Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.

- Από το Κεφάλαιο 12, IV. SEEKING AND FINDING -

1. Το εγώ είναι βέβαιο ότι η αγάπη είναι επικίνδυνη, και αυτό είναι πάντα η κεντρική του διδασκαλία. Ποτέ δεν το θέτει με αυτό τον τρόπο ∙ αντίθετα, όλοι όσοι πιστεύουν ότι το εγώ είναι η σωτηρία φαίνεται πως είναι πολύ έντονα απασχολημένοι με την αναζήτηση της αγάπης. Εν τούτοις, το εγώ, αν και ενθαρρύνει την έρευνα για την αγάπη πολύ ενεργά, βάζει έναν όρο ∙ να μην την βρεις. Οι προσταγές του, λοιπόν, μπορούν να συνοψιστούν απλά ως: «Αναζήτησε και μην βρεις.» Αυτή είναι η μία υπόσχεση που σου προτείνει το εγώ, και η μόνη που θα κρατήσει. Διότι το εγώ επιδιώκει τον στόχο του με φανατική επιμονή, και η κρίση του, αν και πολύ σοβαρά τραυματισμένη, είναι απόλυτα συνεπής.

2. Επομένως, η έρευνα που αναλαμβάνει το εγώ είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Κι εφόσον διδάσκει επίσης ότι αυτό είναι η ταυτότητά σου, η καθοδήγησή του σε οδηγεί σε ένα ταξίδι που πρέπει να καταλήγει στην ήττα του εαυτού σου. Διότι το εγώ δεν μπορεί να αγαπά, και μέσα στην φρενήρη έρευνα του για αγάπη αναζητά αυτό που φοβάται να βρει. Η έρευνα είναι αναπόφευκτη διότι το εγώ είναι μέρος του νου σου, κι εξαιτίας της πηγής του το εγώ δεν απόλυτα ξεκομμένο, ειδάλλως δεν θα μπορούσε να γίνει καθόλου πιστευτό. Διότι ο νους σου είναι που πιστεύει σε αυτό και του δίνει ύπαρξη. Όμως, πάλι ο νους σου είναι που έχει την δύναμη να αρνηθεί την ύπαρξη του εγώ, και σίγουρα θα το κάνεις αυτό όταν συνειδητοποιήσεις ακριβώς προς τα πού πηγαίνει το ταξίδι στο οποίο σε ωθεί το εγώ.

3. Είναι σίγουρα προφανές ότι κανένας δεν θέλει να βρει αυτό που στο τέλος θα τον καταστρέψει. Όντας ανίκανο να αγαπήσει, το εγώ θα ήταν ολοκληρωτικά ανεπαρκές στην παρουσία της αγάπης, διότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί καθόλου. Τότε, θα έπρεπε να εγκαταλείψεις την καθοδήγηση του εγώ, διότι θα ήταν προφανές ότι δεν σε είχε διδάσκει την ανταπόκριση που χρειάζεσαι. Το εγώ επομένως θα διαστρεβλώνει την αγάπη, και θα σε διδάσκει ότι η αγάπη πραγματικά προκαλεί τις αντιδράσεις που το εγώ μπορεί να διδάξει. Αν ακολουθήσεις την διδασκαλία του λοιπόν, θα ψάχνεις για την αγάπη, αλλά δεν θα την αναγνωρίζεις.

4. Συνειδητοποιείς ότι το εγώ πρέπει να σε ωθεί σε ένα ταξίδι που δεν γίνεται παρά να οδηγεί σε μια αίσθηση ματαιότητας και θλίψης; Το να αναζητάς και να μην βρίσκεις κάθε άλλο παρά χαρά φέρνει. Αυτή είναι η υπόσχεση που θα ήθελες να κρατήσεις; Το Άγιο Πνεύμα σου προσφέρει μια άλλη υπόσχεση, και αυτή θα σε οδηγήσει στην χαρά. Διότι η δική Του υπόσχεση είναι πάντα, «Αναζήτησε και θα βρεις,» και κάτω από την δική Του καθοδήγηση δεν γίνεται να χάσεις. Δικό Του είναι το ταξίδι προς την εκπλήρωση, και τον στόχο που θέτει ενώπιων σου Αυτός θα στον δώσει. Διότι Αυτός ποτέ δεν θα ξεγελάσει τον Υιό του Θεού τον οποίο αγαπά με την Αγάπη του Πατέρα.

