Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ



ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ

- Από το Κεφάλαιο 25, IV. The Light You Bring -

1. Οι νόες που είναι ενωμένοι και αναγνωρίζουν ότι είναι, δεν μπορούν να νιώθουν ενοχή. Γιατί δεν μπορούν να επιτεθούν, και χαίρονται που είναι έτσι, βλέποντας την ασφάλειά τους σε αυτό το ευτυχές γεγονός. Η χαρά τους βρίσκεται στην αθωότητα που βλέπουν. Και έτσι την αναζητούν, επειδή είναι σκοπός τους να την βλέπουν και να χαίρονται. Ο κάθε ένας ψάχνει γι αυτό που θα του φέρει τη χαρά όπως την εννοεί. Γι αυτό δεν είναι τόσο ο στόχος που ποικίλει. Ωστόσο είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις τον σκοπό που κάνει την επιλογή του μέσου αναπόφευκτη, και πέρα από ελπίδα αλλαγής, εκτός και εάν ο σκοπός αλλάξει. Και τότε, το μέσον επιλέγεται για άλλη μια φορά, καθώς αυτό που φέρνει ευχαρίστηση ορίζεται με έναν άλλο τρόπο και αναζητείται διαφορετικά.

2. Ο βασικός νόμος της αντίληψης θα μπορούσε να ειπωθεί έτσι, «Θα χαροποιείσαι με ό,τι βλέπεις, γιατί το βλέπεις για να χαρείς.» Και όσο νομίζεις ότι η ταλαιπωρία και η αμαρτία θα σου φέρνουν χαρά, τόσο αυτές θα εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί για να τις βλέπεις. Τίποτα δεν είναι βλαβερό ή αγαθοεργό ξέχωρα από το τι επιθυμείς. Είναι η δική σου επιθυμία που το κάνει αυτό που είναι με τις επιδράσεις του επάνω σου. Επειδή το διάλεξες σαν μέσον για να έχεις τα ίδια αυτά αποτελέσματα, πιστεύοντας ότι αυτά είναι οι φορείς της αγαλλίασης και της χαράς. Ακόμα και στον Ουρανό επικρατεί αυτός ο νόμος. Ο Υιός του Θεού δημιουργεί για να φέρει σε αυτόν χαρά, μοιραζόμενος τον σκοπό του Πατέρα του στην δική του δημιουργία, έτσι ώστε η χαρά του να μπορεί να αυξηθεί, και του Θεού μαζί με την δική του.

3. Εσύ που είσαι ο κατασκευαστής ενός κόσμου που δεν είναι έτσι, αναπαύσου και παρηγορήσου σε έναν άλλο κόσμο όπου διαμένει η ειρήνη. Αυτό τον κόσμο φέρνεις μαζί σου σε όλα τα αποκαμωμένα μάτια και τις κουρασμένες καρδιές που κοιτάζουν προς την αμαρτία και χτυπούν στην λυπημένη της επωδό. Από εσένα μπορεί να έλθει η ανάπαυσή τους. Από εσένα μπορεί να αναδυθεί ένας κόσμος που θα αγαλλιάζουν να κοιτούν, και όπου οι καρδιές τους θα είναι χαρούμενες. Σε σένα υπάρχει ένα όραμα που επεκτείνεται σε όλους αυτούς, και τους καλύπτει με γλυκύτητα και φως. Και σε αυτόν τον διευρυνόμενο κόσμο του φωτός το σκοτάδι που νόμιζαν ότι ήταν εκεί απομακρύνεται, μέχρι που να μην είναι παρά κάποιες μακρινές σκιές, πολύ μακριά, που δεν θα παραμείνουν για πολύ στην μνήμη καθώς ο ήλιος λάμπει επάνω τους και τις εξαφανίζει. Και όλες οι «κακές» τους σκέψεις και οι «αμαρτωλές» ελπίδες, τα όνειρά τους της ενοχής και της άσπλαχνης εκδίκησης, και κάθε επιθυμία να πληγώσουν και να σκοτώσουν και να πεθάνουν, θα εξαφανιστούν μπροστά στον ήλιο που φέρνεις.

4. Δεν θα το έκανες αυτό για την Αγάπη του Θεού; Και για τον εαυτό σου; Γιατί σκέψου τι θα έκανε αυτό για σένα. Οι «κακές» σου σκέψεις που σε στοιχειώνουν τώρα θα φαίνονται όλο και πιο απόμακρες και πολύ πέρα από εσένα. Και πάνε όλο και μακρύτερα και, επειδή ο ήλιος σε σένα έχει ανατείλει θα απωθούνται μακριά στη παρουσία του φωτός. Χρονοτριβούν για λίγο, για λίγο ακόμα, σε διαστρεβλωμένες μορφές που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις, και χάνονται για πάντα. Και στο ηλιόφως θα στέκεσαι με ηρεμία, με αθωότητα και εντελώς άφοβος. Και από εσένα, τα υπόλοιπα που βρήκες θα επεκταθούν, έτσι ώστε η ειρήνη σου ποτέ να μην απομακρυνθεί και να σε αφήσει άστεγο. Αυτοί που προσφέρουν ειρήνη στον καθένα έχουν βρει ένα σπίτι στον Ουρανό που ο κόσμος δεν μπορεί να καταστρέψει. Γιατί είναι αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τον κόσμο μέσα στην ειρήνη του.

5. Μέσα σε σένα είναι όλος ο Ουρανός. Κάθε φύλλο που πέφτει παίρνει ζωή μέσα σε σένα. Κάθε πουλί που ποτέ τραγούδησε θα ξανατραγουδήσει μέσα σε σένα. Και κάθε λουλούδι που ποτέ άνθησε έχει κρατήσει το άρωμά του και την ομορφιά του για σένα. Ποιος στόχος μπορεί να παραγκωνίσει τη Θέληση του Θεού και του Υιού Του, να αποκατασταθεί ο Ουρανός γι αυτόν για τον οποίο δημιουργήθηκε για να είναι το μοναδικό σπίτι του; Τίποτα πριν και τίποτα μετά από αυτό. Κανένα άλλο μέρος ∙ καμία άλλη κατάσταση ούτε χρόνος. Τίποτα μακρύτερα και τίποτα πλησιέστερα. Τίποτα άλλο. Σε καμιά μορφή. Αυτό μπορείς να το μεταφέρεις σε όλο τον κόσμο, και σε όλες τις σκέψεις που εισήλθαν σε αυτόν και ήταν λανθασμένες για λίγο. Πως θα μπορούσαν τα δικά σου λάθη να μεταφερθούν στην αλήθεια με καλύτερο τρόπο από την προθυμία σου να φέρεις το φως του Ουρανού μαζί σου, καθώς πορεύεσαι πέρα από τον κόσμο του σκότους προς το φως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...