Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ



Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ

- Από το Κεφάλαιο 24, VI. Salvation from Fear -

1. Μπροστά στην ιερότητα του αδελφού σου ο κόσμος ησυχάζει, και η ειρήνη περιέρχεται σε αυτόν με ευγένεια και ευλογίες τόσο ολοκληρωτική ώστε ούτε ένα ίχνος σύγκρουσης δεν παραμένει για να σε καταδιώκει μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Αυτός είναι ο σωτήρας σου από τα όνειρα του φόβου. Αυτός είναι η θεραπεία της αίσθησης θυσίας και ο φόβος θα διασκορπιστεί στον άνεμο και θα γίνει σκόνη. Μέσα σε αυτόν βρίσκεται η επιβεβαίωσή σου ότι ο Θεός είναι εδώ, και ότι είναι μαζί σου τώρα. Ενώσω αυτός είναι αυτό που είναι, εσύ μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να γνωρίσεις τον Θεό και ότι θα Τον γνωρίσεις. Διότι Αυτός ποτέ δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει την δική Του δημιουργία. Και το σημάδι ότι έτσι είναι βρίσκεται στον αδελφό σου, και σου προσφέρεται έτσι ώστε όλες σου οι αμφιβολίες για τον εαυτό σου να μπορέσουν να εξαφανιστούν μπροστά στην ιερότητά του. Δες σε αυτόν την δημιουργία του Θεού. Διότι μέσα σε αυτόν ο Πατέρας σου περιμένει την αναγνώρισή σου ότι σε δημιούργησε ως μέρος από Αυτόν.

2. Χωρίς εσένα θα υπήρχε μια έλλειψη στον Θεό, ένας Ουρανός ατελής, ένας Υιός δίχως Πατέρα. Δεν θα υπήρχε σύμπαν ούτε πραγματικότητα. Διότι αυτό που βούλεται ο Θεός είναι ολοκληρωμένο, και μέρος από Αυτόν διότι η Θέλησή Του είναι Μία. Δεν υπάρχει τίποτα έμβιο που να μην είναι μέρος από Αυτόν, και τα πάντα ζουν μέσα σε Αυτόν. Η ιερότητα του αδελφού σου σού δείχνει ότι ο Θεός είναι Ένα με αυτόν και με σένα ∙ και αυτό που έχει αυτός είναι δικό σου διότι δεν είσαι διαχωρισμένος από αυτόν ούτε από τον Πατέρα του.

3. Τίποτα δεν χάνεται για σένα σε ολόκληρο το σύμπαν. Όλα όσα δημιούργησε ο Θεός τα έχει εναποθέσει μπροστά σου με στοργή, ως δικά σου για πάντα. Και καμία Σκέψη μέσα στο Νου Του δεν απουσιάζει από τον δικό σου. Θέλημά Του είναι να μοιράζεσαι την Αγάπη Του για σένα, και να κοιτάζεις τον εαυτό σου με τόση αγάπη με όση σε συνέλαβε Αυτός πριν αρχίσει ο κόσμος, και όπως εξακολουθεί να σε γνωρίζει. Ο Θεός δεν αλλάζει γνώμη για τον Υιό Του με τις περαστικές περιστάσεις που δεν έχουν κανένα νόημα στην αιωνιότητα όπου Αυτός διαμένει, κι εσύ μαζί Του. Ο αδελφός σου είναι έτσι όπως Αυτός τον δημιούργησε. Και αυτό είναι που σε σώζει από ένα κόσμο που Αυτός δεν δημιούργησε.

4. Μην ξεχνάς ότι η θεραπεία του Υιού του Θεού είναι ο μόνος σκοπός του κόσμου. Αυτός είναι ο μόνος σκοπός που βλέπει σε αυτόν το Άγιο Πνεύμα, άρα και ο μόνος που έχει. Μέχρι να δεις την θεραπεία του Υιού ως το μόνο που επιθυμείς να επιτευχθεί από τον κόσμο, από τον χρόνο και όλα τα φαινόμενα, δεν θα γνωρίζεις τον Πατέρα ούτε τον εαυτό σου. Διότι θα χρησιμοποιείς τον κόσμο για κάτι που δεν είναι ο σκοπός του, και δεν θα ξεφεύγεις από τους δικούς του νόμους της βίας και του θανάτου. Όμως σου έχει δοθεί να είσαι πέρα από τους νόμους του από όλες τις απόψεις, με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση, σε κάθε πειρασμό να αντιλαμβάνεσαι αυτό που δεν είναι εκεί, και σε κάθε πεποίθηση ότι ο Υιός του Θεού μπορεί να υποστεί πόνο επειδή βλέπει τον εαυτό του έτσι όπως δεν είναι.

