Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ



Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

- Από το Κεφάλαιο 25, VI. The Special Function -

1. Η χάρις του Θεού αναπαύεται γλυκά στα μάτια που συγχωρούν, και κάθε τι που αυτά κοιτάζουν μιλάει γι Αυτόν στον παρατηρητή. Αυτός δεν μπορεί να δει κανένα κακό ∙ τίποτα στον κόσμο που να φοβάται, και κανέναν που να είναι διαφορετικός από τον ίδιον. Και έτσι όπως τους αγαπάει, έτσι βλέπει και τον εαυτό του με αγάπη και γλυκύτητα. Δεν θα καταδικάζει πια τον εαυτό του για τα λάθη του αλλά ούτε και κανέναν άλλο. Αυτός δεν είναι ένας αμείλικτος εκδικητής, ούτε τιμωρός της αμαρτίας. Η Καλοσύνη της όρασής του αναπαύεται πάνω στον ίδιο του με όλη την τρυφερότητα που προσφέρει στους άλλους. Γιατί αυτός θέλει μόνο να θεραπεύει και να ευλογεί. Και όντας σε συμφωνία με αυτό που βούλεται ο Θεός, έχει την δύναμη να θεραπεύει και να ευλογεί όλους εκείνους που κοιτάζει με την χάρη του Θεού επάνω στα μάτια του.

2. Τα μάτια συνηθίζουν στο σκοτάδι, και το φως μιας λαμπρής ημέρας φαίνεται επώδυνο στα μάτια που συνήθισαν για πολύ καιρό στα θαμπά αποτελέσματα του λυκόφωτος. Και αποφεύγουν το ηλιόφως και την καθαρότητα που φέρνει σε ό,τι κοιτάζουν. Η θαμπή καταχνιά φαίνεται καλύτερη, πιο εύκολη να την βλέπουν, και πιο αναγνωρίσιμη. Κατά κάποιο τρόπο το ακαθόριστο και το πιο σκοτεινό τους φαίνεται ευκολότερο να το κοιτούν ∙ λιγότερο επώδυνο για τα μάτια από αυτό που είναι εντελώς καθαρό και σαφές. Ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος που υπάρχουν τα μάτια, και ποιος μπορεί να λέει ότι προτιμάει το σκοτάδι ενώ υποστηρίζει ότι θέλει να δει;

3. Η επιθυμία να δεις προσκαλεί την χάρη του Θεού να κατέλθει στα μάτια σου, και φέρνει το δώρο του φωτός που κάνει την όραση δυνατή. Θα ήθελες να δεις τον αδελφό σου; Ο Θεός χαίρεται όταν κοιτάζεις προς αυτόν. Η Θέληση Του δεν είναι να μην αναγνωρίζεις τον σωτήρα σου. Ούτε θέλει αυτός ο σωτήρας σου να παραμείνει χωρίς την λειτουργία που του έδωσε. Μην τον αφήνεις να είναι μόνος πια, γιατί μόνοι είναι εκείνοι που δεν βλέπουν να υπάρχει γι αυτούς καμία λειτουργία να εκπληρώσουν ∙ κανένα μέρος στον κόσμο όπου να χρειάζονται, και κανένα στόχο τον οποίο μόνο αυτοί θα μπορούν να εκπληρώσουν τέλεια.

4. Αυτή είναι η ευγενική αντίληψη του Αγίου Πνεύματος για την ιδιαιτερότητα ∙ η δική Του χρήση γι αυτό που έφτιαξες εσύ, για να θεραπεύει αντί να πληγώνει. Στον καθένα Αυτό δίνει μια ιδιαίτερη λειτουργία στην σωτηρία που μόνο αυτός μπορεί να εκπληρώσει ∙ ένα κομμάτι μόνο γι αυτόν. Ούτε το σχέδιο θα είναι ολοκληρωμένο μέχρις αυτός να βρει την ιδιαίτερη λειτουργία του, και να εκπληρώσει το μέρος που ανατέθηκε σε αυτόν, για να τελειοποιήσει τον εαυτό του μέσα σε έναν κόσμο όπου κυβερνάει η ατέλεια.