5. Θα αναλάβεις ένα ταξίδι διότι σε αυτόν τον κόσμο δεν είσαι σπίτι σου . Κι εσύ θα ψάχνεις για το σπίτι σου είτε συνειδητοποιείς που βρίσκεται είτε όχι. Αν πιστεύεις ότι είναι έξω από σένα η έρευνα θα είναι μάταιη, διότι θα το αναζητάς εκεί όπου δεν βρίσκεται. Δεν θυμάσαι το πώς να κοιτάξεις μέσα σου διότι δεν πιστεύεις ότι το σπίτι σου βρίσκεται εκεί. Όμως το Άγιο Πνεύμα το θυμάται για σένα, και Αυτός θα σε καθοδηγήσει στο σπίτι σου διότι αυτή είναι η αποστολή Του. Καθώς εκπληρώνει την αποστολή Του Αυτός θα σε διδάσκει την δική σου, διότι η αποστολή σου είναι ίδια με την δική σου. Οδηγώντας τους αδελφούς σου σπίτι τους ακολουθείς Αυτόν.

6. Κοίταξε τον Οδηγό που σου έδωσε ο Πατέρας σου, για να μάθεις ότι έχεις αιώνια ζωή. Διότι ο θάνατος δεν είναι Θέλημα του Πατέρα σου ούτε δικό σου, και ό,τι είναι αληθινό είναι το Θέλημα του Πατέρα. Δεν πληρώνεις κανένα τίμημα για την ζωή διότι αυτή σου δόθηκε, αλλά πληρώνεις τίμημα για τον θάνατο, και μάλιστα πολύ βαρύ. Αν ο θάνατος είναι ο θησαυρός σου, θα πουλήσεις τα πάντα για να τον εξαγοράσεις. Και θα πιστεύεις ότι τον έχεις εξαγοράσει, διότι θα έχεις πουλήσει όλα τ’ άλλα. Εν τούτοις, δεν μπορείς να πουλήσεις την Βασιλεία των Ουρανών. Η κληρονομιά σου δεν μπορεί ούτε να εξαγοραστεί ούτε να πουληθεί. Δεν υπάρχουν αποκληρωμένα κομμάτια μέσα στην Αδελφότητα των Υιών, διότι ο Θεός είναι ολοκληρωμένος και όλες Του οι επεκτάσεις είναι σαν Αυτόν.

7. Η Επανόρθωση δεν είναι το τίμημα της ολότητάς σου, είναι, όμως, το τίμημα της επίγνωσης της ολότητάς σου. Διότι αυτό που επέλεξες να «πουλήσεις» έπρεπε να φυλαχτεί για λογαριασμό σου, εφόσον εσύ δεν θα μπορούσες να το «εξαγοράσεις» πίσω. Όμως, πρέπει να επενδύσεις σε αυτό, όχι με τα χρήματα αλλά με το πνεύμα. Διότι το πνεύμα είναι θέληση, και η θέληση είναι το «τίμημα» της Βασιλείας. Η κληρονομιά σου περιμένει μόνο την αναγνώριση ότι έχεις λυτρωθεί. Το Άγιο Πνεύμα σε καθοδηγεί στην αιώνια ζωή, αλλά εσύ πρέπει να αφήσεις να φύγει η επένδυσή σου στον θάνατο, ειδάλλως δεν θα βλέπεις την ζωή παρόλο που είναι παντού γύρω σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...