Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ∙ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ



ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ∙ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Από το Κεφάλαιο 26, II. Many Forms; One Correction -

1. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις τους λόγους που δεν ζητάς από το Άγιο Πνεύμα να λύσει όλα τα προβλήματα για σένα. Αυτό δεν έχει μεγαλύτερη δυσκολία στο να λύσει κάποια από κάποια άλλα. Κάθε πρόβλημα είναι το ίδιο για Αυτό, επειδή το κάθε ένα λύνεται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και μέσα από την ίδια προσέγγιση. Οι όψεις που χρειάζονται λύση δεν αλλάζουν, όποια μορφή κι αν φαίνεται ότι παίρνει το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί σε πολλές μορφές, και αυτό θα γίνεται όσο καιρό το πρόβλημα διαρκεί. Δεν υπηρετεί κανένα σκοπό να επιχειρήσει να το λύσει σε κάποια ιδιαίτερη μορφή. Θα επανέρχεται και μετά θα επανέλθει ξανά πολλές φορές, μέχρι να έχει απαντηθεί για πάντα και να μην αναδυθεί ξανά με καμιά μορφή. Και μόνο τότε απελευθερώνεσαι από αυτό.

2. Το Άγιο Πνεύμα σου προσφέρει απελευθέρωση από κάθε πρόβλημα που νομίζεις ότι έχεις. Είναι όλα το ίδιο για Αυτό επειδή το καθένα, ασχέτως της μορφής που φαίνεται να παίρνει, είναι μια απαίτηση κάποιος να υποστεί απώλεια και να κάνει μια θυσία για να μπορέσεις εσύ να επωφεληθείς. Και όταν η κατάσταση αντιμετωπιστεί έτσι που κανείς δεν έχει απώλεια το πρόβλημα φεύγει, επειδή ήταν ένα σφάλμα στην αντίληψη που τώρα έχει διορθωθεί. Κανένα λάθος δεν είναι πιο δύσκολο για να το φέρει το Άγιο Πνεύμα στην αλήθεια από ό,τι ένα άλλο. Γιατί υπάρχει μόνο ένα λάθος ∙ η όλη ιδέα ότι η απώλεια είναι δυνατή, και ότι θα μπορούσε να καταλήξει σε κέρδος για τον οποιονδήποτε. Εάν αυτό ήταν αλήθεια, τότε ο Θεός θα ήταν άδικος ∙ η αμαρτία θα ήταν δυνατή, η επίθεση δικαιολογημένη και η εκδίκηση δίκαιη.

3. Αυτό το ένα λάθος, σε οποιαδήποτε μορφή, έχει μία διόρθωση. Δεν υπάρχει απώλεια ∙ το να νομίζεις ότι υπάρχει, είναι ένα λάθος. Δεν έχεις κανένα πρόβλημα, παρόλο που νομίζεις ότι έχεις. Αλλά ωστόσο δε θα μπορούσες να σκέφτεσαι έτσι εάν τα έβλεπες να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο, ασχέτως του μεγέθους τους, της πολυπλοκότητας, του τόπου και του χρόνου, ή όποιας ιδιότητας αντιλαμβάνεσαι ότι κάνει το καθένα να φαίνεται διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Μη νομίζεις ότι οι περιορισμοί που επιβάλλεις σε αυτά που βλέπεις μπορούν να περιορίσουν τον Θεό με κανένα τρόπο.

4. Το θαύμα της δικαιοσύνης μπορεί να διορθώσει όλα τα σφάλματα. Κάθε πρόβλημα είναι ένα σφάλμα. Κάνει μια αδικία στον Υιό του Θεού, επομένως δεν είναι αληθινό. Το Άγιο Πνεύμα δεν αξιολογεί τις αδικίες ως μεγάλες ή μικρές, περισσότερες ή λιγότερες. Δεν έχουν ιδιότητες για το Άγιο Πνεύμα. Είναι λάθη από τα οποία ο Υιός του Θεού υποφέρει, αλλά χωρίς να χρειάζεται. Και έτσι Αυτό αφαιρεί τα αγκάθια και τα καρφιά. Δεν σταματά για να κρίνει εάν η πληγή είναι μεγάλη ή μικρή. Δεν κάνει παρά μία μόνο κρίση ∙ ότι το να πληγώνεται ο Υιός του Θεού είναι άδικο επομένως δεν πρέπει να συμβαίνει.

