Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.



ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

- Από το Κεφάλαιο 27, V. The Healing Example -

1. Ο μόνος τρόπος για να θεραπεύεις είναι να θεραπευτείς. Το θαύμα επεκτείνεται χωρίς την βοήθειά σου, αλλά χρειάζεσαι για να μπορέσει ν’ αρχίσει. Αποδέξου το θαύμα της θεραπείας, και αυτό θα προχωρήσει λόγω αυτού που είναι. Είναι φύση του να επεκτείνεται από την στιγμή που γεννιέται. Και γεννιέται τη στιγμή που προσφέρεται και λαμβάνεται. Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει σε κάποιον άλλο να θεραπευτεί. Αλλά μπορεί να αφήσει τον εαυτό του να θεραπευτεί, κι έτσι να προσφέρει στον άλλο αυτό που έχει λάβει. Ποιος μπορεί να χαρίσει σε κάποιον άλλο κάτι που δεν έχει; Και ποιος μπορεί να μοιραστεί αυτό που αρνείται στον εαυτό του; Το Άγιο Πνεύμα μιλάει σε σένα. Δεν μιλάει σε κάποιον άλλο. Ωστόσο με το να Το ακούσεις η Φωνή Του επεκτείνεται, διότι εσύ έχεις αποδεχτεί αυτό που λέει.

2. Η υγεία είναι ο μάρτυρας της υγείας. Για όσο καιρό είναι απιστοποίητη, παραμένει χωρίς να πείθει. Μόνο όταν έχει εκδηλωθεί αποδεικνύεται, και παρέχει έναν μάρτυρα που σε υποχρεώνει να την πιστέψεις. Κανείς δεν θεραπεύεται μέσω διπλών μηνυμάτων. Αν η μόνη σου επιθυμία είναι να θεραπευτείς, θα θεραπευτείς. Ο μοναδικός σου σκοπός το κάνει αυτό δυνατό. Αλλά εάν φοβάσαι την θεραπεία, τότε αυτή δεν μπορεί να έλθει μέσα από σένα. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται για να γίνει μια θεραπεία είναι η απουσία του φόβου. Οι φοβισμένοι δεν θεραπεύονται ούτε μπορούν να θεραπεύουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η σύγκρουση να φύγει για πάντα από το νου σου για να θεραπευτείς. Γιατί εάν έφευγε, τότε δεν θα υπήρχε ανάγκη για θεραπεία. Σημαίνει όμως, έστω μόνο για μια στιγμή, ότι πρέπει να αγαπήσεις χωρίς επίθεση. Μια στιγμή είναι αρκετή. Τα θαύματα δε υπηρετούν τον χρόνο.

3. Η ιερή στιγμή είναι ο τόπος που διαμένει το θαύμα. Από εκεί, το κάθε ένα γεννιέται σε αυτό τον κόσμο σαν μάρτυρας για μια κατάσταση του νου που έχει υπερβεί τη σύγκρουση, κι έχει φτάσει στην ειρήνη. Μεταφέρει ανακούφιση από τον τόπο της ειρήνης στο πεδίο της μάχης, και δείχνει ότι ο πόλεμος δεν έχει επιπτώσεις. Γιατί όλες οι πληγές που ο πόλεμος επιδίωξε να φέρει, τα κατεστραμμένα σώματα και τα θρυμματισμένα μέλη τους, οι κραυγές ετοιμοθάνατων και οι σιωπηλοί νεκροί, ανασηκώνονται απαλά και ανακουφίζονται.

4. Δεν υπάρχει θλίψη εκεί όπου το θαύμα έχει έλθει για να θεραπεύσει. Και δεν είναι απαραίτητο τίποτα περισσότερο από μια στιγμή μόνο από την αγάπη σου χωρίς επίθεση για να συμβεί όλο αυτό. Σε αυτή τη μόνη στιγμή θεραπεύεσαι, και σε αυτή την μοναδική στιγμή γίνεται όλη η θεραπεία. Τί στέκεται ξέχωρο από εσένα, όταν αποδέχεσαι την ευλογία που φέρνει η ιερή στιγμή; Μην φοβάσαι την ευλογία, γιατί ο Ένας ο Οποίος σε ευλογεί αγαπά όλο τον κόσμο, και δεν αφήνει τίποτα μέσα στον κόσμο που να μπορούσε να σε φοβίσει Αλλά αν οπισθοχωρήσεις από την ευλογία, πράγματι ο κόσμος θα φαίνεται τρομακτικός, γιατί θα του έχεις στερήσει την ειρήνη και την παρηγοριά του, αφήνοντάς τον να πεθάνει.

