Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ


Μοιράζοντας την Αντίληψη με το Άγιο Πνεύμα.

- Από το Κεφάλαιο 14, VII. SHARING PERCEPTION WITH THE HOLY SPIRIT -

1. Τι θέλεις; Το φως ή το σκοτάδι, η γνώση ή η άγνοια είναι δικές σου, αλλά όχι και οι δύο. Τα αντίθετα πρέπει να έρχονται μαζί, όχι να κρατιούνται χωριστά. Διότι ο διαχωρισμός τους βρίσκεται μόνο μέσα στο νου σου, και συμφιλιώνονται με την ένωση, όπως κι εσύ. Στην ένωση, όλα όσα δεν είναι αληθινά πρέπει να εξαφανιστούν, διότι η αλήθεια είναι ένωση. Όπως το σκοτάδι εξαφανίζεται στο φως, έτσι και η άγνοια ξεθωριάζει όταν ανατέλλει η γνώση. Η αντίληψη είναι το μέσον με το οποίο η άγνοια φέρεται στην γνώση. Εν τούτοις, η αντίληψη πρέπει να είναι δίχως πλάνη, ειδάλλως γίνεται ο αγγελιαφόρος της άγνοιας παρά ένα βοηθός στην έρευνα για την αλήθεια.

2. Η έρευνα για την αλήθεια δεν είναι παρά η ειλικρινής αναζήτηση έξω από το κάθε τι που παρεμβάλλεται στην αλήθεια. Η αλήθεια είναι. Δεν μπορεί ούτε να χαθεί ούτε να την ψάχνεις ούτε να την βρίσκεις. Είναι εκεί, όπου και να είσαι, εφόσον βρίσκεται μέσα σου. Όμως, μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη ή μη αναγνωρίσιμη, πραγματική ή ψευδής για σένα. Αν την κρύβεις, γίνεται μη πραγματική για σένα διότι την έκρυψες και την περιέβαλες με φόβο. Κάτω από κάθε θεμέλιο λίθο του φόβου πάνω στον οποίο έχεις αναγείρει το παρανοϊκό σύστημα πίστης σου, η αλήθεια βρίσκεται εκεί κρυμμένη. Εν τούτοις, εσύ δεν μπορείς να το γνωρίζεις αυτό, διότι εφόσον έκρυψες την αλήθεια με φόβο, δεν βλέπεις κανένα λόγο να πιστεύεις ότι όσο πιο πολύ κοιτάζεις τον φόβο τόσο λιγότερο θα τον βλέπεις, και τόσο πιο καθαρό θα γίνεται αυτό που κρύβει πίσω του.

3. Δεν είναι δυνατόν να πείσεις αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι γνωρίζουν. Από την δική τους σκοπιά αυτό δεν είναι αλήθεια. Εν τούτοις, είναι αλήθεια διότι ο Θεός το γνωρίζει. Αυτές είναι καθαρά αντίθετες απόψεις πάνω στο τι είναι «αυτοί που δεν γνωρίζουν». Για τον Θεό, το να μην γνωρίζεις είναι αδύνατον. Επομένως δεν είναι καθόλου άποψη, παρά απλά μια πίστη σε κάτι που δεν υπάρχει. Είναι μόνο αυτή η πίστη που έχουν αυτοί που δεν γνωρίζουν, και εξαιτίας αυτής σφάλλουν για τον εαυτό τους. Έχουν προσδιορίσει τον εαυτό τους έτσι όπως δεν δημιουργήθηκαν. Η δημιουργία τους δεν ήταν μια άποψη, αλλά μια βεβαιότητα. Η αβεβαιότητα που φέρεται στην βεβαιότητα δεν περιέχει καμιά βεβαιότητα για την πραγματικότητα.

4. Έχουμε δώσει έμφαση στο να φέρουμε αυτό που δεν είναι επιθυμητό στο επιθυμητό ∙ αυτό που δεν θέλεις σε αυτό που θέλεις. Θα συνειδητοποιήσεις ότι η σωτηρία πρέπει να έρθει σε σένα με αυτόν τον τρόπο, αν αναλογιστείς τι είναι διαχωρισμός. Διαχωρισμός είναι μια διαστρεβλωμένη διαδικασία σκέψης όπου δύο συστήματα σκέψης που δεν μπορούν να συνυπάρξουν υποστηρίζονται συγχρόνως. Αν έρθουν μαζί, η κοινή αποδοχή τους γίνεται αδύνατη. Αλλά αν το ένα κρατηθεί στο σκοτάδι κρυμμένο από το άλλο, ο διαχωρισμός τους φαίνεται πως τα κρατά και τα δύο ζωντανά και ίσης αξίας στην πραγματικότητά τους. Η ένωσή τους, λοιπόν, γίνεται η πηγή του φόβου, διότι αν συναντηθούν, η αποδοχή πρέπει να αποσυρθεί από το ένα από αυτά. Δεν μπορείς να τα έχεις και τα δύο, διότι το ένα αρνείται το άλλο. Όταν είναι ξεχωριστά, αυτό το γεγονός χάνεται από την όραση, διότι αν το κάθε ένα βρίσκεται σε ξεχωριστό μέρος, μπορεί να του αποδώσεις σταθερή πίστη. Αν τα φέρεις μαζί, αμέσως το γεγονός της ολοκληρωτικής ασυμβατότητάς τους γίνεται ολοφάνερο. Το ένα θα φύγει, διότι το άλλο είναι ορατό στην ίδια θέση.