5. Κοίταξε τον αδελφό σου, και δες σε αυτόν ολόκληρη την ανατροπή των νόμων που φαίνονται ότι κυβερνούν αυτόν τον κόσμο. Δες στην ελευθερία του την δική σου, διότι έτσι είναι. Μην αφήνεις την ιδιαιτερότητά του να κρύψει την αλήθεια μέσα του, ειδάλλως δεν θα ξεφύγεις από κανένα νόμο του θανάτου με τον οποίο τον δένεις. Και κάθε αμαρτία που βλέπεις σε αυτόν σας κρατά και τους δύο στην κόλαση. Ωστόσο η τέλεια αθωότητά του σας απελευθερώνει και τους δύο, διότι η ιερότητα είναι εντελώς αμερόληπτη, με μόνο μία κρίση για όλα όσα βλέπει. Και αυτό γίνεται, όχι από μόνο του, αλλά μέσω της Φωνής που μιλά εκ μέρους του Θεού σε καθετί που ζει και μοιράζεται την Ύπαρξή Του.

6. Την δική Του αθωότητά μπορούν να κοιτάζουν τα μάτια που βλέπουν. Την δική Του ομορφιά βλέπουν στο καθετί. Και Αυτόν είναι που ψάχνουν παντού, και δεν βρίσκουν κανένα θέαμα ή μέρος ή χρόνο που Αυτός να μην βρίσκεται. Μέσα στην ιερότητα του αδελφού σου, το τέλειο πλαίσιο για την δική σου σωτηρία και του κόσμου, τίθεται η λαμπρή ενθύμηση Αυτού μέσα στον Οποίο ζει ο αδελφός σου, κι εσύ μαζί με αυτόν. Τα μάτια σου ας μην τυφλώνονται από το παραπέτασμα της ιδιαιτερότητας που κρύβει το πρόσωπο του Χριστού από αυτόν, και από σένα. Και μην αφήνεις πλέον την φόβο του Θεού να σου στερεί το όραμα που ήσουν προορισμένος να δεις. Το σώμα του αδελφού σου δεν σου δείχνει τον Χριστό. Αυτός παρουσιάζεται εντός της ιερότητάς του.

7. Διάλεξε, λοιπόν, το σώμα του ή την ιερότητά του ως αυτό που θέλεις να βλέπεις, και αυτό που θα διαλέξεις είναι δικό σου για να το κοιτάς. Ωστόσο θα επιλέγεις σε αμέτρητες καταστάσεις, και μέσα από τον χρόνο που θα φαίνεται πως δεν έχει τέλος, μέχρι η αλήθεια να είναι η απόφασή σου. Διότι η αιωνιότητα δεν ξανακερδίζεται από άλλη μία άρνηση του Χριστού μέσα σε αυτόν. Και που βρίσκεται η σωτηρία σου, αν αυτός δεν είναι παρά ένα σώμα; Που αλλού είναι η ειρήνη σου εκτός από την ιερότητά του; Και που αλλού είναι ο Θεός ο Ίδιος εκτός από μέσα σε εκείνο το κομμάτι Του που Αυτός έθεσε για πάντα μέσα στην ιερότητα του αδελφού σου, ώστε να μπορέσεις να δεις την αλήθεια για τον εαυτό σου, εκδηλωμένη επιτέλους με όρους που αναγνωρίζεις και καταλαβαίνεις;

8. Η ιερότητα του αδελφού σου είναι θείο μυστήριο κι ευλογία για σένα. Τα σφάλματά του δεν μπορούν να στερήσουν την ευλογία του Θεού από αυτόν, ούτε και από σένα που τον βλέπεις αληθινά. Τα λάθη του μπορούν προκαλούν καθυστέρηση, που σου δίδεται να την πάρεις από αυτόν, έτσι ώστε και οι δύο να μπορέσετε να δώσετε τέλος σε ένα ταξίδι που ποτέ δεν άρχισε, και δεν χρειάζεται τέλος. Αυτό που ποτέ δεν υπήρξε δεν είναι μέρος δικό σου. Ωστόσο θα νομίζεις ότι είναι, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι μέρος αυτού που στέκεται δίπλα σου. Αυτός είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου, στον οποίο βλέπεις την κρίση που έχεις θέσει και στους δυο σας. Ο Χριστός μέσα σου βλέπει την ιερότητά του. Η ιδιαιτερότητά σου κοιτάζει το σώμα του και αυτόν δεν τον βλέπει.

9. Δες τον σαν αυτό που είναι, και η απελευθέρωσή σου μπορεί να μην αργήσει. Μια παράλογη περιπλάνηση, χωρίς σκοπό και χωρίς επίτευξη οποιουδήποτε είδους, είναι το μόνο που η άλλη επιλογή μπορεί να σου προσφέρει. Η ματαιότητα μιας λειτουργίας που δεν εκπληρώθηκε θα σε καταδιώκει ενώσω ο αδελφός σου είναι κοιμισμένος, μέχρι να γίνει αυτό που σου έχει ανατεθεί και αυτός να αναστηθεί από το παρελθόν. Αυτός που καταδίκασε τον εαυτό του, αλλά κι εσένα, σου έχει δοθεί για να τον σώσεις από την καταδίκη, μαζί με τον εαυτό σου. Και οι δυο σας θα δείτε το μεγαλείο του Θεού στον Υιό Του, αυτόν που εσύ λανθασμένα εξέλαβες σαν σάρκα, και τον δέσμευσες σε νόμους που δεν έχουν καμία δύναμη επάνω του.