5. Ένας κόσμος τόσο πικρά αποστερημένος δεν θα φαινόταν σαν μια καταδίκη σε αυτόν που ενώ μπορούσε να τον σώσει οπισθοχώρησε γιατί φοβήθηκε να θεραπευτεί; Στα μάτια όλων όσων πεθαίνουν φέρνουν κατηγόρια, και οι βασανισμένοι ψιθυρίζουν, «Τι υπάρχει για να φοβηθείς;» Μελέτησε καλά την ερώτησή τους. Σε ρωτούν για λογαριασμό σου. Ένας ετοιμοθάνατος κόσμος σου ζητάει να ησυχάσεις μόνο μια στιγμή από την επίθεση προς τον εαυτό σου, ώστε να θεραπευτεί.

6. Έλα στην ιερή στιγμή και θεραπεύσου, γιατί τίποτα από ό,τι λαμβάνεις εκεί δεν μένει πίσω όταν επιστρέφεις σε αυτόν τον κόσμο. Και όντας ευλογημένος θα φέρεις ευλογία. Σου δίδεται ζωή για να την δώσεις σε έναν κόσμο που πεθαίνει. Και τα πονεμένα μάτια δεν θα κατηγορούν πια, αλλά θα λάμπουν ευχαριστώντας εσένα που έδωσες την ευλογία. Η ακτινοβολία της ιερής στιγμής θα φωτίζει τα μάτια σου, και θα τους δίνει την όραση για να κοιτάζουν πέρα από όλα τα βάσανα και να βλέπουν το πρόσωπο του Χριστού αντί γι αυτά. Η θεραπεία αντικαθιστά τα βάσανα. Όποιος βλέπει το ένα δεν μπορεί να αντιληφθεί το άλλο, γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν και τα δυο. Και αυτό που βλέπεις εσύ ο κόσμος θα το μαρτυρεί, και θα το επιβεβαιώνει.

7. Έτσι η θεραπεία σου είναι όλα όσα χρειάζεται ο κόσμος, ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί. Χρειάζεται ένα μάθημα που έχει τέλεια μαθευτεί. Και μετά, όταν το ξεχνάς, ο κόσμος θα σου θυμίζει τρυφερά αυτό που έχεις διδάξει. Οι ευχαριστίες του δεν θα σου στερήσουν καμιά ενθάρρυνση γιατί άφησες τον εαυτό σου να θεραπευτεί έτσι ώστε αυτός ο κόσμος να μπορεί να ζήσει. Θα καλέσει τους μάρτυρές του για να δείξουν το πρόσωπο του Χριστού σε σένα ο οποίος τους έφερε την όραση, με την οποία το επιβεβαίωσαν. Ο κόσμος της κατηγόριας έχει αντικατασταθεί από έναν άλλον στον οποίο όλα τα μάτια κοιτούν με τρυφερότητα προς τον Φίλο ο οποίος τους έφερε την απελευθέρωσή τους. Και με χαρά ο αδελφός σου θα αντιληφθεί τους πολλούς φίλους που νόμιζε ότι ήταν εχθροί.

8. Τα προβλήματα δεν είναι συγκεκριμένα αλλά παίρνουν συγκεκριμένες μορφές, και αυτά τα συγκεκριμένα σχήματα φτιάχνουν τον κόσμο. Και κανείς δεν καταλαβαίνει τη φύση του προβλήματός του. Εάν το καταλάβαινε , δε θα ήταν πια εκεί για να το βλέπει. Η πραγματική του φύση είναι ότι δεν είναι. Κι έτσι, όσο το αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να το αντιληφθεί όπως ακριβώς είναι. Αλλά η θεραπεία είναι φανερή σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, και γενικεύεται για να τα συμπεριλάβει όλα. Αυτό συμβαίνει επειδή πράγματι είναι όμοια, παρά τις διαφορετικές μορφές τους. Όλη η μάθηση σκοπεύει στην μεταφορά, η οποία γίνεται ολοκληρωμένη μέσα σε δυο καταστάσεις που βλέπονται σαν μια, γιατί μόνο κοινά στοιχεία υπάρχουν εκεί. Ωστόσο αυτό μπορεί μόνο να επιτευχθεί από Έναν ο Οποίος δεν βλέπει τις διαφορές που βλέπεις εσύ. Η ολική μεταφορά της μάθησής σου δεν γίνεται από εσένα. Αλλά το ότι αυτή έχει γίνει παρά τις διαφορές που βλέπεις, σε πείθει ότι αυτές οι διαφορές δεν θα μπορούσαν να είναι πραγματικές.

9. Η θεραπεία σου θα επεκταθεί, και θα μεταφερθεί σε προβλήματα που νόμιζες ότι δεν είναι δικά σου. Και θα είναι επίσης φανερό ότι τα πολλά διαφορετικά σου προβλήματα θα λυθούν καθώς θα έχεις διαφύγει από οποιοδήποτε από αυτά. Δεν μπορεί να είναι η διαφορές τους που το έκαναν αυτό δυνατό, γιατί η μάθηση δεν πηδάει από κάποιες καταστάσεις προς τις αντίθετές τους και φέρνει τα ίδια αποτελέσματα. Όλη η θεραπεία πρέπει να εξελιχτεί με νόμιμη διαδικασία, σε συμφωνία με τους νόμους που έχουν γίνει αντιληπτοί κατάλληλα αλλά ποτέ δεν έχουν παραβιαστεί. Μην φοβάσαι τον τρόπο που τους αντιλαμβάνεσαι. Εσύ κάνεις λάθος, αλλά υπάρχει Ένας μέσα σου ο Οποίος είναι σωστός.

10. Άφησε, λοιπόν, την μεταφορά της μάθησής σου στον Ένα ο Οποίος πραγματικά κατανοεί τους νόμους της, και ο Οποίος θα εγγυηθεί ότι παραμένουν απαραβίαστοι και απεριόριστοι. Ο δικός σου ρόλος είναι απλά να εφαρμόσεις στον εαυτό σου ό,τι σε έχει διδάξει Εκείνος, κι Αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα. Και με αυτόν τον τρόπο θα σου αποδειχθεί η δύναμη της μάθησής σου από όλους τους πολλούς και διαφορετικούς μάρτυρες που βρίσκει. Ο αδελφός σου πρώτος θα φανεί ανάμεσά τους, αλλά χιλιάδες στέκονται πλάι του, και πέρα από τον κάθε έναν υπάρχουν άλλοι χίλιοι. Ο κάθε ένας ίσως να φαίνεται ότι έχει διαφορετικό πρόβλημα από τους υπόλοιπους. Ωστόσο λύνονται όλα μαζί. Και η κοινή τους απάντηση δείχνει ότι οι ερωτήσεις δεν θα μπορούσαν να είναι χωριστές.

11. Ειρήνη σε σένα στον οποίο προσφέρεται η θεραπεία. Και θα μάθεις ότι η ειρήνη σου δίνεται όταν δεχτείς την θεραπεία για τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να εκτιμήσεις ολόκληρη την αξία της για να καταλάβεις ότι έχεις ευνοηθεί από αυτή. Αυτό που συνέβη κατά την στιγμή που η αγάπη εισήλθε χωρίς επίθεση θα μείνει μαζί σου παντοτινά. Η θεραπεία σου θα είναι ένα από τα αποτελέσματά της, όπως και του αδελφού σου. Όπου κι αν πηγαίνεις, θα βλέπεις τα πολλαπλά της αποτελέσματα. Ωστόσο όλες οι μαρτυρίες που βλέπεις θα είναι πολύ λιγότερες από ό,τι είναι πραγματικά. Η απειροσύνη δεν μπορεί να γίνει κατανοητή απλώς μετρώντας τα χωριστά της μέρη. Ο Θεός σε ευχαριστεί για την θεραπεία σου, γιατί Αυτός γνωρίζει ότι είναι ένα δώρο αγάπης προς τον Υιό Του, επομένως δίδεται σε Αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...