Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ



Η Απόφαση υπέρ της Αθωότητας.

- Από το Κεφάλαιο 14, III. THE DECISION FOR GUILTLESSNESS -

1. Ο χαρούμενος μαθητής δεν μπορεί να νιώθει ένοχος για την μάθηση. Αυτό είναι τόσο βασικό για την μάθηση που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνιέται. Ο αθώος μαθητής μαθαίνει εύκολα διότι οι σκέψεις του είναι ελεύθερες. Εν τούτοις, αυτό συνεπάγεται την αναγνώριση ότι η ενοχή είναι παρεμβολή, όχι σωτηρία, και δεν εξυπηρετεί καθόλου καμιά χρήσιμη λειτουργία.

2. Ίσως είσαι συνηθισμένος να χρησιμοποιείς την αθωότητα απλά για να αντισταθμίσεις τον πόνο της ενοχής, και δεν την βλέπεις σαν να έχει αξία από μόνη της. Πιστεύεις ότι και η ενοχή και η αθωότητα έχουν αξία, η κάθε μία αντιπροσωπεύοντας μια διαφυγή από αυτό που η άλλη δεν σου προσφέρει. Δεν θέλεις μόνο την μία από αυτές, διότι δίχως και τις δύο δεν βλέπεις τον εαυτό σου ολοκληρωμένο άρα ούτε κι ευτυχισμένο. Εν τούτοις είσαι ολοκληρωμένος μόνο μέσα στην αθωότητά σου, και μόνο μέσα στην αθωότητά σου μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Δεν υπάρχει σύγκρουση εδώ. Το να επιθυμείς την ενοχή κατ’ οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιαδήποτε μορφή, σημαίνει ότι θα χάνεις την εκτίμηση της αθωότητάς σου, και ότι θα την διώχνεις από την όρασή σου.

3. Δεν υπάρχει συμβιβασμός που να μπορείς να κάνεις με την ενοχή, και να διαφεύγεις από τον πόνο που μόνο η αθωότητα καταπραΰνει. Η μάθηση είναι η ζωή εδώ, όπως η δημιουργία είναι η ύπαρξη στον Ουρανό. Όποτε φαίνεται πως σε προσελκύει ο πόνος της ενοχής, θυμήσου ότι αν ενδώσεις σε αυτόν, αποφασίζεις ενάντια στην ευτυχία σου, και δεν θα μάθεις πώς να είσαι ευτυχισμένος. Να λες λοιπόν, στον εαυτό σου, γλυκά, αλλά με πειθώ γεννημένη από την Αγάπη του Θεού και του Υιού Του:

Αυτό που βιώνω, αυτό θα εκδηλώνω. Αν είμαι αθώος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ. Επιλέγω να δώσω μαρτυρία της αποδοχής μου στην Επανόρθωση, όχι στην απόρριψή της. Θέλω να δεχτώ την αθωότητά μου εκδηλώνοντάς την και μοιράζοντάς την. Ας φέρω την ειρήνη στον Υιό του Θεού από τον Πατέρα του.

4. Κάθε μέρα, κάθε ώρα και λεπτό, ακόμα και κάθε δευτερόλεπτο, αποφασίζεις ανάμεσα στη σταύρωση και την ανάσταση ∙ ανάμεσα στο εγώ και στο Άγιο Πνεύμα. Το εγώ είναι η επιλογή για την ενοχή ∙ το Άγιο Πνεύμα είναι η επιλογή για την αθωότητα. Η δύναμη της απόφασης είναι το μόνο που είναι δικό σου. Αυτά που ανάμεσά τους μπορείς να αποφασίσεις είναι καθορισμένα, διότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές εκτός από την αλήθεια και την ψευδαίσθηση. Και δεν υπάρχει καμία επικάλυψη ανάμεσά τους, διότι είναι αντίθετα που δεν γίνεται να συμφιλιωθούν, και δεν γίνεται να είναι και τα δύο αληθινά. Είσαι ή ένοχος ή αθώος, δέσμιος ή ελεύθερος, δυστυχισμένος ή ευτυχισμένος.

