Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ


Οι Συνθήκες της Μάθησης

- Από το Κεφάλαιο 14, THE CONDITIONS OF LEARNING -

1. Αν είσαι ευλογημένος και δεν το γνωρίζεις, χρειάζεται να μάθεις ότι πρέπει να είναι έτσι. Η γνώση δεν διδάσκεται, αλλά οι συνθήκες της πρέπει να αποκτηθούν διότι αυτές είναι που έχουν απορριφθεί. Μπορείς να μάθεις να ευλογείς, και δεν μπορείς να δίνεις αυτό που δεν έχεις. Αν, λοιπόν, προσφέρεις ευλογία, αυτή πρέπει πρώτα να έρθει σε σένα. Και πρέπει επίσης να την έχεις δεχτεί ως δική σου, διότι πως αλλιώς θα μπορούσες να την δώσεις; Αυτός είναι ο λόγος που τα θαύματα προσφέρουν σε σένα την μαρτυρία ότι είσαι ευλογημένος. Αν αυτό που προσφέρεις είναι πλήρης συγχώρεση πρέπει να έχεις αφήσει την ενοχή να φύγει, και να δεχτείς την Επανόρθωση για τον εαυτό σου μαθαίνοντας ότι είσαι αθώος. Πως θα μπορούσες να μάθεις αυτό που έχει γίνει για σένα, άγνωστο σε σένα, εκτός κι αν κάνεις αυτό που θα έπρεπε να κάνεις αν είχε γίνει για σένα;

2. Η άμεση απόδειξη της αλήθειας είναι απαραίτητη σε ένα κόσμο φτιαγμένο από άρνηση και δίχως κατεύθυνση. Θα αντιληφθείς την ανάγκη γι αυτό αν συνειδητοποιήσεις ότι η άρνηση είναι η απόφαση να μην γνωρίζεις. Η λογική του κόσμου πρέπει επομένως να οδηγεί στο τίποτα, διότι στόχος του είναι το τίποτα. Αν αποφασίσεις να έχεις και να δίνεις και να μην είσαι τίποτα εκτός από ένα όνειρο, πρέπει να κατευθύνεις τις σκέψεις σου στην λησμονιά. Κι αν έχεις και δίνεις και είσαι τα πάντα, και όλα αυτά τα έχεις αρνηθεί, τότε το σύστημα σκέψης σου είναι κλειστό και εντελώς ξεκομμένο από την αλήθεια. Αυτός είναι ένας παρανοϊκός κόσμος, και μην υποτιμάς το μέγεθος της παραφροσύνης του. Δεν υπάρχει περιοχή της αντίληψής σου που να μην την έχει αγγίξει, και το όνειρό σου είναι ιερό για σένα. Αυτός είναι ο λόγος που ο Θεός τοποθέτησε το Άγιο Πνεύμα μέσα σου, εκεί όπου εσύ τοποθέτησες το όνειρο.

3. Η όραση είναι πάντα προς τα έξω. Αν οι σκέψεις σου ήταν εξ ολοκλήρου από σένα, το σύστημα σκέψης που έφτιαξες θα ήταν για πάντα σκοτεινό. Οι σκέψεις που προβάλλει ή επεκτείνει ο νους του Υιού του Θεού έχουν όλη την δύναμη που τους δίνει. Οι σκέψεις που μοιράζεται με τον Θεό είναι πέρα από την δική του πίστη, αλλά εκείνες που έφτιαξε αυτός είναι οι δικές του πίστεις. Και είναι αυτές, και όχι η αλήθεια, που έχει επιλέξει να υπερασπίζεται και ν’ αγαπά. Δεν θα τους τις πάρει κανείς. Ο ίδιος, όμως, θα παραιτηθεί από αυτές ο ίδιος διότι η Πηγή της ακύρωσής τους βρίσκεται μέσα του. Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να τον διδάξει ότι η λογική του κόσμου είναι εντελώς παρανοϊκή και οδηγεί στο τίποτα. Εν τούτοις, μέσα σε αυτόν που έφτιαξε αυτή την παρανοϊκή λογική υπάρχει Ένας ο Οποίος γνωρίζει ότι αυτή οδηγεί στο τίποτα, διότι Αυτός γνωρίζει τα πάντα.

4. Οποιαδήποτε κατεύθυνση που θα σε οδηγούσε εκεί που δεν σε οδηγεί το Άγιο Πνεύμα, δεν πάει πουθενά. Οτιδήποτε εσύ αρνείσαι που Αυτός γνωρίζει ότι είναι αλήθεια, το έχεις αρνηθεί στον εαυτό σου, κι Αυτός επομένως πρέπει να σε διδάξει να μην το αρνείσαι. Η ακύρωση είναι έμμεση, όπως είναι και η πράξη. Δημιουργήθηκες μόνο για να δημιουργείς, όχι για να βλέπεις ούτε για να κάνεις. Αυτές δεν είναι παρά έμμεσες εκφράσεις της θέλησης για ζωή, που έχει μπλοκαριστεί από το ιδιότροπο και ανίερο καπρίτσιο του θανάτου και του φόνου που ο Πατέρας σου δεν μοιράζεται μαζί σου. Έχεις θέσει στον εαυτό σου το έργο του μοιράσματος αυτού που δεν μπορεί να μοιραστεί. Και όσο θεωρείς ότι είναι δυνατόν να μάθεις να το κάνεις αυτό, δεν θα πιστεύεις όλα όσα είναι δυνατόν να μάθεις να κάνεις.

5. Επομένως, το Άγιο Πνεύμα πρέπει να αρχίσει την διδασκαλία Του δείχνοντάς σου αυτό που δεν μπορείς ποτέ να μάθεις. Το μήνυμά Του δεν είναι έμμεσο, αλλά Αυτό πρέπει να εισάγει την απλή αλήθεια σε ένα σύστημα σκέψης που έχει γίνει τόσο διαστρεβλωμένο και τόσο περίπλοκο που εσύ δεν μπορείς να δεις ότι δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό (το Άγιο Πνεύμα) απλά κοιτάζει την βάση του και το απορρίπτει. Αλλά εσύ που δεν μπορείς να καταργήσεις αυτό που έφτιαξες ο ίδιος, ούτε να διαφύγεις από το βαρύ φορτίο της θολούρας που βρίσκεται πάνω στο νου σου, δεν μπορείς να δεις μέσα από αυτό. Σε εξαπατά, διότι εσύ επέλεξες να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Αυτοί που επιλέγουν να εξαπατώνται απλά θα επιτίθενται στις άμεσες προσεγγίσεις, διότι αυτές φαίνεται πως απειλούν την πλάνη και την χτυπούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...