Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ




ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

- Από το Κεφάλαιο 15, III. LITTLENESS VERSUS MAGNITUDE -

1. Μην ικανοποιείσαι με την μικρότητα. Παρά βεβαιώσου ότι καταλαβαίνεις τι είναι η μικρότητα, και γιατί ποτέ δεν θα μπορούσες και είσαι ικανοποιημένος με αυτή. Η μικρότητα είναι η δική σου προσφορά προς τον εαυτό σου. Προσφέρεις αυτήν στην θέση του μεγαλείου, και την δέχεσαι. Τα πάντα σε αυτό τον κόσμο είναι μικρά διότι είναι ένας κόσμος φτιαγμένος από μικρότητα, με την παράξενη πίστη ότι η μικρότητα μπορεί να σε ικανοποιήσει. Όταν αγωνίζεσαι για οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο με την πίστη ότι θα σου φέρει ειρήνη, τότε υποτιμάς τον εαυτό σου και τον κάνεις τυφλό προς το μεγαλείο. Η μικρότητα και το μεγαλείο είναι οι επιλογές που είναι ανοιχτές προς την επιδίωξη και την επαγρύπνησή σου. Πάντα θα διαλέγεις την μία εις βάρος της άλλης.

2. Εν τούτοις, αυτό που δεν συνειδητοποιείς, κάθε φορά που διαλέγεις, είναι ότι η επιλογή σου είναι και η εκτίμηση του εαυτού σου. Διάλεξε την μικρότητα και δεν θα έχεις ειρήνη, διότι θα έχεις κρίνει τον εαυτό σου ανάξιο γι αυτήν. Και ό,τι και να προσφέρεις ως υποκατάστατο είναι ένα πολύ φτωχό δώρο για να σε ικανοποιήσει. Είναι βασικό να δεχτείς το γεγονός, και μάλιστα να το δεχτείς και με χαρά, ότι δεν υπάρχει καμιά μορφή μικρότητας που θα μπορεί ποτέ να σε ικανοποιήσει. Είσαι ελεύθερος να δοκιμάσεις όσες επιθυμείς, αλλά το μόνο που θα κάνεις είναι να καθυστερείς την επιστροφή σου στο σπίτι σου. Διότι θα είσαι ικανοποιημένος μόνο μέσα στο μεγαλείο, που είναι το σπίτι σου.

3. Έχεις μια βαθιά ευθύνη προς τον εαυτό σου, μία που πρέπει να μάθεις να θυμάσαι όλη την ώρα. Το μάθημα μπορεί στην αρχή να σου φανεί δύσκολο, αλλά θα μάθεις να το αγαπάς όταν συνειδητοποιήσεις ότι είναι αληθινό και ότι δεν είναι παρά ένας φόρος τιμής στην δική σου δύναμη. Εσύ που έχεις αναζητήσει και έχεις βρει την μικρότητα, να θυμάσαι αυτό: Κάθε απόφαση που παίρνεις προκύπτει από αυτό που νομίζεις ότι είσαι, και αντιπροσωπεύει την αξία που δίνεις στον εαυτό σου. Αν πιστεύεις ότι το μικρό μπορεί να σου αρκεί, τότε θα περιορίζεις τον εαυτό σου και δεν θα είσαι ικανοποιημένος. Διότι η λειτουργία σου δεν είναι μικρή, και μόνο βρίσκοντας την λειτουργία σου και εκπληρώνοντάς την μπορείς να διαφύγεις από την μικρότητα.

4. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το τι είναι η λειτουργία σου, διότι το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ποια είναι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το μεγαλείο της, διότι σε φτάνει μέσω Αυτού από το Μεγαλείο. Δεν χρειάζεται να αγωνιστείς γι αυτό, διότι το έχεις. Όλος σου ο αγώνας πρέπει να κατευθύνεται εναντίον της μικρότητας, διότι πραγματικά χρειάζεται επαγρύπνηση για να προστατέψεις το μεγαλείο σου σε αυτό τον κόσμο. Το να κρατάς το μεγαλείο σου σε τέλεια επίγνωση ενώσω είσαι σε ένα κόσμο μικρότητας είναι ένα έργο που οι μικροί δεν μπορούν να αναλάβουν. Εν τούτοις, αυτό σου ζητείται να κάνεις, σε φόρο τιμής προς το μεγαλείο σου και όχι προς την μικρότητά σου. Ούτε ζητείται από σένα μόνο. Η δύναμη του Θεού θα στηρίζει κάθε σου προσπάθεια για χάρη του αγαπητού Του Υιού. Αν ψάχνεις για το μικρό, αρνείσαι στον εαυτό σου την δύναμή Του. Ο Θεός δεν θέλει ο Υιός Του να είναι ικανοποιημένος με λιγότερο από τα πάντα. Διότι Αυτός δεν είναι ικανοποιημένος δίχως τον Υιό Του, και ο Υιός Του δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με λιγότερο από ό,τι του έχει δώσει ο Πατέρας του.

