Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



Κεφάλαιο 25

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Εισαγωγή

- Από το Κεφάλαιο 25, Chapter 25, THE JUSTICE OF GOD Introduction -

1. Ο Χριστός μέσα σου δεν κατοικεί σε ένα σώμα. Ωστόσο Αυτός είναι μέσα σου. Επομένως πρέπει κι εσύ να μην βρίσκεσαι μέσα σε ένα σώμα. Αυτό που είναι μέσα σου δεν μπορεί να είναι έξω. Και είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να είσαι διαχωρισμένος από αυτό που είναι στο κέντρο της ζωής σου. Ό,τι σου δίνει ζωή δε μπορεί να στεγάζεται στον θάνατο. Ούτε κι εσύ μπορείς. Ο Χριστός είναι μέσα σε ένα πλαίσιο Ιερότητας της οποίας ο μόνος σκοπός είναι να μπορεί να εκδηλωθεί σε εκείνους οι οποίοι δεν Τον γνωρίζουν, ώστε Αυτός να μπορέσει να τους καλέσει να έλθουν σε Αυτόν και να Τον δουν εκεί που νόμιζαν ότι ήταν τα σώματά τους. Μετά τα σώματά τους θα χαθούν, έτσι ώστε να μπορέσουν να πλαισιώσουν την Ιερότητά Του μέσα τους.

2. Όποιος φέρει τον Χριστό μέσα του δεν μπορεί να μην Τον αναγνωρίζει οπουδήποτε. Εκτός από τα σώματα. Και για όσο καιρό πιστεύει ότι είναι μέσα σε ένα σώμα, εκεί όπου αυτός θα νομίζει ότι είναι ο Χριστός δε μπορεί να βρίσκεται. Και έτσι θα Τον έχει μαζί του χωρίς να το γνωρίζει, και δεν θα Τον εκδηλώνει. Άρα δεν θα τον αναγνωρίζει εκεί όπου Αυτός βρίσκεται. Ο υιός του ανθρώπου δεν είναι ο αναστημένος Χριστός. Ωστόσο ο Υιός του Θεού διαμένει ακριβώς εκεί που είναι αυτός, και βαδίζει μαζί του μέσα στην ιερότητά του, τόσο ολοφάνερος όσο και η ιδιαιτερότητά του που παρουσιάζεται μέσα στο σώμα του.

3. Το σώμα δεν χρειάζεται θεραπεία. Αλλά ο νους που νομίζει ότι είναι ένα σώμα είναι πράγματι ασθενής! Και εδώ είναι που ο Χριστός παρουσιάζει την θεραπεία. Ο σκοπός Του περιβάλει το σώμα με το Φως Του, και το γεμίζει με την Ιερότητα που ακτινοβολεί από Αυτόν. Και το καθετί που λέει ή πράττει το σώμα Τον εκδηλώνει. Σε όσους δεν Τον γνωρίζουν Τον φέρνει με ευγένεια και αγάπη, για να θεραπεύσει το νου τους. Τέτοια είναι η αποστολή που ο αδελφός σου έχει για σένα. Και τέτοια πρέπει να είναι και η δική σου αποστολή γι αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...