Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ




Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ

- Από το Κεφάλαιο 14, V. THE CIRCLE OF ATONEMENT -

1. Το μόνο μέρος του νου σου που είναι αληθινό είναι αυτό που σε συνδέει ακόμα με τον Θεό. Θα ήθελες να μεταμορφωθεί ολόκληρος ο νους σου σε ένα λαμπρό μήνυμα της Αγάπης του Θεού, για να το μοιραστείς με όλους τους απομονωμένους που Τον έχουν αρνηθεί; Ο Θεός το κάνει αυτό δυνατό. Θα Του αρνηθείς την λαχτάρα να κάνει γνωστή την Παρουσία Του; Κι εσύ λαχταράς γι Αυτόν, όπως Αυτός για σένα. Αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Δέξου, λοιπόν, το αμετάβλητο. Άφησε πίσω σου τον κόσμο του θανάτου, και γύρισε με ασφάλεια στον Ουρανό. Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αξία εδώ, ενώ τα πάντα έχουν αξία εκεί. Άκουσε το Άγιο Πνεύμα, και τον Θεό μέσω Αυτού. Αυτός μιλά για σένα σε σένα. Δεν υπάρχει καμία ενοχή σε σένα, γιατί ο Θεός είναι ευλογημένος μέσα στον Υιό Του όπως και ο Υιός Του είναι ευλογημένος μέσα σε Αυτόν.

2. Όλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο να παίξουν στην Επανόρθωση, αλλά το μήνυμα που έχει δοθεί στον κάθε ένα είναι πάντα το ίδιο. Ο Υιός του Θεού είναι αθώος. Ο κάθε ένας διδάσκει το μήνυμα διαφορετικά, και το μαθαίνει διαφορετικά. Όμως, μέχρι να το διδάξει και να το μάθει, θα βασανίζεται από τον πόνο της αμυδρής επίγνωσης ότι η πραγματική του λειτουργία παραμένει ανεκπλήρωτη. Το φορτίο της ενοχής είναι βαρύ, αλλά ο Θεός δεν επιθυμεί να είσαι δέσμιος αυτού. Το σχέδιό Του για την αφύπνισή σου είναι τόσο τέλειο όσο το δικό σου είναι τρωτό. Δεν γνωρίζεις τι κάνεις, αλλά Αυτός που γνωρίζει είναι μαζί σου. Η ευγένειά Του είναι δική σου, και όλη την αγάπη που μοιράζεσαι με τον Θεό Αυτός την φυλάει για σένα. Δεν επιθυμεί να σε διδάξει τίποτα άλλο από το να είσαι ευτυχισμένος.

3. Ευλογημένε Υιέ ενός απόλυτα ευλογητού Πατέρα, η χαρά δημιουργήθηκε για σένα. Ποιος μπορεί να καταδικάσει αυτόν που ο Θεός ευλόγησε; Δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο Νου του Θεού που να μην μοιράζεται την λαμπρή Του αθωότητα. Η δημιουργία είναι η φυσική έκφραση της τέλειας αγνότητας. Το μοναδικό σου κάλεσμα είναι να αφοσιωθείς, με ενεργή προθυμία, στην άρνηση της ενοχής σε όλες της τις μορφές. Το να κατηγορείς σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις. Οι χαρούμενοι μαθητές της Επανόρθωσης γίνονται οι δάσκαλοι της αθωότητας που είναι το δικαίωμα όλων των δημιουργημάτων του Θεού. Μην τους αρνηθείς αυτό που τους ανήκει, γιατί δεν θα το στερήσεις μόνο από εκείνους.

4. Η κληρονομιά της Βασιλείας είναι το δικαίωμα του Υιού του Θεού, που του δόθηκε στην δημιουργία του. Μην προσπαθείς να του το κλέψεις, γιατί θα αποζητάς ενοχή και θα την βιώνεις. Προστάτεψε την αγνότητά του από κάθε σκέψη που θα του την έκλεβε και κράτησέ την μακριά από την όρασή του. Φέρε την αθωότητά στο φως, σε απάντηση στο κάλεσμα της Επανόρθωσης. Ποτέ μην επιτρέψεις η αγνότητα να παραμένει κρυμμένη, αλλά διώξε με την λάμψη σου τα βαριά πέπλα της ενοχής μέσα στα οποία ο Υιός του Θεού έχει κρυφτεί από την ίδια του την ματιά.