5. Το φως δεν μπορεί να εισέλθει στο σκοτάδι όταν ένας νους πιστεύει στο σκοτάδι, και δεν το αφήνει να φύγει. Η αλήθεια δεν αγωνίζεται εναντίον της άγνοιας, και η αγάπη δεν επιτίθεται στον φόβο. Αυτό που δεν χρειάζεται προστασία δεν αμύνεται. Η άμυνα είναι δικής σου κατασκευής. Ο Θεός δεν την γνωρίζει. Το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιεί τις άμυνες για χάρη της αλήθειας μόνο επειδή εσύ τις έφτιαξες εναντίον της. Η αντίληψή Του γι αυτές, σύμφωνα με τον σκοπό Του, τις αλλάζει σε κάλεσμα αυτού του οποίου επιτέθηκες χρησιμοποιώντας τες. Οι άμυνες, όπως όλα όσα έφτιαξες εσύ, πρέπει να μεταστραφούν προς το δικό σου καλό, μετουσιωμένες από το Άγιο Πνεύμα από μέσα αυτοκαταστροφής σε μέσα προφύλαξης κι απελευθέρωσης. Το δικό Του έργο είναι ισχυρό, αλλά η δύναμη του Θεού είναι μαζί Του. Επομένως, γι Αυτό είναι τόσο εύκολο ώστε επιτεύχθηκε την στιγμή που Του δόθηκε για λογαριασμό σου. Μην καθυστερείς στην επιστροφή σου στην ειρήνη αναρωτώμενος για το πώς Αυτό θα μπορέσει να εκπληρώσει αυτό που Του έχει αναθέσει ο Θεός να κάνει. Άφησέ το αυτό σε Αυτό που γνωρίζει. Δεν σου ζητείται να κάνεις ισχυρά έργα μόνος σου. Σου ζητείται απλά να κάνεις αυτά τα λίγα που σου προτείνει Εκείνο, δείχνοντάς Του εμπιστοσύνη μόνο στον μικρό βαθμό του να πιστεύεις ότι, αν Εκείνο σου το ζητά, μπορείς να το κάνεις. Θα δεις πόσο εύκολα μπορούν να επιτευχθούν όλα όσα σου ζητά.

6. Το Άγιο Πνεύμα σου ζητά μόνο αυτό ∙ να Του φέρεις κάθε μυστικό που έχεις κλειδώσει για να το κρύψεις από Αυτό. Άνοιξε όλες τις πόρτες προς Αυτό, και κάλεσέ Το να εισέλθει στο σκοτάδι και να το διαλύσει με το φως του. Όταν Του το ζητάς, εισέρχεται με χαρά. Φέρει το φως στο σκοτάδι αν εσύ αφήσεις το σκοτάδι ανοιχτό γι Αυτό. Αλλά ό,τι κρύβεις δεν μπορεί να το κοιτάξει. Αυτό βλέπει για λογαριασμό σου, και μόνο αν κοιτάς μαζί Του μπορεί να βλέπει. Η όραση του Χριστού δεν είναι γι Αυτό μόνο, αλλά γι Αυτό μαζί με σένα. Φέρε, λοιπόν, όλες σου τις σκοτεινές σκέψεις σε Αυτό, και κοίταξέ τες μαζί Του. Αυτό κρατά το φως, κι εσύ το σκοτάδι. Αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν όταν και οι Δυο Σας τα κοιτάξετε μαζί. Η δική Του κρίση πρέπει να επικρατήσει, κι Αυτό θα σου την δώσει καθώς ενώνεις την αντίληψή σου με την δική Του.

7. Το να ενώνεις μαζί Του την όρασή σου είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνεις να μοιράζεσαι μαζί Του την ερμηνεία της αντίληψης που οδηγεί στην γνώση. Δεν μπορείς να δεις μόνος σου. Το να μοιράζεσαι την αντίληψη με Αυτόν τον Οποίο σου έχει δώσει ο Θεός σε διδάσκει πώς να αναγνωρίζεις αυτό που βλέπεις. Είναι η αναγνώριση ότι τίποτα από ό,τι βλέπεις μόνος δεν σημαίνει τίποτα. Το να βλέπεις μαζί Του θα σου δείξει ότι όλο το νόημα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου, δεν προέρχεται από διπλή όραση, αλλά από την γλυκιά συγχώνευση του κάθε τι μέσα σε ένα νόημα, ένα συναίσθημα και ένα σκοπό. Ο Θεός έχει έναν σκοπό τον οποίο μοιράζεται μαζί σου. Η μία όραση που σου προσφέρει το Άγιο Πνεύμα θα σου φέρει αυτή την ενότητα στο νου σου με τόσο έντονη καθαρότητα και λαμπρότητα που δεν θα μπορούσες παρά να ευχηθείς, όλος ο κόσμος, να δεχτεί αυτό που ο Θεός θέλησε εσύ να έχεις. Δες την θέλησή σου, και δέξου την ως δική Του, με όλη Του την Αγάπη ως δική σου. Όλες οι τιμές σε σένα μέσω Εκείνου, και μέσω Εκείνου στον Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...