Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ



Η Δική σου Λειτουργία στην Επανόρθωση.

- Από το Κεφάλαιο 14, IV. YOUR FUNCTION IN THE ATONEMENT -

1. Όταν δέχεσαι την αθωότητα ενός αδελφού θα βλέπεις την Επανόρθωση σε αυτόν. Διότι δηλώνοντάς την σε αυτόν την κάνεις δική σου, και θα βλέπεις αυτό που αναζήτησες. Δεν θα βλέπεις το σύμβολο της αθωότητας του αδελφού σου να λάμπει μέσα του όσο πιστεύεις ακόμα ότι δεν είναι εκεί. Η δική του αθωότητα είναι η δική σου Επανόρθωση. Χάρισέ την σε αυτόν, και θα δεις την αλήθεια αυτού που αναγνώρισες. Εν τούτοις, η αλήθεια προσφέρεται πρώτα για να παραληφθεί, όπως κι ο θεός την έδωσε πρώτα στον Υιό Του. Ο πρώτος χρονολογικά δεν σημαίνει τίποτα, αλλά ο Πρώτος στην αιωνιότητα είναι ο Θεός ο Πατέρας, ο Οποίος είναι και ο Πρώτος και ο Ένας. Πέρα από τον Πρώτο δεν υπάρχει άλλος, διότι δεν υπάρχει σειρά, ούτε δεύτερος ούτε τρίτος, και τίποτα άλλο εκτός από τον Πρώτο.

2. Εσύ που ανήκεις στην Πρώτη Πηγή, δημιουργημένος από Αυτήν καθ’ ομοίωσή Της και μέρος από Αυτήν, είσαι κάτι περισσότερο από απλά αθώος. Η κατάσταση της αθωότητας είναι μόνο η προϋπόθεση μέσα στην οποία αυτό που δεν υπάρχει απομακρύνεται από τον διαταραγμένο νου που νόμιζε ότι βρισκόταν. Αυτή την κατάσταση, και μόνο αυτή, πρέπει να πετύχεις, μαζί με τον Θεό δίπλα σου. Διότι μέχρι να το κάνεις, θα νομίζεις ακόμα ότι είσαι διαχωρισμένος από Αυτόν. Μπορεί ίσως να νιώθεις την Παρουσία Του δίπλα σου, αλλά δεν θα μπορείς να γνωρίζεις ότι είναι ένα μαζί Του. Αυτό δεν μπορεί να διδαχθεί. Η μάθηση εφαρμόζεται μόνο στην κατάσταση κατά την οποία συμβαίνει από μόνη της.

3. Όταν έχεις αφήσει όλα όσα απέκρυπταν την αλήθεια στον ιερότατο νου σου να καταργηθούν για λογαριασμό σου, κι έτσι στέκεις μέσα στην χάρη ενώπιων του Πατέρα σου, Αυτός θα σου δώσει τον Εαυτό Του όπως έκανε πάντα. Το να δίνει τον Εαυτό Του είναι το μόνο που γνωρίζει, άρα είναι όλη η γνώση. Διότι αυτό που Εκείνος δεν γνωρίζει δεν γίνεται να υπάρχει, κι επομένως δεν μπορεί να δοθεί. Μην ζητάς να συγχωρεθείς, διότι αυτό ήδη έχει επιτευχθεί. Ζήτα, μάλλον, να μάθεις πώς να συγχωρείς, και να επαναφέρεις στον νου σου που δεν συγχωρεί αυτό που πάντα ήταν εκεί . Η Επανόρθωση γίνεται αληθινή και ορατή σε εκείνους που την χρησιμοποιούν. Πάνω στην γη αυτή είναι η μοναδική σου λειτουργία, και πρέπει να μάθεις ότι αυτό είναι όλο που θέλεις να μάθεις. Θα νιώθεις ένοχος μέχρι να το μάθεις αυτό. Διότι στο τέλος, όποια μορφή και να πάρει, η ενοχή σου προκαλείται από την αποτυχία σου να εκπληρώσεις την λειτουργία σου μέσα στο Νου του Θεού μαζί με όλο τον δικό σου. Μπορείς να διαφύγεις από αυτή την ενοχή αποτυγχάνοντας να εκπληρώσεις την λειτουργία σου εδώ;

4. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις την δημιουργία για να κάνεις αυτό που πρέπει πριν αποκτήσει νόημα για σένα αυτή η γνώση. Ο Θεός δεν σπάει τα εμπόδια ∙ ούτε τα έφτιαξε Αυτός. Όταν τα απελευθερώνεις φεύγουν. Ο Θεός δεν θα αποτύχει, ούτε έχει ποτέ αποτύχει σε τίποτα. Αποφάσισε ότι ο Θεός έχει δίκιο κι εσύ άδικο για τον εαυτό σου. Αυτός σε δημιούργησε από τον Εαυτό Του, αλλά συγχρόνως και μέσα σε Αυτόν. Αυτός γνωρίζει τι είσαι. Να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει δεύτερος σε Αυτόν. Δεν μπορεί, επομένως, να υπάρχει κανένας δίχως την ιερότητά Του, ούτε κανένας ανάξιος της τέλειας Αγάπης Του. Μην αποτύχεις στην λειτουργία σου να αγαπάς μέσα σε ένα τόπο δίχως αγάπη φτιαγμένο από σκοτάδι και απάτη, διότι έτσι καταργούνται το σκοτάδι και η απάτη. Μην προδίδεις τον εαυτό σου, παρά πρόσφερε στον Θεό και σε σένα τον αψεγάδιαστο Υιό Του. Γι αυτό το μικρό δώρο της εκτίμησης για την Αγάπη Του, ο Θεός ο Ίδιος θα ανταλλάξει το δώρο σου με το δικό Του.

5. Πριν πάρεις κάποια απόφαση εσύ για τον εαυτό σου, να θυμάσαι ότι έχεις αποφασίσει ενάντια στην λειτουργία σου στον Ουρανό, κι έπειτα συλλογίσου προσεχτικά αν θέλεις να παίρνεις αποφάσεις εδώ. Η λειτουργία σου εδώ είναι μόνο να αποφασίζεις ενάντια σε αυτό που θέλεις, αναγνωρίζοντας ότι δεν γνωρίζεις. Πως, λοιπόν, μπορείς να αποφασίσεις τι θα πρέπει να κάνεις; Άφησε όλες τι αποφάσεις στον Ένα ο Οποίος μιλά εκ μέρους του Θεού, και για την λειτουργία σου όπως την γνωρίζει Αυτός. Έτσι θα σε διδάξει πώς να απομακρύνεις το τρομερό φορτίο που έχεις θέσει πάνω σου μην αγαπώντας τον Υιό του Θεού, και προσπαθώντας να τον διδάξεις την ενοχή αντί για την αγάπη. Παράτησε αυτή την φρενήρη και παρανοϊκή προσπάθεια που σε ξεγελά να χάσεις την χαρά της ζωής μαζί με τον Θεό και Πατέρα σου, και του χαρούμενου ξυπνήματος στην Αγάπη Του και την Ιερότητά Του που ενώνονται μαζί ως η αλήθεια μέσα σου, κάνοντάς σε ένα με Αυτόν.

6. Όταν έχεις μάθει πώς να αποφασίζεις μαζί με τον Θεό, όλες οι αποφάσεις γίνονται τόσο εύκολες και ορθές όσο η αναπνοή. Δεν υπάρχει προσπάθεια, και θα οδηγείσαι τόσο ευγενικά σαν να σε πήγαιναν ένα περίπατο μέσα από ένα ήσυχο μονοπάτι το καλοκαίρι. Μόνο η δική σου επιλογή φαίνεται πως κάνει την λήψη αποφάσεων δύσκολη. Το Άγιο Πνεύμα δεν θα καθυστερεί για να σου απαντά σε κάθε σου ερώτηση. Αυτό γνωρίζει. Και θα σου λέει, κι έπειτα θα το κάνει για λογαριασμό σου. Εσύ που είσαι κουρασμένος θα βρεις αυτό πολύ πιο ξεκούραστο κι από τον ύπνο. Διότι μπορείς να φέρνεις την ενοχή σου στον ύπνο, αλλά όχι σε αυτό.

