Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑ 189 Νιώθω την Αγάπη του Θεού μέσα μου, τώρα.»

ΜΑΘΗΜΑ 189

Νιώθω την Αγάπη του Θεού μέσα μου, τώρα.»

1. Υπάρχει ένα φως μέσα σου που ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί. Και με τα μάτια του δεν θα μπορείς να βλέπεις αυτό το φως, γιατί είσαι τυφλωμένος από τον κόσμο. Και όμως, έχεις μάτια για να το δεις. Βρίσκεται εκεί για να το βλέπεις. Δεν τοποθετήθηκε μέσα σου για να κρατηθεί κρυμμένο από την θέασή σου. Αυτό το φως είναι μια αντανάκλαση της σκέψης στην οποία ασκούμαστε τώρα. Το να νιώσεις την Αγάπη του Θεού μέσα σου σημαίνει να δεις τον κόσμο εκ νέου, να λάμπει μέσα στην αθωότητα, ζωντανό με ελπίδα, και ευλογημένο με απόλυτη ευσπλαχνία και αγάπη.

2. Ποιος θα μπορούσε να νιώσει φόβο μέσα σε ένα τέτοιο κόσμο; Σε καλωσορίζει, αγαλλιάζει με τον ερχομό σου, και σου τραγουδά ύμνους κρατώντας σε ασφαλή από κάθε μορφή κινδύνου και πόνου. Σου προσφέρει μια ζεστή και όμορφη κατοικία για να μείνεις για λίγο. Σε ευλογεί όλη την ημέρα, και σε προσέχει την νύχτα σαν σιωπηλός φρουρός του ιερού σου ύπνου. Βλέπει την σωτηρία μέσα σε σένα, και προστατεύει το φως μέσα σου. Σου προσφέρει τα λουλούδια και το χιόνι του, ευγνωμονώντας σε για την ευεργεσία σου.

3. Αυτός είναι ο κόσμος που αποκαλύπτει η Αγάπη του Θεού. Είναι τόσο διοφορετικός από τον κόσμο που βλέπεις μέσα από τα σκοτεινιασμένα μάτια της κακίας και του φόβου, ώστε ο ένας διαψεύδει τον άλλον. Μόνο ο ένας μπορεί να γίνεται αντιληπτός. Ο άλλος είναι εξ ολοκλήρου χωρίς νόημα. Ένας κόσμος στον οποίο η συγχώρεση λάμπει πάνω στο καθετί, και η ειρήνη προσφέρει το ευγενικό της φως στους πάντες, είναι ασύλληπτος σε εκείνους που βλέπουν έναν κόσμο μίσους να σηκώνεται έτοιμος για επίθεση, σε θέση εκδίκησης, για να δολοφονήσει και να καταστρέψει.

4. Όμως αυτός ο κόσμος του μίσους είναι εξίσου αόρατος και ασύλληπτος σε εκείνους που νιώθουν την Αγάπη του θεού μέσα στους. Ο δικός τους κόσμος αντανακλά την ησυχία και την γαλήνη που λάμπει μέσα τους ∙ την ευγένεια και την αθωότητα που βλέπουν να τους περιβάλλει ∙ την χαρά με την οποία βλέπουν μέσα από τις ανεξάντλητες πηγές χαράς μέσα τους. Ό,τι έχουν νιώσει μέσα τους το κοιτάζουν, και βλέπουν την βέβαιη αντανάκλασή του παντού.

5. Εσύ τι θα ήθελες να βλέπεις; Σου έχει δοθεί η επιλογή. Αλλά μάθε και μην αφήνεις το νου σου να ξεχάσει τον νόμο της όρασης: Θα βλέπεις αυτό που νιώθεις μέσα σου. Αν το μίσος βρίσκει θέση μέσα στην καρδιά σου, θα αντιλαμβάνεσαι ένα κόσμο τρομακτικό, που ο θάνατος τον κρατά με σκληρότητα με τα μυτερά, κοκαλιάρικα δάχτυλά του. Αν νιώθεις την Αγάπη του Θεού μέσα σου, θα βλέπεις ένα κόσμο ελέους και αγάπης.

