Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



Το Τεστ της Αλήθειας.

- Από το Κεφάλαιο 14, XI. THE TEST OF TRUTH -

1. Εν τούτοις, το βασικό πράγμα είναι να μάθεις ότι δεν γνωρίζεις. Η γνώση είναι δύναμη, και όλη η δύναμη είναι του Θεού. Εσύ που έχεις προσπαθήσει να κρατήσεις την δύναμη για τον εαυτό σου, την έχεις «χάσει». Ακόμα έχεις την δύναμη, αλλά έχεις παρεμβάλλει τόσα πολλά ανάμεσα σε αυτήν και την επίγνωσή σου γι αυτήν, ώστε δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις. Όλα όσα έχεις διδάξει τον εαυτό σου έχουν κάνει την δύναμή σου όλο και πιο κρυφή σε σένα. Δεν γνωρίζεις τι είναι, ούτε που. Έχεις φτιάξει ένα είδωλο δύναμης, και μια παράσταση ισχύος, τόσο αξιοθρήνητη που πρέπει να σε προδώσει. Γιατί η δύναμη δεν είναι φαινομενική ισχύς, και η αλήθεια βρίσκεται πέρα από κάθε είδωλο κάθε μορφής. Εν τούτοις, αυτά που παρεμβάλλονται ανάμεσα σε σένα και την δύναμη του Θεού, είναι η λανθασμένη μάθησή σου, και οι προσπάθειές σου να ακυρώσεις την αλήθεια.

2. Να είσαι, λοιπόν, πρόθυμος, όλα αυτά να ακυρωθούν, και να χαίρεσαι που δεν είσαι δεμένος με αυτά για πάντα. Γιατί έχεις διδάξει τον εαυτό σου πώς να αιχμαλωτίζεις τον Υιό του Θεού, ένα μάθημα τόσο αδιανόητο που μόνο οι παράφρονες, σε βαθύ ύπνο, θα μπορούσαν έστω να το ονειρευτούν. Μπορεί ο Θεός να μάθει πώς να μην είναι Θεός; Και μπορεί ο Υιός Του, που του έχει δοθεί όλη η δύναμη από Αυτόν, να μάθει να είναι αδύναμος; Τι έχεις διδάξει στον εαυτό σου που είναι δυνατόν να προτιμάς να κρατήσεις, στην θέση αυτού που έχεις, και στην θέση αυτού που είσαι;;

3. Η Επανόρθωση σε διδάσκει πώς να ξεφύγεις για πάντα από όλα όσα έχεις διδάξει τον εαυτό σου στο παρελθόν, δείχνοντας σου μόνο τι είσαι τώρα. Η μάθηση έχει επιτευχθεί, πριν εκδηλωθούν τα αποτελέσματά της. Άρα η μάθηση βρίσκεται στο παρελθόν, αλλά η επίδρασή της καθορίζει το παρόν, δίνοντάς του την όποια σημασία έχει για σένα. Η δική σου μάθησή σου δεν δίνει στο παρόν κανένα απολύτως νόημα. Τίποτα από όσα έχεις μάθει δεν σε βοηθά να καταλάβεις το παρόν, ή να σε διδάξει πώς να ακυρώσεις το παρελθόν. Το παρελθόν σου είναι αυτό που έχεις διδάξει τον εαυτό σου. Άφησέ τα όλα να φύγουν. Μην επιχειρείς να καταλάβεις κανένα γεγονός, ή τίποτα, ή κανέναν στο «φως» του, γιατί το φως του σκότους, με το οποίο προσπαθείς να δεις, μπορεί μόνο να κρύβει. Μην δίνεις καμία απολύτως πίστη στο σκοτάδι για να φωτίσει την κατανόησή σου, γιατί αν το κάνεις, διαψεύδεις το φως, άρα νομίζεις ότι βλέπεις το σκοτάδι. Όμως το σκοτάδι δεν είναι δυνατόν να είναι ορατό, γιατί δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση κατά την οποία δεν είναι δυνατόν να βλέπεις.