5. Εδώ, όπου οι νόμοι του Θεού δεν επικρατούν σε τέλεια μορφή, αυτός μπορεί ωστόσο να κάνει ένα τέλειο πράγμα και να κάνει μια τέλεια επιλογή. Και με αυτή την πράξη της ιδιαίτερης πίστης προς κάποιον που αντιλαμβάνεται ως άλλον από τον εαυτό του, αυτός μαθαίνει ότι το δώρο δόθηκε στον εαυτό του, και έτσι πρέπει αυτοί να είναι ένα. Η συγχώρεση είναι η μόνη λειτουργία με νόημα μέσα στον χρόνο. Είναι το μέσο που το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί για να μετουσιώσει την ιδιαιτερότητα από αμαρτία σε σωτηρία. Η συγχώρεση είναι για όλους. Αλλά όταν στηρίζεται σε όλους είναι ολοκληρωμένη, και κάθε λειτουργία αυτού του κόσμου ολοκληρώνεται μαζί της. Και τότε δεν υπάρχει ο χρόνος πια. Ωστόσο όσο είσαι ακόμα στον χρόνο, υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Και ο καθένας πρέπει να κάνει ότι του αναλογεί, γιατί στο μερδικό του στηρίζεται όλο το σχέδιο. Αυτός έχει ένα ιδιαίτερο ρόλο μέσα στο χρόνο γιατί έτσι επέλεξε, και επιλέγοντάς το, τον έφτιαξε για τον εαυτό του. Η επιθυμία του δεν βρήκε άρνηση αλλά άλλαξε σε μορφή, για να της επιτραπεί να υπηρετήσει τον αδελφό του και τον ίδιον, κι έτσι γίνεται ένα μέσο για να σώζει αντί να χάνει.

6. Η σωτηρία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια υπενθύμιση ότι αυτός ο κόσμος δεν είναι το σπίτι σου. Οι νόμοι του δεν επιβάλλονται σε σένα, και οι αξίες του δεν είναι δικές σου. Και τίποτα που νομίζεις ότι βλέπεις σε αυτόν δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου εκεί. Αυτό φαίνεται και γίνεται κατανοητό καθώς ο καθένας αναλαμβάνει τον ρόλο του στην κατάργησή του, όπως έκανε και στη κατασκευή του. Αυτός έχει τα μέσα και για τα δυο, όπως πάντα. Την ιδιαιτερότητα που αυτός επέλεξε για να πληγώσει τον εαυτό του όρισε ο Θεός να είναι το μέσον για την σωτηρία του, από τη πρώτη στιγμή που έγινε η επιλογή. Η ιδιαίτερη αμαρτία του έγινε η ιδιαίτερη χάρις του. Το ιδιαίτερο μίσος του έγινε η ιδιαίτερη αγάπη του.

7. Το Άγιο Πνεύμα χρειάζεται την ιδιαίτερη λειτουργία σου, ώστε να μπορέσει να εκπληρώσει και τη δική Του. Μην νομίζεις ότι έχεις έλλειψη ιδιαίτερης αξίας εδώ. Την ήθελες και σου δόθηκε. Και όλα όσα έφτιαξες μπορούν να υπηρετήσουν την σωτηρία εύκολα και καλά. Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να επιλέξει κάτι που το Άγιο Πνεύμα να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του, και όχι εναντίον του. Μόνο στο σκοτάδι η ιδιαιτερότητά σου φαίνεται πως επιτίθεται. Στο φως, την βλέπεις σαν την ιδιαίτερη λειτουργία σου στο σχέδιο να σώσεις τον Υιό του Θεού από κάθε επίθεση, και να τον αφήσεις να καταλάβει ότι είναι ασφαλής, όπως ήταν πάντοτε, και ότι θα παραμείνει έτσι στον χρόνο όπως και στην αιωνιότητα. Αυτή είναι η λειτουργία που σου δόθηκε για τον αδελφό σου. Πάρε τη, λοιπόν, γλυκά από του αδελφού σου το χέρι, και άφησε τη σωτηρία να εκπληρωθεί τέλεια σε σένα. Κάνε μόνο αυτό το πράγμα, ώστε να σου δοθούν τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...