεται το μέσον με το οποίο μαθαίνει ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να συγχωρέσει. Η συγχώρεση πάντοτε βασίζεται επάνω σε αυτόν που την προσφέρει, μέχρι να δει ο ίδιος ότι δεν την χρειάζεται πια. Και με αυτό τον τρόπο επιστρέφει στη πραγματική του λειτουργία της δημιουργίας, την οποία του προσφέρει η συγχώρεσή του ξανά.

2. Η συγχώρεση μετατρέπει τον κόσμο της αμαρτίας σε έναν κόσμο μεγαλείου, πανέμορφο να τον βλέπεις. Κάθε λουλούδι λάμπει στο φως, και κάθε πουλί τραγουδάει τη χαρά του Ουρανού. Δεν υπάρχει λύπη και δεν υπάρχει χωρισμός εδώ, γιατί τα πάντα είναι εντελώς συγχωρεμένα. Και ό,τι έχει συγχωρεθεί πρέπει να ενώνεται, γιατί τίποτα δεν στέκεται μεταξύ τους για να τα κρατάει διαχωρισμένα και χώρια. Οι αναμάρτητοι πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι είναι ένα, γιατί τίποτα δεν στέκεται ανάμεσά τους για να αφήσει τον ένα απέξω. Και στο χώρο που η αμαρτία άφησε κενό αυτοί ενώνονται σαν ένας, και με χαρά αναγνωρίζουν ότι αυτό που είναι μέρος τους δεν είναι ξέχωρο και διαχωρισμένο.

3. Το ιερό μέρος πάνω στο οποίο βρίσκεσαι δεν είναι παρά ο χώρος που η αμαρτία έχει αφήσει. Και εδώ βλέπεις το πρόσωπο του Χριστού, ανερχόμενο στην θέση της. Ποιος θα μπορούσε να δει το πρόσωπο του Χριστού και να μην θυμηθεί τον Πατέρα Του όπως Αυτός πράγματι είναι; Ποιος θα μπορούσε να φοβάται την αγάπη, και να στέκεται επάνω στο έδαφος όπου η αμαρτία έχει αφήσει χώρο για του Ουρανού τον βωμό για να αναδυθεί και να ανυψωθεί πολύ πάνω από τον κόσμο, και να φτάσει πέρα από το σύμπαν για να αγγίξει την καρδιά όλης της δημιουργίας; Τι άλλο είναι ο Ουρανός εκτός από ένα τραγούδι ευγνωμοσύνης και αγάπης και δόξας όλων όσων δημιουργήθηκαν προς την Πηγή της δημιουργίας τους; Ο ιερότερος των βωμών έχει στηθεί εκεί όπου κάποτε πίστευες ότι είναι η αμαρτία. Και εδώ κάθε φως του Ουρανού έρχεται, για να αναζωπυρωθεί και να αυξηθεί η χαρά του. Γιατί εδώ αυτό που ήταν χαμένο επαναφέρεται σε αυτά, και όλη η ακτινοβολία τους ολοκληρώνεται ξανά.

4. Η συγχώρεση δεν φέρνει μικρά θαύματα για να τα αποθέσει μπροστά την πύλη του Ουρανού. Εδώ ο Υιός του Θεού ο Ίδιος έρχεται για να λάβει κάθε δώρο που τον φέρνει πιο κοντά στο σπίτι του. Ούτε ένα δεν χάνεται, και κανένα δεν προτιμάται περισσότερο από κάποιο άλλο. Το κάθε ένα του υπενθυμίζει του Πατέρα του την Αγάπη με την ίδια βεβαιότητα όπως και τα άλλα. Και το καθένα τον διδάσκει ότι αυτό που φοβόταν το αγαπά περισσότερο. Τι άλλο εκτός από ένα θαύμα θα μπορούσε να μεταβάλλει το νου του, έτσι που να καταλάβει ότι την αγάπη δεν μπορεί να την φοβάται; Τι άλλο θαύμα υπάρχει εκτός από αυτό; Και τι άλλο χρειάζεται να υπάρχει για να κάνει την απόσταση μεταξύ σας να εξαφανιστεί;

5. Εκεί που κάποτε αντιλαμβανόσουν την αμαρτία θα ανατείλει ένας κόσμος που θα γίνει ένας βωμός της αλήθειας, και εσύ θα ενώνεσαι με τα φώτα του Ουρανού εκεί, και θα τραγουδάς το δικό τους τραγούδι της ευγνωμοσύνης και της δόξας. Και καθώς θα έρχονται προς τα εσένα για να ολοκληρωθούν, έτσι κι εσύ θα πηγαίνεις μαζί τους. Γιατί κανένας δεν ακούει το τραγούδι του Ουρανού και παραμένει χωρίς φωνή που να προσθέτει την δύναμή της στο τραγούδι, και να το κάνει ακόμα πιο γλυκό. Και ο καθένας συμμετέχει τραγουδώντας στον βωμό που αναδύθηκε μέσα στο μικρό σημείο που η αμαρτία διακήρυσσε ότι ήταν δικό της. Και αυτό που ήταν ένα μικρό μεγάλωσε και έγινε ένα τραγούδι τόσο μεγαλειώδες με το οποίο το σύμπαν έχει ενωθεί με μια μόνο φωνή.

6. Αυτό το μικροσκοπικό σημείο αμαρτίας που στέκεται ανάμεσα σε σένα και τον αδελφό σου εξακολουθεί να εμποδίζει το χαρμόσυνο άνοιγμα της πύλης του Ουρανού. Πόσο μικρό είναι το εμπόδιο που κρατά τον πλούτο του Ουρανού μακριά από εσένα. Και πόσο μεγάλη θα είναι η χαρά στον Ουρανό όταν ενωθείς με την ισχυρή χορωδία της Αγάπης του Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...