5. Το θαύμα σε διδάσκει ότι έχεις επιλέξει την αθωότητα, την ελευθερία και την χαρά. Δεν είναι μια αιτία, αλλά ένα αποτέλεσμα. Είναι το φυσικό αποτέλεσμα της σωστής επιλογής, που καταθέτει υπέρ την ευτυχίας σου που προέρχεται από την επιλογή σου να είσαι ελεύθερος από την ενοχή. Όλοι όσοι τους προσφέρεις θεραπεία σου την επιστρέφουν. Όλοι όσοι τους επιτίθεσαι κρατούν την επίθεση και την περιθάλπουν κρατώντας την εναντίον σου. Το αν θα την κάνουν ή δεν θα την κάνουν δεν έχει διαφορά για σένα ∙ εσύ θα νομίζεις ότι την κάνουν. Είναι αδύνατον να προσφέρεις αυτό που δεν θέλεις και να μην υποστείς αυτή την ποινή. Το κόστος της προσφοράς είναι το να λαμβάνεις. Είτε είναι η ποινή από την οποία υποφέρεις, ή η χαρούμενη αγορά ενός θησαυρού τον οποίο θα κρατάς με αγάπη.

6. Καμία τιμωρία δεν ζητείται από τον Υιό του Θεού εκτός από τον ίδιο για τον εαυτό του. Κάθε ευκαιρία που του δίδεται να θεραπεύει είναι άλλη μια ευκαιρία για να αντικαταστήσει το σκοτάδι με το φως και τον φόβο με την αγάπη. Αν την αρνηθεί, τότε δένει τον εαυτό του με το σκοτάδι, διότι δεν επέλεξε να ελευθερώσει τον αδελφό του και να εισέλθει στο φως μαζί του. Δίνοντας δύναμη στο τίποτα, πετάει την χαρούμενη ευκαιρία να μάθει ότι το τίποτα δεν έχει δύναμη. Κι εφόσον δεν διέλυσε το σκοτάδι, φοβάται και το σκοτάδι αλλά και το φως. Η χαρά της μάθησης ότι το σκοτάδι δεν έχει καμιά δύναμη πάνω στον Υιό του Θεού είναι το χαρούμενο μάθημα που διδάσκει το Άγιο Πνεύμα, και θα ήθελε κι εσύ να το διδάσκεις μαζί Του. Είναι χαρά Του να το διδάσκει, όπως θα είναι και δική σου.

7. Ο τρόπος να διδάξεις αυτό το απλό μάθημα είναι απλά αυτός: Αθωότητα σημαίνει να είσαι άτρωτος. Επομένως, εκδήλωνε την ιδιότητά σου να είσαι άτρωτος σε όλους. Δίδαξέ τους ότι, ό,τι να προσπαθούν να σου κάνουν, η τέλεια ελευθερία σου από την πίστη ότι μπορεί να πάθεις κακό τους δείχνει ότι είναι αθώοι. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα που να μπορεί να σε βλάψει, και μην επιτρέποντάς τους να σκεφτούν ότι μπορούν, τους διδάσκεις ότι η Επανόρθωση, την οποία έχεις δεχτεί για τον εαυτό σου, είναι και δική τους. Δεν υπάρχει τίποτα να συγχωρέσεις. Κανένας δεν μπορεί να βλάψει τον Υιό του Θεού. Η ενοχή του είναι εξ ολοκλήρου δίχως αιτία, κι εφόσον είναι δίχως αιτία, δεν μπορεί να υπάρχει.

8. Ο Θεός είναι η μόνη Αιτία, και η ενοχή δεν είναι από Αυτόν. Μην διδάσκεις κανέναν ότι σε έχει βλάψει, διότι αν το κάνεις, διδάσκεις τον εαυτό σου ότι αυτό που δεν είναι από τον Θεό έχει δύναμη επάνω σου. Το αναίτιο δεν μπορεί να υπάρχει. Μην προσφέρεις μαρτυρίες γι αυτό, και μην καλλιεργείς την πίστη γι αυτό σε κανένα νου. Να θυμάσαι πάντα ότι ο νους είναι ένας, και ότι η αιτία είναι μία. Θα μάθεις την επικοινωνία με αυτή την ενότητα μόνο όταν μάθεις να αρνείσαι το αναίτιο, και να δέχεσαι την Αιτία του Θεού ως δική σου. Η δύναμη που έχει δώσει ο Θεός στον Υιό Του είναι δική του, και τίποτα άλλο δεν μπορεί ο Υιός Του να δει ή να επιλέξει να κοιτάξει χωρίς να επιβάλλει στον εαυτό του την ποινή της ενοχής, στην θέση όλης της χαρούμενης διδασκαλίας που θα ήθελε να του προσφέρει με χαρά το Άγιο Πνεύμα.

