Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΧΕΣΗΣ


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΧΕΣΗΣ

- Από το Κεφάλαιο 22, I. THE MESSAGE OF THE HOLY RELATIONSHIP -

1. Άφησε την λογική να κάνει άλλο ένα βήμα. Αν επιτίθεσαι σε αυτόν που ο Θεός θέλει να θεραπεύσει και μισείς αυτόν που Εκείνος αγαπά, τότε εσύ και ο Δημιουργός σου έχετε διαφορετική θέληση. Εν τούτοις, αν εσύ είσαι η Θέλησή Του, τότε αυτό που πιστεύεις είναι ότι δεν είσαι ο εαυτός σου. Μπορείς πραγματικά να το πιστεύεις αυτό, και όντως το πιστεύεις. Και έχεις πίστη σε αυτό και βλέπεις πολλές μαρτυρίες για να το αποδείξεις. Και αναρωτιέσαι από πού προέρχεται αυτή η παράξενη ανησυχία και η αίσθηση αποσύνδεσης, και ο φόβος που σε βασανίζει ότι ο εαυτός σου δεν έχει κανένα νόημα; Είναι σαν να περιπλανιέσαι δίχως σχέδιο άλλο από την μάταιη περιπλάνηση, γιατί μόνο αυτό σου φαίνεται βέβαιο.

2. Εν τούτοις, ακούσαμε μια πολύ παρεμφερή περιγραφή νωρίτερα, αλλά δεν ήταν δική σου. Αλλά αυτή η παράξενη ιδέα την οποία περιγράφει με τόση ακρίβεια, νομίζεις ότι είσαι εσύ. Η λογική θα σου έλεγε ότι ο κόσμος που βλέπεις μέσα από μάτια που δεν είναι δικά σου δεν πρέπει να βγάζει κανένα νόημα για σένα. Σε ποιόν θα έστελνε πίσω τα μηνύματά της μια τέτοια θέαση; Σίγουρα όχι σε σένα, που η όρασή σου είναι ολότελα ανεξάρτητη από τα μάτια που κοιτάζουν τον κόσμο. Αν αυτή δεν είναι η όρασή σου, τότε τι μπορεί να σου δείξει; Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτό που βλέπει η όρασή σου. Αυτό εσύ θα το καταλάβαινες. Ο εγκέφαλος ερμηνεύει στο σώμα, του οποίου είναι μέρος. Αλλά αυτό που λέει δεν μπορείς να το καταλάβεις. Ωστόσο το έχεις ακούσει προσεκτικά. Και για πολύ καιρό προσπάθησες σκληρά να καταλάβεις τα μηνύματά του.

3. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατον να καταλάβεις κάτι που αποτυγχάνει ολοκληρωτικά να φτάσει σε σένα. Δεν έχεις λάβει κανένα απολύτως μήνυμα που να καταλαβαίνεις. Διότι έχεις ακούσει κάτι που ποτέ δεν μπορεί να επικοινωνήσει καθόλου. Σκέψου, λοιπόν, τι συμβαίνει. Αρνούμενος αυτό που είσαι, και σταθερός στην πίστη σου ότι είσαι κάτι άλλο, αυτό το «κάτι άλλο» που έφτιαξες για να είναι ο εαυτός σου γίνεται αυτό που βλέπεις. Όμως αυτό το «κάτι άλλο» πρέπει να είναι αυτό που βλέπει, και ως μη εσύ, εξηγεί σε σένα αυτό που βλέπει εκείνο. Η ορθή όρασή σου, φυσικά, θα καθιστούσε αυτό εντελώς αχρείαστο. Όμως αν τα μάτια σου είναι κλειστά και έχεις καλέσει αυτό το πράγμα να σε οδηγεί, ζητώντας του να σου εξηγήσει τον κόσμο που βλέπει, δεν έχεις κανένα λόγο να μην ακούς, ούτε να υποπτεύεσαι ότι αυτά που σου λέει δεν είναι αλήθεια. Η λογική θα σου έλεγε ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια επειδή δεν το καταλαβαίνεις. Ο Θεός δεν έχει μυστικά. Δεν σε οδηγεί μέσα από ένα κόσμο δυστυχίας, περιμένοντας να σου πει, στο τέλος του ταξιδιού, γιατί στο έκανε αυτό.

