Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ



Κοίταξε μέσα σου.

- Από το Κεφάλαιο 12, VII. LOOKING WITHIN -

1. Τα θαύματα αποδεικνύουν ότι η μάθηση έχει γίνει κάτω από την σωστή καθοδήγηση, διότι η μάθηση είναι αόρατη κι αυτό που έχει μαθευτεί μπορεί να αναγνωριστεί μόνο από τα αποτελέσματά του. Η γενίκευσή του δηλώνεται καθώς την χρησιμοποιείς σε όλο και περισσότερες καταστάσεις. Θα αναγνωρίσεις ότι έχεις μάθει ότι δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα θαύματα όταν τα εφαρμόζεις σε όλες τις καταστάσεις. Δεν υπάρχει κατάσταση που να μην εφαρμόζονται τα θαύματα, κι εφαρμόζοντάς τα σε όλες τις καταστάσεις θα κερδίσεις τον αληθινό κόσμο. Διότι με αυτή την ιερή αντίληψη θα ολοκληρώνεσαι, και η Επανόρθωση θα ακτινοβολεί από την αποδοχή σε αυτή για τον εαυτό σου και για τον καθένα που σου στέλνει το Άγιο Πνεύμα για να τον ευλογήσεις. Σε κάθε παιδί του Θεού βρίσκεται η ευλογία Του, και στην δική σου ευλογία προς τα παιδιά του Θεού βρίσκεται η δική Του ευλογία σε σένα.

2. Ο καθένας στον κόσμο πρέπει να παίξει τον ρόλο του στην λύτρωσή του, για να αναγνωρίσει ότι ο κόσμος έχει λυτρωθεί. Δεν μπορείς να δεις το αόρατο. Όμως αν δεις τα αποτελέσματά του γνωρίζεις ότι πρέπει να είναι εκεί. Όταν αντιλαμβάνεσαι τι κάνει, αναγνωρίζεις την ύπαρξή του. Και από αυτό που κάνει, μαθαίνεις τι είναι. Δεν βλέπεις τις δυνάμεις σου, αλλά αποκτάς εμπιστοσύνη στην ύπαρξή τους καθώς αυτές οι δυνάμεις σου δίνουν την ικανότητα να ενεργείς. Και τα αποτελέσματα των πράξεών σου μπορείς να τα δεις.

3. Το Άγιο Πνεύμα είναι αόρατο, αλλά μπορείς να δεις τα αποτελέσματα της Παρουσίας Του, και μέσα από αυτά θα μάθεις ότι Αυτός είναι εκεί. Αυτό που σου δίνει την ικανότητα να κάνεις προφανώς δεν είναι από αυτόν τον κόσμο, διότι τα θαύματα παραβιάζουν κάθε νόμο της πραγματικότητας έτσι όπως την κρίνει ο κόσμος. Κάθε νόμος του χρόνου και του χώρου, μεγέθους και μάζας υπερβαίνεται, διότι αυτό που σε κάνει ικανό να κάνεις το Άγιο Πνεύμα είναι ξεκάθαρα πέρα από όλους αυτούς τους νόμους. Όταν αντιληφθείς τα αποτελέσματά Του, θα καταλάβεις που πρέπει να βρίσκεται Αυτός, και τελικά να γνωρίσεις τι είναι.

4. Δεν μπορείς να δεις το Άγιο Πνεύμα, αλλά μπορείς να δεις τις εκδηλώσεις Του. Και μόνο αν το κάνεις αυτό, θα συνειδητοποιήσεις ότι Αυτός είναι εκεί. Τα θαύματα είναι οι μάρτυρες Του, και μιλούν για την Παρουσία Του. Αυτό που δεν μπορείς να δεις γίνεται πραγματικό για σένα μόνο από τις μαρτυρίες που μιλούν γι αυτό. Διότι μπορείς να έχεις επίγνωση αυτού που δεν βλέπεις, και μπορεί να γίνει αναγκαστικά αληθινό για σένα καθώς η Παρουσία του εκδηλώνεται μέσα από σένα. Κάνε το έργο του Αγίου Πνεύματος, διότι μοιράζεσαι την λειτουργία Του. Όπως η δική σου λειτουργία στον Ουρανό είναι η δημιουργία, έτσι και η λειτουργία σου στην γη είναι η θεραπεία. Ο Θεός μοιράζεται την λειτουργία Του μαζί σου στον Ουρανό, και το Άγιο Πνεύμα μοιράζεται την δική Του μαζί σου στην γη. Όσο πιστεύεις ότι έχεις άλλες λειτουργίες, τόσο θα έχει ανάγκη διόρθωσης. Διότι αυτή η πίστη είναι η καταστροφή της ειρήνης, ένας στόχος σε άμεση αντίθεση με τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος.