4. Εσύ που δεν έχεις φέρει ακόμα όλο το σκοτάδι που έχεις διδάξει τον εαυτό σου στο φως που βρίσκεται μέσα σου, με πολλή μεγάλη δυσκολία μπορείς να κρίνεις την αλήθεια και την αξία αυτών των μαθημάτων. Όμως ο Θεός δεν σε εγκατέλειψε. Και τώρα, λοιπόν, έχεις άλλο ένα μάθημα, σταλμένο από Αυτόν, που έχει ήδη μαθευτεί για λογαριασμό κάθε τέκνου του φωτός, από Αυτόν στον Οποίο ο Θεός το έδωσε. Αυτό το μάθημα λάμπει με την δόξα του Θεού, διότι σε αυτό βρίσκεται η δύναμή Του, την οποία Αυτός μοιράζεται με τόση χαρά με τον Υιό Του. Μάθε για την ευτυχία Του, η οποία είναι δική σου. Αλλά για να το πετύχεις αυτό, όλα σου τα σκοτεινά μαθήματα πρέπει να τα φέρεις πρόθυμα στην αλήθεια, με χαρά αφήνοντάς τα με χέρια ανοιχτά για να δεχτείς, και όχι κλειστά για να πάρεις. Κάθε σκοτεινό μάθημα που φέρνεις σε Αυτόν ο Οποίος διδάσκει το φως, Αυτός θα το δεχτεί από εσένα, διότι εσύ δεν το θέλεις. Και με χαρά θα ανταλλάξει το κάθε ένα με το φωτεινό μάθημα που έχει μάθει για λογαριασμό σου. Ποτέ μην πιστέψεις ότι οποιοδήποτε μάθημα έχεις μάθει, χωριστά από Αυτόν, σημαίνει τίποτα.

5. Έχεις ένα τεστ, τόσο σίγουρο όσο κι ο Θεός, με το οποίο ν’ αναγνωρίσεις αν αυτό που έμαθες είναι σωστό. Αν είσαι απόλυτα ελεύθερος από φόβο οποιουδήποτε είδους, και αν όλοι όσοι συναντάς, ή ακόμα και εκείνοι που απλά σε σκέφτονται μοιράζονται την απόλυτη γαλήνη σου, τότε μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις μάθει το μάθημα του Θεού, και όχι το δικό σου. Μόνο αν ισχύει αυτό, δεν υπάρχουν σκοτεινά μαθήματα μέσα στο νου σου, τα οποία πληγώνουν και καθυστερούν εσένα, και όλους τους άλλους γύρω σου. Η απουσία γαλήνης σημαίνει μόνο ένα πράγμα ∙ νομίζεις ότι δεν βούλεσαι για τον Υιό του Θεού αυτό που βούλεται γι αυτόν ο Πατέρα Του. Κάθε σκοτεινό μάθημα αυτό διδάσκει, με την μία ή την άλλη μορφή. Και κάθε φωτεινό μάθημα, με το οποίο το Άγιο Πνεύμα θα αντικαταστήσει τα σκοτεινά μαθήματα που δεν αποδέχεσαι, σε διδάσκει ότι βούλεσαι μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό Του.

6. Μην σε απασχολεί το πώς μπορείς να μάθεις ένα μάθημα τόσο ολοκληρωτικά διαφορετικό από όλα όσα έχεις διδάξει στον εαυτό σου. Πως θα το ξέρεις; Ο δικός σου ρόλος είναι πολύ μικρός. Χρειάζεται μόνο ν’ αναγνωρίσεις ότι αυτό που έμαθες δεν το θέλεις. Ζήτησε να διδαχτείς και μην χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου για να επιβεβαιώσεις αυτά που έχεις μάθει. Όταν απειλείται η γαλήνη σου, ή ενοχλείται με οποιοδήποτε τρόπο, πες στον εαυτό σου:

Δεν γνωρίζω τι σημαίνει το οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένου και αυτού. Άρα δεν γνωρίζω πώς να ανταποκριθώ σε αυτό. Και δεν θα χρησιμοποιήσω αυτά που έμαθα στο παρελθόν σαν φως για να με καθοδηγήσει τώρα

Με αυτή την άρνηση στην προσπάθεια να διδάξεις τον εαυτό σου αυτό που δεν ξέρεις, ο Οδηγός ο Οποίος σου έχει δοθεί από τον Θεό, θα σου μιλήσει. Αυτός θα πάρει την δικαιωματική του θέση στην επίγνωσή σου, την στιγμή που εσύ την εγκαταλείψεις, και Του την προσφέρεις.

7. Εσύ δεν μπορείς να είσαι ο δικός σου οδηγός στα θαύματα, διότι εσύ είσαι αυτός που τα κατέστησε αναγκαία. Κι επειδή το έκανες αυτό, τα μέσα στα οποία μπορείς να βασιστείς για τα θαύματα σου έχουν δοθεί. Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να φτιάξει ανάγκες που ο Πατέρας του δεν θα ικανοποιήσει, αν μόνο στραφεί σε Αυτόν έστω και για λίγο. Εν τούτοις, Αυτός δεν μπορεί να υποχρεώσει τον Υιό Του να στραφεί σε Αυτόν και να παραμείνει ο Εαυτός Του. Είναι αδύνατον ο Θεός να χάσει την Ταυτότητά Του, διότι αν Την έχανε, θα έχανες κι εσύ την δική σου. Κι εφόσον είναι δική σου Αυτός δεν μπορεί να αλλάξει τον Εαυτό Του, διότι η Ταυτότητά σου είναι αμετάβλητη. Το θαύμα αναγνωρίζει την σταθερότητα Του βλέποντας τον Υιό Του έτσι όπως ήταν πάντα, και όχι έτσι όπως θα έφτιαχνε αυτός τον εαυτό του. Το θαύμα φέρνει ένα αποτέλεσμα που μόνο η αθωότητα μπορεί να φέρει, κι έτσι διασφαλίζει το γεγονός ότι πρέπει να είναι η αθωότητα.