9. Όποτε επιλέγεις να παίρνεις αποφάσεις για τον εαυτό σου ενεργείς καταστροφικά, και η απόφαση θα είναι λανθασμένη. Θα σε βλάψει εξαιτίας της αντίληψης της απόφασης που οδήγησε σε αυτή. Δεν είναι αλήθεια ότι μπορείς να πάρεις αποφάσεις μόνος σου ή μόνο για τον εαυτό σου. Καμία σκέψη του Υιού του Θεού δεν μπορεί να είναι διαχωρισμένη ή απομονωμένη στα αποτελέσματά της. Κάθε απόφαση παίρνεται για όλη την Υιότητα, κατευθυνόμενη και μέσα και έξω, και επηρεάζει έναν αστερισμό μεγαλύτερο από οτιδήποτε ονειρεύτηκες ποτέ.

10. Εκείνοι που δέχονται την Επανόρθωση είναι άτρωτοι. Αλλά εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι ένοχοι θα ανταποκρίνονται στην ενοχή, διότι πιστεύουν ότι αυτή είναι η σωτηρία, και δεν θ’ αρνούνται να την βλέπουν και να συμπαρατάσσονται μαζί της. Πιστεύουν ότι όταν αυξάνουν την ενοχή αυτό – προστατεύονται. Και δεν θα μπορούν να καταλάβουν το απλό γεγονός ότι αυτό που δεν θέλουν πρέπει να τους βλάπτει. Όλα αυτά προκαλούνται διότι δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι καλό. Εν τούτοις, η θέληση τους δόθηκε διότι είναι ιερή, και θα τους φέρει όλα όσα χρειάζονται, που θα έρχονται με την ίδια φυσικότητα σαν την ειρήνη που δεν γνωρίζει όρια. Δεν υπάρχει τίποτα που να τους προσφέρει κάτι που έχει αξία που η θέλησή τους να μην μπορέσει να τους παρέχει. Εν τούτοις, επειδή αυτοί δεν καταλαβαίνουν την θέλησή τους, το Άγιο Πνεύμα την καταλαβαίνει σιωπηλά για λογαριασμό τους, και τους δίνει αυτό που θέλουν χωρίς προσπάθεια, κόπο, η το απίθανο φορτίο του να αποφασίσουν μόνοι τι θέλουν και τι χρειάζονται.

11. Ποτέ δεν θα συμβεί να είσαι υποχρεωμένος να πάρεις αποφάσεις για τον εαυτό σου. Δεν είσαι δίχως βοήθεια, και Βοήθεια που γνωρίζει την απάντηση. Θέλεις να είσαι ικανοποιημένος με τα λίγα, που είναι το μόνο που μπορείς να προσφέρεις εσύ μόνος στον εαυτό σου, όταν Αυτό ( το Άγιο Πνεύμα) που σου δίνει τα πάντα απλά θα σου τα προσφέρει; Αυτό ποτέ δεν θα σε ρωτήσει τι έχεις κάνει για ν’ αξίζεις τα δώρο του Θεού. Άρα μην το ρωτάς αυτό τον εαυτό σου. Αντί γι αυτό, δέξου την δική Του απάντηση, διότι Αυτό γνωρίζει ότι εσύ είσαι άξιος όλων όσων βούλεται ο Θεός για σένα. Αυτό σου προσφέρει μόνο ό,τι Του έδωσε ο Θεός για σένα. Δεν χρειάζεται να αποφασίσεις αν το αξίζεις ή όχι. Ο Θεός γνωρίζει ότι το αξίζεις.