4. Τι θα μπορούσε να είναι μυστικό από την Θέληση του Θεού; Όμως εσύ πιστεύεις ότι έχεις μυστικά. Τι άλλο θα μπορούσαν να είναι τα μυστικά σου εκτός από μια άλλη «θέληση» που είναι δική σου, ξεχωριστή από την δική Του; Η λογική θα σου έλεγε ότι αυτό δεν είναι ένα μυστικό που χρειάζεται να είναι κρυφό σαν αμαρτία. Αλλά είναι πραγματικά ένα λάθος! Μην αφήνεις τον φόβο σου για την αμαρτία να το προστατέψει από την διόρθωση, διότι το θέλγητρο της ενοχής είναι μόνο ο φόβος. Εδώ βρίσκεται το μόνο συναίσθημα που έφτιασες εσύ, από τις ιδιωτικές σκέψεις και το σώμα. Αυτό είναι το μόνο συναίσθημα που αντιτίθεται στην αγάπη, και πάντα οδηγεί στην θέαση διαφορών και στην απώλεια της ομοιότητας. Εδώ βρίσκεται το μόνο συναίσθημα που σε κρατά τυφλό, βασισμένο στον εαυτό που νομίζεις ότι έφτιαξες για να σε οδηγεί μέσα από τον κόσμο που έφτιαξε για σένα.

5. Η όρασή σου σού δόθηκε, μαζί με το καθετί που μπορείς να καταλάβεις. Δεν θα αντιλαμβάνεσαι καμιά δυσκολία να καταλάβεις τι σου λέει αυτή η όραση, διότι ο καθένας βλέπει αυτό που νομίζει ότι είναι. Και αυτό που θα σου έδειχνε η όρασή σου, θα το καταλαβαίνεις διότι είναι η αλήθεια. Μόνο η όρασή σου μπορεί να σου μεταφέρει αυτό που μπορείς να δεις. Σε φτάνει άμεσα, χωρίς να χρειάζεται να σου ερμηνευτεί. Αυτό που χρειάζεται ερμηνεία πρέπει να είναι κάτι ξένο. Ούτε θα γίνει ποτέ κατανοητό από έναν διερμηνέα που δεν μπορείς να καταλάβεις.

6. Από όλα τα μηνύματα που έχεις λάβει και δεν έχεις μπορέσει να καταλάβεις, αυτά τα μαθήματα μόνο είναι ανοιχτά για την κατανόησή σου και μπορούν να γίνουν κατανοητά. Αυτή είναι η δική σου γλώσσα. Δεν τα καταλαβαίνεις ακόμα διότι ολόκληρη η επικοινωνία σου είναι σαν του μωρού. Οι ήχοι που βγάζει ένα μωρό και αυτά που ακούει είναι πολύ αναξιόπιστα, και σημαίνουν γι αυτό διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικές στιγμές. Ούτε οι ήχοι που ακούει ούτε αυτά που βλέπει είναι σταθερά ακόμα. Αλλά αυτό που ακούει και δεν το καταλαβαίνει θα είναι η μητρική του γλώσσα, με την οποία θα επικοινωνεί με τους γύρω του, κι αυτοί μαζί του. Και όλοι αυτοί που βλέπει γύρω του που αλλάζουν συνεχώς και του φαίνονται τόσο παράξενοι θα γίνουν αυτοί που τον στηρίζουν και θα αναγνωρίζει το σπίτι του και θα τους βλέπει εκεί μαζί του.

7. Γι αυτό μέσα σε κάθε ιερή σχέση είναι η αναγεννημένη ικανότητα να επικοινωνείς αντί να διαχωρίζεις. Όμως, μια ιερή σχέση, τόσο πρόσφατα γεννημένη εκ νέου από μια ανίερη σχέση, και ωστόσο πιο αρχαία από την παλαιά ψευδαίσθηση που αντικατέστησε, είναι σαν ένα μωρό τώρα στην αναγέννησή της. Όμως μέσα σε αυτό το βρέφος επιστρέφει η όρασή σου σε σένα, και αυτό θα μιλά την γλώσσα που μπορείς να καταλάβεις. Αυτό δεν τρέφεται από το «κάτι άλλο» που νόμιζες ότι ήσουν. Αυτό δεν δόθηκε εκεί, ούτε έγινε δεκτό από κάτι άλλο εκτός από τον εαυτό σου. Διότι δύο αδελφοί δεν μπορούν να ενωθούν με άλλο τρόπο εκτός μέσω του Χριστού, του Οποίου ο όραση τους βλέπει ως έναν.

