Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Η ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

- Από το Κεφάλαιο 22, IV. THE BRANCHING OF THE ROAD -

1. Όταν φτάσεις σε ένα μέρος όπου η διακλάδωση στον δρόμο είναι πολύ φανερή, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει να πας είτε από τον ένα δρόμο ή από τον άλλον. Διότι τώρα αν πας ευθεία μπροστά, στον δρόμο που πήγαινες πριν φτάσεις στην διακλάδωση, δεν θα πας πουθενά. Ολόκληρος ο σκοπός του ερχομού σου μέχρις εδώ ήταν να αποφασίσεις ποιο παρακλάδι θα ακολουθήσεις τώρα. Ο δρόμος από τον οποίο ήρθες δεν έχει σημασία πια. Δεν εξυπηρετεί πια. Κανένας που φτάνει τόσο μακριά δεν μπορεί να πάρει την λάθος απόφαση, αν και μπορεί να καθυστερήσει. Και δεν υπάρχει μέρος του ταξιδιού που να φαίνεται πιο ανέλπιδο και μάταιο από το να στέκεσαι εκεί όπου ο δρόμος διακλαδώνεται, και να μην αποφασίζεις ποιο δρόμο να ακολουθήσεις.

2. Είναι μόνο τα πρώτα λίγα βήματα πάνω στο σωστό μονοπάτι που φαίνονται δύσκολα, διότι έχεις επιλέξει, αν και μπορεί ακόμα να νομίζεις ότι μπορείς να γυρίσεις πίσω και να κάνεις την άλλη επιλογή. Δεν είναι έτσι. Μια επιλογή που έχει παρθεί με την δύναμη του Ουρανού να την στηρίζει δεν μπορεί να ακυρωθεί. Ο δρόμος είναι αποφασισμένος. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα σου ειπωθεί, αν το αναγνωρίσεις αυτό.

3. Κι έτσι εσύ και ο αδελφός σου στέκεστε, εδώ σε αυτό τον ιερό τόπο, μπροστά στο πέπλο της αμαρτίας που κρέμεται ανάμεσα σε σας και το πρόσωπο του Χριστού. Αφήστε το να σηκωθεί! Σήκωσε το μαζί με τον αδελφό σου, διότι είναι ένα πέπλο που στέκεται ανάμεσά σας. Είτε εσύ ή ο αδελφός σου μόνοι θα το βλέπετε σαν ένα συμπαγές εμπόδιο, και δεν θα συνειδητοποιείτε πόσο λεπτή είναι η κουρτίνα που σας χωρίζει τώρα. Εν τούτοις έχει σχεδόν τελειώσει στην επίγνωσή σας, και η ειρήνη σας έχει φτάσει ακόμα κι εδώ, μπροστά στο πέπλο. Σκέψου τι θα συμβεί μετά. Η Αγάπη του Χριστού θα φωτίσει το πρόσωπό σου, και θα λάμψει από αυτό προς τον σκοτεινό κόσμο που χρειάζεται το φως. Και από αυτό τον ιερό τόπο Αυτός θα επιστρέψει μαζί σου, μην αφήνοντας ούτε αυτόν ούτε εσένα. Θα γίνεις ο αγγελιαφόρος του, που επιστρέφεις Αυτόν στον Εαυτό Του.

4. Σκέψου την ομορφιά που θα βλέπεις, εσύ που θα περπατάς μαζί Του! Και σκέψου πόσο ωραίοι θα φαίνεστε ο ένας στον άλλον εσύ και ο αδελφός σου! Πόσο ευτυχισμένοι θα είστε που είστε μαζί, μετά από ένα μακροχρόνιο και μοναχικό ταξίδι όπου πορευόσασταν μόνοι. Τις πύλες του Ουρανού, ανοιχτές τώρα για εσάς, θα ανοίξετε τώρα στους θλιμμένους. Και όλοι όσοι κοιτούν το πρόσωπο του Χριστού μέσα σε σας θα αγαλλιάζουν. Πόσο ωραίο ήταν το θέαμα που είδατε πέρα από το πέπλο, που θα φέρετε για να φωτίσετε τα κουρασμένα μάτια εκείνων που είναι τόσο κουρασμένοι όσο εσείς κάποτε. Πόσο ευγνώμονες θα είναι που θα σας δουν ανάμεσά τους, να προσφέρετε την συγχώρεση του Χριστού για να διασκορπίσετε την πίστη τους στην αμαρτία.

