Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Το Φως της Επικοινωνίας

- Από το Κεφάλαιο 14, VI. THE LIGHT OF COMMUNICATION -

1. Το ταξίδι που αναλαμβάνουμε μαζί είναι η ανταλλαγή του σκότους με το φως, της άγνοιας με την κατανόηση. Τίποτα από όσα καταλαβαίνεις δεν είναι τρομακτικό. Μόνο στο σκοτάδι και στην άγνοια αντιλαμβάνεσαι κάτι τρομακτικό, και μαζεύεσαι από φόβο οπισθοχωρώντας σε ακόμα περισσότερο σκοτάδι. Κι εν τούτοις, μόνο το κρυφό είναι που μπορεί να τρομοκρατεί, όχι γι αυτό που είναι, αλλά γιατί είναι κρυμμένο. Το κρυφό είναι τρομακτικό διότι δεν καταλαβαίνεις την σημασία του. Αν την καταλάβαινες, θα ήταν ξεκάθαρο κι εσύ δεν θα βρισκόσουν πια στο σκοτάδι. Τίποτα δεν έχει κρυφή αξία, διότι αυτό που είναι κρυμμένο δεν μπορεί να μοιραστεί, άρα η αξία του είναι άγνωστη. Το κρυμμένο κρατιέται χωριστά, αλλά η αξία πάντα βρίσκεται στην από κοινού εκτίμηση. Αυτό που είναι καλυμμένο δεν μπορείς να το αγαπήσεις, άρα πρέπει να το φοβάσαι.

2. Το ήσυχο φως μέσα στο οποίο διαμένει μέσα σου το Άγιο Πνεύμα είναι απλά η τέλεια ανοιχτοσύνη, μέσα στην οποία τίποτα δεν είναι κρυμμένο, άρα τίποτα δεν είναι τρομακτικό. Η επίθεση πάντα θα υποχωρεί στην αγάπη αν φέρεται στην αγάπη, και δεν κρύβεται από αυτήν. Δεν υπάρχει σκότος που το φως της αγάπης δεν θα διαλύσει, εκτός κι αν αυτό κρυφτεί από την ευεργεσία της αγάπης. Αυτό που κρατιέται χωριστά από την αγάπη δεν μπορεί να μοιραστεί την θεραπευτική της δύναμη, διότι έχει αποκοπεί και βρίσκεται στο σκοτάδι. Οι φρουροί του σκότους το παρακολουθούν προσεκτικά, κι εσύ που έφτιαξες αυτούς τους φύλακες της ψευδαίσθησης από το τίποτα τώρα τους φοβάσαι.

3. Θα ήθελες να συνεχίσεις να δίνεις φανταστική δύναμη σε αυτές τις παράξενες ιδέες περί ασφάλειας; Δεν είναι ούτε ασφαλείς ούτε επικίνδυνες. Δεν προστατεύουν ∙ ούτε επιτίθενται. Δεν κάνουν απολύτως τίποτα, εφόσον δεν είναι απολύτως τίποτα. Ως φρουροί του σκότους και της άγνοιας προσβλέπουν σε αυτά μόνο για τον φόβο, διότι αυτό που κρατούν κρυφό είναι τρομακτικό. Παρά άφησέ τες να φύγουν, κι αυτό που ήταν τρομακτικό δεν θα είναι πια. Δίχως την προστασία της σκοτεινότητας μόνο το φως της αγάπης παραμένει, διότι μόνο αυτό έχει νόημα και μπορεί να ζει στο φως. Όλα τα άλλα πρέπει να εξαφανιστούν.

4. Ο θάνατος υποχωρεί στην ζωή απλά επειδή η καταστροφή δεν είναι αληθινή. Το φως της αθωότητας διασκορπίζει με την λάμψη του την ενοχή διότι, όταν αυτά έρθουν μαζί, η αλήθεια του ενός κάνει ξεκάθαρο το ψεύδος του άλλου. Μην κρατάς την ενοχή και την αθωότητα χωριστά, διότι η πίστη σου ότι μπορείς να έχεις και τις δύο δεν έχει νόημα. Το μόνο που έχεις κάνει κρατώντας τες χωριστά είναι να χάνεις το νόημά του συγχέοντας την μία με την άλλη. Κι έτσι δεν συνειδητοποιείς ότι μόνο ένα έχει νόημα. Το άλλο είναι απόλυτα παράλογο.

