Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Ο ΘΕΟΣ Ή ΤΟ ΕΓΩ.- Από το κεφάλαιο 11 GOD OR THE EGO, introduction -

Εισαγωγή.

1. Ή ο Θεός ή το εγώ είναι παράφρων. Αν εξετάσεις τα στοιχεία και των δύο πλευρών δίκαια, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό πρέπει να είναι αλήθεια. Ούτε ο Θεός ούτε το εγώ προτείνουν ένα μερικό σύστημα σκέψης. Το κάθε ένα είναι εσωτερικά συνεπές, αλλά είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους από όλες τις απόψεις, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η μερική υποταγή στο ένα από αυτά. Να θυμάσαι, ακόμα, ότι τα αποτελέσματά τους είναι το ίδιο διαφορετικά όπως και οι βάσεις τους, και οι θεμελιωδώς ασυμφιλίωτες φύσεις τους δεν γίνεται να συμφιλιωθούν με αμφιταλαντεύσεις ανάμεσά τους. Τίποτα ζωντανό δεν είναι ορφανό από πατέρα, διότι ζωή σημαίνει δημιουργία. Επομένως, η απόφασή σου είναι πάντα μια απάντηση στην ερώτηση, «Ποιος είναι ο πατέρας μου;» Και θα είσαι πιστός στον πατέρα που επιλέγεις.

2. Όμως τι θα έλεγες σε κάποιον που πίστευε ότι αυτή η ερώτηση πραγματικά περιέχει σύγκρουση; Αν εσύ έφτιαξες το εγώ, τότε πως μπορεί το εγώ να έχει φτιάξει εσένα; Το πρόβλημα εξουσίας είναι ακόμα η μόνη πηγή σύγκρουσης, διότι το εγώ φτιάχτηκε από μια επιθυμία του Υιού του Θεού να είναι αυτός ο πατέρας του Θεού. Το εγώ, λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα ψευδαισθήσεων με το οποίο εσύ έφτιαξες τον δικό σου πατέρα. Μην γελιέσαι γι αυτό. Αυτό ακούγεται παράλογο όταν δηλώνεται με πλήρη ειλικρίνεια, αλλά το εγώ ποτέ δεν κοιτά αυτό που κάνει με πλήρη ειλικρίνεια. Όμως, αυτή είναι η παράλογη προϋπόθεσή του, η οποία είναι προσεκτικά κρυμμένη στην σκοτεινή θεμέλια λίθο του συστήματος σκέψης του. Και είτε το εγώ, που έφτιαξες εσύ, είναι ο πατέρας σου, ή όλο το σύστημα σκέψης του δεν στέκει.

3. Εσύ φτιάχνεις προβάλλοντας, αλλά ο Θεός δημιουργεί επεκτείνοντας. Η θεμέλια λίθος της δημιουργίας του Θεού είσαι εσύ, διότι το σύστημα σκέψης Του είναι το φως. Να θυμάσαι τις Αχτίδες που είναι εκεί αόρατες. Όσο περισσότερο πλησιάζεις στο κέντρο του συστήματος σκέψης Του, τόσο πιο καθαρό γίνεται το φως. Όσο περισσότερο πλησιάζεις στην βάση του συστήματος σκέψης του εγώ, τόσο πιο σκοτεινός και θολός γίνεται ο δρόμος. Εν τούτοις, ακόμα κι ο μικρός σπινθήρας μέσα στο νου σου είναι αρκετός για να τον φωτίσει. Φέρε αυτό το φως άφοβα μαζί σου, και γενναία ανύψωνέ το στην βάση του συστήματος σκέψης του εγώ. Να είσαι πρόθυμος να το κρίνεις με απόλυτη ειλικρίνεια. Άνοιξε τον σκοτεινό ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο βασίζεται, και φέρε το στο φως. Εκεί θα δεις ότι βασιζόταν πάνω κάτι που δεν έχει κανένα νόημα, και ότι όλα όσα φοβόσουν βασιζόντουσαν στο τίποτα.

4. Αδερφέ μου, είσαι μέρος του Θεού και δικό μου. Όταν επιτέλους έχεις κοιτάξει την βάση του εγώ δίχως να τρομοκρατείσαι τότε θα έχεις επίσης κοιτάξει και το δικό μας θεμέλιο. Έρχομαι σε σένα από τον Πατέρα μας για να σου προσφέρω τα πάντα ξανά. Μην τα αρνείσαι για να κρατήσεις ένα σκοτεινό κρυμμένο θεμέλιο λίθο, διότι η προστασία του δεν θα σε σώσει. Εγώ σου δίνω τον φανό και έρχομαι μαζί σου. Δεν θα κάνεις αυτό το ταξίδι μόνος σου. Θα σε οδηγήσω στον αληθινό μας Πατέρα, ο Οποίος έχει την ανάγκη σου, όπως κι εγώ. Δεν θα απαντήσεις στο κάλεσμα της αγάπης με χαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: