Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ



ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ

- Από το Κεφάλαιο 15, II. THE END OF DOUBT -

1. Η Επανόρθωση βρίσκεται μέσα στον χρόνο, αλλά δεν προέρχεται από αυτόν. Εφόσον βρίσκεται μέσα σου, είναι αιώνια. Αυτό που κρατά την ενθύμηση του Θεού δεν μπορεί να δεσμεύεται από τον χρόνο. Ούτε κι εσύ. Διότι μόνο αν ο Θεός είναι δέσμιος μπορείς να είσαι κι εσύ. Μια στιγμή που προσφέρεται στο Άγιο Πνεύμα προσφέρεται στον Θεό για λογαριασμό σου, κι εκείνη την στιγμή θα αφυπνιστείς γλυκά μέσα σε Αυτόν. Μέσα στην ευλογημένη στιγμή θα απελευθερώσεις ό,τι έμαθες στο παρελθόν, και το Άγιο Πνεύμα γρήγορα θα σου προσφέρει ολόκληρο το μάθημα της ειρήνης. Τι είναι αυτό που μπορεί να χρειάζεται χρόνο, όταν όλα τα εμπόδια στην μάθηση έχουν απομακρυνθεί; Η αλήθεια είναι τόσο πέρα από τον χρόνο ώστε ολόκληρη συμβαίνει αμέσως. Διότι έτσι όπως δημιουργήθηκε μία, έτσι και η ενότητα της δεν εξαρτάται καθόλου από τον χρόνο.

2. Μην σε απασχολεί ο χρόνος, και μην φοβάσαι την στιγμή της ιερότητας που θα απομακρύνει όλο τον φόβο. Διότι η στιγμή της ειρήνης είναι αιώνια διότι είναι δίχως φόβο. Θα έρθει, εφόσον είναι το μάθημα που δίνει ο Θεός σε σένα, μέσω του Δασκάλου που έχει ορίσει για να μετουσιώνει τον χρόνο σε αιωνιότητα. Ευλογημένος είναι ο Δάσκαλος του Θεού, του Οποίου η χαρά είναι να διδάσκει τον ιερό Υιό του Θεού την ιερότητά του. Η χαρά Του δεν περιέχεται μέσα στον χρόνο. Η διδασκαλία Του είναι για σένα διότι η χαρά Του είναι δική σου. Μέσω Αυτού στέκεις ενώπιων του βωμού του Θεού, όπου Αυτός μετουσιώνει γλυκά την κόλαση σε Παράδεισο. Διότι ο Θεός μόνο στον Παράδεισο θέλει να βρίσκεσαι.

3. Πόσος χρόνος μπορεί να χρειαστεί για να βρεθείς εκεί όπου ο Θεός θέλει να βρίσκεσαι; Διότι είσαι εκεί που ήσουν και θα είσαι παντοτινά. Όλα όσα έχεις, τα έχεις για πάντα. Η ευλογημένη στιγμή απλώνεται για να συμπεριλάβει τον χρόνο, όπως ο Θεός επεκτείνει τον Εαυτό Του για να συμπεριλάβει εσένα. Εσύ που έχεις περάσει μέρες, ώρες και ακόμα και χρόνια αλυσοδένοντας τους αδελφούς σου στο εγώ σου σε μια προσπάθεια να υποστηρίξεις και να κρατήσεις την αδυναμία του, δεν αντιλαμβάνεσαι την Πηγή της δύναμης. Μέσα σε αυτή την ιερή στιγμή θα ελευθερώσεις από τις αλυσίδες όλους τους αδελφούς σου, και θα αρνηθείς να υποστηρίξεις και την δική τους αδυναμία και την δική σου.

4. Δεν συνειδητοποιείς το πόσο έχεις κακομεταχειριστεί τους αδελφούς σου βλέποντάς τους ως πηγές στήριξης του εγώ. Σαν αποτέλεσμα, αυτοί παρέχουν αποδείξεις για το εγώ στην αντίληψή σου, και φαινομενικά σου παρέχουν λόγους να μην το αφήσεις να φύγει. Εν τούτοις, αυτοί είναι πολύ πιο ισχυροί και πιο πειστικοί μάρτυρες για το Άγιο Πνεύμα. Και υποστηρίζουν την δύναμή Του. Επομένως, είναι δική σου επιλογή το αν θα υποστηρίζουν το εγώ ή το Άγιο Πνεύμα σε σένα. Και θα αναγνωρίζεις τι έχεις επιλέξει από τις αντιδράσεις αυτών. Ένας Υιός του Θεού που έχει απελευθερωθεί μέσω του Αγίου Πνεύματος μέσα σε έναν αδελφό πάντα αναγνωρίζεται. Δεν γίνεται να τον αρνηθείς. Αν παραμένεις αβέβαιος, είναι μόνο επειδή διότι δεν έχεις απελευθερώσει ολοκληρωτικά. Κι εξαιτίας αυτού, δεν έχεις δώσει μια μοναδική στιγμή ολοκληρωτικά στο Άγιο Πνεύμα. Διότι όταν το κάνεις, θα είσαι σίγουρος ότι το έχεις κάνει. Θα είσαι σίγουρος διότι η μαρτυρία γι Αυτό θα σου μιλά τόσο καθαρά γι Αυτό που και θα ακούς και θα καταλαβαίνεις. Θα αμφιβάλλεις μέχρι ν’ ακούσεις έναν μάρτυρα που να τον έχεις απελευθερώσει ολοκληρωτικά μέσω του Αγίου Πνεύματος. Και τότε δεν θα αμφιβάλλεις πια.

5. Η ιερή στιγμή δεν σου έχει συμβεί ακόμη. Εν τούτοις, θα σου συμβεί, και θα την αναγνωρίσεις με απόλυτη βεβαιότητα. Κανένα δώρο του Θεού δεν αναγνωρίζεται με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να ασκείσαι στην μηχανική της ιερής στιγμής, και θα μάθεις πολλά κάνοντάς το. Όμως, η λαμπρή και αστραφτερή ακτινοβολία της, που κυριολεκτικά θα σε τυφλώσει και δεν θα βλέπεις αυτό τον κόσμο, δεν μπορείς να την παρέχεις εσύ στον εαυτό σου. Και είναι εδώ, ολόκληρη αυτή την στιγμή, πλήρης, ολοκληρωμένη, και δοσμένη απόλυτα.

6. Άρχισε τώρα να ασκείς το μικρό σου μέρος στο να ξεχωρίζεις την ιερή στιγμή. Θα λάβεις πολύ συγκεκριμένες οδηγίες καθώς προχωράς. Το να μάθεις να ξεχωρίζεις αυτό το μοναδικό δευτερόλεπτο, και να το βιώνεις ως άχρονο, σημαίνει ότι αρχίζεις να βιώνεις τον εαυτό σου ως μη διαχωρισμένο. Μην έχεις τον φόβο ότι δεν θα σου δοθεί βοήθεια σε αυτό. Ο Δάσκαλος του Θεού και το μάθημά Του θα στηρίζουν την δύναμή σου. Μόνο η αδυναμία σου θα σε αφήσει με αυτή την εξάσκηση, διότι είναι η εξάσκηση της δύναμης του Θεού μέσα σου. Χρησιμοποίησέ την για μια στιγμή, και ποτέ ξανά δεν θα την αρνηθείς. Ποιος μπορεί να αρνηθεί την Παρουσία αυτού στο οποίο το σύμπαν υποκλίνεται, με εκτίμηση και χαρά; Μπροστά στην αναγνώριση του σύμπαντος που μαρτυρεί γι Αυτό, οι δικές σου αμφιβολίες πρέπει να εξαφανιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...