Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ



IX. Διότι Αυτοί Έχουν Έρθει.

- Από το Κεφάλαιο 26, IX. For They Have Come -

1. Σκέψου μόνο πόσο ιερός πρέπει να είσαι εσύ από τον οποίο η φωνή του Θεού καλεί τρυφερά προς τον αδελφό σου, ώστε να μπορέσεις να αφυπνίσεις μέσα του την Φωνή που απαντά στο κάλεσμά σου! Και σκέψου πόσο ιερός πρέπει να είναι αυτός όταν μέσα του κοιμάται η δική σου σωτηρία, ενωμένη με την δική του ελευθερία. Όσο κι αν εσύ επιθυμείς να καταδικαστεί αυτός, ο Θεός είναι μαζί του. Και ποτέ δεν θα γνωρίζεις ότι Αυτός είναι μέσα και σε σένα ενώσω επιτίθεσαι στον οίκο που Αυτός έχει επιλέξει, και μάχεσαι με τον οικοδεσπότη Του. Κοίταξέ τον ευγενικά. Κοίταξε με στοργική ματιά αυτόν ο οποίος φέρει τον Χριστό μέσα του, για να μπορέσεις να δεις την δόξα του και να αγαλλιάσεις που ο Ουρανός δεν είναι διαχωρισμένος από σένα.

2. Είναι υπερβολικό να σου ζητηθεί λίγη περισσότερο εμπιστοσύνη προς αυτόν ο οποίος φέρει τον Χριστό σε σένα, για να μπορέσεις να συγχωρεθείς για όλες σου τις αμαρτίες, και να μην σου μείνει ούτε μία που να εξακολουθείς να περιθάλπεις; Μην ξεχνάς ότι μια σκιά που κρατάς ανάμεσα στον αδελφό σου και σε σένα αποκρύπτει το πρόσωπο του Χριστού και την ενθύμηση του Θεού. Και θα ήθελες να ανταλλάξεις Αυτούς με ένα πανάρχαιο μίσος; Το έδαφος πάνω στο οποίο πατάς είναι ιερό έδαφος λόγω Αυτών, οι Οποίοι στέκονται εκεί μαζί σου, και το έχουν ευλογήσει με την αθωότητά Τους και την ειρήνη Τους.

3. Το αίμα του μίσους ξεθωριάζει για να αφήσει το χορτάρι να πρασινίσει και πάλι, και να αφήσει τα λουλούδια να είναι ολόλευκα και αστραφτερά στον καλοκαιρινό ήλιο. Αυτό που ήταν ένας τόπος θανάτου έχει γίνει τώρα ένας ζωντανός ναός σε ένα κόσμο φωτός. Χάρη σ’ Αυτούς. Είναι η Παρουσία Τους που έχει ανυψώσει την ιερότητα πάλι για να πάρει την πανάρχαια θέση της επάνω σε έναν αρχαίο θρόνο. Χάρη σε Αυτούς έχουν τα θαύματα ξεπεταχτεί όπως το χορτάρι και τα λουλούδια πάνω στο άγονο έδαφος που το μίσος είχε κάψει και ερημώσει. Ό,τι είχε σφυρηλατηθεί από το μίσος Αυτοί το έχουν καταργήσει. Και τώρα στέκεσαι σε έδαφος τόσο ιερό που ο Ουρανός σκύβει για να ενωθεί με αυτό, και να το κάνει ίδιο με αυτόν. Η σκιά ενός πανάρχαιου μίσους έχει φύγει, και όλος ο μαρασμός και η φθορά έχουν φύγει για πάντα από την χώρα στην οποία Αυτοί έχουν έρθει.

4. Τι είναι εκατό χρόνια ή χίλια χρόνια γι’ Αυτούς, ή δεκάδες χιλιάδες; Όταν Αυτοί έρχονται, ο σκοπός του χρόνου έχει επιτευχθεί. Αυτό που ποτέ δεν υπήρξε περνάει στην ανυπαρξία όταν Αυτοί έρχονται. Αυτό που το μίσος διεκδικούσε παραδίδεται στην αγάπη, και η ελευθερία φωτίζει κάθε ζωντανό πράγμα και το ανυψώνει προς τον Ουρανό, εκεί όπου τα φώτα γίνονται ακόμα πιο φωτεινά καθώς το κάθε ζωντανό πράγμα έρχεται σπίτι. Το ανολοκλήρωτο ολοκληρώνεται και πάλι, και του Ουρανού η χαρά έχει αυξηθεί επειδή ό,τι είναι δικό του έχει γυρίσει σε αυτόν. Η αιματοβαμμένη γη καθαρίζεται, και οι παράφρονες έχουν απορρίψει τα ενδύματά της παραφροσύνης τους για να ενωθούν με Αυτούς επάνω στο έδαφος που στέκεσαι εσύ.