6. Σήμερα προσπερνούμε τις ψευδαισθήσεις, καθώς αναζητούμε να φτάσουμε σε αυτό που είναι αληθινό μέσα μας, και να νιώσουμε την τρυφερή αγκαλιά του που περιλαμβάνει τα πάντα, την Αγάπη του που μας γνωρίζει τέλεια όπως και τον εαυτό της, την όρασή του που είναι το δώρο που χαρίζει σ’ εμάς η Αγάπη του. Μαθαίνουμε τον τρόπο σήμερα. Είναι τόσο βέβαιος όσο και η Αγάπη η ίδια, προς την οποία μας πηγαίνει. Διότι η απλότητά του αποφεύγει τις παγίδες που οι περίπλοκοι ελιγμοί της φαινομενικής λογικής του κόσμου το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρύβουν.

7. Απλά κάνε αυτό: Κάθισε ήσυχος, και άφησε κατά μέρος όλες τις σκέψεις για το τι είσαι και το τι είναι ο Θεός ∙ όλες τις αντιλήψεις που έχεις μάθει για τον κόσμο ∙ όλες τις εικόνες που αποδίδεις στον εαυτό σου. Άδειασε το νου στο από όλα όσα θεωρεί ότι είναι σωστά ή λανθασμένα, καλά ή κακά, από κάθε σκέψη που κρίνεις άξια, και από όλες τις ιδέες για τις οποίες ντρέπεσαι. Μην κρατιέσαι από τίποτα. Μην φέρνεις μαζί σου ούτε μια σκέψη που έχει διδάξει το παρελθόν, ούτε μια πεποίθηση που έχεις μάθει από παλιά για οτιδήποτε. Ξέχνα αυτόν τον κόσμο, ξέχνα αυτά τα μαθήματα, και έλα με απολύτως άδεια χέρια στον Θεό σου.

8. Αυτός δεν είναι που ξέρει τον δρόμο για σένα; Εσύ δεν χρειάζεται να ξέρεις τον δρόμο προς Αυτόν. Ο δικός σου ρόλος είναι απλά να αφήσεις όλα τα εμπόδια που έχεις παρεμβάλλει ανάμεσα στον Υιό και τον Θεό τον Πατέρα να αφαιρεθούν ήσυχα μια για πάντα. Ο Θεός θα αναλάβει τον δικό του μέρος με χαρμόσυνη και άμεση ανταπόκριση. Ζήτησε και θα σου δοθεί. Αλλά μην έχεις απαιτήσεις, ούτε να δείχνεις τον δρόμο στον Θεό από τον οποίο θα πρέπει να σου εμφανιστεί. Ο τρόπος για να Τον φτάσεις είναι απλά να Τον αφήσεις να είναι. Γιατί με αυτόν τον τρόπο διακηρύσσεις και την δική σου πραγματικότητά.

9. Άρα σήμερα δεν διαλέγουμε εμείς τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουμε προς Αυτόν. Αλλά διαλέγουμε να Τον αφήσουμε να έρθει. Και με αυτή την επιλογή αναπαυόμαστε. Και μέσα στις ήσυχες καρδιές μας και στον ανοιχτό νου μας, η Αγάπη Του θα φωτίσει από μόνη της το πέρασμα της. Αυτό που δεν σου έχει αρνηθεί βρίσκεται σίγουρα εκεί, αν είναι σίγουρα αληθινό και μπορείς σίγουρα να το φτάσεις. Ο Θεός γνωρίζει τον Υιό Του, και ξέρει τον δρόμο προς αυτόν. Δεν χρειάζεται ο Υιός Του να Του δείξει πώς να βρει τον δρόμο Του. Μέσα από κάθε ανοιχτή πόρτα η Αγάπη Του λάμπει προς τα έξω από την εστία της εκ των ένδον, και φωτίζει τον κόσμο με αθωότητα.

10. Πατέρα, εμείς δεν γνωρίζουμε τον δρόμο προς τα Σένα. Αλλά Σε έχουμε καλέσει, και Εσύ μας απάντησες. Δεν θα αναμειχθούμε. Οι τρόποι της σωτηρίας δεν είναι δικοί μας, διότι ανήκουν σε Σένα. Και σε Σένα τους αναζητούμε. Τα χέρια μας είναι ανοιχτά για να λάβουν τα δώρα Σου. Δεν έχουμε σκέψεις που να σκεφτόμαστε ξέχωρα από Σένα, και δεν περιθάλπουμε καμία πεποίθηση για το τι είμαστε, ή Ποιος μας δημιούργησε. Δικός σου είναι ο δρόμος που θα θέλαμε να βρούμε και ν’ ακολουθήσουμε. Και δεν ζητούμε παρά το Θέλημά Σου, το οποίο είναι και δικό μας, να γίνει σε μας και στον κόσμο, ώστε αυτός να γίνει ένα κομμάτι του Ουρανού τώρα. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...