Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ - Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.


Η Πρόσκληση για Θεραπεία.

- Από το Κεφάλαιο 11, II. THE INVITATION TO HEALING -

1. Αν ασθένεια σημαίνει διαχωρισμός, η απόφαση να θεραπεύεις και να θεραπευτείς είναι το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση αυτού που πραγματικά θέλεις. Κάθε επίθεση είναι ένα βήμα απομάκρυνσης από αυτό, και κάθε σκέψη θεραπείας το φέρνει πιο κοντά. Ο Υιός του Θεού έχει και Πατέρα και Υιό, διότι είναι και ο Πατέρας και ο Υιός. Όταν ενώνεις το να έχεις και το να είσαι σημαίνει ότι ενώνεις την θέλησή σου με την δική Του, διότι Αυτός θέλει εσένα για τον Εαυτό Του. Κι εσύ θέλεις τον εαυτό σου γι Αυτόν διότι, στην τέλεια κατανόησή σου γι Αυτόν, γνωρίζεις ότι υπάρχει μόνο μια Θέληση. Όμως, όταν επιτίθεσαι σε οποιοδήποτε μέρος του Θεού και της Βασιλείας Του η κατανόησή σου δεν είναι τέλεια, κι επομένως αυτό που θέλεις πραγματικά χάνεται για σένα.

2. Η θεραπεία, λοιπόν, γίνεται ένα μάθημα στην κατανόηση, και όσο πιο πολύ ασκείσαι τόσο καλύτερος δάσκαλος και μαθητής γίνεσαι. Αν έχεις αρνηθεί την αλήθεια, ποιοι θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι μάρτυρες για την πραγματικότητά της από εκείνους που έχουν θεραπευτεί από αυτήν; Αλλά βεβαιώσου πως βάζεις και τον εαυτό σου ανάμεσα σε αυτούς, διότι με την προθυμία σου να ενωθείς μαζί τους εκπληρώνεται η θεραπεία σου. Κάθε θαύμα που εκπληρώνεις σου μιλά για την πατρότητα του Θεού. Κάθε σκέψη θεραπείας που δέχεσαι, είτε από τον αδελφό σου ή μέσα στον δικό σου νου, σε διδάσκει ότι είσαι ο Υιός του Θεού. Σε κάθε βλαβερή σκέψη που κρατάς, όπου και να την αντιλαμβάνεσαι, βρίσκεται η άρνηση της Πατρότητας του Θεού και της Υιότητάς σου.

3. Και η άρνηση είναι τόσο ολοκληρωτική όσο η αγάπη. Δεν μπορείς να αρνηθείς μέρος του εαυτού σου, διότι το υπόλοιπο θα φαίνεται σαν διαχωρισμένο κι επομένως δίχως νόημα. Και όντας δίχως νόημα για σένα, δεν θα το καταλαβαίνεις. Όταν αρνείσαι το νόημα σημαίνει ότι δεν μπορείς να καταλάβεις. Μπορείς να θεραπεύσεις μόνο τον εαυτό σου, διότι μόνο ο Υιός του Θεού χρειάζεται θεραπεία. Εσύ την χρειάζεσαι διότι δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου, κι επομένως δεν γνωρίζεις τι κάνεις. Έχοντας λησμονήσει την θέλησή σου, δεν γνωρίζεις τι θέλεις πραγματικά.

4. Η θεραπεία είναι ένα σημάδι ότι θέλεις να ολοκληρωθείς. Και αυτή η προθυμία ανοίγει τα αυτιά σου στην Φωνή του Αγίου Πνεύματος, του Οποίου το μήνυμα είναι η ολότητα. Αυτός θα σου δώσει την ικανότητα να πας πέρα από την θεραπεία που θα αναλάμβανες, διότι πέρα από την μικρή σου προθυμία να ολοκληρωθείς Αυτός θα θέσει την δική Του ολοκληρωμένη Θέληση και θα κάνει και την δική σου καθολική. Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να πετύχει ο Υιός του Θεού με την Πατρότητα του Θεού μέσα του; Εν τούτοις η πρόσκληση πρέπει να προέλθει από σένα, διότι εσύ έχεις μάθει σίγουρα ότι αυτόν που προσκαλείς για φιλοξενούμενό σου, αυτός θα κατοικήσει μαζί σου

5. Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να μιλά σε έναν αφιλόξενο οικοδεσπότη, διότι δεν θα ακουστεί. Ο Αιώνιος Καλεσμένος παραμένει, αλλά η Φωνή Του εξασθενίζει όταν η παρέα του είναι αλλογενής. Αυτός χρειάζεται την προστασία σου, μόνο και μόνο επειδή η φροντίδα σου είναι ένα σημάδι ότι Τον θέλεις. Σκέψου σαν Αυτόν έστω και στο ελάχιστο, και ο μικρός σπινθήρας γίνεται ένα λαμπερό φως που γεμίζει το νου σου έτσι ώστε Αυτός να γίνει ο μόνος Καλεσμένος σου. Όποτε ζητάς από το εγώ να εισέλθει, λιγοστεύεις το καλωσόρισμά Του. Αυτός θα παραμείνει, αλλά εσύ θα έχεις παραταχθεί εναντίον Του. Όποιο ταξίδι επιλέξεις να κάνεις, Αυτός θα έρθει μαζί σου, περιμένοντας. Μπορείς να εμπιστευτείς με σιγουριά την υπομονή Του, διότι Αυτός δεν μπορεί να εγκαταλείψει ένα κομμάτι του Θεού. Όμως, εσύ χρειάζεσαι κάτι πολύ περισσότερο από υπομονή.

6. Ποτέ δεν θα αναπαυτείς μέχρι να γνωρίσεις την λειτουργία σου και να την εκπληρώσεις, διότι μόνο σε αυτό μπορεί η δική σου θέληση και του Πατέρα σου να είναι απόλυτα ενωμένες. Το να Τον έχεις σημαίνει ότι είσαι σαν Αυτόν, κι ότι Αυτός σου έχει δώσει τον Εαυτό Του. Εσύ που έχεις τον Θεό πρέπει να είσαι σαν τον Θεό, διότι η λειτουργία Του έγινε δική σου μαζί με το δώρο Του. Προσκάλεσε αυτή την γνώση να επιστρέψει στο νου σου, και μην αφήνεις να εισέλθει τίποτα που να την αποκρύπτει. Ο Καλεσμένος που σου έστειλε ο Θεός θα σε διδάξει πώς να το κάνεις αυτό, φτάνει εσύ να αναγνωρίσεις τον μικρό σπινθήρα και να τον αφήσεις να μεγαλώσει. Η προθυμία σου δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, διότι η δική Του είναι. Αν μόνο Του προσφέρεις ένα μικρό χώρο, Αυτός θα τον φωτίσει τόσο πολύ που με χαρά θα επιτρέψεις να αυξηθεί κι άλλο. Και με αυτή την αύξηση, θα αρχίσεις να θυμάσαι την δημιουργία.

7. Θέλεις να είσαι όμηρος του εγώ ή οικοδεσπότης του Θεού; Θα δεχτείς μόνο αυτόν που προσκαλείς. Είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις ποιος θα είναι ο καλεσμένος σου, και πόσο θα μείνει μαζί σου. Όμως αυτό δεν είναι πραγματική ελευθερία, διότι αυτό εξαρτάται ακόμη από το πώς το βλέπεις. Το Άγιο Πνεύμα βρίσκεται εκεί, παρόλο που δεν μπορεί να σε βοηθήσει χωρίς την δική σου πρόσκληση. Και το εγώ δεν είναι τίποτα, είτε το προσκαλείς είτε όχι. Η πραγματική ελευθερία βασίζεται στο καλωσόρισμα της πραγματικότητας, και από τους καλεσμένους σου μόνο το Άγιο Πνεύμα είναι πραγματικό. Να ξέρεις, λοιπόν, Ποιος κατοικεί μαζί σου απλά αναγνωρίζοντας αυτό που είναι ήδη εκεί, και να μην ικανοποιείσαι με φανταστικούς εμψυχωτές, διότι ο Εμψυχωτής του Θεού είναι μέσα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μακριά από εμένα.

  ΜΑΘΗΜΑ 347 Ο θυμός προέρχεται από την κρίση. Η κρίση είναι το όπλο που χρησιμοποιώ εναντίον του εαυτού μου, για να κρατήσω τα θαύματα μα...