7. Μόνο αν είσαι αθώος μπορείς να γνωρίσεις τον Θεό, του Οποίου η Θέληση είναι να Τον γνωρίζεις. Επομένως, πρέπει να είσαι αθώος. Όμως, αν δεν δέχεσαι τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να Τον γνωρίσεις, Τον έχεις αρνηθεί και δεν Τον αναγνωρίζεις, παρόλο που είναι παντού γύρω σου. Αυτός δεν μπορεί να γίνει γνωστός χωρίς τον Υιό του, του οποίου η αθωότητα είναι η προϋπόθεση για να Τον γνωρίσεις. Το να δέχεσαι τον Υιό ως ένοχο σημαίνει άρνηση του Πατέρα τόσο ολοκληρωτική, που η γνώση εξαφανίζεται από την αναγνώριση του ίδιου του νου όπου ο Θεός ο Ίδιος την τοποθέτησε. Αν μόνο άκουγες και μάθαινες πόσο αδύνατο είναι αυτό! Μην Του αποδίδεις ιδιότητες που καταλαβαίνεις. Δεν Τον έφτιαξες εσύ, και τίποτα από ό,τι καταλαβαίνεις εσύ δεν είναι από Αυτόν.

8. Το δικό σου έργο δεν είναι να φτιάξεις την πραγματικότητα. Αυτή υπάρχει χωρίς την δική σου κατασκευή, αλλά όχι χωρίς εσένα. Εσύ που προσπάθησες να πετάξεις τον εαυτό σου και εκτίμησες τόσο λίγο τον Θεό, άκουσέ με που σου μιλώ γι Αυτόν και για τον εαυτό σου. Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σε αγαπά ο Πατέρας σου, διότι δεν υπάρχει κανένας παραλληλισμός στην εμπειρία σου στον κόσμο για να σε βοηθήσει να το καταλάβεις. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω στην γη με το οποίο να μπορεί να συγκριθεί, και τίποτα από όσα έχεις νιώσει χωριστά από Αυτόν δεν μοιάζει, έστω αμυδρά, με αυτό. Δεν μπορείς ούτε να δώσεις μια ευλογία με τέλεια γλυκύτητα. Θα ήξερες Αυτόν ο Οποίος δίνει παντοτινά, και ο Οποίος δεν γνωρίζει τίποτα άλλο εκτός από το να δίνει;

9. Τα παιδιά του Ουρανού ζουν μέσα στο φως της ευλογίας του Πατέρα τους, διότι γνωρίζουν ότι είναι αναμάρτητα. Η Επανόρθωση διασφαλίστηκε ως το μέσον της ανάκτησης της αθωότητας στους νόες που την έχουν αρνηθεί, κι έτσι έχουν αρνηθεί τον Ουρανό στον εαυτό τους. Η Επανόρθωση σε διδάσκει την ορθή κατάσταση του Υιού του Θεού. Δεν σε διδάσκει τι είσαι, ούτε τι είναι ο Πατέρας σου. Το Άγιο Πνεύμα, το Οποίο θυμάται αυτό για λογαριασμό σου, απλά σε διδάσκει πώς να αφαιρέσεις τα εμπόδια που στέκουν ανάμεσα σε σένα και σε αυτό που γνωρίζεις. Η δική Του μνήμη είναι δική σου. Αν θυμάσαι αυτό που έφτιαξες, δεν θυμάσαι τίποτα. Η θύμηση της πραγματικότητας είναι σε Αυτόν, άρα και σε σένα.

10. Οι αθώοι και οι ένοχοι είναι εντελώς ανίκανοι να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται τον άλλον ως ίδιον με αυτόν, κάνοντάς έτσι αδύνατη την επικοινωνία μεταξύ τους, διότι ο καθένας βλέπει τον άλλον διαφορετικά από ότι βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Θεός μπορεί να επικοινωνεί μόνο με το Άγιο Πνεύμα μέσα στο νου σου, διότι μόνο Αυτός μοιράζεται με τον Θεό την γνώση του τι είσαι. Και μόνο το Άγιο Πνεύμα μπορεί να απαντήσει στον Θεό για λογαριασμό σου, διότι μόνο Αυτό γνωρίζει τι είναι ο Θεός. Όλα τα άλλα που έχεις τοποθετήσει εσύ μέσα στο νου σου δεν μπορεί να υπάρχουν, διότι ό,τι δεν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Νου του Θεού δεν υπήρξε ποτέ. Η επικοινωνία με τον Θεό είναι η ζωή. Τίποτα χωρίς αυτήν δεν είναι καθόλου ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...