Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΌΤΗΤΑΣ



Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΤΗΤΑΣ

- Από το Κεφάλαιο 14, IX. THE REFLECTION OF HOLINESS -

1. Η Επανόρθωση δεν σε κάνει ιερό. Δημιουργήθηκες ιερός. Απλά φέρνει την ανιερότητα στην ιερότητα ∙ ή αυτό που έφτιαξες εσύ σε αυτό που είσαι πραγματικά. Το να φέρνει τις ψευδαισθήσεις στην αλήθεια, ή το εγώ στον Θεό, είναι η μόνη λειτουργία του Αγίου Πνεύματος. Μην κρατάς αυτό που κατασκεύασες εσύ κρυφό από τον Πατέρα σου, διότι το κρύψιμό του σου έχει κοστίσει την γνώση Εκείνου και του εαυτού σου. Η γνώση είναι ασφαλής, αλλά που είναι η ασφάλειά σου χωριστά από αυτήν; Η κατασκευή του χρόνου για να πάρει την θέση της αιωνιότητας έγινε γιατί εσύ αποφάσισες να μην είσαι έτσι όπως είσαι. Έτσι έκανες την αλήθεια παρελθόν, και το παρόν το αφιέρωσες στην ψευδαίσθηση. Και το παρελθόν, επίσης, άλλαξε και παρεμβλήθηκε ανάμεσα σε αυτό που πάντα υπήρχε και στο τώρα. Το παρελθόν που θυμάσαι ποτέ δεν υπήρξε, και αντιπροσωπεύει μόνο την άρνηση αυτού που πάντα υπήρχε.

2. Όταν φέρνεις το εγώ στον Θεό σημαίνει πως φέρνεις το σφάλμα στην αλήθεια, όπου δέχεται διόρθωση διότι είναι το αντίθετο αυτού που συναντά. Ακυρώνεται διότι η αντίφαση δεν μπορεί να ισχύσει πια. Για πόσο μπορεί να αντέξει μια αντίφαση όταν η αδύνατη φύση της αποκαλύπτεται; Αυτό που εξαφανίζεται στο φως δεν δέχεται επίθεση. Απλά εξαφανίζεται διότι δεν είναι αλήθεια. Οι διαφορετικές πραγματικότητες δεν έχουν νόημα, διότι η πραγματικότητα πρέπει να είναι μία. Δεν μπορεί ν’ αλλάζει με τον χρόνο, την διάθεση ή την περίσταση. Η αμετάβλητη φύση της είναι αυτό που την κάνει αληθινή. Αυτό δεν μπορεί να ακυρωθεί. Η ακύρωση είναι για την μη πραγματικότητα. Κι αυτό θα κάνει η πραγματικότητα για σένα.

3. Απλά με το να είναι αυτό που είναι, η αλήθεια σε απελευθερώνει από όλα όσα δεν είναι. Η Επανόρθωση είναι τόσο γλυκιά που δεν χρειάζεται παρά να της ψιθυρίσεις, και όλη της η δύναμη θα σπεύσει προς βοήθεια και υποστήριξή σου. Δεν είσαι αδύναμος με τον Θεό δίπλα σου. Όμως, δίχως Αυτόν δεν είσαι τίποτα. Η Επανόρθωση σου προσφέρει τον Θεό. Το δώρο που αρνήθηκες στο φυλάσσει Αυτός μέσα σου. Το Άγιο Πνεύμα το κρατά εκεί για σένα. Ο Θεός δεν έχει αφήσει τον βωμό Του, παρόλο που οι λάτρεις Του τοποθέτησαν σε αυτόν άλλους θεούς. Ο ναός είναι ακόμα ιερός, διότι η Παρουσία που διαμένει μέσα σε αυτόν είναι η Ιερότητα.

4. Μέσα στο ναό, η Ιερότητα περιμένει ήσυχα την επιστροφή αυτών που την αγαπούν. Η Παρουσία γνωρίζει ότι αυτοί θα επανέλθουν στην αγνότητα και την χάρη. Η φιλευσπλαχνία του Θεού θα τους οδηγήσει γλυκά μέσα, και θα καλύψει όλη την αίσθηση πόνου και απώλειας με την αθάνατη βεβαιότητα της Αγάπης του Πατέρα τους. Εκεί, ο φόβος του θανάτου θα αντικατασταθεί από την χαρά της ζωής. Διότι ο Θεός είναι ζωή, κι αυτοί διαμένουν στην ζωή. Η ζωή είναι τόσο ιερή όσο η Ιερότητα από την οποία δημιουργήθηκε. Η Παρουσία της Ιερότητας ζει σε όλα όσα ζουν, διότι η Ιερότητα δημιούργησε την ζωή, και δεν εγκαταλείπει αυτό που δημιούργησε ιερό σαν την Ίδια.