5. Κάθε λάθος που κάνεις, ο αδελφός σου θα το διορθώνει ευγενικά για λογαριασμό σου. Διότι στα μάτια του η ομορφιά σου είναι η σωτηρία του, την οποία θέλει να προστατέψει από κάθε βλάβη. Κι εσύ θα είσαι ο ισχυρός προστάτης του αδελφού σου από το καθετί που φαίνεται ότι μπαίνει ανάμεσα στους δυο σας. Έτσι θα πορεύεστε στον κόσμο μαζί με μένα, που το μήνυμά μου δεν έχει δοθεί ακόμα σε όλους. Διότι είστε εδώ για να επιτρέψετε να γίνει αποδεκτό. Η προσφορά του Θεού εξακολουθεί να είναι ανοιχτή, περιμένει όμως την αποδοχή. Από εσάς που την δεχτήκατε παραλαμβάνεται. Στο δικό σου χέρι, το ενωμένο με του αδελφού σου, δίδεται με ασφάλεια, διότι εσύ που το μοιράζεσαι έχεις γίνει ο οικειοθελής κηδεμόνας και προστάτης της.

6. Για όλους όσους μοιράζονται την Αγάπη του Θεού δίδεται η χάρις στους χορηγούς αυτού που έχουν λάβει. Κι έτσι μαθαίνουν ότι είναι δικό τους για πάντα. Όλοι οι φραγμοί εξαφανίζονται μπροστά στον ερχομό τους, καθώς κάθε εμπόδιο που φαινόταν ότι βρισκόταν μπροστά τους και εμπόδιζε τον δρόμο τους πριν, τώρα υπερνικείται. Αυτό το πέπλο που εσύ και ο αδελφός σου σηκώνετε μαζί ανοίγει τον δρόμο για την αλήθεια σε περισσότερους από εσάς τους δυο. Εκείνοι που θέλουν να αφήσουν τις ψευδαισθήσεις να αρθούν από το νου τους είναι οι σωτήρες αυτού του κόσμου, που πορεύονται στον κόσμο μαζί με τον Λυτρωτή τους, και μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας, της ελευθερίας και της απελευθέρωσης από τον πόνο σε όλους όσους χρειάζονται ένα θαύμα για να τους σώσει.

7. Πόσο εύκολο είναι να προσφέρεις αυτό το θαύμα στον καθένα! Κανένας που το έχει λάβει για τον εαυτό του δεν θα μπορούσε να δυσκολευτεί σε αυτό. Διότι λαμβάνοντάς το, έμαθε ότι δεν δόθηκε μόνο σε αυτόν. Αυτή είναι η λειτουργία μιας ιερής σχέσης ∙ να λαμβάνετε μαζί και να δίδετε έτσι όπως λάβατε. Όσο στέκεσαι μπροστά στο πέπλο, αυτό ακόμα φαίνεται δύσκολο. Αλλά άπλωσε το χέρι σου, το ενωμένο με του αδελφού σου, και άγγιξε αυτό το φαινομενικά βαρύ εμπόδιο, και θα δεις πόσο εύκολα τα δάχτυλά σου γλιστρούν μέσα από το τίποτα που είναι. Δεν είναι συμπαγής τοίχος. Και μόνο μια ψευδαίσθηση στέκεται ανάμεσα σε σένα και τον αδελφό σου, και στον ιερό Εαυτό που μοιράζεστε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...