5. Βλέπεις αυτό που περιμένεις να δεις, και αυτό που περιμένεις προσκαλείς. Η αντίληψή σου είναι το αποτέλεσμα της πρόσκλησής σου, ερχόμενο σε σένα έτσι όπως το κάλεσες. Τίνος τις εκδηλώσεις θα ήθελες να βλέπεις; Για τίνος την παρουσία θα ήθελες να πειστείς; Διότι θα πιστεύεις σε αυτό που εκδηλώνεις, και καθώς κοιτάζεις έξω αυτό θα βλέπεις. Μέσα στο νου σου βρίσκονται δύο τρόποι οπτικής προς τον κόσμο, και η αντίληψή σου θα αντανακλά την καθοδήγηση που έχεις επιλέξει.

6. Εγώ είμαι η εκδήλωση του Αγίου Πνεύματος, και όταν με βλέπεις αυτό θα έχει γίνει επειδή έχεις προσκαλέσει Αυτόν. Διότι Αυτός θα σου στείλει τους δικούς Του μάρτυρες αν μόνο θελήσεις να τους κοιτάξεις. Να θυμάσαι πάντα ότι θα βρίσκεις πάντα αυτό που αναζητάς. Το εγώ βρίσκει αυτό που αναζητά, και μόνο αυτό. Δεν βρίσκει αγάπη, διότι δεν είναι αυτό που αναζητά. Όμως , η αναζήτηση και η εύρεση είναι το ίδιο, κι αν αναζητάς δύο στόχους θα τους βρίσκεις, αλλά δεν θα αναγνωρίζεις κανέναν. Θα θεωρείς ότι είναι το ίδιο διότι θέλεις και τους δύο. Ο νους πάντα αγωνίζεται για ενοποίηση, κι αν είναι διχασμένος και θέλει να διατηρήσει τον διχασμό, θα πιστεύει ότι έχει έναν στόχο κάνοντάς τον να φαίνεται πως είναι ένας.

7. Είπα πριν ότι αυτό που προβάλλεις ή επεκτείνεις εξαρτάται από σένα, αλλά εσύ πρέπει να κάνεις ή το ένα ή το άλλο, διότι αυτός είναι ο νόμος του νου, κι πρέπει να κοιτάζεις μέσα σου πριν κοιτάξεις έξω. Καθώς κοιτάς μέσα σου, επιλέγεις τον οδηγό της όρασης. Κι έπειτα κοιτάζεις έξω και βλέπεις τους μάρτυρές του. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκεις αυτό που αναζητάς. Αυτό που θέλεις μέσα σου θα το εκδηλώνεις, και θα το δέχεσαι από τον κόσμο διότι εσύ το έβαλες εκεί επειδή το ήθελες. Όταν νομίζεις ότι προβάλλεις αυτό που δεν θέλεις, αυτό συμβαίνει, επίσης, επειδή όντως το θέλεις. Αυτό οδηγεί απευθείας σε αποσύνδεση, διότι αναπαριστά την αποδοχή δύο στόχων, όπου ο κάθε ένας γίνεται αντιληπτός σε διαφορετική θέση ∙ διαχωρισμένοι αναμεταξύ τους διότι εσύ τους έφτιαξες διαφορετικούς. Ο νους, τότε, βλέπει έναν διαιρεμένο κόσμο έξω από τον εαυτό του, αλλά όχι μέσα του. Αυτό δίνει ακεραιότητα στην ψευδαίσθηση, και σε καθιστά ικανό να πιστεύεις ότι επιδιώκει έναν μόνο στόχο. Εν τούτοις, όσο αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο ως διαχωρισμένο, δεν είσαι θεραπευμένος. Διότι το να είσαι θεραπευμένος σημαίνει ότι επιδιώκεις μόνο έναν στόχο, διότι έχεις δεχτεί μόνον έναν και θέλεις μόνο έναν.