5. Σε αυτό τον κόσμο μπορείς να γίνεις ένας άσπιλος καθρέπτης, μέσα στον οποίο η Ιερότητα του Δημιουργού σου στέλνει την λάμψη της από σένα σε όλους γύρω σου. Μπορείς να αντανακλάς τον Ουρανό εδώ. Όμως, καμία άλλη αντανάκλαση εικόνων άλλων θεών δεν πρέπει να θαμπώνει τον καθρέπτη που κρατά μέσα του την αντανάκλαση του Θεού. Η γη μπορεί να αντανακλά τον Ουρανό ή την κόλαση ∙ τον Θεό ή το εγώ. Δεν χρειάζεται παρά να αφήνεις τον καθρέπτη καθαρό και ξάστερο από όλες τις εικόνες του κρυμμένου σκότους που έχεις σχεδιάσει πάνω του. Ο Θεός θα λάμψει πάνω του από μόνος Του. Μόνο η καθαρή αντανάκλαση του Εαυτού Του μπορεί να γίνει αντιληπτή πάνω σ’ αυτόν.

6. Οι αντανακλάσεις γίνονται ορατές στο φως. Στο σκοτάδι είναι θολές, και το νόημά τους φαίνεται πως βρίσκεται μόνο στις εναλλασσόμενες ερμηνείες, παρά στις ίδιες. Η αντανάκλαση του Θεού δεν χρειάζεται καμιά ερμηνεία. Είναι ξεκάθαρη. Καθάριζε μόνο τον καθρέπτη, και το μήνυμα που θα ακτινοβολεί από αυτό που έχει ο καθρέπτης για να το βλέπουν όλοι, κανένας δεν θα αποτύχει να το καταλάβει. Είναι το μήνυμα που κρατά το Άγιο Πνεύμα στον καθρέπτη που είναι μέσα σε αυτόν. Αυτός το αναγνωρίζει διότι έχει διδαχθεί την ανάγκη του γι αυτό, αλλά δε γνωρίζει που να κοιτάξει για να το βρει. Άφησέ τον λοιπόν, να το δει μέσα σε σένα και να το μοιραστεί μαζί σου.

7. Αν μπορούσες να συνειδητοποιήσεις έστω μόνο για μια στιγμή την δύναμη της θεραπείας που μπορεί να φέρει στον κόσμο η αντανάκλαση του Θεού, λάμποντας μέσα σε σένα, θα ανυπομονούσες να κάνεις τον καθρέπτη του νου σου καθαρό για να λάβει την εικόνα της ιερότητας που θεραπεύει τον κόσμο. Η εικόνα της ιερότητας που λάμπει μέσα στο νου σου δεν είναι θολή, και δεν θα μεταβάλλεται. Το νόημά της για εκείνους που την κοιτούν δεν είναι κρυφό, διότι ο κάθε ένας την αντιλαμβάνεται το ίδιο. Όλοι φέρνουν τα διαφορετικά τους προβλήματα στο θεραπευτικό της φως, και όλα τους τα προβλήματα βρίσκουν μόνο θεραπεία εκεί.

8. Η ανταπόκριση της ιερότητας σε οποιαδήποτε μορφή σφάλματος είναι πάντα η ίδια. Δεν υπάρχει αντίφαση σε αυτό που καλεί η ιερότητα. Η μόνη της απάντηση είναι η θεραπεία, χωρίς να δίνει προσοχή στο τι είναι αυτό που φέρεται ενώπιών της. Εκείνοι που έχουν μάθει προσφέρουν μόνο θεραπεία, χάρη στην αντανάκλαση της ιερότητας μέσα τους, είναι έτοιμοι επιτέλους για τον Ουρανό. Εκεί, η ιερότητα δεν είναι αντανάκλαση, αλλά μια πραγματική κατάσταση αυτού που μόνο την αντανάκλασή του είχαν εδώ. Ο Θεός δεν είναι καμιά εικόνα, και οι δημιουργίες Του, ως μέρος δικό Του, στην πραγματικότητα έχουν Αυτόν μέσα τους. Δεν αντανακλούν απλά την αλήθεια, διότι είναι η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...