12. Θα ήθελες να αρνηθείς την αλήθεια της απόφασης του Θεού, και να τοποθετήσεις την δική σου αξιολύπητη εκτίμηση για τον εαυτό σου στην θέση της ήρεμης και απαρέγκλιτης δικής Του εκτίμησης προς τον Υιό Του; Τίποτα δεν μπορεί να κλονίσει την βεβαιότητα του Θεού για την τέλεια αγνότητα όλων όσων δημιούργησε, διότι είναι απόλυτα αγνά. Μην αποφασίζεις ενάντια σε αυτό, διότι εφόσον είσαι από Αυτόν πρέπει να είναι αλήθεια. Η ειρήνη διαμένει σε κάθε νου που δέχεται ήσυχα το σχέδιο που όρισε ο Θεός για την Επανόρθωσή του, αφήνοντας να φύγει το δικό του. Εσύ δεν γνωρίζεις για την σωτηρία, διότι δεν την καταλαβαίνεις. Μην παίρνεις καμία απόφαση για το τι είναι ή το που βρίσκεται, παρά ρώτησε τα πάντα το Άγιο Πνεύμα, κι άφησε όλες τις αποφάσεις στην ευγενική Του ορμήνια.

13. Αυτό που γνωρίζει το σχέδιο του Θεού που ο Θεός θα ήθελε να ακολουθήσεις μπορεί να σε διδάξει τι είναι. Μόνο η δική Του σοφία είναι ικανή να σε καθοδηγήσει να το ακολουθήσεις. Κάθε απόφαση που αναλαμβάνεις μόνος υποδηλώνει μόνο ότι θα ήθελες εσύ να προσδιορίσεις τι είναι η σωτηρία, και από τι θα ήθελες να σωθείς. Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ότι όλη η σωτηρία είναι η διαφυγή από την ενοχή. Δεν έχεις άλλον «εχθρό», και εναντίον αυτής της παράξενης διαστρέβλωσης της αγνότητας του Υιού του Θεού το Άγιο Πνεύμα είναι ο μόνος Φίλος σου. Αυτό είναι ο ισχυρός προστάτης της αθωότητας που σε απελευθερώνει. Και είναι η δική Του απόφαση να ακυρώσει το κάθε τι που θα απέκρυπτε την αθωότητά σου από τον ασυννέφιαστο νου σου.

14. Άρα, άφησε Αυτό ( το Άγιο Πνεύμα) να είναι ο μόνος Οδηγός που θα ήθελες να ακολουθήσεις προς την σωτηρία. Αυτό γνωρίζει τον δρόμο, και σε οδηγεί με χαρά σε αυτόν. Με Αυτό δεν θα αποτύχεις να μάθεις ότι αυτό που βούλεται ο Θεός για σένα είναι και η δική σου θέληση. Δίχως την δική Του καθοδήγηση θα νομίζεις ότι γνωρίζεις μόνος σου, και θα αποφασίζεις εναντίον της γαλήνης σου τόσο σίγουρα όπως αποφάσισες ότι η σωτηρία βρισκόταν μόνο σε σένα. Η σωτηρία είναι από Αυτό στο Οποίο ο Θεός την έδωσε για σένα. Δεν την έχει λησμονήσει. Μην Το ξεχνάς και Αυτό θα παίρνει κάθε απόφαση για λογαριασμό σου, για την σωτηρία σου και την ειρήνη του Θεού μέσα σου.