8. Όταν θέλεις μόνο αγάπη δεν θα βλέπεις τίποτα άλλο. Η αντιφατική φύση των αποδείξεων που αντιλαμβάνεσαι είναι απλά η αντανάκλαση των αντιφατικών σου προσκλήσεων. Έχεις κοιτάξει το νου σου και δέχτηκες την αντίθεση μέσα σε αυτόν, εφόσον την αναζήτησες εκεί. Αλλά τότε μην πιστέψεις ότι οι μάρτυρες για την αντίθεση είναι αληθείς, διότι αυτοί καταθέτουν μόνο την δική σου απόφαση για την πραγματικότητα, και σου επιστρέφουν τα μηνύματα που τους έδωσες εσύ. Η αγάπη, επίσης, αναγνωρίζεται από τους δικούς της αγγελιαφόρους. Αν εκδηλώνεις αγάπη, η απεσταλμένοι της θα έρθουν σε σένα επειδή τους κάλεσες.

9. Η δύναμη της απόφασης είναι η μόνη ελευθερία που σου έχει απομείνει ως φυλακισμένος σε αυτόν τον κόσμο. Μπορείς να αποφασίσεις να τον δεις σωστά. Αυτό που έφτιαξες δεν είναι η πραγματικότητά του, διότι η πραγματικότητά του είναι μόνο αυτή που του δίνεις εσύ. Δεν μπορείς να δίνεις στ’ αλήθεια τίποτα άλλο εκτός από αγάπη σε όλους και σε όλα, ούτε μπορείς στ’ αλήθεια να λάβεις τίποτα άλλο εκτός από αγάπη από αυτούς. Αν νομίζεις ότι έχεις λάβει κάτι άλλο, είναι επειδή κοίταξες μέσα σου και νόμισες πως είδες εκεί την δύναμη να δώσεις κάτι άλλο. Μόνο αυτή η απόφαση ήταν που καθόρισε αυτό που βρήκες, διότι ήταν η απόφαση γι αυτό που αναζητούσες.

10. Με φοβάσαι επειδή κοίταξες μέσα σου και φοβάσαι αυτό που είδες. Όμως, δεν μπορεί να είδες την πραγματικότητα, διότι η πραγματικότητα του νου σου είναι η ομορφότερη από τις δημιουργίες του Θεού. Εφόσον προέρχεται μόνο από τον Θεό, η δύναμη και το μεγαλείο της θα μπορούσαν να σου φέρουν μόνο γαλήνη αν πραγματικά την κοίταζες. Αν φοβάσαι, αυτό συμβαίνει επειδή είδες κάτι που δεν βρίσκεται εκεί. Όμως, στην ίδια θέση θα μπορούσες να κοιτάξεις εμένα και όλους σου τους αδελφούς, μέσα στην τέλεια ασφάλεια του Νου που μας δημιούργησε. Διότι είμαστε εκεί μέσα στην ειρήνη του Πατέρα, ο Οποίος βούλεται να επεκτείνει την ειρήνη Του μέσα από σένα.

11. Όταν έχεις δεχτεί την αποστολή σου να επεκτείνεις ειρήνη θα βρεις ειρήνη, διότι εκδηλώνοντάς την θα την βλέπεις κι εσύ. Οι ιεροί μάρτυρές της θα σε περιβάλλουν διότι θα τους έχεις καλέσει, κι αυτοί θα έρχονται σε σένα. Έχω ακούσει το κάλεσμά σου και έχω απαντήσει σε αυτό, αλλά εσύ δεν θα με βλέπεις ούτε θα ακούς την απάντηση που αναζητούσες. Αυτό γίνεται διότι ακόμα δεν θέλεις μόνο αυτό. Όμως, όσο γίνομαι αληθινός για σένα, θα μάθεις ότι πραγματικά θέλεις μόνο αυτό. Και θα με βλέπεις καθώς κοιτάζεις μέσα σου, και θα κοιτάμε τον αληθινό κόσμο μαζί. Μέσα από τα μάτια του Χριστού, μόνο ο αληθινός κόσμος υπάρχει και μόνο ο αληθινός κόσμος μπορεί να γίνει ορατός. Όπως αποφασίζεις, έτσι θα βλέπεις. Και το μόνο που θα βλέπεις είναι οι μαρτυρίες της απόφασής σου.