5. Σε ρώτησα πρωτύτερα, «Προτιμάς να είσαι όμηρος στο εγώ ή οικοδεσπότης του Θεού;» Άφησε το Άγιο Πνεύμα να σου κάνει αυτή την ερώτηση κάθε φορά που παίρνεις μιαν απόφαση. Διότι κάθε απόφαση που παίρνεις δεν απαντά παρά σε αυτό, και προσκαλεί την θλίψη ή την χαρά ανάλογα. Όταν ο Θεός σου έδωσε τον Εαυτό Του στην δημιουργία σου, Αυτός σε διασφάλισε ως οικοδεσπότη προς Αυτόν για πάντα. Αυτός δεν έχει εγκαταλείψει εσένα, ούτε κι εσύ Αυτόν. Όλες σου οι προσπάθειες να εγκαταλείψεις το μεγαλείο Του, και να κάνεις τον Υιό Του όμηρο στο εγώ, δεν μπορούν να κάνουν μικρό αυτόν που ο Θεός έχει ενώσει με τον Ίδιο. Κάθε απόφαση που παίρνεις είναι για τον Ουρανό ή για την κόλαση, και σου φέρνει την επίγνωση αυτού για το οποίο αποφάσισες.

6. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να κρατήσει το μεγαλείο σου, καθαρό από κάθε μικρότητα, φανερά και με τέλεια ασφάλεια μέσα στο νου σου, ανέπαφο από κάθε μικρό δώρο που θα σου προσέφερε αυτός ο κόσμος. Και γι αυτό και μόνο, δεν μπορείς να πας εναντίον Του σε αυτό που βούλεται για σένα. Αποφάσισε υπέρ του Θεού μέσω Αυτού. Διότι η μικρότητα, και η πίστη ότι μπορείς να είσαι ικανοποιημένος με την μικρότητα, είναι αποφάσεις που παίρνεις εσύ για τον εαυτό σου. Η δύναμη και το μεγαλείο που βρίσκονται μέσα σου από τον Θεό είναι για όλους οι οποίοι, σαν εσένα, αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους μικρό, και πιστεύουν ότι η μικρότητα μπορεί να φουσκώσει σε μια αίσθηση μεγαλείου που να μπορεί να τους ικανοποιεί. Ούτε να δίνεις μικρότητα, ούτε να την δέχεσαι. Στον οικοδεσπότη του Θεού αρμόζουν όλες οι τιμές. Η μικρότητά σου σε εξαπατά, αλλά το μεγαλείο σου είναι από Αυτόν ο Οποίος κατοικεί μέσα σου, και μέσα στον Οποίον κατοικείς κι εσύ. Μην αγγίζεις λοιπόν κανέναν, με μικρότητα στο όνομα του Χριστού, αιώνιε οικοδεσπότη του Πατέρα Του.

7. Αυτή την εποχή (τα Χριστούγεννα) που εορτάζεται η γέννηση της ιερότητας σε αυτόν τον κόσμο, ενώσου μαζί μου που αποφάσισα υπέρ της ιερότητας για λογαριασμό σου. Κοινό μας έργο είναι να επαναφέρουμε την επίγνωση του μεγαλείου στον οικοδεσπότη που έχει ορίσει για τον Εαυτό Του ο Θεός. Είναι πέρα από όλη σου την μικρότητα να δίδεις το δώρο του Θεού, αλλά όχι πέρα από σένα. Διότι ο Θεός θέλει να δίνεις τον Εαυτό Του μέσα από σένα. Αυτός φτάνει σε όλους μέσα από σένα και πέρα από όλους μέχρι τις δημιουργίες του Υιού Του, αλλά χωρίς να αφήνει εσένα. Πολύ πέρα από τον μικρό σου κόσμο αλλά ακόμα μέσα σε σένα, Αυτός επεκτείνεται παντοτινά. Εν τούτοις, φέρνει όλες Του τις επεκτάσεις σε σένα, εφόσον είσαι οικοδεσπότης σε Αυτόν.

8. Είναι θυσία να αφήσεις κάθε μικρότητα πίσω σου, και να μην περιπλανιέσαι μάταια; Δεν είναι θυσία να ξυπνήσεις μέσα στο μεγαλείο. Αλλά είναι θυσία να δεχτείς οτιδήποτε άλλο λιγότερο από το μεγαλείο. Μάθε ότι πρέπει να είσαι άξιος του Πρίγκιπα της Ειρήνης, του γεννημένου μέσα σε σένα προς τιμήν Εκείνου του Οποίου είσαι οικοδεσπότης. Εσύ δεν γνωρίζεις τι σημαίνει αγάπη διότι επιδίωξες να την εξαγοράσεις με μικρά δώρα, δίνοντάς της έτσι πολλή μικρή αξία για να καταλάβεις το μεγαλείο της. Η αγάπη δεν είναι μικρή και η αγάπη κατοικεί μέσα σε σένα, διότι είσαι οικοδεσπότης σε Αυτόν. Ενώπιων του μεγαλείου που ζει μέσα σου, η φτωχή εκτίμηση σου προς τον εαυτό σου και όλες οι μικρές προσφορές που δίνεις γλιστρούν στο τίποτα.