5. Εσύ που πιστεύεις ότι είναι ασφαλές να δώσεις μόνο μερικά λάθη για να διορθωθούν ενώ κρατάς τα άλλα για τον εαυτό σου, να θυμάσαι αυτό: Η δικαιοσύνη είναι ολική. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μερική δικαιοσύνη. Εάν ο Υιός του Θεού είναι ένοχος τότε είναι καταδικασμένος, και δεν αξίζει έλεος από τον Θεό της δικαιοσύνης. Αλλά μη ζητάς από το Θεό να τον τιμωρήσει επειδή εσύ τον βρίσκεις ένοχο και θα ήθελες να πεθάνει. Ο Θεός σου προσφέρει τα μέσα να δεις την αθωότητά του. Θα ήταν δίκαιο να τον τιμωρήσεις επειδή εσύ δεν θέλεις να κοιτάξεις και να δεις τι υπάρχει εκεί; Κάθε φορά που κρατάς ένα πρόβλημα για τον εαυτό σου για να το λύσεις μόνος σου, ή κρίνεις ότι είναι κάποιο που δεν έχει λύση, το έχεις κάνει μεγάλο, και πέρα από κάθε ελπίδα θεραπείας. Αρνείσαι ότι το θαύμα της δικαιοσύνης μπορεί να είναι δίκαιο.

6. Αν ο Θεός είναι δίκαιος, τότε δε μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λύσει. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι μερικές αδικίες είναι δίκαιες και καλές, και απαραίτητες για να διατηρήσεις τον εαυτό σου. Είναι αυτά τα προβλήματα που νομίζεις ότι είναι μεγάλα και δεν μπορούν να επιλυθούν. Γιατί υπάρχουν εκείνοι που θέλεις να υποστούν απώλεια, και κανένας που να επιθυμείς να διαφυλαχτεί εντελώς από την θυσία. Αναλογίσου για μια ακόμα φορά την ιδιαίτερη λειτουργία σου. Σου δίδεται κάποιος για να δεις σε αυτόν την τέλεια αθωότητά του. Κι εσύ δεν θα ζητήσεις καμία θυσία από αυτόν επειδή δεν θα μπορούσες να θέλεις να υποστεί κάποια απώλεια. Το θαύμα της δικαιοσύνης που προσκαλείς θα στηριχθεί επάνω σου το ίδιο βέβαια όπως και σε αυτόν. Ούτε το Άγιο Πνεύμα θα είναι ικανοποιημένο μέχρι να ληφθεί από όλους. Γιατί αυτό που δίνεις στο Άγιο Πνεύμα ανήκει σε όλους, και δίνοντάς το μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο κάθε ένας το λαμβάνει εξ ίσου.

7. Σκέψου, λοιπόν, πόσο μεγάλη θα είναι η δική σου απελευθέρωση όταν θα είσαι πρόθυμος να δεχτείς διόρθωση για όλα τα προβλήματά σου. Δεν θα κρατήσεις ούτε ένα, γιατί δεν θα θέλεις τον πόνο σε καμιά μορφή. Και θα βλέπεις κάθε μικρή βλάβη να διαλύεται μπροστά στην ευγενική θέαση του Αγίου Πνεύματος. Γιατί όλα αυτά είναι μικρά στα μάτια Του, και δεν αξίζουν περισσότερο από ένα μικρό στεναγμό πριν εξαφανιστούν, και καταργηθούν μια για πάντα στην λησμονιά. Αυτό που κάποτε φαινόταν σαν ιδιαίτερο πρόβλημα, ένα λάθος χωρίς θεραπεία, ή μια οδύνη χωρίς γιατρειά, έχει μεταμορφωθεί σε συμπαντική ευλογία. Η θυσία έχει εξαφανιστεί. Και στην θέση της μπορεί η Αγάπη του Θεού να επιστρέψει στην μνήμη, και θα διασκορπίσει με την λάμψη της κάθε μνήμη θυσίας και απώλειας.

8. Δεν μπορείς να ενθυμηθείς τον Θεό μέχρι να αγαπήσεις την δικαιοσύνη αντί για τον φόβο. Αυτός δεν μπορεί να είναι άδικος σε κανέναν και σε τίποτα, επειδή γνωρίζει ότι όλα όσα υπάρχουν ανήκουν σε Αυτόν, και θα είναι για πάντα όπως Αυτός τα δημιούργησε. Τίποτα από όσα αγαπά δεν μπορεί παρά να είναι αθώο και πέρα από επίθεση. Η ιδιαίτερη λειτουργία σου ανοίγει διάπλατα τη πόρτα πέρα από την οποία βρίσκεται η ενθύμηση της Αγάπης Του διατηρημένη απόλυτα άθικτη και αμόλυντη. Και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις δεν είναι παρά να επιθυμείς να σου δοθεί ο Ουρανός αντί της κόλασης, και κάθε μάνταλο και εμπόδιο που φαίνεται ότι κρατά την πόρτα με ασφάλεια αμπαρωμένη και σφραγισμένη απλά θα καταρρεύσει και θα εξαφανιστεί. Γιατί δεν είναι του Πατέρα σου η Θέληση να πρέπει να προσφέρεις ή να λαμβάνεις λιγότερα από ό,τι Αυτός έδωσε, όταν σε δημιούργησε με τέλεια αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...