8. Σκέψου τι σου δίδεται, ιερέ αδελφέ μου. Αυτό το παιδί θα σε διδάξει αυτό που δεν καταλαβαίνεις, και θα στο κάνει απλό. Διότι η δική του γλώσσα δεν θα είναι ξένη. Αυτό δεν θα χρειαστεί διερμηνέα για σένα, διότι εσύ ήσουν που τον δίδαξες ό,τι γνωρίζει διότι το γνώριζες. Αυτό δεν θα μπορούσε να έρθει σε κανέναν άλλον εκτός από σένα, και ποτέ στο «κάτι άλλο». Εκεί όπου έχει εισέλθει ο Χριστός κανένας δεν είναι μόνος, διότι Αυτός δεν θα μπορούσε να βρει μια κατοικία σε διαχωρισμένους. Όμως πρέπει να αναγεννηθεί μέσα στην αρχαία κατοικία του, που φαίνεται τόσο καινούρια αν και είναι τόσο παλιά όσο Αυτός, ένας μικρούλης νεοφερμένος, βασισμένος στην ιερότητα της σχέσης σου για να Του επιτρέψεις να ζήσει.

9. Να είσαι βέβαιος ότι ο Θεός δεν εμπιστεύτηκε τον Υιό Του στους ανάξιους. Δεν υπάρχει μέρος Του που να μην είναι άξιο να ενωθεί. Ούτε είναι δυνατόν κάτι που να μην είναι μέρος Του να μπορεί να ενωθεί. Η επικοινωνία πρέπει να έχει επανορθωθεί σε εκείνους που ενώνονται, διότι αυτό δεν μπορούσαν να το κάνουν μέσω των σωμάτων. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που τους ένωσε; Η λογική θα σου πει ότι πρέπει να έχουν δει ο ένας τον άλλον μέσα από μια όραση που δεν είναι του σώματος, και να επικοινώνησαν σε μια γλώσσα που δεν μιλά το σώμα. Ούτε θα μπορούσε να είναι ένα τρομακτικό θέαμα ή ήχος αυτό που τους τράβηξε γλυκά τον έναν προς τον άλλον. Μάλλον, ο ένας είδε στον άλλον ένα τέλειο κατάλυμα όπου ο Εαυτός του θα μπορούσε να γεννηθεί ξανά με ασφάλεια και ειρήνη. Αυτό του είπε η λογική του ∙ αυτό πίστεψε διότι ήταν η αλήθεια.

10. Εδώ βρίσκεται η πρώτη άμεση αντίληψη που μπορείς να φτιάξεις. Την φτιάχνεις μέσω της επίγνωσης της παλαιότερης από την αντίληψη, που όμως είναι αναγεννημένη μέσα σε μια μόνο στιγμή. Διότι τι είναι ο χρόνος μπροστά σε αυτό που πάντα ήταν έτσι; Σκέψου τι έφερε εκείνη η στιγμή ∙ την αναγνώριση ότι το «κάτι άλλο» που νόμιζες ότι ήσουν εσύ ήταν μια ψευδαίσθηση. Και η αλήθεια ήρθε αμέσως, για να σου δείξει που πρέπει να βρίσκεται ο Εαυτός σου. Είναι η άρνηση των ψευδαισθήσεων που επικαλείται την αλήθεια, διότι το να αρνείσαι τις ψευδαισθήσεις σημαίνει να αναγνωρίζεις ότι ο φόβος δεν έχει νόημα. Μέσα στην ιερή οικία όπου ο φόβος είναι ανίσχυρος εισέρχεται η αγάπη με ευχαριστίες, ευγνώμων που είναι ένα μαζί με σας που ενωθήκατε για να την αφήσετε να εισέλθει.

11. Ο Χριστός έρχεται σε αυτό που είναι όμοιο με Αυτόν ∙ το ίδιο, όχι διαφορετικό. Διότι πάντα έλκεται προς τον Εαυτό Του. Τι είναι τόσο όμοιο με Αυτόν όσο μια ιερή σχέση; Και αυτό που έλκει εσένα και τον αδελφό σου μαζί έλκει και Αυτόν σε σας. Εδώ η γλυκύτητα και η ευγενική του αθωότητα προστατεύονται από την επίθεση. Κι εδώ μπορεί να επιστρέψει με εμπιστοσύνη, διότι η πίστη σε έναν άλλον αδελφό σημαίνει πάντα πίστη σε Αυτόν. Είσαι πραγματικά σωστός όταν κοιτάς τον αδελφό σου ως επιλεγμένο οίκο Του, διότι εδώ θα βούλεσαι μαζί με Αυτόν και τον Πατέρα Του. Αυτή είναι η Θέληση του Πατέρα σου για σένα, και η δική σου μαζί με την δική Του. Και όποιος έλκεται στον Χριστό έλκεται στον Θεό τόσο σίγουρα όσο και οι Δύο έλκονται σε κάθε ιερή σχέση, τον οίκο που είναι προετοιμασμένος γι Αυτούς καθώς η γη μεταμορφώνεται σε Ουρανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...