9. Ιερό παιδί του Θεού, πότε θα μάθεις ότι μόνο η ιερότητα μπορεί να σε ικανοποιήσει και να σου δώσει ειρήνη; Να θυμάσαι ότι δεν μαθαίνεις μόνο για λογαριασμό σου, όπως ούτε κι εγώ. Και επειδή εγώ έμαθα για λογαριασμό σου, μπορείς κι εσύ να μάθεις από μένα. Το μόνο που θέλω να σε διδάξω είναι αυτό που είναι δικό σου, έτσι ώστε μαζί να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε την άθλια μικρότητα που δένει τον οικοδεσπότη του Θεού στην ενοχή και την αδυναμία, με την χαρούμενη επίγνωση του μεγαλείου που βρίσκεται μέσα σε αυτόν. Η γέννησή μου μέσα σε σένα είναι η αφύπνισή σου στο μεγαλείο. Καλωσόρισέ με όχι σε ένα παχνί, αλλά μέσα στον βωμό προς την ιερότητα, εκεί όπου κατοικεί η ιερότητα μέσα σε τέλεια ειρήνη. Το Βασίλειό μου δεν είναι αυτού του κόσμου διότι είναι μέσα σου. Κι εσύ είσαι του Πατέρα σου. Ας ενωθούμε για να τιμήσουμε εσένα, που πρέπει να παραμένεις παντοτινά πέρα από την μικρότητα.

10. Αποφάσισε μαζί με μένα, που έχω αποφασίσει να μένω μαζί σου. Βούλομαι όπως βούλεται και ο Πατέρας μου, γνωρίζοντας ότι το Θέλημά Του είναι συνεχές και σε ειρήνη με τον εαυτό του παντοτινά. Δεν θα είσαι ικανοποιημένος με τίποτα άλλο εκτός από το Θέλημά Του. Μην δέχεσαι τίποτα λιγότερο, έχοντας στο νου σου ότι όλα όσα έμαθα είναι δικά σου. Αυτό που αγαπά ο Πατέρας μου, το αγαπώ κι εγώ όπως Αυτός, και δεν μπορώ να το δεχτώ σαν κάτι που δεν είναι, όπως ούτε κι Αυτός μπορεί. Και ούτε κι εσύ μπορείς. Όταν μάθεις να δέχεσαι αυτό που είσαι, δεν θα φτιάχνεις πια άλλα δώρα για να τα προσφέρεις στον εαυτό σου, διότι θα γνωρίζεις ότι είσαι πλήρης, και δεν σου χρειάζεται τίποτα, και θα είσαι ανίκανος να δεχτείς τίποτα για τον εαυτό σου. Αλλά θα δίνεις με χαρά, εφόσον θα έχεις λάβει. Ο οικοδεσπότης του Θεού δεν χρειάζεται να ψάχνει να βρει τίποτα.

11. Αν είσαι απόλυτα πρόθυμος να αφήσεις την σωτηρία στο σχέδιο του Θεού και δεν είσαι πρόθυμος να αγωνιστείς για την ειρήνη ο ίδιος, η σωτηρία θα σου δοθεί. Όμως, μην νομίζεις ότι μπορείς να βάλεις το δικό σου σχέδιο στην θέση του δικού Του. Καλύτερα, ενώσου μαζί μου στο δικό Του σχέδιο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε όλους εκείνους που θέλουν να είναι δέσμιοι, διακηρύσσοντας μαζί ότι ο Υιός του Θεού είναι οικοδεσπότης σε Αυτόν. Έτσι δεν θα αφήσουμε κανέναν να ξεχάσει αυτό που θέλεις να θυμηθείς. Κι έτσι θα το θυμηθείς.

12. Σε όλους να καλείς μόνο την ενθύμηση του Θεού, και του Ουρανού που είναι μέσα τους. Διότι εκεί που θα ήθελες να βρίσκεται ο αδελφός σου, εκεί θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι κι εσύ. Μην ακούς την έκκλησή του προς την κόλαση και την μικρότητα, αλλά μόνο το κάλεσμά του προς τον Ουρανό και το μεγαλείο. Μην ξεχνάς ότι το κάλεσμά του είναι δικό σου, και απάντησέ του μαζί μου. Η δύναμη του Θεού βρίσκεται για πάντα στο πλευρό του οικοδεσπότη Του, διότι αυτή προστατεύει μόνο την ειρήνη μέσα στην οποία διαμένει Αυτός. Μην εναποθέτεις την μικρότητα ενώπιων του ιερού βωμού Του, ο οποίος ανυψώνεται πάνω από τα αστέρια και φτάνει ακόμα και μέχρι τον Ουρανό, χάρη σε αυτό που του έχει δοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...