Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ



Η ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

- Από το κεφάλαιο 12, VI. THE VISION OF CHRIST -

1. Το εγώ προσπαθεί να σε διδάξει πώς να κερδίσεις ολόκληρο τον κόσμο και να χάσεις την ψυχή σου. Το Άγιο Πνεύμα δε διδάσκει ότι δεν μπορείς να χάσεις την ψυχή σου και ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος στον κόσμο, διότι από μόνος του δεν ωφελεί σε τίποτα. Το να επενδύεις δίχως κέρδος σημαίνει σίγουρα ότι θα αποδυναμώνεις τον εαυτό σου, και το έξοδο είναι ψηλό. Όχι μόνο δεν υπάρχει κέρδος στην επένδυση, αλλά το κόστος για σένα είναι τεράστιο. Διότι αυτή η επένδυση σου κοστίζει την πραγματικότητα του κόσμου με το να αρνείται την δική σου, και δεν σου δίνει τίποτα γι αντάλλαγμα. Δεν μπορείς να πουλήσεις την ψυχή σου, αλλά μπορείς να πουλήσεις την επίγνωση αυτής. Δεν μπορείς να αντιληφθείς στην ψυχή σου, αλλά δεν θα την γνωρίζεις όσο αντιλαμβάνεσαι κάτι άλλο ως πολυτιμότερο.

2. Το Άγιο Πνεύμα είναι η δύναμή σου διότι Αυτός σε γνωρίζει μόνο ως πνεύμα. Έχει απόλυτη επίγνωση ότι εσύ δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου, και γνωρίζει τέλεια πώς να σε διδάξει να θυμηθείς αυτό που είσαι. Επειδή σε αγαπά, θα σε διδάξει με χαρά αυτό που αγαπά, διότι θέλει να το μοιράζεται. Κι εφόσον σε θυμάται πάντα, δεν μπορεί να σε αφήσει να ξεχάσεις την αξία σου. Διότι ο Πατέρας ποτέ δεν παύει να Του θυμίζει τον Υιό Του, κι Αυτός ποτέ δεν παύει να θυμίζει στον Υιό τον Πατέρα. Ο Θεός βρίσκεται στην μνήμη σου χάρη σε Αυτόν. Εσύ διάλεξες να ξεχάσεις τον Πατέρα αλλά δεν θέλεις πραγματικά να κάνεις κάτι τέτοιο, κι επομένως μπορείς να πάρεις μιαν άλλη απόφαση. Όπως ήταν η δική μου απόφαση, μπορεί να είναι και η δική σου.

3. Εσύ δεν θέλεις τον κόσμο. Το μόνο πράγμα με αξία σε αυτόν είναι όποιο κομμάτι του κοιτάζεις με αγάπη. Αυτό του δίνει την μόνη πραγματικότητα που θα έχει ποτέ. Η αξία του δεν βρίσκεται στον ίδιον, αλλά η δική σου βρίσκεται μέσα σε σένα. Όπως η αξία του εαυτού προέρχεται από την επέκταση του εαυτού, έτσι και η αντίληψη της αξίας του εαυτού προέρχεται από την επέκταση των σκέψεων αγάπης προς τα έξω. Κάνε τον κόσμο αληθινό για σένα, διότι ο αληθινός κόσμος είναι το δώρο του Αγίου Πνεύματος, άρα ανήκει σε σένα.

4. Η διόρθωση είναι για όλους όσους δεν μπορούν να δουν. Η αποστολή του Αγίου Πνεύματος είναι ανοίγει τα μάτια των τυφλών, διότι Αυτός γνωρίζει ότι αυτοί δεν έχουν χάσει την όρασή τους, αλλά απλά κοιμούνται. Αυτός επιθυμεί να τους ξυπνήσει από τον ύπνο της λήθης στην θύμηση του Θεού. Τα μάτια του Χριστού είναι ανοιχτά, και Αυτός θα κοιτά αυτό που βλέπεις εσύ με αγάπη αν δεχτείς ως δική σου την όρασή Του. Το Άγιο Πνεύμα φυλά την όραση του Χριστού για κάθε Υιό του Θεού που κοιμάται. Στην δική Του όραση ο Υιός του Θεού είναι τέλειος, και λαχταρά να μοιραστεί την όρασή Του μαζί σου. Αυτός θα σου δείξει τον αληθινό κόσμο διότι ο Θεός σου έδωσε τον Ουρανό. Μέσω Αυτού ο Πατέρας σου καλεί τον Υιό Του να θυμηθεί. Η αφύπνιση του Υιού Του αρχίζει με την επένδυσή του στον πραγματικό κόσμο, και με αυτή θα μάθει να επενδύει εκ νέου στον εαυτό του. Διότι η πραγματικότητα είναι μία με τον Πατέρα και τον Υιό, και το Άγιο Πνεύμα ευλογεί τον αληθινό κόσμο στο Όνομά Τους.