5. Ο Ουρανός είναι ευγνώμων γι’ αυτό το δώρο αυτού που είχε παρακρατηθεί μακριά του τόσο καιρό. Γιατί Αυτοί έχουν έλθει να περισυλλέξουν ό,τι είναι Δικό Τους. Ό,τι ήταν κλειδωμένο ανοίγει ∙ αυτό που είχε κρατηθεί χωριστά από το φως παραδίδεται, ώστε το φως να μπορέσει να λάμψει επάνω του και να μην αφήσει κανένα διάστημα και καμία απόσταση να χρονοτριβεί ανάμεσα στο φως του Ουρανού και στον κόσμο.

6. Το ιερότερο από όλα τα μέρη στη γη είναι αυτό όπου ένα αρχαίο μίσος έχει γίνει τωρινή αγάπη. Και Αυτοί έρχονται γρήγορα στο ζωντανό ναό, όπου έχει ιδρυθεί ένα σπίτι για Αυτούς. Δεν υπάρχει ιερότερο μέρος στον Ουρανό. Και Αυτοί έχουν έλθει να διαμείνουν εντός του ναού που Τους προσφέρεται, για να γίνει ο τόπος ανάπαυσής Τους όπως και ο δικός σου. Αυτό που το μίσος έχει απελευθερώσει προς την αγάπη γίνεται το λαμπρότερο φως μέσα στην λάμψη του Ουρανού. Και όλα τα φώτα του Ουρανού αυξάνουν σε λάμψη, σε ευγνωμοσύνη γι αυτό που έχει αποκατασταθεί.

7. Τριγύρω σου άγγελοι πετούν στοργικά, για να κρατήσουν μακριά όλες τις σκοτεινές σκέψεις της αμαρτίας, και να κρατήσουν μέσα το φως εκεί όπου έχει εισέλθει. Τα χνάρια από τα βήματά σου φωτίζουν τον κόσμο, γιατί όπου περπατάς η συγχώρεση πηγαίνει μαζί σου χαρούμενα. Κανείς επάνω στην γη δεν προσφέρει παρά μόνο ευχαριστίες σε αυτόν που έχει παλινορθώσει τον οίκο του, και του έχει προσφέρει καταφύγιο για τον σκληρό χειμώνα και τη παγωνιά. Και ο Κύριος του Ουρανού και ο Υιός Του θα έδιναν λιγότερα σε ευγνωμοσύνη για τόσο περισσότερα;

8. Τώρα ξαναχτίζεται ο ναός του ζώντος Θεού ως οικοδεσπότης σε Αυτόν από τον Οποίο δημιουργήθηκε. Εκεί όπου διαμένει Αυτός , διαμένει και ο Υιός του μαζί με Αυτόν, ποτέ ξεχωριστά. Κι Αυτοί δίνουν ευχαριστίες που είναι πάλι καλοδεχούμενοι επί τέλους. Εκεί όπου στεκόταν ένας σταυρός τώρα στέκεται ο αναστημένος Χριστός, και οι αρχαίες ουλές θεραπεύονται μέσα στην ματιά Του. Ένα αρχαίο θαύμα έχει έλθει για να ευλογήσει και να αντικαταστήσει μια αρχαία έχθρα που ήλθε για να σκοτώσει. Με ευγενική ευγνωμοσύνη ο Θεός ο Πατέρας και ο Υιός επιστρέφουν σε αυτό που είναι δικό Τους, και θα είναι για πάντα. Τώρα ο σκοπός του Αγίου Πνεύματος έχει επιτευχθεί. Γιατί Αυτοί έχουν έλθει! Γιατί έχουν έλθει επί τέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...