12. Όταν κοιτάξεις μέσα σου και με δεις, αυτό θα γίνει επειδή θα έχεις αποφασίσει να εκδηλώνεις την αλήθεια. Και καθώς την εκδηλώνεις θα την βλέπεις και έξω και μέσα. Θα την βλέπεις έξω επειδή πρώτα την είδες μέσα σου. Ό,τι βλέπεις έξω είναι μια κρίση αυτού που είδες μέσα σου. Αν είναι η κρίση σου θα είναι λανθασμένο, διότι η κρίση δεν είναι δική σου λειτουργία. Αν είναι η κρίση του Αγίου Πνεύματος θα είναι σωστό, διότι η κρίση είναι η δική Του λειτουργία. Εσύ μοιράζεσαι την λειτουργία Του μόνο κρίνοντας όπως κρίνει Αυτός, μην κρατώντας καθόλου κρίση για τον εαυτό σου. Εσύ θα κρίνεις εναντίον του εαυτού σου, αλλά Αυτός θα κρίνει υπέρ σου.

13. Να θυμάσαι, λοιπόν, ότι όποτε κοιτάζεις έξω και αντιδράς αρνητικά σε αυτό που βλέπεις, τότε έχεις κρίνει τον εαυτό σου ανάξιο και τον έχεις καταδικάσει σε θάνατο. Η ποινή του θανάτου είναι ο ύστατος στόχος του εγώ, διότι αυτό πιστεύει απόλυτα ότι είσαι εγκληματίας, και ότι σου αξίζει ο θάνατος ενώ ο Θεός γνωρίζει ότι σου αξίζει η ζωή. Η ποινή του θανάτου ποτέ δεν αφήνει το νου του εγώ, διότι αυτό φυλάει πάντα για σένα στο τέλος. Θέλοντας να σε σκοτώσει ως τελική έκφραση των συναισθημάτων του για σένα, σε αφήνει να ζεις μόνο και μόνο για να περιμένεις τον θάνατο. Θα σε βασανίζει όσο ζεις, αλλά το μίσος του δεν ικανοποιείται μέχρι να πεθάνεις. Διότι η καταστροφή σου είναι το μόνο τέλος για το οποίο αυτό εργάζεται, και το μόνο τέλος με το οποίο θα ικανοποιηθεί.

14. Το εγώ είναι ένας προδότης του Θεού, προς τον Οποίο η προδοσία είναι αδύνατη. Αλλά είναι και προδότης προς εσένα που πιστεύεις ότι έχεις προδώσει τον Πατέρα σου. Γι αυτό η κατάργηση της ενοχής είναι ένα βασικό κομμάτι της διδασκαλίας του Αγίου Πνεύματος. Διότι για όσο νιώθεις ένοχος θα ακούς την φωνή του εγώ, που σου λέει ότι έχεις προδώσει τον Θεό, άρα σου αξίζει ο θάνατος. Θα νομίζεις ότι ο θάνατος έρχεται από τον Θεό και όχι από το εγώ διότι, συγχέοντας τον εαυτό σου με το εγώ, πιστεύεις ότι θέλεις τον θάνατο. Και από αυτό που θέλεις ο Θεός δεν σε σώζει.

15. Όταν μπαίνεις στον πειρασμό να ενδώσεις στην επιθυμία για θάνατο, θυμήσου ότι εγώ δεν πέθανα. Θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό είναι αλήθεια όταν κοιτάξεις μέσα σου και με δεις. Θα ξεπερνούσα τον θάνατο μόνο για τον εαυτό μου; Και θα μου έδινε ο Πατέρας την αιώνια ζωή εκτός κι αν την έδινε και σε σένα; Όταν μάθεις να με εκδηλώνεις, δεν θα βλέπεις ποτέ τον θάνατο. Διότι θα έχεις δει αυτό που είναι αθάνατο μέσα στον εαυτό σου, και θα βλέπεις μόνο το αιώνιο καθώς θα κοιτάζεις έναν κόσμο που δεν γίνεται να πεθαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...