5. Είμαστε όλοι ενωμένοι εδώ στην Επανόρθωση, και τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας ενώσει σε αυτό τον κόσμο. Έτσι θα αποσυρθεί ο κόσμος του διαχωρισμού, και θα επανορθωθεί η πλήρης επικοινωνία ανάμεσα στον Πατέρα και τον Υιό. Το θαύμα αναγνωρίζει την αθωότητα που αυτός είχε απαρνηθεί, παράγοντας έτσι την ανάγκη για θεραπεία. Μην παρακρατείς αυτή την χαρμόσυνη αναγνώριση, γιατί εκεί βρίσκεται κάθε ελπίδα ευτυχίας και απελευθέρωσης από τον πόνο. Υπάρχει κανένας που δεν θέλει να ελευθερωθεί από τον πόνο; Μπορεί ακόμα να μην έχει μάθει πώς να ανταλλάσσει την ενοχή με την αθωότητα, ούτε να συνειδητοποιεί ότι μόνο με αυτή την ανταλλαγή μπορεί να ελευθερωθεί από τον πόνο. Όμως, αυτοί που δεν έχουν μπορέσει να μάθουν χρειάζονται θεραπεία, όχι επίθεση. Η επίθεση εναντίον εκείνων που έχουν ανάγκη διδασκαλίας σημαίνει ότι αποτυγχάνεις να μάθεις από αυτούς.

6. Οι δάσκαλοι της αθωότητας, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο, έχουν ενωθεί, λαμβάνοντας μέρος στην ενοποιημένη διδακτέα ύλη της Επανόρθωσης. Δεν υπάρχει ενότητα μαθησιακών στόχων άλλη από αυτή. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση σε αυτά τα μαθήματα, τα οποία έχουν ένα στόχο, όπως και να διδαχθούν. Κάθε προσπάθεια για χάρη αυτών των μαθημάτων προσφέρεται για το μοναδικό σκοπό της απελευθέρωσης από την ενοχή, για την αιώνια δόξα του Θεού και όλης της δημιουργίας Του. Και κάθε διδασκαλία που στοχεύει εκεί στοχεύει κατευθείαν στον Ουρανό, και στην γαλήνη του Θεού. Δεν υπάρχει πόνος, δοκιμασία, ή φόβος που να μην ξεπεραστεί με αυτή την διδασκαλία. Η δύναμη του Θεού του Ίδιου στηρίζει αυτή τη διδασκαλία, και εγγυάται τα απεριόριστα αποτελέσματά της.

7. Ένωσε τις προσπάθειές σου με την δύναμη που δεν είναι δυνατόν να αποτύχει και πρέπει να καταλήγει στην γαλήνη. Δεν υπάρχει κανένας που αυτή η διδασκαλία να μην αγγίζει. Δεν θα βλέπεις τον εαυτό σου πέρα από την δύναμη του Θεού αν διδάσκεις μόνο αυτό. Δεν θα εξαιρεθείς από τις επιδράσεις αυτού του ιερού μαθήματος, που δεν αναζητά παρά να επανορθώσει αυτό που είναι το δικαίωμα της δημιουργίας του Θεού. Από τον καθένα που θα απελευθερώνεις από την ενοχή αναπόφευκτα θα μαθαίνεις την δική σου αθωότητά. Ο κύκλος της Επανόρθωσης δεν έχει τέλος. Και θα βρίσκεις ολοένα αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην ασφαλή συμμετοχή σου μέσα στον κύκλο, με τον κάθε έναν που θα φέρνεις μέσα στην ασφάλειά του και την τέλεια γαλήνη του.

8. Ειρήνη, λοιπόν, στον κάθε έναν που γίνεται δάσκαλος της ειρήνης. Γιατί η ειρήνη είναι η αναγνώριση της απόλυτης αγνότητας, από την οποία δεν εξαιρείται κανείς. Μέσα στον ιερό της κύκλο βρίσκονται ο κάθε ένας που ο Θεός δημιούργησε ως Υιό Του. Η χαρά είναι η ενοποιητική ιδιότητά του, και κανένας δεν μένει απέξω να υποφέρει την ενοχή μόνος του . Η δύναμη του Θεού ελκύει τους πάντες στο ασφαλές αγκάλιασμα αγάπης και ενότητας. Στάσου ήσυχα μέσα σε αυτό τον κύκλο, και προσέλκυσε κάθε βασανισμένο νου να ενωθεί μαζί σου μέσα στην ασφάλεια της γαλήνης και της ιερότητας του. Ενοίκησε μαζί μου μέσα σε αυτόν, σαν δάσκαλος της Επανόρθωσης, όχι της ενοχής.