5. Εσύ έχεις θεωρήσει τον διαχωρισμό ως μέσον διακοπής της επικοινωνίας με τον Πατέρα σου. Το Άγιο Πνεύμα τον ερμηνεύει εκ νέου ως μέσον επαναφοράς αυτού που δεν διακόπηκε, αλλά έχει γίνει κρυφό. Όλα όσα έχεις φτιάξει εσύ χρησιμοποιούνται από Αυτό, για τους ιερότατους σκοπούς Του. Αυτό γνωρίζει ότι δεν είσαι διαχωρισμένος από τον Θεό, αντιλαμβάνεται, όμως, πολλά μέσα στο νου σου που σε κάνουν να νομίζεις ότι είσαι. Όλα αυτά και τίποτα άλλο θα διαχωρίσει από σένα. Την δύναμη της απόφασης, την οποία πήρες στην θέση της δημιουργίας, Αυτό θα σε διδάξει πώς να την χρησιμοποιείς προς όφελός σου. Εσύ που την πήρες για να σταυρώσεις τον εαυτό σου πρέπει να μάθεις από Αυτό πώς να την εφαρμόζεις για τον ιερό σκοπό της επανόρθωσης.

6. Εσύ που μιλάς με σκοτεινά και παραπλανητικά σύμβολα δεν καταλαβαίνεις την γλώσσα που έχεις φτιάξει. Δεν έχει κανένα νόημα, διότι ο σκοπός της δεν είναι η επικοινωνία, αλλά μάλλον η διακοπή της επικοινωνίας. Αν ο σκοπός της γλώσσας είναι η επικοινωνία, πως μπορεί, λοιπόν, αυτή η γλώσσα να σημαίνει κάτι; Εν τούτοις, ακόμα κι αυτή η παράξενη και διαστρεβλωμένη προσπάθεια για επικοινωνία μέσω της μη επικοινωνίας έχει αρκετή αγάπη για να την κάνει να αποκτήσει νόημα αν ο Διερμηνέας της δεν είναι ο κατασκευαστής της. Εσύ που την έφτιαξες εκφράζεις μόνο την σύγκρουση, από την οποία θέλει να σε απελευθερώσει το Άγιο Πνεύμα. Άφησε ό,τι θέλεις να επικοινωνήσεις σε Αυτό. Αυτό θα σου το ερμηνεύσει με τέλεια καθαρότητα, διότι γνωρίζει με Ποιον βρίσκεσαι σε τέλεια επικοινωνία.

7. Εσύ δεν γνωρίζεις τι λες, άρα δεν γνωρίζεις ούτε τι σου λένε. Εν τούτοις, ο Διερμηνέας αντιλαμβάνεται το νόημα της ξενικής γλώσσας σου. Αυτός δεν θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει αυτό που δεν έχει νόημα. Αλλά θα ξεχωρίσει όλα όσα έχουν νόημα, πετώντας τα υπόλοιπα και προσφέροντας την αληθινή σου επικοινωνία σε εκείνους που θα ήθελαν να επικοινωνήσουν το ίδιο αληθινά μαζί σου. Εσύ μιλάς δύο γλώσσες συγχρόνως, κι αυτό πρέπει να οδηγεί σε ακαταληψία. Όμως, αν η μία δεν σημαίνει τίποτα, ενώ η άλλη τα πάντα, μόνο αυτή είναι δυνατή για τους σκοπούς της επικοινωνίας. Η άλλη μόνο παρεμβάλλεται.

8. Η λειτουργία του Αγίου Πνεύματος είναι ολοκληρωτικά η επικοινωνία. Επομένως, πρέπει να αφαιρέσει ό, τι παρεμβάλλεται στην επικοινωνία με σκοπό να την επανορθώσει. Επομένως, μην κρατάς καμιά πηγή παρεμβολής μακριά από την θέασή Του, διότι Αυτό δεν θα επιτεθεί στους φρουρούς σου. Παρά φέρε τους σε Αυτό και άφησε την ευγένειά Του να σε διδάξει ότι, στο φως, δεν φοβάσαι, και ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετείς για να φρουρείς τις σκοτεινές πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται προσεχτικά το απολύτως τίποτα. Πρέπει να ανοίξουμε όλες τις πόρτες και ν’ αφήσουμε το φως να περάσει σαν χείμαρρος. Δεν υπάρχουν κρυφά δώματα στο ναό του Θεού. Οι θύρες του είναι ορθάνοιχτες για να χαιρετήσουν τον Υιό Του. Ούτε ένας δεν θα αποτύχει να έρθει εκεί όπου τον έχει καλέσει ο Θεός, αν ο ίδιος δεν κλείσει την πόρτα στο καλωσόρισμα του Πατέρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...