5. Όταν έχεις δει αυτόν τον αληθινό κόσμο, όπως σίγουρα θα τον δεις, τότε θα Μας θυμηθείς. Όμως, πρέπει να μάθεις το κόστος του ύπνου, και να αρνηθείς να το πληρώνεις. Μόνο τότε θα αποφασίσεις να αφυπνιστείς. Και τότε ο αληθινός κόσμος θα ξεπεταχτεί μπροστά στα μάτια σου, διότι ο Χριστός ποτέ δεν κοιμήθηκε. Αυτός περιμένει να γίνει ορατός, διότι Αυτός ποτέ δεν σε έχασε από τα μάτια Του. Αυτός κοιτάζει σιωπηλά τον αληθινό κόσμο, τον οποίον θέλει να μοιραστεί μαζί σου διότι γνωρίζει για την Αγάπη που έχει ο Πατέρας γι Αυτόν. Και γνωρίζοντας αυτό, Αυτός θέλει να σου δώσει αυτό που είναι δικό σου. Μέσα σε τέλεια γαλήνη σε περιμένει στο άδυτο του Πατέρα Του, προτείνοντας σε σένα την Αγάπη του Πατέρα μέσα στο ήσυχο φως της ευλογίας του Αγίου Πνεύματος. Διότι το Άγιο Πνεύμα θα οδηγήσει τον κάθε ένα σπίτι στον Πατέρα του, όπου ο Χριστός περιμένει ως ο Εαυτός του.

6. Κάθε παιδί του Θεού είναι ένα μέσα στον Χριστό, διότι η ύπαρξή του είναι μέσα στον Χριστό όπως και του Χριστού είναι μέσα στον Θεό. Η Αγάπη του Χριστού για σένα είναι η Αγάπη Του για τον Πατέρα Του, την οποία γνωρίζει διότι γνωρίζει την Αγάπη του Πατέρα Του γι Αυτόν. Όταν το Άγιο Πνεύμα εν τέλει σε έχει οδηγήσει στον Χριστό στον βωμό του Πατέρα Του, η αντίληψη συγχωνεύεται μέσα στην γνώση διότι η αντίληψη έχει γίνει τόσο ιερή που η μεταβίβασή της σε ιερότητά είναι απλά η φυσική της επέκταση. Η αγάπη μεταφέρει σε αγάπη δίχως καμία παρεμβολή, διότι οι δύο είναι ένα. Καθώς αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερα κοινά στοιχεία σε όλες τις καταστάσεις, η γενίκευση της εκπαίδευσης κάτω από την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος αυξάνει και γίνεται ευρύτερη. Σταδιακά μαθαίνεις να την εφαρμόζεις σε όλους και σε όλα, διότι η εφαρμοσιμότητά της είναι συμπαντική. Όταν έχει επιτευχθεί αυτό, η αντίληψη και η γνώση γίνονται τόσο παρεμφερείς που μοιράζονται την ενοποίηση των νόμων του Θεού.

7. Αυτό που είναι ένα δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ως διαχωρισμένο, και η άρνηση του διαχωρισμού είναι η εκ νέου δήλωση της γνώσης. Στον βωμό του Θεού, η ιερή αντίληψη του Υιού του Θεού γίνεται τόσο διαφωτισμένη που το φως ρέει άφθονο μέσα σε αυτή, και το πνεύμα του Υιού του Θεού λάμπει μέσα στο Νου του Πατέρα και γίνεται ένα με αυτό. Πολύ γλυκά ο Θεός λάμπει πάνω στον Εαυτό Του, αγαπώντας την επέκταση του Εαυτού Του που είναι ο Υιός Του. Ο κόσμος δεν έχει κανένα σκοπό καθώς αφομοιώνεται μέσα στον σκοπό του Θεού. Διότι ο αληθινός κόσμος έχει γλιστρήσει σιωπηλά μέσα στον Ουρανό, όπου το κάθε τι αιώνιο μέσα σε αυτόν υπήρχε από πάντα. Εκεί ο Λυτρωτής και ο λυτρωμένος ενώνονται μέσα στην τέλεια αγάπη του Θεού και του ενός για τον άλλον. Ο Ουρανός είναι το σπίτι σου, κι εφόσον είναι μέσα στον Θεό πρέπει να είναι και μέσα σε σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...