10. Δεν θα συνειδητοποιούσες με χαρά ότι αυτοί οι νόμοι δεν είναι για σένα; Τότε μην τον βλέπεις σαν φυλακισμένο σε αυτούς. Δεν μπορεί αυτό που κυβερνάει μέρος του Θεού να μην ισχύει και για όλα τα άλλα. Εσύ τοποθετείς τον εαυτό σου κάτω από τους νόμους που θεωρείς ότι κυβερνούν αυτόν. Σκέψου, λοιπόν, πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η Αγάπη του Θεού για σένα, που Αυτός σου έδωσε ένα μέρος δικό Του για να σε σώσει από τον πόνο και να σου δώσει ευτυχία. Και ποτέ μην αμφιβάλεις ότι η ιδιαιτερότητά σου θα εξαφανιστεί μπροστά στην Θέληση του Θεού, ο Οποίος αγαπά κάθε μέρος Του με ίση αγάπη και φροντίδα. Ο Χριστός μέσα σου μπορεί να δει τον αδελφό σου αληθινά. Θα ήθελες να αποφασίσεις ενάντια στην ιερότητα που βλέπει Αυτός ;

11. . Η ιδιαιτερότητα είναι η λειτουργία που εσύ έδωσες στον εαυτό σου. Αντιπροσωπεύει μόνο εσένα, ως αυτοδημιούργητο, αυτοσυντηρούμενο, χωρίς καμία ανάγκη, και αποκομμένο με το κάθε τι πέρα από το σώμα. Στα μάτια της είσαι ένα χωριστό σύμπαν, με όλη την δύναμη να συγκρατείται ολοκληρωμένο μέσα στον εαυτό του, με κάθε είσοδο κλειστή ενάντια σε εισβολή, και κάθε παράθυρο μανταλωμένο ενάντια στο φως. Πάντοτε θύμα επίθεσης και πάντοτε οργισμένος, με τον θυμό πάντοτε απόλυτα δικαιολογημένο, έχεις επιδιώξει αυτό τον στόχο με μια επαγρύπνηση που ποτέ δεν σκέφτηκες να μειώσεις, και μια προσπάθεια που ποτέ δεν σκέφτηκες να σταματήσεις. Και όλη αυτή η βλοσυρή αποφασιστικότητα ήταν γι αυτό ∙ ήθελες η ιδιαιτερότητα να είναι η αλήθεια.

12. Τώρα απλώς σου ζητείται να επιδιώξεις έναν άλλο στόχο με πολύ λιγότερη επαγρύπνηση ∙ με μικρή προσπάθεια και λίγο χρόνο, και με την δύναμη του Θεού να την υποστηρίζει, και να υπόσχεται επιτυχία. Ωστόσο από τους δυο στόχους, αυτός βρίσκεις να είναι ο δυσκολότερος. Η «θυσία» του εαυτού που καταλαβαίνεις, ούτε θεωρείς αυτό το κόστος πολύ βαρύ. Αλλά μια ελάχιστη προθυμία, ένα νεύμα στο Θεό, ένα χαιρετισμό στον Χριστό μέσα σου, τα βρίσκεις κουραστικό και ανιαρό φορτίο, πολύ βαρύ για να το επωμιστείς. Ωστόσο για την αφιέρωση στην αλήθεια όπως την εδραίωσε ο Θεός καμία θυσία δεν ζητείται, κανένα επιτακτικό κάλεσμα, και όλη η δύναμη του Ουρανού και η δύναμη της αλήθειας της ίδιας δίνεται για να παρέχει τα μέσα, και να εγγυηθεί την επίτευξη του στόχου.

13. Εσύ που πιστεύεις ότι είναι ευκολότερο να βλέπεις το σώμα του αδελφού σου από την ιερότητά του, βεβαιώσου ότι καταλαβαίνεις ποιος έκανε αυτή την κρίση. Εδώ η φωνή της ιδιαιτερότητας ακούγεται πολύ καθαρά, κρίνοντας ενάντια στο Χριστό και οριοθετώντας για σένα τον σκοπό που μπορείς να εκπληρώσεις, και τι μπορείς να κάνεις. Μην ξεχνάς ότι αυτή η κρίση πρέπει να εφαρμόζεται στο τι κάνεις με αυτήν σαν σύμμαχό σου. Διότι αυτό που κάνεις μέσω του Χριστού αυτή δεν το γνωρίζει. Γι Αυτόν αυτή η κρίση δεν βγάζει κανένα νόημα, διότι μόνο αυτό που βούλεται ο Πατέρας Του είναι δυνατό, και δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική γι Αυτόν. Από την δική Του έλλειψη σύγκρουσης προέρχεται η δική σου ειρήνη. Και από τον δικό Του σκοπό έρχονται τα μέσα για αβίαστη επιτυχία και ανάπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...