8. Πως μπορείς εσύ, που είσαι τόσο στενά δεμένος με την ενοχή και είσαι αφοσιωμένος στο να παραμείνεις έτσι, να διασφαλίσεις την αθωότητα για τον εαυτό σου; Αυτό είναι αδύνατον. Αυτό συμβαίνει μόνο και μόνο επειδή νομίζεις ότι μπορείς να διευθύνεις κάποιο μικρό μέρος, ή να ασχοληθείς με κάποιες πλευρές της ζωής σου μόνος σου, επομένως η καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος περιορίζεται. Έτσι Το κάνεις αναξιόπιστο, και χρησιμοποιείς αυτή την φανταστική αναξιοπιστία σαν δικαιολογία για να κρατήσεις κάποια κρυφά μαθήματα κρυφά από Αυτό. Και περιορίζοντας έτσι την καθοδήγηση που θα δεχόσουν, είσαι ανίκανος να βασιστείς στα θαύματα για την επίλυση όλων σου των προβλημάτων για λογαριασμό σου.

9. Νομίζεις ότι το αυτό που το Άγιο Πνεύμα θα ήθελε εσύ να δίνεις, θα το παρακρατούσε από σένα; Δεν έχεις προβλήματα που Αυτό δεν μπορεί να λύσει προσφέροντάς σου ένα θαύμα. Τα θαύματα είναι για σένα. Και κάθε φόβος ή πόνος ή δοκιμασία που έχεις, έχουν ήδη ακυρωθεί. Αυτό τα έχει φέρει όλα στο φως, έχοντάς τα δεχτεί αντί για σένα, και αναγνώρισε ότι ποτέ δεν υπήρξαν. Δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό μάθημα που Αυτό να μην έχει φωτίσει για λογαριασμό σου. Τα μαθήματα που θα δίδασκες εσύ στον εαυτό σου Αυτό τα έχει ήδη διορθώσει. Δεν υπάρχουν στο Νου Του καθόλου. Διότι το παρελθόν δεν Το τυλώνει, άρα δεν τυφλώνει ούτε κι εσένα. Αυτό δεν βλέπει τον χρόνο έτσι όπως τον βλέπεις εσύ. Και κάθε θαύμα που σου προσφέρει διορθώνει την δική σου χρήση του χρόνου, και την κάνει δική Του.

10. Αυτό που σε έχει ελευθερώσει από το παρελθόν θα σε διδάξει ότι είσαι ελεύθερος από αυτό. Θέλει μόνο να δεχτείς τα δικά Του επιτεύγματα ως δικά σου, διότι τα έκανε για λογαριασμό σου. Κι επειδή τα έκανε, είναι δικά σου. Σε έχει ελευθερώσει από ό,τι έχεις φτιάξει εσύ. Εσύ μπορεί να Το αρνείσαι αλλά δεν μπορείς να Το καλείς εις μάτην. Πάντα δίνει τα δικά Του δώρα στην θέση των δικών σου. Θα καθιερώνει την λαμπρή Του διδασκαλία με τόση σταθερότητα μέσα στο νου σου, ώστε κανένα σκοτεινό μάθημα ενοχής να μην μπορεί να ενοικήσει σε αυτόν που Αυτό έχει καθιερώσει ως ιερό με την Παρουσία Του. Σου προσφέρει ένα θαύμα μαζί με κάθε ένα που Το αφήνεις να κάνει μέσα από εσένα.

11. Ο Υιός του Θεού θα είναι πάντα αδιαίρετος. Έτσι όπως είμαστε σαν ένα μέσα στον Θεό, έτσι μαθαίνουμε και σαν ένα μέσα σε Αυτόν. Ο Δάσκαλος του Θεού είναι τόσο όμοιος με τον Δημιουργό Του όπως ο Υιός Του, και μέσω του Δασκάλου Του ο Θεός διακηρύσσει την δική Του Ενότητα και του Υιού Του. Άκουσε μέσα στην σιωπή, και μην υψώνεις την δική σου φωνή εναντίον Του. Διότι Αυτός διδάσκει το θαύμα της ενότητας, και ενώπιων του μαθήματός Του ο διχασμός εξαφανίζεται. Δίδασκε σαν Αυτόν όσο είσαι εδώ, και θα θυμηθείς ότι πάντα δημιουργείς σαν τον Πατέρα σου. Το θαύμα της δημιουργίας ποτέ δεν έχει σταματήσει, εφόσον έχει την ιερή σφραγίδα της αθανασίας επάνω του. Αυτή είναι η Θέληση του Θεού για όλη την δημιουργία, και όλη η δημιουργία ενώνεται στο να θέλει αυτό.