9. Ευλογημένοι είστε εσείς που διδάσκετε μαζί μου. Η δύναμή μας δεν προέρχεται από εμάς, αλλά από τον Πατέρα μας. Με αθωότητα Τον γνωρίζουμε, όπως και Αυτός μας γνωρίζει αθώους. Στέκομαι μέσα σε αυτόν τον κύκλο, και σας καλώ προς την γαλήνη. Διδάξτε μαζί μου την γαλήνη, και σταθείτε μαζί μου πάνω σε ιερό έδαφος. Θυμηθείτε για όλους την δύναμη του Πατέρα σας που Αυτός έχει δώσει σε όλους. Μην πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να διδάξετε την τέλεια γαλήνη Του. Μην στεκόσαστε απέξω, παρά ελάτε μαζί μου μέσα. Μην αποτύχετε να εκπληρώσετε τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο σας καλεί η διδασκαλία μου. Επαναφέρετε στον Θεό τον Υιό Του έτσι όπως Αυτός τον δημιούργησε, διδάσκοντάς του την αθωότητά του.

10. Η σταύρωση δεν είχε κανένα ρόλο στην Επανόρθωση. Μόνο η ανάσταση έγινε ο δικός μου ρόλος μέσα σε αυτή. Αυτό είναι το σύμβολο της απελευθέρωσης από την ενοχή μέσα από την αθωότητα. Όποιον αντιλαμβάνεσαι ως ένοχο επιθυμείς να τον σταυρώσεις. Όμως επαναφέρεις την αθωότητα σε όποιον βλέπεις ως αθώο. Η σταύρωση είναι πάντα ο στόχος του εγώ. Βλέπει τους πάντες ως ενόχους, και με την καταδίκη του σκοτώνει. Το Άγιο Πνεύμα βλέπει μόνο αθωότητα, και με την ευγένειά Του απελευθερώνει από τον φόβο και επαναφέρει την κυριαρχία της αγάπης. Η δύναμη της αγάπης βρίσκεται στην ευγένειά Του, η οποία προέρχεται από τον Θεό, επομένως δεν σταυρώνει ούτε υφίσταται το μαρτύριο της σταύρωσης. Ο ναός που παλινορθώνεις γίνεται η αγία σου τράπεζα, διότι ξανακτίστηκε μέσα από σένα. Και ό,τι δίνεις στον Θεό είναι δικό σου. Έτσι δημιουργεί Αυτός, κι έτσι πρέπει κι εσύ να παλινορθώνεις.

11. Τον κάθε έναν που βλέπεις τον τοποθετείς μέσα στον ιερό κύκλο της Επανόρθωσης ή τον αφήνεις απέξω, κρίνοντάς τον άξιο για σταύρωση ή για λύτρωση. Αν τον φέρεις μέσα στον κύκλο της αγνότητας, θα αναπαύεσαι κι εσύ εκεί μαζί του. Αν τον αφήσεις απέξω, πηγαίνεις κι εσύ μαζί του εκεί. Μην κρίνεις, παρά μόνο μέσα σε σιωπή που δεν είναι από σένα. Αρνήσου να δεχτείς κανέναν χωρίς την ευλογία της Επανόρθωσης, και φέρε τον σε αυτή ευλογώντας τον. Η ιερότητα πρέπει να μοιράζεται, διότι εκεί βρίσκεται το κάθε τι που την κάνει ιερή. Έλα με χαρά μέσα στον ιερό κύκλο, και κοίταζε έξω με γαλήνη όλους εκείνους που νομίζουν ότι βρίσκονται απέξω. Μην αποβάλλεις κανέναν, γιατί εδώ βρίσκεται αυτό που αναζητούν μαζί σου. Έλα, ας ενωθούμε μαζί του μέσα στον ιερό τόπο της ειρήνης που είναι όλους μας, ενωμένοι σαν ένα μέσα στην Πηγή της ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...