15. Μην επιδιώκεις να εκτιμήσεις εσύ την αξία του Υιού του Θεού τον οποίον Αυτός δημιούργησε ιερό, διότι όταν το κάνεις αυτό σημαίνει ότι αξιολογείς τον Πατέρα του και κρίνεις εναντίον Του. Και θα νιώθεις ένοχος γι αυτό το φανταστικό έγκλημα, το οποίο κανένας σε αυτό τον κόσμο ή στον Ουρανό δεν θα ήταν δυνατόν να διαπράξει. Το Άγιο Πνεύμα διδάσκει μόνο ότι η «αμαρτία» της αντικατάστασης του Θεού τοποθετώντας τον εαυτό σου στην θέση Του στον θρόνο Του, δεν είναι μια πηγή ενοχής. Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί δεν μπορεί να έχει καθόλου επιδράσεις για να φοβηθείς. Ησύχασε στην πίστη σου σε Αυτό που σε αγαπά, και θέλει να σε οδηγήσει έξω από την παράνοια. Η τρέλα μπορεί να είναι η δική σου επιλογή, αλλά όχι και η πραγματικότητά σου. Ποτέ μην ξεχνάς την Αγάπη του Θεού, ο Οποίος σε θυμάται. Διότι είναι εντελώς αδύνατον να άφηνε Αυτός τον Υιό Του να πέσει από τον στοργικό Του Νου μέσα στον Οποίο δημιουργήθηκε, και από εκεί όπου η κατοικία του διασφαλίστηκε μέσα σε τέλεια ειρήνη για πάντα.

16. Λέγε στο Άγιο Πνεύμα μόνο, «Αποφάσισε Εσύ για λογαριασμό μου,» και αυτό γίνεται. Διότι οι δικές Του αποφάσεις είναι αντανακλάσεις αυτού που ο Θεός γνωρίζει για σένα, και σε αυτό το φως, γίνεται αδύνατον οποιουδήποτε είδους σφάλμα. Γιατί να θέλεις να αγωνίζεσαι με τόση μανία να προβλέψεις όλα όσα δεν μπορείς να γνωρίζεις, όταν όλη η γνώση βρίσκεται πίσω από κάθε απόφαση που παίρνει το Άγιο Πνεύμα για λογαριασμό σου; Μάθε από την Σοφία Του και την Αγάπη Του, και δίδασκε την απάντησή Του σε όλους όσους αγωνίζονται μέσα στο σκοτάδι. Διότι αποφασίζεις γι αυτούς και για σένα.

17. Πόσο μεγαλειώδες είναι να αποφασίζεις για όλα μέσω Αυτού του Οποίου η ίση Αγάπη δίδεται εξίσου σε όλους το ίδιο! Δεν σου αφήνει κανέναν έξω από σένα. Κι έτσι σου δίνει αυτό που είναι δικό σου, διότι ο Πατέρας σου θα ήθελε να το μοιράζεσαι μαζί Του. Σε όλα οδηγήσου από Αυτό, και μην το ξανασκέφτεσαι. Εμπιστεύσου Το και απάντησε γρήγορα, βέβαια, και με Αγάπη για όλους όσους αγγίξει αυτή η απόφαση. Και θα αγγίξει τον κάθε ένα. Θα ήθελες να πάρεις για τον εαυτό σου αποκλειστικά την ευθύνη για το τι θα φέρει μόνο καλό σε όλους; Θα γνώριζες κάτι τέτοιο;

18. Δίδαξες τον εαυτό σου την πιο αφύσικη συνήθεια να μην επικοινωνείς με τον Δημιουργό σου. Παρόλα αυτά παραμένεις σε στενή επικοινωνία μαζί Του, και με όλα όσα είναι μέσα σε Αυτόν, όπως είναι και μέσα σε σένα. Ξέμαθε την απομόνωση μέσω της στοργικής Του καθοδήγησης, και μάθε για όλη την χαρούμενη επικοινωνία που έχεις πετάξει αλλά δεν γινόταν να χάσεις.

19. Όποτε βρίσκεσαι σε αμφιβολία για το τι να κάνεις, σκέψου την Παρουσία Του μέσα σου, και πες στον εαυτό σου αυτό, και μόνο αυτό:

Αυτό με οδηγεί και γνωρίζει τον δρόμο, τον οποίο εγώ δεν γνωρίζω. Εν τούτοις, δεν θα κρατήσει μακριά από μένα αυτό που θα ήθελε να μάθω. Κι έτσι Το εμπιστεύομαι για να επικοινωνεί σε μένα όλα όσα γνωρίζει για μένα.

Έπειτα άφησέ Το να σε διδάξει ήσυχα πώς να αντιλαμβάνεσαι την αθωότητά σου, η οποία είναι ήδη εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...