12. Εκείνοι που θυμούνται πάντα ότι δεν γνωρίζουν τίποτα, και είναι πρόθυμοι να μάθουν τα πάντα, θα τα μάθουν. Αλλά όποτε δίνουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, δεν θα μαθαίνουν. Έχουν καταστρέψει το κίνητρό τους για μάθηση νομίζοντας ότι ήδη γνωρίζουν. Μην θεωρείς ότι καταλαβαίνεις το οτιδήποτε μέχρι να περάσεις το τεστ της τέλειας ειρήνης, διότι η ειρήνη και η κατανόηση πάνε μαζί και ποτέ δεν μπορεί να βρεθούν μόνες. Η κάθε μία φέρνει την άλλη μαζί της, διότι είναι νόμος του Θεού να μην είναι διαχωρισμένες. Είναι αιτία και αποτέλεσμα, η κάθε μία για την άλλη, έτσι όπου η μία είναι απούσα η άλλη δεν μπορεί να βρίσκεται.

13. Μόνο εκείνοι που αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γνωρίζουν εκτός κι αν βρίσκονται μαζί τους τα αποτελέσματα της κατανόησης, μπορούν να μάθουν. Γι αυτό πρέπει να είναι η ειρήνη αυτό που θέλουν και τίποτα άλλο. Όποτε νομίζεις ότι γνωρίζεις, η ειρήνη θα φεύγει από σένα, διότι εσύ θα έχεις εγκαταλείψει τον Δάσκαλο της ειρήνης. Όποτε συνειδητοποιείς πλήρως ότι δεν γνωρίζεις, η ειρήνη θα επιστρέφει, διότι θα έχεις προσκαλέσει Αυτόν να το κάνει εγκαταλείποντας το εγώ για χάρη Του. Μην επικαλείσαι το εγώ για οτιδήποτε ∙ μόνο αυτό χρειάζεται να κάνεις. Το Άγιο Πνεύμα από μόνο Του, θα γεμίσει κάθε νου που κάνει χώρο γι Αυτό.

14. Αν θέλεις την ειρήνη πρέπει να εγκαταλείψεις τον δάσκαλο της επίθεσης. Ο Δάσκαλος της ειρήνης ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει. Εσύ μπορεί να Τον εγκαταλείπεις αλλά Αυτός ποτέ δεν θα ανταποδίδει, διότι η πίστη Του σε σένα είναι η κατανόησή Του. Είναι τόσο σταθερή όσο και η πίστη Του στον Δημιουργό Του, και γνωρίζει ότι η πίστη στον Δημιουργό Του πρέπει να περιλαμβάνει πίστη και στην δημιουργία Του. Σε αυτή την συνέπεια βρίσκεται η Ιερότητά Του που δεν μπορεί να την εγκαταλείψει, διότι δεν είναι η Θέλησή Του να το κάνει. Με την δική σου τελειότητα πάντα στην θέασή Του, Αυτός δίνει το δώρο της ειρήνης στον καθένα που αντιλαμβάνεται την ανάγκη για ειρήνη, και που θα ήθελε να την έχει. Κάνε χώρο για την ειρήνη, κι αυτή θα έρθει. Διότι η κατανόηση είναι μέσα σου, κι από αυτή πρέπει να έρθει η ειρήνη.

15. Η δύναμη του Θεού, από την οποία προκύπτουν και οι δύο, είναι δική σου τόσο σίγουρα όσο είναι και δική Του. Εσύ νομίζεις ότι δεν Τον γνωρίζεις, μόνο και μόνο επειδή, μόνος, είναι αδύνατον να Τον γνωρίζεις. Όμως, δες τα ισχυρά έργα που θα κάνει Αυτός μέσα από σένα, και πρέπει να πειστείς ότι τα έκανες μέσω Αυτού. Είναι αδύνατον να αρνηθείς την Πηγή τόσο ισχυρών αποτελεσμάτων που δεν θα μπορούσαν να είναι από σένα. Άφησε χώρο γι Αυτόν, και θα βρεθείς τόσο πλήρης με δύναμη ώστε τίποτα δεν θα μπορεί να υπερισχύσει της ειρήνης σου. Κι αυτό θα είναι το τεστ με το οποίο θα αναγνωρίσεις ότι έχεις κατανοήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...