Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ


Ο ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

- Από το Κεφάλαιο 14, VIII. THE HOLY MEETING PLACE -

1. Μέσα στο σκοτάδι έχεις αποκρύψει την δόξα που σου έχει δώσει ο Θεός, και την δύναμη που Αυτός έχει χαρίσει στον αθώο Υιό Του. Όλα αυτά βρίσκονται κρυμμένα σε κάθε σκοτεινό μέρος, καλυμμένα από την ενοχή μέσα στην σκοτεινή άρνηση της αθωότητας. Πίσω από τις σκοτεινές πόρτες που έχεις κλείσει δεν βρίσκεται τίποτα, διότι τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το δώρο του Θεού. Είναι το κλείσιμο των πορτών που παρεμβάλλεται στην αναγνώριση της δύναμης του Θεού που λάμπει μέσα σου. Μην εξορίζεις την δύναμη από το νου σου, παρά άφησε όλα όσα κρύβουν την δόξα σου να έρθουν στην κρίση του Αγίου Πνεύματος, κι εκεί να καταργηθούν. Αυτός που Αυτό θα ήθελε να σώσει για χάρη της δόξας σώζεται γι αυτήν. Έχει υποσχεθεί στον Πατέρα ότι μέσω Αυτού θα απελευθερωθείς από την μικρότητα προς το μεγαλείο. Το Άγιο Πνεύμα είναι απόλυτα πιστό σε αυτό που έχει υποσχεθεί στον Θεό, διότι μοιράζεται μαζί με τον Θεό την υπόσχεση που Του δόθηκε για να την μοιραστεί μαζί σου.

2. Την μοιράζεται μαζί σου ακόμα, για λογαριασμό σου. Όλα όσα δίνουν διαφορετική υπόσχεση, μεγάλα ή μικρά, με μεγάλη ή μικρή αξία, Αυτό θα τα αντικαταστήσει με την μία υπόσχεση που Του δόθηκε για να εναποθέσει στον βωμό προς τον Πατέρα και τον Υιό Του. Κανένας βωμός προς τον Θεό δεν στέκει δίχως τον Υιό Του. Και όλα όσα φέρεις εδώ που δεν είναι εξίσου άξια και για τους Δύο, θα αντικατασταθούν με δώρα απόλυτα αποδεκτά και στον Πατέρα και στον Υιό. Μπορείς να προσφέρεις την ενοχή στον Θεό; Επομένως, δεν μπορείς να την προσφέρεις ούτε στον Υιό Του. Διότι Αυτοί δεν είναι χωριστά, και τα δώρα προς τον ένα προσφέρονται και στον άλλο. Δεν γνωρίζεις τον Θεό επειδή δεν γνωρίζεις αυτό. Και όμως, πραγματικά γνωρίζεις και τον Θεό και αυτό. Όλα αυτά είναι ασφαλή μέσα σου, εκεί όπου λάμπει το Άγιο Πνεύμα. Αυτό δεν λάμπει διαιρετικά, παρά σε ένα τόπο συνάντησης όπου ο Θεός, ενωμένος με τον Υιό Του, μιλά στον Υιό Του μέσω Αυτού. Η επικοινωνία ανάμεσα σε ό,τι δεν μπορεί να διαιρεθεί δεν γίνεται να πάψει. Ο ιερός τόπος συνάντησης των αδιαχώριστων Πατέρα και του Υιού Του βρίσκεται μέσα στο Άγιο Πνεύμα και σε σένα. Κάθε παρεμβολή στην επικοινωνία που ο Θεός ο Ίδιος βούλεται με τον Υιό Του είναι εντελώς αδύνατη εδώ. Αδιάσπαστη και αδιάκοπη αγάπη ρέει συνεχώς ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό Του, όπως και οι Δύο θα το ήθελαν. Κι έτσι είναι.

3. Μην αφήνεις το νου σου να περιπλανάται σε σκοτεινούς διαδρόμους μακριά από το κέντρο του φωτός. Εσύ και ο αδελφός σου μπορείτε να επιλέξετε να χάσετε τον δρόμο σας, αλλά μπορείτε να επιστρέψετε μαζί μόνο με τον Οδηγό που έχει οριστεί για εσάς. Αυτός θα σας οδηγήσει σίγουρα εκεί όπου ο Θεός και ο Υιός Του περιμένουν την αναγνώρισή σου. Είναι ενωμένοι για να σου δίνουν το δώρο της ενότητας, ενώπιων του οποίου εξαφανίζεται όλος ο διαχωρισμός. Ενώσου με αυτό που είσαι. Δεν μπορείς να ενωθείς με τίποτα εκτός από την πραγματικότητα. Η δόξα του Θεού και του Υιού Του σου ανήκουν αληθινά. Δεν έχουν αντίθετο, και τίποτα άλλο δεν μπορείς να δωρίσεις στον εαυτό σου.

4. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για την αλήθεια. Και η αλήθεια θα το κάνει αυτό απλό για σένα καθώς θα οδηγείσαι στον τόπο όπου πρέπει να συναντηθείς με την αλήθεια. Κι εκεί πρέπει να οδηγηθείς, μέσω ευγενικής κατανόησης που δεν μπορεί να σε οδηγήσει πουθενά αλλού. Όπου βρίσκεται ο Θεός, εκεί βρίσκεσαι κι εσύ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την γνώση, που σου έχει δώσει ο Θεός, και να την κάνει άγνοια. Ό,τι δημιούργησε ο Θεός γνωρίζει τον Δημιουργό του. Διότι αυτός είναι ο τρόπος που η δημιουργία επιτυγχάνεται από τον Δημιουργό και τις δημιουργίες Του. Στον ιερό τόπο συνάντησης ενώνονται ο Πατέρας και οι δημιουργίες Του, και οι δημιουργίες του Υιού Του με Αυτούς μαζί. Υπάρχει ένας σύνδεσμος που Τους ενώνει όλους μαζί, κρατώντας Τους μέσα στην ενότητα από την οποία συμβαίνει η δημιουργία.

5. Ο σύνδεσμος με τον οποίο ο Πατέρας ενώνει τον Εαυτό Του με εκείνους στους οποίους δίνει την δύναμη να δημιουργούν, ποτέ δεν μπορεί να λυθεί. Ο Ουρανός ο ίδιος είναι ένωση με όλη την δημιουργία, και με τον ένα της Δημιουργό. Και ο Ουρανός παραμένει η Θέληση του Θεού για σένα. Μην εναποθέτεις άλλα δώρα εκτός από αυτό πάνω στους βωμούς σου, διότι τίποτα δεν μπορεί να συνυπάρξει με αυτό. Εδώ οι μικρές προσφορές φέρονται μαζί με το δώρο του Θεού, και μόνο αυτό που είναι άξιο του Πατέρα θα γίνει δεκτό από τον Υιό, για τον οποίο προοριζόταν. Σε όποιον ο Θεός δίδει τον Εαυτό Του, δίδεται Αυτός. Τα μικρά σου δώρα θα εξαφανιστούν πάνω στον βωμό, εκεί όπου Αυτός τοποθέτησε το δικό Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...