Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ



Κεφάλαιο 23

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ.

Εισαγωγή

-Από το Κεφάλαιο 23, THE WAR AGAINST YOURSELF Introduction-

1. Δεν βλέπεις ότι το αντίθετο της ευπάθειας και της αδυναμίας είναι η αθωότητα; Η αθωότητα είναι δύναμη, και τίποτα άλλο δεν είναι ισχυρό. Οι αναμάρτητοι δεν μπορεί να φοβούνται, διότι η αμαρτία οιασδήποτε μορφής είναι αδυναμία. Η επίδειξη δύναμης που θα χρησιμοποιούσε η επίθεση για να καλύψει την ευπάθεια δεν την κρύβει, διότι πως μπορεί το μη πραγματικό να κρυφτεί; Όποιος έχει κάποιον εχθρό δεν είναι δυνατός, και κανένας δεν επιτίθεται εκτός κι αν νομίζει ότι έχει κάποιον εχθρό. Η πίστη στους εχθρούς σημαίνει λοιπόν πίστη στην αδυναμία, και αυτό που είναι αδύναμο δεν είναι η Θέληση του Θεού. Όντας αντίθετο σε αυτή, είναι «εχθρός» του Θεού. Και ο Θεός προξενεί φόβο ως μια αντίθετη θέληση.

2. Πόσο παράξενος πραγματικά γίνεται αυτός ο πόλεμος ενάντια στον εαυτό σου! Θα πιστεύεις ότι όλα όσα χρησιμοποιείς για την αμαρτία μπορούν να σε βλάψουν και να γίνουν εχθροί σου. Και θα μάχεσαι ενάντια σε αυτά, και θα προσπαθείς να τα εξασθενήσεις εξαιτίας αυτού ∙ και θα νομίζεις ότι πέτυχες, και θα επιτίθεσαι ξανά. Είναι εξίσου σίγουρο ότι θα φοβάσαι αυτό που εναντίον του επιτίθεσαι όσο σίγουρο είναι και ότι θα αγαπάς ό,τι αντιλαμβάνεσαι ως αναμάρτητο. Πορεύεται εν ειρήνη όποιος ταξιδεύει αναμάρτητα στον δρόμο που του δείχνει η αγάπη. Διότι η αγάπη πορεύεται μαζί του εκεί, προστατεύοντάς τον από τον φόβο. Και θα βλέπει μόνο τον αθώο, ο οποίος δεν μπορεί να επιτεθεί.

3. Πορεύσου με μεγαλοπρέπεια, με το κεφάλι σου ψηλά, και μην φοβάσαι κανένα κακό. Οι αθώοι είναι ασφαλείς διότι μοιράζονται την αθωότητά τους. Τίποτα από ό,τι βλέπουν δεν είναι βλαβερό, διότι η επίγνωση της αλήθεια απελευθερώνει το καθετί από την ψευδαίσθηση της βλαβερότητας. Και αυτό που φαινόταν βλαβερό τώρα στέκει λαμπερό μέσα στην αθωότητά τους, απελευθερωμένο από την αμαρτία και τον φόβο έχοντας επιστρέψει με χαρά στην αγάπη. Μοιράζονται την δύναμη της αγάπης διότι κοίταξαν τον αθωότητα. Και κάθε σφάλμα εξαφανίστηκε διότι δεν το είδαν. Όποιος ψάχνει για το μεγαλείο το βρίσκει εκεί που είναι. Που αλλού θα μπορούσε να είναι εκτός από μέσα στον αθώο;

4. Μην αφήσεις το μικρό να σε τραβά στην μικρότητα. Δεν μπορεί να υπάρχει έλξη της ενοχής στην αθωότητα. Σκέψου σε τι ευτυχισμένο κόσμο πορεύεσαι, με την αλήθεια δίπλα σου! Μην παρατήσεις αυτό τον κόσμο της ελευθερίας για χάρη ενός μικρού αναστεναγμού φαινομενικής αμαρτίας, ούτε για χάρη ενός ασήμαντος ανασαλέματος της έλξης της ενοχής. Θα ήθελες να παρατήσεις τον Ουρανό για χάρη όλων αυτών των ανούσιων περισπασμών; Ο προορισμός σου και ο σκοπός σου είναι πέρα από όλα αυτά, στην καθαρή θέση όπου η μικρότητα δεν υπάρχει. Ο σκοπός σου είναι σε πλήρη αντίθεση με οποιαδήποτε μικρότητα. Γι αυτό είναι αντίθετος από την αμαρτία.

5. Ας μην αφήνουμε την μικρότητα να οδηγεί τον Υιό του Θεού στον πειρασμό. Το μεγαλείο Του είναι πέρα από αυτή, αμέτρητο και άχρονο όπως η αιωνιότητα. Μην αφήνεις τον χρόνο να εισβάλλει στην θέαση αυτού. Μην τον εγκαταλείπεις φοβισμένο και μόνο στον πειρασμό, παρά βοήθησέ τον να ανυψωθεί πάνω από αυτόν και να αντιληφθεί το φως του οποίου είναι και ο ίδιος μέρος. Η αθωότητά σου θα του φωτίζει τον δρόμο προς την δική του αθωότητα, κι έτσι θα προστατεύεται και η δική σου αθωότητα και θα φυλάσσεται στην επίγνωσή σου. Διότι ποιος είναι δυνατόν να γνωρίζει το μεγαλείο το μέσα σε έναν τρομακτικό κόσμο, και να συνειδητοποιεί ότι το μεγαλείο του Ουρανού λάμπει επάνω του;

6. Δεν υπάρχει τίποτα γύρω σου που να μην είναι μέρος από σένα. Κοίταξέ τα όλα με αγάπη, και δες το φως του Ουρανού σε αυτά. Έτσι θα καταλάβεις όλα όσα σου δίνονται. Με ευγενή καλοσύνη ο κόσμος θα αστράφτει και θα λάμπει, και το καθετί που κάποτε θεωρούσες αμαρτωλό τώρα θα ερμηνεύεται εκ νέου ως μέρος του Ουρανού. Πόσο ωραίο είναι να περπατάς, καθαρός και λυτρωμένος και ευτυχής, μέσα από ένα κόσμο που χρειάζεται απεγνωσμένα την λύτρωση που του χαρίζει η αθωότητά σου! Σε τι μπορεί να δώσεις μεγαλύτερη αξία από αυτό; Διότι εδώ είναι η σωτηρία σου και η ελευθερία σου. Και πρέπει να είναι ολοκληρωτική αν θέλεις να την αναγνωρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...